![]() |
|
|
#91 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12138
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ
“Gel” demiştir Celaleddin-i Rumi “gel, gene gel” bu dönen dünyada dolap beygiri gibi dönme demiştir herhalde. Birde adam ol insan ol İslam ol demek istemiştir besbelli. Yoksa Mevlana Celaleddin-i Rumi bir seyyare midir ki dönsün dönsün alemde. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
MUHTEŞEM RİTİM
Yağmur; hüznün içimdeki seremonisi Belalım benim. Öteki hayatım Yaralı bir kuş gibi ürkek Kalabalıkların içinde ulu orta Sebepler buluyorum kendime Yağmurda yürümek gibi mesela Fikrederek uzun bir yoldan. Yağmur böyle oluyor işte İçimde kırık bir fanus gibi duruyor Rüzgâr olmasa çınar ağaçları olmasa Muhteşem ritim olmasa Bakıştığımızda içime vuran ışıltı O vazgeçilmez imge olmasa Su ve toprak ve hava ve ateş Söyledim sabahtır dolaşıyor çarşıları Adım adım giriyor kanına şehrin; söyledim Hüznün içimdeki seremonisi belalım benim. |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
PAZARTESİ ŞİİRİ
Nasıl ulaşmalı o büyük sırra çöl tutkunu bir mecnun dağ sevdalısı bir adam denizler delisi bir tayfa. Ey deniz nedir alnındaki boncuk boncuk ter. Nasıl bakmalı ufka uçan kuşa Karadeniz’e doğru giden hayranlık veren gemiye aşka yol arayan aşık’a. Ey deniz ey sonsuz mavi efil efil esen rüzgâr. Baksam, görsem, duysam derin izler bırakan dünyanın ağlayan taraflarının ne kadar olduğunu ağıtlarla dolduğunu. Ey deniz böyledir çünkü bir gülün açılması kadar muhteşemdir aşk. |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
PERŞEMBE ŞİİRİ
Alı al moru mor bir günün ardından kızılca kıyamet bereketli bir yağmur haydi iyisiniz iyisiniz var mı arada masal gibi kalan kelimesi Zühal aya zeval olmasın farzı muhal çok korkun az yaşayın biraz da tarzı sual. Lâkin duruşunuzdan belli edecek geçit resminizde sizi ele verecek sesinize tutunan şey neyse sesinizi yeşil bir granit kadar alımlı görünen korku ateşparelerden müzmin hayatlardan olacak kerim Allah elbette şafakla nur-i ilahi doğacak. Haydi iyisiniz iyisiniz bu günde oldu akşam kıt’a marş marş sağa bak sola bak her şiir bir mızrak her şiir bir mızrak. |
|
|
|
|
|
#95 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SAHTİYAN
Üçüncü bir devri kâzib sonrasında soluk benizli bir yüzdür. Geniş gövdeli ve dalları uzun kökleri derinde o yaşlı ağacın rüzgârla hışırdayan yapraklarını ve de ulvi ruhiyatını kucaklamak için ey istibdat acısını içinde barındıran halk işte hürriyet işte marshal yardımı. Üçüncü bir devri kâzib sonrasında soluk benizli bir yüzdü kaç tane yüz biriktirdiğini kaç çehre edindiğini bilmek olmazdı. -Bir yanda ağır vergiler yoksul köylüler bir yanda ekmek karnesi dururdu- Üçüncü birincinin şavkını alırdı da içine oğlak dönencesinde ortaya çıkardı taşırmazdı, aydırmazdı öfkesini halkın yumuşak bir inişe geçerdi korkusundan. Yani ezani Muhammedi Arapça okunacaktır. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SALI ŞİİRİ
Dedim ne kaldı; mağaranın ağzı örümcek ağı kaşın gözün elasına bir hoş güvercin konması muhakkak olacak dedim olması mümkün olan biraz gözyaşı biraz elem biraz aşk humması. Dedim ne kaldı; kendini mızraklara atan adama bu çılgın koşuyu kim durdurabilir kim hangi şey susturabilir kalabalıkları kalabalıklar hangi denizlerde mukim. Dedim ne kaldı; şunun şurasında ne kaldı bir avuç kadar güneş, biraz sabah rüzgârı yılların biriktirdiği arzu yaralı bir yürek işte o bırakılan nağra kopartacak baharı. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SANA GELMEK İSTİYORUM
Burada rahat yok Her şey basit her şey kendinden münhal Sabah bir savaş meydanında oluyor Duramıyorum Ne milli hasıladaki ağırlık payım Nede ağlamaklı vaazlar Tutamıyor beni. Her taraftan üstüme geliyorlar Kafamda göğsümde ayaklarımda Bırakmak istedikleri merak Kurşun gibi ağır İhtilal yapacak kadar darbeli Durgun akan ırmaklardan azade Bizansı çoktan geçti dostlar Bu labirent içindeki oyunlar Bu karabela bu soysuz hayat. Hayır tahammülüm kalmadı artık Sana gelmek istiyorum anlıyor musun O yoldan o kapıdan o meydandan Başım dik ve arzular içindeyim Sana gelmek istiyorum buradan. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SAVRULAN
