![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İyi ki Aşk Var
Şiirlerim var. Seni seviyorum diye başlayan… Hikâyelerim var. İçinde sen ve ben olan… Aşkımızı, Yaşanan ve yaşanmayan Mutluluklarımızı anlatan… Anılarımız var… Hayallerimiz var En güzel anları yaşadığımız Ve Doyasıya yaşayacağımız… Beklentilerimiz var Mutluluk katsayımız artsın diye… Korkularımız var Ya felek kahpeliğini gösterir diye… Yollar uzak, Aramızda dağlar olunca Yüreklerimizi dağlayan Özlemlerimiz var… Dilimde aşk şarkıları İçinde ince ince hüzün var… Ve Sen varsın. Ben varım. Ve en güzeli İyi ki aşk var… Salih Korkmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaç Kuruş
… Sen gülünce, Doğardı güneş geceme. Sarardı sıcaklığın yüreğimi…. Yakardı ateşinin ateşi bedenimi… Sen sevilesi kadındın… Bende sevdim… Sadece seni sevdim… Yüreğimin cahilliğiydi Hiç düşünemedim Hiç sormadım kendime… Söyle güzel Yakışık mıyım yüreğine… Layık mıyım aşk-ı sevgine… Söylesene güzel Kaç kuruş biçersin Seni seven şu gönüle… … Salih Korkmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçıyorum İstanbul'dan
Yokluğunda gülmez oldu yüzüm. Çıkmaz oldu sesim soluğum Yüreğimde sevdan Dilimde adın Gözlerimde hayalin Birde yalnız ben, Dolandım durdum İstanbul’umda Uzaklarda olduğunu bile bile Köşe bucak Sokak sokak Aradım durdum izini. Dinledim durdum geceyi Belki duyarım diye sesini. Adını aşk ile anardım bir zamanlar. Sen gittin Zindan oldu bu şehir. Boğar oldu. Sensiz havayı solumak Hayal oldu. Duyuyor musun? Dinle bak. Son vapurun düdüğü çalıyor. Yakamozlar suskun Son yolcularda atladı vapura Palamarlar çözüldü iskeleden Gidiyorum İstanbul’dan Kaçıyorum sen yokken Dönüşüm yok Senin bana dönüşün olmadığı gibi Kaçıyorum İstanbul’dan Gidiyorum sen yokken Sen olan sensizliğimden Kendimi bırakıp kendimden Hoşça kal İstanbul Elveda sen, Elveda ben. Salih Korkmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapanmıyor Yüreğimdeki Yaralar...
Gidip gelir göçmen kuşlar, Geceyle gündüz Durmaksızın saklambaç oynar… Sanki kapının önünde bekliyor Açar açmaz sobe diyor. Başlıyor hemen aşka sancılar… … Belki birileri simit atar. Tepemde dolanıyor şen şakrak martılar. Haydi koş. Kalkıyor vapur. Bekliyor bizi adalar. Unuttum yine. Gitmiştin ya sen. Bırakmıyor yakamı hatıralar… … Mavinin derinliğinde sonsuz bir kayboluş, Saçların kıvrımında sorgusuzcana savruluş, Dudağıma vururdu ya dalgalar. Nankör kedi… Az önce kucağımdaydın. Şimdi el olup gittin. Yarım kalan aşkın yüreğimi tırmalar… … Şehrim giymiş beyaz gelinliğini. Kartopu oynuyor çocuklar. Kardam adamı yapmışlar bile... Haydi, haydi ver elini. Gezelim İstanbul’un beyaz gölgesinde. Güneşi gören kar taneleri sen oldun Beni erittin, sen eriyip gittin Avutmuyor ki sensiz, senli anılar… … Bilmem kaç ilik açtım. Kaç düğme diktim. Terzi söküğünü dikemez ya… Elimde iğne iplik Dikiş tutmuyor. Anılar beni Ben hatıraları kovalar. Kapanmıyor yüreğimdeki yaralar… … Salih Korkmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldı Yine Yalnızlığım
