![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ayaz sessizlik
sessiz geldim bir nefes avazla dünyaya. sessiz gidiyorum nefessiz kalarak hayata. anamın al al yanaklarında tanıdım dünyayı saf saf. oysa; ne kara oyunlar oynadı hayat. küsmedim, yaradan bir şey biliyordur dedim. güneşin her doğuşuna gülümsedim. sessizliğime sabahın yaşama sarılan ayaz sessizliği eklendi. sensizliğim üşüdü. yılmadım, adımlarım tuzlu tuzlu kumsalda çıplak, deniz kabukları yine bir sonbahar fırtınasına girdap. ne mutlu, şu keşmekeşlikte yeni ayı büyütüp dolunay şavkında şafaklamak. doluyuz, dünyaya hayata yaşama susmayacak bu yürek bu kalem asla! fırtınalar kopacak mısralarda göz pınarlarımda. azgın dalgalar dinlenecek kıyılarımda. yapraklar sararsada henüz dallarda son sonbahar olsa da paylaşarak nefes almak bir an bile olsa. 09.11.2006- kaş / kalkan Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
B i r y u d u m s u
farkım yok aslında hiç bir kimseden bazen eksiğiyle bazen fazlasıyla yaşamayı öğrenen yaşatmayı öğreten zaman zaman pes eden sonra birden kendine gelen yaşam bir kez sunulan b i r y u d u m s u diyebilen ister tek dikişte iç ister dök ister saç ister dondur istersen paylaş ama paylaş susamış bir canlıyla kuruyan bir ağaç çatlamış toprakla belkide aklanacak bir yarayla paylaş tek kez sunulan b i r y u d u m s u okyanus olarak dönecektir sana seyret farkım yok aslında kimseden sahip olduğum tek şey paylaşmayı öğrendiğim ben b i r y u d u m s u yudumlarken pek çok şeyi düşünürüm yürekten ana rahminde varoluşundaki ilk damla bir yudum su son nefesinde dudaklarına sunulan son damla yine; b i r y u d u m s u b i r y u d u m s u b i r y u d u m s u ....................................renksiz...., kokusuz......, önce.............................................. .....................hayat veren............ sonra............................................. ............................son nefesinle giden....... 19.12.2005-antalya Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Baba oğul
bir gün sen de baba olacaksın oğul, can oğul. belki bir beben olmaz, bebeler seni babalığa bağlamaz. analığın doğurmakla olmadığı gibi. baba olmadım hiç, analıktan fırsat bulup. hem ana hem baba olamaya çalıştım işin kötüsü bu ya..! başardım mı bilemiyorum sana sormalı kavuşunca. baba olmak, büyük olmaktır. sorumlulukların bilincine varmak kaçmamaktır. mertliktir, dürüstlüktür, kendinden vazgeçip bir sen daha yaratmaktır. yarattığının kim olduğunun önemi yok olmalıdır. kardeşindir, arkadaşındır, karındır, kimsesiz bir çocuk, belkide babandır, babalık yaptığın yeniden yarattığın. önemli olan, sen baba olmadan babalar günününde hatırlanmayı başarmaktır. sen, biliyormusun..? ilk kez, kime babalık yaptığını. ben annen, oğul ben annen. babalık misyonu omuzlarında küçücük yaşya, şimdi o bir delikanlı baba olacak çağda. babalar günün kutlu baba diyenlerin çokkkkkkkkkk olsun oğul can oğul baba oğul. 17.06.2006-antalya-Baba oğul- Babalık misyonunu hak eden tüm babaların gününü ve de her gününü kutlarım. Saygılarımla Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Badem ağacı
evin vardı üç eri birde uzatmalı çavuş baba; babamın dedesi. mondoros serv derken hürriyet gidiveriyordu elden. büyük komutan hazmedemezdi savunmadan vazgeçip taarruza geçmişti hemen. Samsun Amasya Erzurum Sivas yüreklendi halk, Ankara, başkenti olmuştu taarruzun. yandı Türk devriminin sönmeyecek meşalesi muhabere meydanında kükredi sesler semalara bu vatan için, çocuklar için, kanımızın son damlası akmalı toprağa. badem ağacını badem ağaçlarını kök saldırmaya. bağımsızlığa kilitlenmişti yürekler. bir ulusun görkemli zaferiydi söylenenler. taş üzerinde taş kalmadı Akropolisten Efesten başka tarihin izlerini taşıyan kızlarağası hanı, hamamlar, bombalara direnen kalelerin son taşları. badem ağacı badem ağaçları yetmişti 30 ağustosları anlatmaya hala gölgesinde oturup bu güzel vatanı kurtaranları saygıyla anmaya. 30-08 / 09- 09 / 2006 -badem ağacı- Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bahar sensin
