![]() |
|
|
#121 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bilen var mı
Bilen var mı,bilen var mı İki defa ölen var mı Gidip geri gelen var mı Kul ne taşır bilen var mı Bundan ibret alan var mı Ecel onu bulduğunda Nokta hayatın sonunda Dört kişinin omzunda Sal ne taşır bilen var mı Bundan ibret alan var mı Bahtlar ellerle yazılır Dünya ayakla gezilir Ayak basar nal ezilir Nal ne taşır bilen var mı Bundan ibret alan var mı emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bilmiyorlar
Bakıp, kör değilim diyorlar Görmesini bilmiyorlar. Keşfedilmemiş cevherler var Vermesini bilmiyorlar. Meraklılar bir çok şeye Her derdi sarar sineye Azimliler öğrenmeye Sormasını bilmiyorlar. Hazırlık etmez yarına Güvenir durur varına Saklı gizlerin sırrına Ermesini bilmiyorlar. Har,hur eder kazancını Kendinden alır hıncını Kör nefsinin direncini Kırmasını bilmiyorlar. Arzulara olurlar yem Bahtına ederler sitem İçindeki şeytana gem Vurmasını bilmiyorlar Ayırtmaz şekerden şapı Hep kurarlar birer hobi Yolsuzluğa kale gibi Durmasını bilmiyorlar. Başında eser de yeller Arzu ederler,özlerler Umuda uzanan eller Ermesini bilmiyorlar. Ederler kula, kulluğu Çekiyorlar yoksulluğu İnsanlığa mutluluğu Vermesini bilmiyorlar. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Allahın kulu yokmu
Yoktur hayalimde çiçek Umudum bir ölü böcek Bana hatamı diyecek Bir Allah’ın kulu yok mu? Öl deselerdi ölürdüm Sevgiye esir olurdum Örnek olsalar alırdım Bir Allah’ın kulu yok mu? Hatam varsa kapatacak İnsan içine katacak Uzanıp elim tutacak Bir Allah’ın kulu yok mu? İtilmişim yalnızlığa Kederim zarar sağlığa Ben razıyım yalvarmaya Bir Allah’ın kulu yok mu? Yanılsam yol gösterecek Beni teselli edecek Çağırıp akıl verecek Bir Allah’ın kulu yok mu? Kaçak oldum bucak,bucak Sevgi istiyorum sıcak Yada koparıp atacak Bir Allah’ın kulu yok mu? Bitmişim dertten,kederden Öfke fışkırır gönlümden İnan yapayalnızım ben Bir Allah’ın kulu yok mu? Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir anlam vermelisin yaşama evlat
Bir anlam vermelisin yaşama evlat Ölümün yokluğunu ispatlarcasına Bir anlam vermeli yaşama. Sımsıkı kayalardan volkanlar yaratarak Öğren başarının sırrını Öğret bilmeyenlere Nasıl kazanıldığını Düz et yükseklikleri Sen en yücede bekle Bekle ölümsüzlüğü. Baştan başa bu tutku,ruhunu sarmalı Onunla var olmalı,ununla yaşamalı Ellerin ona uzanmalı Onu tutmalı Onu korumalı Her gönül ona ortak olmalı O sende var olmalı,seninle yaşamalı Sende onda var olmalısın. Özgürlüğünü ekleyerek Ormanlarda krallığını yaşamalı Aç ve yoksulda olsan Özgürlüğüne ortak olmalı tutkuların Yayla çiçeği,dağ rüzgarı En güzele, en kutsala, ermeli Ermek için inanmalısın Bir anlam vermelisin yaşama Hayatı anlamalısın.evladım Hayatı anlamalısın Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir ben miyim
Hayat içinde pasif Yaşam boyu hiçliklerle Yaşayan bir ben miyim? Bir ben miyim sadece. Bir yanımda yoksulluk Bir yanımda cahillik Sonumu sormayın sakın Benim sonum bir bilmece. Bir çıkış yolu arayan benim Engeldir çaresizliklerim Umutsuz olan bir ben miyim Yok geleceğimde güvence. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir eser vermeden önce
