![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cumartesi gecesi
Şiir gecesi Enis Abi ile radyo gecesi dost gecesi bir hayat bilmecesi sonunda üç beş şiir ve şiirler de bitti, fon müziği ve elveda gecesi bir cumartesi gecesi daha bitti. Gözlerinizi kapatın artık rüya gecesi. Bundan sonraki şiirleri okuyacak şiir perisi. Her cumartesi gecesi. İyiler gitse de kalacak iyilikleri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cumartesi Gecesi Şiiri
İki bin yedide kediler miyavlayacak, kuşlar cik cik diyecek Seçimlerde kaybeden partiler ayvayı yiyecek. Çalışanlar sınıfını geçecek. Asya'dan Avrupa'ya metro ile geçilecek. Orakla ekin biçilecek. İstanbul'da musluklardan su içilecek. Yuvacık barajı dolacak. Yediveren gülleri solacak. Büyük ikramıyeyi birileri bulacak. Turizm mevsiminde oteller dolacak. Geceye doğru programı üç saate çıkacak. Enis Abi uzun uzun şiir okuyacak. Nisan ayında yağmur yağacak. Bu şiir cumartesi gecesi okunacak. ''-Hanım bir çay yap, program başlayacak.'' |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumartesi Tatili
Cumartesi tatilim dokuzda başladı, Yolumuz otobandan Silivri'ye uzandı. Giderken Hüseyin Abi Şahin fm den Damardan çaldı, Paşa bizi kapıda karşıladı. Tam on dakika susmadan ağladı. Boyu büyüktü ama sekiz aylık Daha çocuk ruhluydu. Zincirinden bıraktık, havada takla attı, Çok sevindi. Hüseyin Abi'nin üzerine tırmandı. Benim de kokumu kodladı, tanıdı. Hasan azarladı ona yanaşmadı. Mesafeli yanında dolaştı. Sahili gezdik dolaştık, Nar ekşili, mısırlı çoban salatasına Kaşık attık. Tekrar damardan müziklerle geri geldik, Bir cumartesi tatili sona erdi. Hava karardı, gökyüzü pamuk şekeri rengini aldı, Kuşlar saklandı, gün bitti. Oksijenden yüzüm kızardı yandı. Evde koltuğa uzandım, Derin bir uyku beni rahatlattı. Gün bitti, geceye merhaba Ruhum soluklandı. Saat yirmiikide doksanbir nokta dört trt fm den Enis Fosforoğlu sundu, Atila Işık Şiirlerini dinledim, Gece onikiye kadar radyo dinlemeyi tercih ettim. Gün bitti, ruhum Paşa gibi takla attı. Pazar günü tekrar güzel bir gün yaşandı. Haftasonu da böylece sona erdi, Dilerim tekrarı olur nasipse belki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cumartesi Tiyatrosu
Günlerden cumartesi temiz elbiselerimizi giydik, kızımla William Shakespeare izlemeye Ümraniye Şehir Tiyatrosu'na gittik. Bir Yaz Gecesi Rüyası eserin adı, iki perdelik komedi, birinci perdenin sonlarına dek kimse oynayanları alkışlamadı. Sonunda bir 'oha' lafı çıktı, seyirci onu tuttu, alkışladı. Türkiye'm den insan manzaraları. Shakespeare üstteki plazma tv den oyunu izledi, sahneden yunan müziği dinledi, gözleri bir ara sağa sola gitti. Komedi de iksir yerine viski sunuldu, gözüne damlatmadı, kadehle sundu. Eşek yerine; Uğruna jilet atılan şarkıcı tiplendi, En sonunda eserin aslına bağlı kalındı, seyirciden özür dilendi. Shakespeare'in kemikleri sızladı, esere bağlı kalınmadı. Yönetmen daha güzel yapabilirdi, yine de hiç yoktan iyiydi. Onun için eskiden Coşkun kendi eserinin galasına gitmedi. Kuşa çevrilmiş eseri görmek istemedi. Türkiye'm den insan manzaraları hep aynı, biletler önceden Kartal'dan alındı, internetten kredi kartsız yer ayrılmadı gerçi salonun üçte ikisi boştu. Hedef onbeşbin kilometre yol olsada bence vatandaşı eğitmek çok önemli. Otoparkın fiş makinası bozuktu, açıktan üç ytl kapıdaki muhtereme ödendi. Bulmak için çok zorlandık, bilete tiyatronun krokisi eklenebilirdi. Oh rahatladım eleştirilerim bitti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çamaşır Makinası