Alışkındım yalnızlığa. Kaderim gibiydi. Gecenin ışıltısında Sönmüş bir mumu yakmaya çalışmak. Gündüzün kalabalığından Köşe bucak kaçmak, Postacıların bile bilmediği Bir adres olmak. Kendi dünyama çekilip Bir sığıntı gibi yaşamak. Sen çalmıştın kapımı sonra. Yanında da aşkı getirmiştin. Biraz ürkek, biraz korkak Titreyen sesimin titrekliğinde Hoş geldin demiştim. Tutup çıkarmıştın beni Kör karanlıklardan. Önce sevmiş Sonra sevmeyi öğretmiştin bana. Sen yediveren gülüydün. Baharın ilk kelebeği ben olmuştum. Başlamıştım uçmaya. Her kanat çırpışımda Aşkı doyasıya yaşamaya. Güneşi göstermiştin ya. Ellerimde sıcaklığın vardı. Yüreğim Yaktığın ateşle yanardı. Yaşanan En güzelinden bir sevda masalıydı. Ve bu çocuk Aşk hiç gitmez sanırdı. … Takatim yoktu. Düştü düşecek gibiydim. Rüzgâr sardı bedenimi. Ellerimden tuttu gece. Dönüşün yoktu. Uzaklaşıyordu ayak seslerin. Gitme. Gitme. Oldun dilimde Aşka dair son hece. Uzun uzun baktım Arkanda bıraktığın karanlığa. Tüylerim diken diken oldu Yüreğime yerleşen ıssızlıkta. Cevapsız bir soru. Bilmiyordum. Merak ediyordum. Bu can sensiz Nasıl kavuşacaktı sabaha. Sen geldiğinde ben yalnızdım. Başladı ve bitti bir aşk masalı. Kaldı yine yalnızlığım. Alıştım. Alışkındım. Alışkındım yalnızlığa. Kaderim gibiydi. Gecenin ışıltısında Sönmüş bir mumu yakmaya çalışmak. Gündüzün kalabalığından Köşe bucak kaçmak, Postacıların bile bilmediği Bir adres olmak. Kendi dünyama çekilip Bir sığıntı gibi yaşamak. Salih Korkmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaplumbağa Adımları
Hafifti yüreğim. Sol yanımda bir minik serçe Uçtu uçacak gibi. Emanetti ruhum Dalında kurumuş bir yaprak Düştü düşecek gibi. Hayatı ucundan kenarından yaşarken Birden bir boşluğa denk geldim. Ne bedenime, ne ruhuma söz geçmezken Aynada gördüğüm ben, ben değildim. Nerdeydim? Kimdim? Kaç zaman oldu bilemedim. Düşmüştüm Kıyıda köşede kalmış çukurlara. Çıkamadan Topraklar serildi üzerime. Karanlıklar altında kaldım. Nefes aldım. Uyudum uyandım. Bende herkes gibi bir insandım. Ama kendini kaybetmiş. Ve bulmak için Canlıcenaze misali ortalıklarda dolandım. Bıraktım Gerçeği imkânsız hayaller kurmayı. Bıraktım Uzak düşlerin peşinden koşmayı. Sildim dünü. Unuttum yarını. Yaşamak denirse buna. Sadece bugünü yaşar oldum. Ancak böyle tutturabildim hayata varlığımı. Büyük adımlara gücüm yoktu Emekleyerek tuttum hayatın dallarını. Okyanuslarda gözüm yoktu. Cılız derelerde ıslattım ayaklarımı. Fırtına, sağanak. Şemsiyem yoktu. Bekledim çiseleyen yağmur damlalarını. Tavşan gibi koşamazdım hızlı Attım kaplumbağa adımlarını. Yettim kendime. Yetindim kendimle. Kaplumbağa adımları Çiseleyen yağmur damlaları Usul usul alıştım hayata Hayatta bana. Buldum kendimi Salih Korkmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KarışırıM
