![]() |
![]() |
#1031 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bugün kar yağıyor İstanbul'da.
Elif elif uçuşan kar taneleri Beni alır, götürür doğduğum yere. Her kar tanesi Çocukluğumun güzelliğini örer Doğanın gergefine. Beni alır yorgunluklarımın içinden Tertemiz kırlara salıverir Ta, o güzel çocukluğuma. Babamın elleriyle yaptığı Kızağa binerim her kar tanesinde. Cebimde kuş lastiğim Taştan mermilerim Koşarım kuş peşinde. Ağabeylerim önümde Küçük kardeşim yanımda Bakal, sığırcık ne varsa Koşturur bizi peşinde. Nefes nefese. Köprübaşı'ndan Maltepe’ye tırmandığımda Haminnemin harman yerinden Kuşlar gibi uçuşuruz kızakla Kaç dakika geçer bilemem Kar taneleri içinde, Ağaçların arasından İneriz bahçemize. Üşüyen ellerimiz Kızaran burnumuzla Atarız kendimizi evimize Çıtır çıtır yanar ördek sobası Sararız çevresini, kardeşlerimle O gün, keşkek pişirmişse annem Yanında mısır ekmeği Sobanın üstünde kestane Oh! keyfimiz yerinde. Allahım, neden büyüdüm ben Kalsaydım çocuk halimle. Okul yolunda, Büyük abimin sırtında Tırmanırız merdivenleri. Ne güzel görünür Maltepe'den Ayancık'ın karla örtülü yüzü Mavi ile beyazın o tatlı izdüşümü, Yeşillerin, kar altındaki hasreti. Trenin ince sesi ve dumanından başka Hiç bir şey bozamaz sessizliği. Her kar tanesi, alır götürür beni Ayancık, Sevgilerimin, özlemlerimin denizi...
![]() |
#1032 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() seninle yazılan yazıları siliyor,
döktüğüm gözyaşlarımı öpüyorum. elveda demeye geldim sevgilim, kapını son kez aç bana, sana son gülümü vereceğim, ama gözlerime bakma, bakarsam gözlerine katlanamam bu ayrılığa dur sakın konuşma, duyursam döner bakar, dalarım senle sonsuzluklara eririm o karların altında eğmeyeceğim başımı öne ayrıldıktan sonra sonra olmayaksın kalacaksın benimle ulaşamadığım o aşkta son sözüm dilime dolanıyor, gönlüm haykırıyor, zor inci tanem zor sana elveda, olmadı yaşama sevincim, mutlu kal daima, ve, inci tanem Elveda !
![]() |
#1033 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir şiir yazsam sana,
Anlatabilir miyim seni acaba, Sarı saçlarından tut, Kahverengi gözlerine kadar. Bin dua etsen senin adına, Kabul olunur mu acaba, Seni sevdiğimden tut, Aşkın için ölene kadar. Bir umut bağlasam gönlüme, Dilekler tutsam sevinebileceğim, Yüreğimden tut , Yüreğindeki sıcaklığa varıncaya kadar. Bin gözyaşı akıtsam uğruna, Silebilir miyim başkalarını, Sen ve ben , Tutamazlar aşkımızı sonsuza kadar. "sevgili ayça gören'e"
![]() |
#1034 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (Sensiz Değerim Yok Pula Dönmüşüm , Heryer De Dileniyorum Seni Zavallı Kula
Dönmüşüm, Sensizlik Denizinde Ayazdayım Ellerim Sobada Harda ,Sende Aldatırsan Derim Dünyada Yok Vefa.) Senin İçin Doğayım Günlere Senin İçin Sabahları Uyanayım Senin İçin Başlasın Her Sabah Sana Döneyim Ayçiçeği Gibi Neyi Görsem Neyi Sevsem Hep Sende Kalayım Sende Başlasın Yeni Bir Mevsim Henüz Adı Konmamış Dünyalarda Senle Olayım
![]() |
#1035 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geceye sarıldım yine düştüm yollara
Ay'da parlamıyor bu gece yalnızım Uzakta bir ışık gördüm ay sandım ama o senin ışığınmış,meğer yanılmışım. Gökte ay ararken ben seni buldum Işığın bana aydan ziyade Karanlık *******de kaybolurdum Doğdun ya gönlüme sen hale hale. Aydan değil yüreğimde met-cezirler Beni benden alan gözlerinden Parlıyorsa denizlerde yakamozlar Aydan değil ikimizin sevgisinden...
