![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Memleketim
Bakışlar sakin değildi yollara durmak güneşin gidişi gibiydi görünmüyordu gözlere dumanlı sabahta ürkek kuş sesleri. Yıldızlar ve ay yelkovan ve akrep idi en parlak anlarıydı hiç bir tını yoktu gökte belkide durgun bir siyahtı toprak hiç böylesine dayanmamıştı üzerindeki yabancı tabanlara. Ondaki yürek içtiği yiğit kanlarıydı belkide sular akmaktaydı aceleyle yetişir gibi belki yare belki denize belki ateşe belkide kurumasın diye ağlamayı unutmuş dudaklara. Gökten usanmış gibiydi yıldızlar kayıyorlardı teker teker bakan iri gözlerin uzanan kaba ellerin dileyen pamuk yüreklerin arsından. Ay olgun bir aydın gibi döne döne bakıyordu durgun pusu bekleyişlerine çarpmıyordu yüzlere dumanlı sabahta özgür çiçek kokuları unutmuşlardı yarin çiçekli kokularını atmışlardı hasreti içlerinden bırakmışlardı ellerinden çapaları düşünmüyorlardı geçmişi artık onlar için varsa yoksa çok önemliydi gelecek, ateş kızıllığında bir yare benzeyen denizdi gelecek onlar o gün koca bir memleketti dokunmuyordu gözlere dumanlı sabahın öfkleli parlayan güneşi. Eylül'ü hep hüzün bilirlerdi oysa koca Kasım bile erirdi köpürmüş yüreklerin arasında deniz misali. Ulaşılmıştı artık bakışlar sakin ve gülendi, güneşin doğuşu gibiydi yollar yıldızlar ve ay durmuştu. Bakıyorlardı hep beraber ateş kızılı bir yare benzeyen denize koca bir memleketin dudakları ıslaktı artık. 13/08/89/t.reis Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Merdivenimdeyim
Yine bitirdim bir turunu daha. Ara koridorda bir dinlenme anı. Merdivendeyim. Hayatımızın bitmeyecek basamaklarında, yeni tur başlayacak yakında, geride kalmış ondörtbin altı yüz bir basamak. Her basamak aynı ruh ayrı ben aydın bir yürek. Yuvarlanıyor umutsuzluk adımlarının izleri merdivenimden. Bir adım daha kalkıyor yüreğimden sevgiyle bitimsiz merdivenlerimde ne güzel sonsuzluk bu..! 03/01/04/izm. Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mevsimlik Aşk
Yüreğim yayla yel eser ürperir su yağar ıslanır kar yağar büzülür. Sen ordasın uzaktasın durursun. Yüreğim yayla güneşlenir kıpır kıpır yel eser pır pır sen ordasın uzaktasın ben mevsimlik aşık güneş battı yel kesildi paydos mevsimlerim bu kadar neyliyeyim yar..! 08/08/97/bodrum Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mewsimlerden 5.
Kaçıncı kez dokunduğumu ikimizde bilmiyoruz uzanılan dört mewsim yatağımızda tellerimizin üzerinde kanayan parmaklarımızın notaları yazılırken beşinci mewsim doğuyor içimizden beşinci bahar beşinci güneş beşinci yağmur beşinci hüzün..... Olmadı. Yine değişmedi hawalar beşincide de war yine hüzün. 28/12/03/bodrum |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nasıl desemki yalnızım
Açık eski kapılar Boş tahta sandelyeler Yalnız dik sütunlar Kapalı sakin pencereler Pencere önü yürekleri ince işlemeli demirler Bir mavi kokusu deniz sensin bu..! Bir beyaz ses duyuyorum sanırım yıldızlar geldi. Ağır bir sessizlik var bekliyorum nerelerdesin gecem. 11/06/93 submarine Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne yapmalıyım bilmiyom
Dudaklarımı ısırıyorum Türküler kanıma giriyor Gözlerimi sıkıyorum iyicene Deniz galeyana getiriyor Ellerimi tırmalıyorum Sözcükler savaşa sürüklüyor Bir gece Bir gündüz yaratmalıyım Baş köşeye birçift el koymalıyım Yüreğimi sarmalasın Yaşantıma mola vermeliyim Olası değil bu istek Ancak ölümde dinleneceğim Yüreğime bakıyorum Hergün bir başka bahar Robinson yalnızlığında Gullıver gibiyim Umarsızım ne güzel! En iyisi bir umarı sarmalamak. 21/eyl/89/turgutreis Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nefretle Kavgalarım
