![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DondurmaLı çiLeK Kadayıf TopLarı...
Malzemeler: 300 gr. kadayıf 1 çorba k. tereyağı Kreması için: 2,5 su b. süt 3 çorba k. un 1 yumurta sarısı 1çay b. tozşeker damla sakızı Şerbeti için: 2,5su b. tozşeker 2 su b. su Üzeri için: Dondurma çilek nane Hazırlanışı: İlk olarak kreması hazırlanır. Bunun için; tencereye süt, un, toz şeker, damla sakızı ve yumurta sarısı alınarak karıştırılarak pişirilir. Diğer taraftan şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bu arada kadayıf iyice birbiriden ayrıldıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek karıştırılır. Hazırlanan kadayıftan parçalar koparılarak küçük bir kasenin içerisine yayılır. İçerisine krema konulduktan sonra kadayıflar üzerine kapatılarak kase ters çevrilip kadayıf fırın kabına alınır. Bütün kadayıf için aynı işlem tekrarlanır. Daha sonra 180 derecelik fırında pişirilir. Fırında çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılırken üzerine dondurma, çilek ve taze nane yaprakları ile servis yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|