![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Eğer V
Yurdumu içerden saran yılanın Kollarını yana dökmezsen eğer Yavaş yavaş zehir veren yılanın Dişlerini çekip sökmezsen eğer Sinsice halkımı öldürür kardeş Örgüte el verip besleyenlerin Belgeyi kasaya kösleyenlerin Sokakta yiğitlik taslayanların Kurduğu düzeni yıkmazsan eğer Bizi bölük bölük böldürür kardeş Teşvikle ödülle dövüş kuranı Geriden gizlice destek vereni Yiğitler ölürken sessiz duranı Yeniden sigaya çekmezsen eğer Toplanıp sinsice saldırır kardeş Nefsini yasadan üstün sayanın Halkımı bölerek alttan oyanın Keyfi tavır kural yasa koyanın Gözüne yumruğu çakmazsan eğer Kabrimize toprak doldurur kardeş Ortada oynayıp yan yatanların Birlikle dostluğa gürz atanların Lokmamın içine kan katanların Anında başına çökmezsen eğer Bana saçlarımı yoldurur kardeş Sizden bizden diye binleri yedik Türkü Kürdü kıran aha şu hödük Din namına vurmuş îmânı güdük Davaya başından bakmazsan eğer Dar günde papazı buldurur kardeş Meçhûl failleri enseden tutup Patronla yan yana kodese atıp Muhsin’e inan ki başına bitip Hâine yaftayı takmazsan eğer O bizi ortadan kaldırır kardeş |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Eğer VI
Eğer denge kaçıp düzen bozulsa Beş metre geriden göremezsiniz Eğer ipler kopup bağlar çözülse Denkleri çözmeden öremezsiniz Eğer hodkamlara yaka verirsen Gurura kapılıp kostak yürürsen Aşkla sevenleri küçük görürsen Yüksek tepelerde duramazsınız Eğer hortumcuyu bulamazsanız Soyguncuyu yere çalamazsanız Kurtlardan kuzuyu alamazsanız Arsızlardan hesap soramazsınız Eğer vurgun yolu uzar giderse Vurguncu vekili gözle güderse Siyaset vurguna hizmet ederse Korkarım menzile eremezsiniz Eğer rüşvet varsa talan yapılır Talanla yalanla yoldan sapılır Parayla güzele her kul kapılır Böyle ak düzeni kuramazsınız Eğer saf saflara hırsız sızarsa Orda burda yanınızda gezerse Yöneldiğin yola kuyu kazarsa Seçtiğin hedefe varamazsınız Eğer güç istersen yolu mertliktir Gerektiği yerde gerçek sertliktir Halkımın katkısı işbu dörtlüktür Muhsin’in yarasın saramazsınız |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eğer VII
Zorla teker dönmez ara fendini Engeli kolayca aşmamız gerek Yüklenip sırtına yorma kendini Düşlerle yoğrulur en güzel erek Eğer dantel gibi örmek istersen Yaslanıp arkaya kullan kafanı Haşarattan kurtar önce sofanı Gemiyle atlattı Nuh da tufanı Çok çabuk götürür iyi bir burak Eğer ki menzile varmak istersen Faydalan ilimden güzeli buldur Yasayı bağlayıp yorumu kaldır Yasa takmayanı kütükten sildir Adaletten şaşma gayrısın bırak Eğer çekidüzen vermek istersen Devletin milletten saklısı olmaz Yalın kılıç mızrak oklusu olmaz Halka savaş açma haklısı olmaz İnce hesap yapıp eyleme merak Eğer bizi mutlu görmek istersen Hakla görev bir ananın kuzusu Çokça görevinden kaçar bazısı Avdan kaçmaz avcıların tazısı Avını almadan olmaz dur durak Eğer mutlu sona ermek istersen Kamunun adına kanat açanın Millet kesesinden bâde içenin Toplum üzerine zehir saçanın Gözünün üstüne vurmalı direk Eğer yaramızı sarmak istersen Velhasıl haddini aşan kişinin Çıkarı peşinde koşan kişinin Muhsin’i ezerek şişen kişinin Olmalı cezası bir ömür kürek Eğer nimetini dermek istersen |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eğer VIII
