![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kuş-kafatası
Patikada dağılmış öylece paramparça, benziyor kafatası koyu tuzdan bir dokuya. Yalnız gaga tam, ne ki duyduğun bu şarkı başka bir yerden geliyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kurtarıcılar
Halkın ağacı, fırtınanın ağacı, burada işte ağaç. Onun kahramanları ateşliyor toprağı özsuyunun yaprakları gibi, ama rüzgâr bölüyor dalgalanan bu yığının yapraklarını, ekmeğin mısırtohumu tekrar düşene dek toprağa. Burada büyüyor ağaç, çıplak ölülerle beslenmiş ağaç, yaralı ve yağmalanmış ölüler, yüzlerindeki korkunç ifadelerle ölüler, bir mızrakla oturtulmuş kazığa, ateşte çözülmüş, baltayla koparılmış kafaları, atların mahvettikleri, kiliselerde çarmıha gerilenler. Burada işte ağaç, kökleri hayat dolu ağaç, zorla aldı güherçile onu şehadetten, kökleri kanla beslenirdi, ve gözyaşları demledi onu toprakla: yükseltti onları dalgalarıyla, yaydı onları bütün mimarlığı boyunca. Görünmez çiçek oldular, bazen gömülmüş çiçek, ve sıkça ışın saçtı yaprakları gezegenler gibi. Ve toplandı dallarda insanlar pekiştirdiler çiçektaçlarını, elden ele uzattılar onları narlar ya da manolyalar gibi, yarıncaya dek toprağın kabuğunu ansızın ve büyüyünceye dek ta yıldızlara kadar. Özgürlerin ağacı bu. Toprak ağacı, bulut ağacı, ekmek ağacı, söğüt ağacı, yumruk ağacı, ateş ağacı. Boğulur o bizim gece-karanlığımızla devrin kızgın suyu, ne ki beşiğini sallar aşiret onun gücünün yüce çemberinin. Bazen düşer dallar yeniden, kırılmış öfkeden, ve tehditkâr kül örter hayli eski haşmetini onun: böyle geldiydi başka zamanlardan, böyle gittiydi ölüm savaşına, gizli bir ele, sayısız kollara, halk sakladı arta kalanı, gizlenmiş kımıldatılamaz aşiretler, ve halkın dudakları koca, bölünmüş ağacın yapraklarıydı, her bir yana serpilmiş, köklerine doğru yola çıkmış gezgin. Bu ağaçtır, halkın ağacı, bütün savaşanların, özgürlük bilincinde olan halkın ağacı. Haydi görelim seni onun tepesinde, dokun onun gençleşmiş ışınlarına, titreyen meyvesinin ışığını günden güne yaydığı fabrikalarda indir elini. Yukarı kaldır ellerindeki bu toprağı, bu parıltıdan payını al, ekmeğini ve elmanı al, yüreğini ve atını, ve sınırda nöbet tut, yaprağının sınırında. Savun çiçek-taçlarının bitimini, düşmansı *******den al payını, şafağın devri için nöbet tut, yıldıza bürünmüş tepeleri soluklan ve savun ağacı, dünyanın tam ortasında büyüyen ağacı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kulak Verme
Kulak verme benim sessiz ağlayışıma: bir çölüm ben ve ağlamalıyım Kulak verme benim uçucu aşkıma: bir ırmağım ben ve çağıldamalıyım Kulak verme benim sürekli kahkahama: bir anım ben ve sürmeliyim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kraliçe
Kraliçe diyorum sana. Senden daha uzun kadınlar var, daha uzun. Senden daha temiz kadınlar var, daha temiz. Senden daha güzel kadınlar var, daha güzel. Fakat kraliçe sensin. Dolaştığın zaman caddelerde, kimse dikkat etmez sana. Kimse görmez kristal tacını, kimse bakmaz yolunda yürürken bastığın kızıl altından halıya, var olmayan o halıya. Ve görünce seni, ses verir bütün ırmaklar bedenimde, sarsar çanlar göğü, ve doldurur evreni bir ilâhi. Yalnızca sen ve ben, yalnızca sen ve ben, ey sevgilim, kulak veririz buna. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köylü Delikanlılar
Köylü delikanlılar yeni oturma odaları inşa ederler ne ki hiç kadın yok taşrada köylü delikanlılar yeni giysiler, ayakkabılar ve arabalar satın alırlar ne ki hiç kadın yok taşrada köylü delikanlılar görürler her gün gazetede televizyonda ve dergilerde kadınlar ne ki hiç kadın yok taşrada köylü delikanlılar halkevlerinde eğlenceye giderler cumartesi akşamları ne ki hiç kadın yok taşrada akşam biterken genç köylüler yatırım yaparlar ve geliştirirler tasarılarını ve geleceği tasarlarlar ne ki hiç kadın yok taşrada yeni mobilyalı yeni inşa edilmiş oturma odaları akşamları öylece durur karanlıkta ve köylü delikanlılar ortayaşlı köylülere dönüşür zaaflar edinirler spor kulübüne gitmezler artık eğlenceye gitmezler artık ne ki dönenip dururlar ve umut ederler ki bir kadın bir gün dul kalır ve geri taşınır taşraya. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köy
Taşlar zamandır Rüzgâr rüzgârın yüzyılları Ağaçlar zamandır insanlar taştır Rüzgâr döner kendisine ve batar taş günün içine Su yok burada gözlerinin parıltısı için |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kötülükler
Sen belki karanlık *******de geçtin gittin içinden hançerli bir çığlığın, ayaklar altına aldın kanda: o yalnız yumurta haçımızdaki, bin kereler çiğnenmiş ayaklar altında, o sessiz kapıya indirilmiş ağır darbeler, yer açılıp da içine girmiş katil, şimşek hızıyla yiten, uluduğunda köpekler ve kızgın polisler uyandırdığında zalimce uyuyanları dehşet içindeki göz kapağından dökülen gözyaşlarının ipini burmak için. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kör Ve Kolsuz, Bacaksız Bir Dilenci
Kör ve kolsuz, bacaksız bir dilenci Bir sekreter aldı yanına taşısın diye dilenci çanağını. Önce sadaka verdim, sonra pişman oldum, ve güldüm sonra: Zavallı dilenci yöneteci! Şiir için amma da malzeme! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Köknar
Erkenden Bakırsıdır köknarlar. Böyle görmüştüm onları ben Yarım yüzyıl kadar önce İki dünya savaşından önce Genç gözlerle |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Korunması Gereken
Korunması gereken dünyaya açılan pencerem değil fakat rüzgârdan ve yağmurdan tekrar yeşillenen dünyadır; ve şarkılardır ki makinalar ve zayıf öküzler gibi çekerler kendilerini o sert taşlı, pas kızılı tozlu, kara çamurlu toprağın arkasından, nadasa yatıran şarkılar sonbahar ekimi gibi... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|