Sen beni, ben seni Deliler gibi sevdik… Sevdikte Neden bu aşkı ziyan ettik? Feleğin Kahpe bir anına denk geldik… Bir kasım sabahında Bu aşka elveda dedik… Ağlarım… Bakarım ardından nemli gözlerle Saklayamam gözyaşlarımı… Aşinadır damlalar Karışırım yağmurlara… Aşk Yüreğime dolanan yağlı bir ilmek… Yakışıyor bana Güzel bir cellâdın ellerinde Aşkın son sahnesinde ölmek… Anladım. Aşk benim neyime gerek… Anladım. Neyime sevmek, neyime sevilmek… Bekleme… Kırıldı kolum kanadım Gelemem gittiğin yerlere… Aşinadır ******* Karışırım karanlıklara… Alıştım artık, yalnızlığa karışırım… Alıştım artık, ölümlerle yarışırım… Sen gitti ya, ben küstüm yüreğime… Kim bilir..? Bir daha ne zaman kendimle barışırım… Salih Korkmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kekik Kokularında Serseri Mayın Hayatı
Boğazın kokusunu solumuş Bir İstanbul bebesi. Belki birazda serserisi. Anasının dizleri dibinden Hiç ayrılmamış Büyümüş de büyümüş Ama çocuk kalmış Bir ana kuzusu. Kimlik taşımayan Kalıplara sığmayıp taşan İnsan olmaya çalışan Sen ben gibi bir ben. Hayat bu Nerde başlar Nerde son bulur Arada hangi duraklarda Molaya durulur Bilenden başka bilen yoktur. İşte bende Bir mola verdim Yalnızlığımla baş başa, Ana ocağından Hasret kucağına Benim, Bizim dağlarımıza. Kekik kokarmış Önceden dağlarım Şimdiyse kan Keklikler oynaşırmış Meşelerin diplerinde Şimdiyse pusudaymış Azrail. Mutluluk, Huzur unutulmuş Anaların gözlerinden Gözyaşı akar olmuş. Korkmak varmış Korkarak yaşamak Ama korkmadan Teslim olurmuş kara toprağa Birer birer körpe canlar. Mevsim hep kışmış burda Baharlar unutulmuş Güneş küsmemiş Ama küstürülmüş Doğmaz olmuş aydınlık Unutulmuş dağlarıma Kimbilir? Belki bahar gelir tekrar Yine kekik kokuları sarar Dağlarımın dört bir yanını. Keklikler oynaşır yine Şenlenir meşe dolu dağlarım. Kimbilir? Bir gün yine güneş doğar Unutulmuş topraklarıma. Salih Korkmaz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merhaba Hüzün, Sensiz Akşamlarda
Yanaşırdı güneş Seyitkasım’a Dalar giderdi gözlerim Göremediğim uzaklara… Yüzümde parlardı özlem taneleri Hasretleşiverirdi bakışlarım Merhaba derdim hüzne sensiz akşamlarda… … Usulundan çökerdi karanlık Nefesimde karamsarlık Kara gözlerini arardım gecede… Yüzümde parlardı hasret taneleri Dikenleşiverirdi tüylerim Üşürdüm, titrerdim sensiz akşamlarda… … Ben gurbete yar, sen sılama Hüzne aldanıp da sakın ağlama… Erkek adam ağlamazmış Varsın desinler Ben ağlarım gülüm, sen ağlama… … Salih Korkmaz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KIRmıZI
Kırmızı yakışırdı sana. Kıskanırdı güller… Kırmızının sevdası bana. Kıskanırdı gözler… Nazara mı gelirdik? Büyüler mi yapılırdı? Hiç olmadık bir anda. Batardı aşka dikenler… … Saçların nazireydi güneşe Kıskanırdı görenler… Salkım saçak dalgaların Kıskanırdı denizler… Yalan sözümüz yoktu Gerçekti sevgiler… Yaşanırdı istem dışı Siyah beyaz *******… … Sen beni, ben seni Kıskanırdı elbet sevenler… Yürekler kutsal mabet. Bizde yemindir sevmeler… Se derdi, ni derdi Seviyorum derdi gönüller… Gökkuşağı renklerinde Çizilirdi aşka resimler… … Salih Korkmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|