Delice yağıyor nefretin yeli mahpussun yoksa da tel örgüler. Nereden bilsin nefret denen zavallı saat sevginin onikisi yeni bir aşk başlayacak az sonra fırtına var yürekte taa uzanır italyaya,ispanyaya durur o yalım özgürlük götürür seni hiç tanımadığın çingene dostların tenine bilmediğin fahişelerin yorgun bakışlarına iğrendiğin sofraların esrarlı havasına. Olmaz be zavallı nefret insan tutamazsın yalın sevgiyi o kalleş parmaklarında. 18/03/88/aydın Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neydi Konu
Uzak eklentiler tamamlanamıyor kırık beynimin uyuz beklentisinde. Ayağım biryerde koptu yüreğim o anlarda durdu ama nerede? Başlangıcı unuttum neydi konu? Anlatılacak konuşulacak. Gidemiyorum buluşulacak yere kimlerle görüşeceğim. Ben bunları yapacak mıyım. Hiç demem banada söz verin. Söyliyeceğim bellidir ağzımı açmam. Bazen bir tutam kağıt bazen bir satır yazı bazende bir iki kelime belirleyen seni belirliyor beni. Kimsenin yaşamına elimi sürmeye gücüm yok. Elimi uzattım ölüme tutarsa ne ala...! 01/eyl/'91/pazar/06:00 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Olasım geliyor sana..!
İç içe geçmek gerekir seninle. Duru bir denizdeyiz akan için için...yüzen yakamozlar geçiyorken içimizden, sana köpük olasım geliyor lacivert yanımız kabardığında derinimsin sen. Her bakışımda sana iç içe olasım geliyor benim kıçındayken teknemin..! sen bir kaç dalga ötemde geliyorken bana çarpa çarpa yüreğime kenet olmak sana, geçiyor içimden. Yelkendeki ipler düğüm düğüm dolaşırken bakışırken aramızda yüreği kabarık bir deniz düğüm olasım geliyor sana. Kayboluyorsun bir ara beyaz ışığında güneşin kırpmadan yüreğimi mavimizde öte yanıma dönüyorum koparılmaz dalında uçtaki nar gibi duruyorsun dal olasım geliyor nar çiçeğim koparılmayan sana. Dönüyorum mavime beyaz gömlekli filinta gemilerim geliyor sana salıvermişim davullarını yüreğimin sana düğün olasım geliyor içimden lacivert köpüklerinde yüreğimizin. Düşüyorum sana kafesteyken ben bilmez iken bunca gürültülerini hapisliğimin boşunalığını bir halay gibi yüzerken yollarda kıyılarda sessiz isyansız sandallarımız gibi yüreğimiz yan duruyorken ağların karmaşalığında fora olmuşum ben sana sabah gibi deniz küheylan gibi rüzgar çözüldü hayat sana kuş olasım geliyor kafesinde. Pırıl duruyor önümde hayat geçmiş yosun taşlı duvarlarda sırtım gelinlik kızlar gibi gemilerim mağrur sakin ağır bir yürek edası kımıltısız herkes açık ve aç yürekler dimdik gözler yerinde değil haşarı çocuk kopacak palamarlar çağırıyor düğüne maviye mavimize olasım geliyor işte bu an da hep iç içe deniz olasım geliyor seninle. Bir durun diye çırpınıyorum kuğular gibisiniz biliyorum kuğularım, sudaki kuzularım gemilerim benim üstümdesiniz o güzelim zarifliğinizle... durmaz ki duramaz ki bu yelkenler açık bu fırtınanda senin demirlide olsam diplerime. Kopasım geliyor palamarlarımdan işte o an da..! ! sana kırdığım bu mavi yolda dümenimden olasım geliyor sana bir dümen.. olasım geldi sana bir kuzu sessiz yelkensiz durasım geldi suyunda. 21/ekm/bitez/05 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Onların Gözünde
Kargalar sevimsiz bir yaratık Baykuş uğursuz bir ötücü Karakediye ne demeli o hepsinden kötü insanların gözünde. Kaktüs öksüz evlat Diken sanki suçlu Gül bir dost insanlar için. Karides yaşamın bir parçası Havyar ona keza Hamsi vasıfsız Buğday en son insanlar için İnsanlar garip ve sevimsiz İnsan kahpe İnsan uğursuz onların gözünde bence. 21/01/86/çine Ahmet Köse |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|