martla geldin bahtıma filizlendin kıpır kıpır kanımla nisan yağmurlarında çiçeklerim sen koktu bahar dedim adına mayıs senle doğdu her yanım hanımeli her yanım papatya her yanım güller sen leylaksın koynumda erguvanları gölge yaptım tenine kar beyaz sen güneşimden incinme diye bahar sensin baharım sensin bahar gönlümde. 01.05.2006-ant-bahar sensin- Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Baharla
zirveler gülümsüyor torosların karlı yüzlerinde palmiyeler meltemle titrer yüreğimde akdeniz ışıl ışıl göz kamaştırıyor sayısız kuşlar şakıyor gönül penceremde baharla gel..................sen de..................... 01.03.2006-antalya |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Balıkçı
en kızılından bir sabaha iki sulüet ağır ağır çekiyor ağları. kara gölge gümüşe bezeniyor her hamle bir aşkla. görmedi sırtı gün ışığı sevdanın nefesinde. mavi siyah döşeği oldu yalnız *******ine. ayın şavkında gözleri dalarken derinnnnn sulara, yüreği takılı kalır ağır ağır çekilen ağlarda bin umutla. 26.05.2006-ant-balıkçı- Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bambu sandalye
yıllardır süren koşuşturmanın topuklara çöken yorgunluğu, sereserpe bedende çırılçıplak ruhla uzanıverdi sonsuzluğa. tepede geziniyordu, ruhu terketmişti kadını. sınırındaydı ayaklar geçmişle geleceğin loş bir oda da sallanıyordu öne arkaya. boooşş gözlerle bakınıyordu ufka. turuncuydu grup, belkide yeni arayışlarda. kalbi, dalgalarla boğuşan teknenin sesinde çaresiz, olta ucunda çırpınmakta. nokta konmalıydı, virgülsüz ünlemsiz yaşanmışlıklara. yeni bir sayfa açılmalıydı yedi yaş saflığında. kenarları çiçeklerle bezeli, renkli kalemlerle boyalı, Ali babanın çiftliği yazmalıydı. tüm orta sayfada. 10.10.2006-kaş/kalkan Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Basit yaşıyorum hayatı
artık basit yaşıyorum hayatı ciddiye alaraktan vazgeçtim tavus kuşundan kızılca dağ kargasından dağ yağmurcuğum var benim artık güven duyulan en yalınından, basit ve ciddi yaşamayı tattıran gamzelerimde dağlarımda çançiçekleri açtıran 18.06.2006-ant-Basit yaşıyorum hayatı Nazan İzmirli |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bayram şekeri
öyle bayramlar vardır rengarenk jöleli, susamlı akıdeli tepsi tepsi börekli baklavalı çörekli adı dilde, tadı tepside kalan yan odadaki hastayı tanımayan taziye edilecek yasları unutan acılı yüreklere dost arkadaş adı dilde,tadı canda kalmayan oysa; karnını doyuracak babası müebbet hapiste yatan elini öpecek anası olmayan bayramdan habersiz uykusuz buz gibi gecenin sabahına uyanan çocuklar vardır............................ lüks caddelerin vitrinlerindeki renkli kağıt şekerleri dekor sanan karıştırdığı çöpte,buruşmuş kağıdına umutla........uzanan..................elin....... burkulan......................yüreğin............. . bayramla tanışmasıdır çöp bidonu içindeki maniyi okuyup olmayacak niyetler tutan.....ve yine .........burkulan acıyla uyanan isyanların bayramıdır. bayramlar vardır binbir parça olur acır acır kanarsınız yaralarını saramazsan yürekten ağlarsınız....... bayramlar vardır buz gibi delikanlı avare sırma saçlı kız hırpane ulaşmamız gerek her birine el ele..................................... yoksa bayramlar neyimize.. bayramı bayram gibi yaşamak için, bayram sevinçlerine ortak olmak için, acıyı, özlemi,yalnızlığı yürekten yaşamış bizler kalplerimizi birleştirelim bir umutsuz geleceği tadı damakta kalan bayram şekerine dönüştürelim. Nazan İzmirli-03.11.2005-antalya Nazan İzmirli |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|