![]() |
#1036 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyan yârim, uyan, söndü yıldızlar,
Gün karşı tepeden doğmak üzredir. Her sabah güneşi seyreden kızlar, Mahmur gözlerini oğmak üzredir. Uyan yârim, sesler geldi derinden, Karanlık oynadı, koptu yerinden; İlk ışık, kapının eşiklerinden, Şimdi bir gölgeyi koğmak üzredir. Sevgilim, kapımı çaldı aydınlık, baygın gözlerimi aldı aydınlık, İçimde tıkandı, kaldı aydınlık, Bu aydınlık beni boğmak üzredir
![]() |
#1037 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hem zeytin renkli hem zeytin endamlı
Öyle güzel ki tarifsiz gözlerin Her daim buğusuz billurdan camlı Olduğu gibi cafcafsız gözlerin Ey pekmez gözlüm aydınlık bakışlım Ay simalı ser üstüne nakışlım Kalbimden vuran ey volkan yakışlım Keskin süzüşün de afsız gözlerin Hiç dokunmaz mı zararın ziyanın Anlatır seni görenin duyanın Hesabı yokmuş saçtığın ziyanın Gamdan kederden hedefsiz gözlerin Pirnur gözlere sevgim büyüdükçe Bakasım gelir ardıma döndükçe Tutsak bakışlar altında söndükçe Zahirde halsiz keyifsiz gözlerin Yüreciğime dünyaları vermek Anlık ta olsa güldüğünü görmek Gönül isterki sonunu getirmek Bana güler mi teklifsiz gözlerin
![]() |
#1038 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ayetten önce
aşk indi gökyüzünden yeryüzü sevinçlere bulandı suların taşkınlığı, toprağın bereketi, elbet ondandı yaşamakla başladı aşk ölümle de bitmedi her şeye doydu da, insana sadece aşk yetmedi
![]() |
#1039 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dönderme yüzünü kurban olaym
Sen ol bu dünyada güneşim ayım Yalnız ben seveyim, ben okşayayım Gezmesin bir başka el saçlarında Kalbimin içidir en güzel yerin Tutmasın bir başka eli ellerin Gözlerin gözümde bak derin derin Kaybolup gideyim bakışlarında Yüce dağ başına yağan karlarca Seyrine dalayım senin yıllarca Gönül ırmağında coşan sularca Bin huzur bulayım akışlarında Süsenim sümbülüm reyhancasına Kekliğim maralım ceylancasına Tamburum cümbüşüm kemancasına Şarkılar derleyim ağaçlarında Tanrıya dilenen dilekler gibi Cennet de dolanan melekler gibi Sevda dağındaki çiçekler gibi Bir ömür kalayım yamaçlarında
![]() |
#1040 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgundu ağır çıkılan merdivenler
Çıkanların ağırlığından Sızlamasız,gıcırdamasız Ahşap masalar dilsizdi Kendinde kalırdı tanıklığı Konuşturamazdı alayı Duvarlar geldi üstüme Üstünde gıyabında dostlar Gıyabında yüzler vardı Serçe kalbim kartallaştı Uçtum Gemerek'ten Bolivya Doğu And Dağlarına Ayın en çıplak günü gelir Nazım'a rağmen; Mutsuzluğun resmi çıkar Abidin'in fırçasından Canlanır günün anlamında Yıkılır duvar Aynı gafil maşadan Tek kurşundur aslında Dursun düşer yol aydınlanır Örümcek ölür ağında Öz verir Mumcu alır Kitaplar değil Erdost yanar Yanar Madımak'tan çok önce Utancı kalır işkencenin Göktepe'den Onat'tı Yavuz da,Kışlalı da Cömert'ti Güçlü'ydü Muammer Üçok'lar çıktı kınından Saplandılar karanlığa Deniz'ler taştı Onlar; Büyük harflerle Bir bir yazılırlar onurlarıyla Ne denli küçük yazılsalar da resmi tarihe Yine büyük harftirler Çökertme oynamakta bir kız Halil'in ruhuyla Gözleri kapalı Che bakar,Ulaş bakar Su durur An durur Ay durur Gece durur Ruşen susar Ömrümün en çıplak günü düşer Sayfasından anılarımın Hezeyanlar kalır duvarlarda
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|