Yasayla yapılmış bu kadar talan Hesabı isteyen çıkmaz mı dersin Tak dedi bağrıma nerde bu çalan Arsız kimseleri takmaz mı dersin Eğer ki yasalar böyle kalırsa Bataklık üretir canavar besler Duyanlar yutuyor küçük dilini Milletin cebinden çekmez elini Şeytan şeref sayâr sever zülünü Yetkili oyunu çakmaz mı dersin Eğer sorumlular görev bilirse Madrabaz kafayı kayaya toslar Sinsice soyulur sırtımdan donum Halkımı batırdı hortumluk fonum Sülükler emmişler kalmadı kanım Tabipler yâraya bakmaz mı dersin Eğer ensemizde sülük solursa Sülüğü besleyen dayılık taslar Sanki yasa değil bir kurt kapanı Zümrütlü taç eder hinlik yapanı Avantadan besler yoldan sapanı Ülke yasalarla çökmez mi dersin Eğer çarpık düzen sürüp gelirse Kurtarır hamları harcanır haslar Eğriler elenip doğru onmazsa Haşarat üreten ocak sönmezse Talanı bitirip düzen dönmezse İlaçlı tuzları kokmaz mı dersin Eğer namussuzlar mutlu olursa Namuslu üzülür yükselir sesler Bu gidişle ülkem kapılır sele Sözüm sevenlere ne deyim ele Muhsin el aç halka esenlik dile Çiviler çiviyi sökmez mi dersin Eğer dileklerim mâkes bulursa Âsumanı yakut yıldızlar süsler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eğer X
Yukardan aşağı duman yürüdü Nedense esrik bir sam yeli esti Gürül gürül akan sular kurudu Gâliba yargıçlar bir bebek astı Gül dalına kara karga konunca Şaşıran bülbülün kanı donunca Bahçeci yellerle semâ dönünce Dallar ayaklanıp goncalar küstü Siparişe uygun suçlu bulanlar Modanın aşkıyla karar alanlar Bebemi beşikte sokan yılanlar Fırsatı gelirse sokmaz mı dostu Hırsızlar salınıp savcılar sussa Çeteler tepinip hâkimler pussa Gâriban çileden kan irin kussa Sabır taşı sabır çekmez mi resti Adâlet bağında çorap örenler Şeytanın atına binip sürenler Yasayı zulmete araç görenler Unutun zemzemi delindi testi Çuvalı devirip unu saçtınız Bizleri terk edip ele kaçtınız Muhsin’in diline yara açtınız Eğer bilirseniz gönüller sustu |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pabuç olsa giymez ulu dağları
Ayağın ucunu görmez avanak Maddeyle sınırlı hayat bağları Mânânın sırrına ermez avanak Salağın safları yemeğe küser Yücelse bastığı başları keser Sefilde sezilmez akıldan eser Çekilip hizaya girmez avanak Fırka değil sanki hırsız çetesi İş yerine vurgun yapar batası Kıblesiz yaşıyor yoktur ötesi Azıtmış eneyi kırmaz avanak Soyâr işletmeyi sokar batağa El gördülük işler kalktı atağa Acep emel nedir sorun çıtağa Deştiği yarayı sarmaz avanak Çalanı çırpanı yasadan saklar Zaman aşımıyla suçluyu aklar Yalanı yayarak halkımı yoklar Soruyu kendine sormaz avanak Hırsızın hesabı sırdır sorulmaz Köpek var kapıya aslâ varılmaz Siyâset gebedir suçlar görülmez Bebeler rahimde durmaz avanak Sülükle sevişir batakta yatar Görürse ördeği havada satar Suç açığa çıksa memura atar Aklınca alata vermez avanak Eğer ki partiyi vuran kaçarsa Harâmi bağında güller açarsa Muhsin şâki sınırları geçerse Gemiler sâhile gelmez avanak * Alata: Alçak taraf, açık |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eğer XII
Gel birlikte hesap yapalım yoldaş Eğer pis bataktan çıkmak istersen Bırak hak mevlâya tapalım yoldaş Eğer güldür güldür akmak istersen Düşüneni düşman saydır doğuştan Kundakçıyı gönder sizin koğuştan Kaldırma başları dertten döğüşten Eğer caddeye kan dökmek istersen Sergilenir medya mafya oyunu Sermaye siyaset yerler koyunu Almak lâzım bürokratın oyunu Eğer tarihe tüy dikmek istersen Tarih yazmaz halka savaş açanı Din îmân demeden hedef seçeni Açmak gerek şu yüzdeki peçeni Eğer burcu burcu kokmak istersen Berrak havaları kanla süslersin Sırıtarak kahramanlık taslarsın Düşmana zâlime sırtı yaslarsın Eğer dişlerimi sökmek istersen Mumcu azdı plâstikle patlattın Aksoy’la Üçok’u niçin şutlattın Yetsin gayrı sabır taşın çatlattın Eğer yüzümüze bakmak istersen Sakladıkça savruluyor yalanın Destan oldu kokuşuyor talanın Büstün dikin hazineden çalanın Eğer çatır çatır çökmek istersen Durdur artık şu oynanan dramı Kanım sizi boğar deşme yâramı Yasayla yasakla yok say töremi Eğer vatandaşı yakmak istersen Bir kastınız varsa milletle yurda Sakın okur yazar bırakma burda Yap darbeyi bizi süründür yerde Eğer sen devleti yıkmak istersen Gınâ geldi şifre îmâ yazmaktan Yılmadınız yapılanı bozmaktan Utanmalı Muhsin’leri üzmekten Eğer dostun elin sıkmak istersen |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eğer II
