![]() |
![]() |
#291 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Savrulan
için için kızışan, yavaş yavaş kabaran, bir yanar dağın lavları değilmiyiz hayata savrulan. yer ,zaman sıcak ,soğuk akıntısına kapılıp. toprakla gelip, toprakla karılıp, toprağa karışan... 23,06.2006-ant-Savrulan- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Savrulsun sevdam
ben, sonbaharı bekledim savrulmak için, başakların son hazalında, sararan yapraklarda, toplanan bağ bozumunda, sonbaharla savrulsun sevdam izlerini taşışın olgunluğun kaçsın gözlerime erdemliğinin tozları ki; kızıla döneyim doğanın karşısında savrulayım senli sonbaharlara. tutmalısın ellerimi yüreğimi, gözlerimde görmelisin sevdanın izlerini. 24.09.2006-ant-savrulsun sevdam Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sela
gece vedada zorlanırken günün al yüzüne sessizliği bozdu ürkek sesli bir sela rahmetler yağsın bugün ıssızlığın bir avuç toprağına 07.12.2006-kalkan-sela Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen / den öte!
titrek parmaklarıma sunulmuş ölüm fermanımı kalp gözüm ile okur gibiyim. çek ipimi kutsadığım elinle. düşsün bedenim kurulu ateşlere hazzından kor ölümsüzleşmeye. yanar mı yandığım yangınlarım sensiz sen - den öte söyle! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! 19.01.2006-antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Değilmiydin
tutsakken karanlıklara yüreğim şafaklara hasret gözlerim ince bacaklarında taşıdığın gövdende kanat çırpışlarının,guguklu saatim bakışlarının; müebbetimin vazgeçilmezi olacağını bilirmiydim! artık vazgeçilmezimsin gönül hapsimde sen değilmiydin umutlarıma kar yağdığında taş duvarlar arasında iki parmaklık arkasında buzdan camımı tıklayan sen değilmiydin sıtmalar tuttuğunda umutlar sıkışmış ranzalarda ter kokan tozlu şiltenin altında yarınları taşıdığın ak kanatlarınla inmiş kaşlarımı kaldıran Nazan İzmirli 1978-şubat-trabzon Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen ve ben
sen, bir rüzgardın estin geçtin hayatımdan. sen, gözyaşı oldun damla damla aktın yanaklarımdan. her bahar papatya tarlası gibi açan. sen, bir dalgaydın köpük köpük yaşantımdan. ben, ne ilk oldum ne de son saçlarına rüzgarları dolanan. Yesukehan Feride Kürşat Kantarcı 08.05.2006-ankara- (Dostum,arkadaşım Yesukehan 'ın kendi kaleminden yıllar önce bana armağan ettiği dizeleri siz antoloji dostlarıyla paylaşmak istedim. Kendisine beni Ankara'da duygu denizinde yüzdürdüğü için teşekkürlerimi iletiyorum. Saygılarımla.Nazan İzmirli) Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen yalnız olamazsın
'olmazzzz ben yalnızlığımı seviyorum demek olmaz sevgilim olmaz.' ispat et bana yalnız olduğunu ıssız bir adada denizin ortasında nasıl yalnız kaldığını parçalanmış teknenden arda kalan çıplak bedenin ve sen yorgun kollarınla kumsalı kucaklayan takati kalmamış dizlerinin yüzmekten bağı çözülmüşcesine tuzlu suların içinde yeni ay dalga geçer gibi fener olmuş karanlık gecene yakamozlar yorgan sıcaklığında üzerinde uykuya geçerken ıssız, sessiz, yalnız dinlersin........ bethowen dan,çaykoski den,mozart tan en güzel senfonileri kumsalla deniz sevişirken sen yalnız olamazsın segilim yalnız......... kuzeyden güneye göç eden yorgun martıların türküsü çekilen ayın ardından boz kanatları, beyaz mintanları pembe bacakları umut yolculuğunda kırmızı benekli gagasında sunar günün ilk avını sana sabah güneşi ipeksi bir dokunuşla okşarken tenini.... hissedersin parmak uçlarında suların sessizliğini foklar gelir ıssızlığında güneşlenmeye yunuslar danseder sabahlara kavuşmanın sevincine izlerken onları tebessümlerinle boğarsın güneş tam sıcaklığı ile sardığında seni palmiyelerin gövdesinde rahatlarsın kabaran gel git dalgalarda seviştirirsin bedenini ve güneş ufuk çizgisinde bir kadeh kırmızı şarap olur elinde içersin içersin sarhoş olamazsın korkarsın.! ! ! karanlık gecenin yıldız alacasında seni; yalnız,ıssız, kimsesiz bırakamazsın ben sendeki gizemli yalnızlığı sevdim sen yalnız olamazsın güzel şeyleri yaşayan insansın......... 19.06.2005- antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sendeki ben
yüz seksen dokuz gün....... geçti sensiz loş yalnızlıkların gölgesinde. nefesim kesilir özlem çığlıklarımı hissettikçe dolar dolar boşalır içim gönderirim sendeki beni okyanusların derinliklerine yenik düşerim yine senede bir gün senin med cezirlerine....... Nazan İzmirli 12.10.2005-antalya Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senede bir gün
kalbim, eski bir şarkı dudaklarımda mırıldanmakta esir... sabah güneşi tuzlu suların sıcaklığında mahmur... fırtınayla hırpalanan gönül bekleyişlerde yorgun.... estir baharlarını estir de gel özlemlerine gebe... bekleyişlerim anlam kazansın senede bir gün sende açık kahve gözlerimdeki dağlar bekler elalarında yeşermeyi kış sert geçti kalbim, buzlar zirvelerinde erimekte sular gürül gürül bozburun eteklerinde kış uykusunu bırakalım çağlayanların sesine karışsın sihri akdenizin tuzlu sularıyla sevişmeye. kalbim, baharları erteleme senede bir gün eski bir şarkı dudaklarımda gezinmekte... 12.03.2006-ant-senede bir gün- Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senim
Sen kavuşamadığım ben, Henüz tanışamadığım bensin Sen, özgürlüğümün tadı Henüz tadına varamadığım Sen olmak istediğm ben Henüz olamadığım bensin sen bensin bende senim Nazan İzmirli Nazan İzmirli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 4 (0 üye ve 4 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|