![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Düşüyor aklıma
Yollar yollar Düşüyor aklıma. Seni unuttum diye mi? Dostum Her gün böyle yağmurlar Düşüyor aklıma. Nerede nerede sesin O hırçın nefesin. Toprağa niye bakıyorsun Böyle sessiz nedensiz. Yarın doğacak Soylu guneşimiz Yıkayacak ışık ışık Senin toprağını Dostum nereye Nereye gidiyorsun. Süphan dağında Kürtçe bir türkü söylüyorsun Siphan siphane.... Sen ağır ağır Irayıp göğe Ufka hüznünü Niye takıyorsun Dostum nereye Nereye bakıyorsun... Ufuk Nazım
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ekimler Gridir Artık
Müzikler dinliyorum Ortasında bir masanın Aylardan ekimdir Yoksulların kızıl devrimine inat Gri yavaş ve asil İnmektedir pencerelerden. Yakın bir okyanus etkisidir Yüreğimi kabartan Sana sözlerin en yücesini Dağlar gibi sarsılmaz Ve devcesini yazardım Lakin bir bellek ihanetidir Sözcükleri unutturan Büyük patronlara çalışan Kalemler saltanatında Yoksullar sadece Ramazan ayında anılır. Ekimler gridir artık Patronların manşetlerinde Kıziıllığı uzakta kalsada ekimlerin İşçileri hala ayakta devrimlerin... Ufuk Nazım
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Elbet
Şimdi ağır ağır Ağarıyor gün. Ağır aksak dirilen Bu doğada Sessizce yükselen Günün ardında Elbet gece bakir Gece asil ve yorgundur. Bozkırlar ortasında Yapayalnız bir yankıdır Sesi artık. Uzaklardan süzülen Bir çığlık gibi Işıyor inadına. Yaşamak inadına diyor Genede dalgalar ortasında Mutludur. Çünkü dalgasız bir sefillik Yapayalnız bir umarsızlık Ona göre değil. Ufuk Nazım
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Elveda
Son damlasıda düşdü Son yalanla Yerle bir oldu Işığın orduları Elveda! Sana gün. Yarım kalan bugün Elveda! Aşk. Son saçakdan düşen Sevdalı çocuk Elveda! Rüzgarlarla taşınan Soluk ay Gezginlerin soluğu Elveda! Deniz. Ufuk Nazım
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Emanet Dalgalara
Sefil bir omurgasızlık Dik yürüyen yok sayılır. Güneşin onurlu çocukları Sürüngen organizmalara Nasıl dönüştü. Ellerinde çelikden ikonalar Düşlerinde Korkak ikircikli rüzgarların En ufak esintisinde Savrulan çelişkiler. Susmak lazım Onları görünce sessizce Kaçmak lazım En uzak köşelere. Dünyadan habersiz Yalan yanlış oyunlarda Sessizce yaşamak. Gözlerden uzak bir Sıradanlık içinde Kendine varmak. Geçmek en ötelerine Denizlerde fersah fersah Yol kat etmek Sınırsız bir düzlük de Eylemsiz Ve emanet dalgalara Gidişin.. Ufuk Nazım
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eridim
Sevdim Kızıl şafaklarından Ağan ışığını Bal eyledim de Damla damla emdim. Bereketli pınarlarında Zamanı eritip Kana kana içtim. Soylu güneşinin alnında Emek emek Damla damla Eridim. Buhar oldum Göğe erdim. Rüzgarlarının soğuk nefesiyle Kar oldum İnce ince sağıldım Gök ananın Buluttan memelerinden Yarin teninde eridim. Mavi mavi Aktım Kattım acımı İyotlu bağrına Denizlerinin Duruldum. Gözlerimi kapattım İçimde seni buldum. Bunca yıl Boşuna yoruldum. Ufuk Nazım
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eriyen Zamana
İpleri kalın ve sıkı sıkıya bağlı. Beynindeki damarlar kılcallara ayrıldıkça, Büyüyordu sorun yumağı. Sorunlar yumağını koyuyor yastığa, Ve başlıyor örmeye hayellerle kazağını. Onu umutsuz *******de, Karanlıktan koruyacak, Onu yaşatacak. Ona sarınıp umutla tutunacak, Yaşamın en sekter dalınada olsa. Kaldırımlar ah ayaklarımızın altından, Geçip giden zamanın eridiği kaldırımlar. Yürürken kaldırımların düzenine bakarken Ve kaldırımların altına akarken zaman, Boşunamıydı adımların çabası. Seni seviyorum, Ey hayat. Tırnaklarım sarardıkça Ve ufkun kızıllığı tenimden yansırken, Gözlerimin altındaki morluklar kadar seviyorum. Yaşamak, Hiç bir zaman tamamlanmamış bir ilişkiye, Eksik bir sevişmeye benzeyen yaşamak. Hangi ressam bitirebilmişki tablosunu, Hangi şair bitirmiştirki şiirini. İşte ne zamanki kara nefesiyle, Simsiyah bir yansı gibi kaplansa, Ozaman biter tablolar şiirler. Ve şimdi siyah beyaz bir resmin önündeyim, Dolaşık bir sorun gibi renklerin oyunu. Ufuk Nazım
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ersem Sana
Bu akşam; Kan kırmızı, Şarap istiyor canım. Bu akşam; Dünyanın bütün nehirleriyle, Akmak istiyor canım. Uzak dağ başlarında; Bembeyaz bir, Kar tanesi olsam ah… Suskunluğunu dağıtan; Yüreğinin dalgalarını kabartan, Tufan olsam. Sonra ersem bir çınara; Dayayıp sırtımı, Sessizce ölsem. Ufuk Nazım
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Esin Perim
Soruyorlar bana; Ne yapmaktasın. Hızıma hız katmaktayım; Diyorum soranlara. Göğün yüzünde; Yol almaktayım, Duyun beni. Bir yelken; Özlemle beklerken, Ulaşacağı limanı; Ben nasıl dururum dostlar. Esmekteyim; Katarak tozu dumana. Geçmekteyim sınırları. Sorsanıza hızımın sebebini. Çünkü sınır tanımaz; Rüzgar. Zincir vurulamaz; Kartalın kalbine. Ben böyleyim işte. İçimden geldiği gibi; Eserim deli deli. Kayıp giderim; Uzak ufuklara. Seçerim. Kuzey denizinin kıyısında; Esin perimi. Ufuk Nazım
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Eskici
Eskiciyim; Kaybolmuş umutları toplarım. Donmuş yüreğimi çözecek; Büyük korlar ararım. Sabahları; Eskimiş bir gün ışığını soğurur, Akşamları; Savururum karanlığa. Eskiciyim; Kaybolmuş umutları, Ben toplarım. Umutlarını kaybedenlere; Umut dağıtırım. Satılık umutlarım var; Gülümsemedir paramın birimi. Gülümseyin yeter bana. Çünkü ben; Yani eskici: Bir gülümseyişleri toplayamam. Çünkü: Eskimez gülümseyişler. Ufuk Nazım
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|