Hizmet diye gelip yurdu satana Şak şak çalan hâin değilse eğer Derdest edip solumadan yutana Sessiz kalan hâin değilse eğer Hâinin tarifin bulun dostlarım Makama kurulup hava basarak Millet aleyhine ahkâm keserek Çıkıp orta yerde herze kusarak Aşka gelen hâin değilse eğer Saç ile bıyığı yolun dostlarım Dilinden dininden seçip ayırıp Kimine küfredip kimin kayırıp Hazine malıyla yoldaş doyurup Halkı bölen hâin değilse eğer Beni dilik dilik dilin dostlarım Hak hukuk ilkesin hiçe sayarak Bir çırpıda yüzbin cana kıyarak Canhıraş feryadı her an duyarak Huzur bulan hâin değilse eğer Kırın dallarını gülün dostlarım Beynimi okuyup hayâl kurarak Çıkıp kurgusunu kendi yorarak Suçun hesabını benden sorarak Karar alan hâin değilse eğer Bizi sizi hâin bilin dostlarım Yurtta gizli örgüt gibi çalışan Devletin malını çalıp bölüşen Muhsin’i eleyip çıkıp gülüşen Falan filan hâin değilse eğer Hâini akıldan silin dostlarım |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eğer III
İşinin başında sallanan memur Kapının önüne konmazsa eğer Görevi kötüye kullanan memur Tutuşup yürekten yanmazsa eğer Neler gelir gârip başa mehmedim Çok zehirler katar aşa mehmedim Sinirler gerilir stres kasınca Yasalar yapışır pres basınca Köle efendiye kinin kusunca Edebinle otur denmezse eğer Neler gelir gârip başa mehmedim Nice herze yerler hâşâ mehmedim Vururlar insanı sokak başında Fâili meçhûldür yazar nâşında Kâtil cenâzenin gider peşinde Bu yangın iyice sönmezse eğer Neler gelir gârip başa mehmedim Câni tam kiralık maşa mehmedim Uçaklar havada ansızın patlar Dürbünlü tüfekle seçilir hatlar Raporu okuyan öfkeden çatlar Şok ile o beyin donmazsa eğer Neler gelir gârip başa mehmedim Pranga vururlar düşe mehmedim Köşemizde özerk site kurulur Sorumsuza geniş yetki verilir Halkın kararına darbe vurulur Yasa elli kere yunmazsa eğer Neler gelir gârip başa mehmedim Benzetir toplumu leşe mehmedim Okuyup yazarsan dava açarlar Sinsice çevreye korku saçarlar Muhsin ezilince zevkle uçarlar Adâlet yurduna dönmezse eğer Neler gelir gârip başa mehmedim Yedirirler kurda kuşa mehmedim |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
El Aman Ya Rab!
Karlar kütük kütük haber yok yazdan Düştüm gözden dizden el aman ya rab Teller param parça ses çıkmaz sazdan Umut ancak sizden el aman ya rab Nazım da niyazdır yardım et ya rab Yetişkin dallarım meyve vermiyor Attığım ok menziline ermiyor Tipiden boradan gözüm görmüyor Bıktım sahte yüzden el aman ya rab Nazım da niyazdır yardım et ya rab Nadide çiçekler bir bir soluyor Kavrulup kuruyup gazel oluyor Yetişip geleni yaban yoluyor Gına geldi yozdan el aman ya rab Nazım da niyazdır yardım et ya rab İçten içe yanar çıkmaz dumanım Zalim fırsat vermez keser amanım Lutfetmezsen eğer geçer zamanım Ciğer farksız közden el aman ya rab Nazım da niyazdır yardım et ya rab Bozulmuş beyinler kaçmış ayarlar Halkı soyar hem de fitne yayarlar Kafamıza sık sık silah dayarlar Koru hain gözden el aman ya rab Nazım da niyazdır yardım et ya rab Bütün çıkar yollar insandan geçer Herkes inancını kendisi seçer Kul ister Hak onun yolunu açar Diler Muhsin özden el aman ya rab Nazım da niyazdır yardım et ya rab |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|