O vakit bir gülün verdiği haz gibi başlıyordu. İçimizde akan ve durmadan akan berrak bir ırmaktı. Gözlerimiz aydın olmuştu. Sevinmiştik. Secdeler gömüştük. Tohum artık nazlı bir ceylan gibi yürüyordu. Aşk bir defa daha yakıyordu yüreğimizi ve bir gülün verdiği haz gibi başlıyordu. Yüzümüz dağlardan koparak gelen rüzgârlara çarpıyordu. Toprağa alnımız değiyor otların kokusunu alıyorduk. Yani bir gülün verdiği haz gibi başlıyordu. Dağlardan ve ovalardan ve gelenlerin o muttaki yüzlerinden başlıyordu. Gönüllerde çölün suya hasreti gibi fırtınalar kopuyordu. Çöl rüzgârları esiyordu. Günü gelmişti artık. Artık olsundu: Biat. Vallahi inandık sana. Her şeyimizle varız. Canımız, malımız var olacaktır ortada. Yani and içerek kayalık yerde başlıyordu. Ve öylece geliyordu rahmet bulutları. Öylece yeşeriyordu toprak. Ürün muhakkak inceden inceye işleniyordu. Emek veriliyor, hak alınıyordu. Tohum artık nazlı bir ceylan gibi yürüyordu. Çocuklar: Çoğalıyordu göz aydınlıkları. Aşklar yakın mı ırak mı demiyordu. Aşk bir gülün verdiği hazla başlıyordu. Günler günleri biriktiriyordu. Esenlik ola ey dağ ey taş. Havadaki kuş, yerdeki böcek. Esenlik ola yağız atlılar. Toprağı ekip biçenler. Irgatlar, marabalar, çıraklar. Esenlik ola ustabaşıları, hak yemezler. İnce belliler, sarışınlar, esmerler. Güzel yüzlü çocuklar esenlik ola. Yani aşk bir gülün verdiği haz gibi başlıyordu. Sabah. Güneş. Ilık esen bir rüzgâr. Andolsun... |
|
|
|
|
|
#99 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SEN DE Mİ ÇİÇEK AÇTIN KİRAZ AĞACI
Ah benim aynalı yüzüm Sana bakmaktan suçlu bulunmuş gözüm Beylerbeyi Üsküdar arasında Beyaz alınlık, berrak gökyüzü, kuytu yürek Bu zor günde, hayata dair zemheride Bıçak ağzında, hayın tuzakta Üstüne üstlük açan sen misin Sende mi dökündün beyazlarını kiraz ağacı. Saka kuşu mudur, arkada bahçe Cıvıl cıvıl ortalık. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SEVGİLİ KARDEŞİM
Sevgili kardeşim dedim biz şeytana taş atarken de yoksulduk göğsümüzün üzerinde Bilali taş taşırdık yoksulduk demircide kızgın demirlerle dağlanır taş taş olurdu önümüzde diken diken olurdu sırtımız ve ayaklarımız kanardı çöl, dağ ve mağara işaret olurdu yol çizgi olurdu iz kutlu vakitlere sığınırdık aklar ak mühürle karalar kara mühürle yeniden doğardı güneş taşların dikenlerin mızrakların üzerinden. Sevgili kardeşim demim; biz yolu yol belledik iz izledik, gönendik. Gökyüzünde güneş bileğimizde kavi bir sevda yürürüz kalabalıklar arasından çağ eskitemez bizi eskimez yasa eskimez kuluz biz topraktan ve nurdan izler taşımaktayız gök ve yer ve ikisi arasında doğulu batılı güneyli ve kuzeyli suretlerde yaşamaktayız. Korku ve umut, korku ve yüreğimiz alazlardan geçiyorken kutlu sevdalar işleniyorken gergefte yıkanmış el yıkanmış yüz yıkanmış ayak sevgili kardeşim güvercinler vapur dumanlarından kitap kitapsızlardan iyi mi, sakın ola, iyi mi makinalar elbet yeniden yorumlanabilinir. Sevgili kardeşim rakamlar yevmiye defterleri arasında kapıların o korkunç gıcırtıları arasında solgun bir yaprak gibi dolaşıyor kahır taş devri yontma taş devri cilalı taş devri tunç ve demir demirden kapılar devri demirden parmaklıklar arasında devrim bilinir. Sevgili kardeşim dedim; biz yolu yol belledik iz izledik, gönendik. Duyduk ki özgürlüğün Afrikalarda karşılığı doğuda batıda karşılığı kan ve gözyaşı imiş zulüm büyük başlı dev obur bir cüssedir kan ile can ile zıkkımlanır büyür karanlık acı, üzünç, yoksulluk. Gelin ağlayalım göz yaşlarımız hâlk edilmiş halkın sevinci olsun. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|