Evdeki çamaşır makinası eskidi, Köroğlu yeni alalım dedi. Elinde yıkayamazdı ya onları, Keliternos gibi. Süper markete gittik ivedi. Baktık, baktık bir tanesini gözümüze kestirdik, Tık para bu kaça olur dedik. Tezgahtar genç son dörtyüze gelir dedi, Birde yaparız onbir taksit kartınıza, Cebinizde kalır nakitiniz varsa. '-Nakit vereceğim ama daha ucuz varmı? ' dedim. '-O zaman sizi yan taraftaki Leğen reyonumuza alalım' dedi, Bilmiyorum..? Hanım beni neden çimdikledi? Artık yeni bir makinamız var. Ama hayat sanıldığı gibi uzun değil, vakit dar. Eve geldim, şoför bey Az ileride inecek var |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çanak Anten
Abur cubur yayınlar evlere kadar geldi, İkiyüz lirayla bin kanal seyredildi. Çanak anten yasak olacak anlaşılan, Standart olmalı aktarılan. Gruplanmalı frekanslar, Tencere kapağıyla alınmayacak yayınlar, Denetlenecek toplumdaki olaylar, Ülkemize zarar veren yayınlar kapatılmalı, Uzaya gönderilen Türksat 2 nin zararı karşılanmalı Kıyak yapmayalım bu konularda, Borcunu da ödedi nasıl olsa. Fransız Alkatel'le ikibinsekizde Türksat C geliyor, Arkasından bir paket devreye giriyor. Hadi hayırlısı teknolojimiz ilerliyor. Halkımız yolsuzluklara karşı direniyor. Suçlamalarda belge bekleniyor. Belgesiz suçlamaya suç geliyor. Cumhurbaşkanı kim olacak bilinmiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çek
Oğlum giderken kapıyı çek, İki duman da sen çek, Nakit yok al sana bir çek, İşini bitirdikten sonra donunu çek. Arabanı kenara çek, İki yugoslav iki de çek, Kaptan gemiyi limana çek. İki lahmacun çek, Altına bir limuzin çek, Burnunu çek, Kopya çek, Kurra çek, Tombala çek, Ah çek, vah çek, Al sana bir mor çiçek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçek Pasajı
Yer çiçek pasajı, Çalgıcı; akordeoncu bacı. Kulağında kırmızı karanfil, Dudakları da kırmızı Saçları siyah lüleli Şişman madamın kucağında Dans eden müzik aleti Kolları ve parmakları Kalbinin sesini dinledi, Masa masa dolaştı, şarkı söyledi. Akordeon sesi, sigara dumanı ve Sarı ışıklar arasında midye tava Madam çaldıkça Kadehler kalktı havaya Ortam hoştu, sohbetler koyu, Lakin bitecekti muhabbet Devam etmez ömür boyu. Madam çaldı geç saatlere kadar Akordeonu ile güzel melodiler Gece geç saatlerde kimseler kalmadı Sokaklarda dolaştı kediler Madam her gece çaldı kendini dinletti, Ritmik müziklerle kalpleri serinletti. ******* *******i takip etti, Madam da bitti. Şu İstanbul sokaklarından Kimler geldi...Kimler geçti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluk
Havada uçurtma salladım, denizde çapari. Çocuk olmak ne güzel, severim renkli misketleri. Oyun arasında yemek ve ders Tıpkı ekmek arası köfte ve patates. Mahallemiz en güzel oyun yeri, arkadaşlarım Kazım ve İlhami. İkindi güneşi bak bitirdi dersini, akşam telaşı ve gecenin ılık nefesi, sarı lambalı ışıkları yandı birer birer evlerin. Sokak satıcıları da terk etti mahalleyi. Gün bitti dışarda. Artık evde hesap vakti ve bitmemiş ödevleri tamamlamak veya tuttuğumuz takımın sporcu resimlerine olan meraktır. Gerisini hiç hatırlamam ertesi akşam sokakta bulurum kendimi... Unuturum üçleri ikileri. Ah olmasaydı bir de kerrat cetveli Yemeklerden severim acılı menemeni. Bak üstüme döktüm kirlettim yeni elbisemi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çöküş Ve Borsa
Çöküş başladı, Tavan arasında, Kar yağışı bitti, İstanbul'unda Ankara'sında Devir eşek arılarının Düzen devri bitti, Düzensizliğin düzeni devreye girdi Virüsler çoğaldı Bilgisayarlar kaput, Savaşlar başladı, En güzel iş plastik tabut Mehti geldi, Yaşasın ankebut. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|