Ölümüm belki de anide olur Bir dosta bir tek sır vermeden önce. Umulmadık anda başıma gelir Tek bir mutlu günü görmeden önce. Belki bir yuva sahibi olmadan Beni seven birisini bulmadan Baba olup, çocuk sesi duymadan Böyle bir yaşamı sürmeden önce. Karnım açken bari,gelmese ölüm Bir zulüm üstüne,bir daha zulüm Dileğim mezara dönmesin yolum Açlık zincirini,kırmadan önce. Belki bunlar hayalimdir eremem Ölüm yazgısına göğüs geremem, Sükunet içinde canda veremem Gerçeği ortaya sermeden önce. İyiyi düşünür,doğruyu tanır Mağdur’i hakka böyle inanır Ne hayatın,ne ölümün manası kalır Neslime bir eser vermeden önce. 28-11-1963 Yusuf değirmenci emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir gün geleck
Bir gün otağına çöker yalnızlık Yaprağı dökülmüş ağaç misali Kaçarsın sen eski sevenlerinden Alnında ki damga bir suç misali Ağlaması bir eda çöker yüzüne Yosun tutmuş taşlı yamaç misali Belli olur aşka doymamışlığın Nafaka alamamış aç misali Çizgi,çizgi desenleşir suratın Tarakla tel olmuş bir saç misali Müspet,menfi taraftarların olur Mağlup sonuçlanmış bir maç misali Gün gelecek sende anlayacaksın Varlığın Dünyada bir hiç misali Geçmişle avunmak istediğinde Göreceksin bomboş avuç misali emekli em.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir gün kapına geleceğim
Bir gün kapına geleceğim Tüm öfkemle karşına dikileceğim Yüzüne söyleyeceğim günahlarını. Avaz, avaz bağıracağım Uyaracağım komşularını. Aldanmayacağım göz yaşlarına Kesmeyeceğim haykırışlarımı Unutamadığım ihaneti Baltaladığın saadeti Beni, seni Geçmişini dinleyeceksin dilimden Bütün yaptıklarından Hatta yaşadığından utanacaksın Divaneye döneceksin Kaçmaya çalışacaksın Kaçamayacaksın elimden Ağlamak bilmeyen gözlerinde yaş Kahkahalar atan gırtlağında hıçkırık Ayaklarıma kapanacak Yalvaracaksın Öldür beni diyeceksin Öldür,öldür,öldür beni Ben seven insanım Seni öldürmeyeceğim Ben nasıl sürünüyorsam Kendim gibi Senide süründüreceğim Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir hak değil mi
Kim bize ne yaptı,bedbahtlık niye Nefes alıyor isek,gülmek bir hak değil’ mi Çepeçevre sarmış,keder her yanı Hayat boyu,neşeli olmak, bir hak değil’ mi. Kim ne yaparsa yapsın,görmeden geç diyorlar Dilini tut,konuşma,konuşmak suç diyorlar Dünyanın gidişi bu,haklıdır güç diyorlar Böyle yaşamaktansa,ölmek bir hak değil mi. Kimi fidan diker,kimi meyveyi yermiş Kimi hayata doyar,kimi kahır çekermiş Cemiyet denen kavram,bana da hisse vermiş Hisseme düşenleri,bölmek bir hak değil mi. İnsanı hayvan gibi, alıp satanlar varken Kalleşçe çelmelerle, takla atanlar varken Gözlerin nemli diye, hatırlatanlar varken Yıllar yılı ağlarım,silmek bir hak değil mi. İsterdim ki,insanlar değer versin insana Kime sorsam, kusurlu sensin,diyorlar bana Pazarlıklar gizlenir, kapıların ardına Orda neler oluyor,bilmek bir hak değil mi. Yapılan yolsuzluğu,düzelteceğiz derken O maskeli yüzleri,öğreneceğiz derken Herkese hak almayı öğreteceğiz derken Gerçekleri söylemek,bilmek bir hak değil mi. İşe dam alınmaz,adama iş verilir Sen huzur istiyorsan,dalkavukluk istenir Sırrıymış başarının,bel büküp eğil denir Bu yaşamda, onurlu kalmak, bir hak değil mi. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir içten,bir dıştan
Anlatamam benliğimin içini Ben hiç ölçemedim hayat açımı Dıştan tarar, içten yolar saçımı Bir meçhul evhama atılmışım ben İçime dönmüşüm dışla ilgili Beni anlatamaz bir devrin dili Esen dışta bahar,içte sam yeli Böyle bir ahenge katılmışım ben Dıştan yaşıyorum içten ölüyüm Neyime ağlayım,neme güleyim Kimi terk edeyim,kime geleyim Yalnızlık içine itilmişim ben Benim benliğimde bir insanlık var Bu,dışımda feryat içimdeyse zar Ölümdür dünyada gerçek tek şey var Dünyada boş yere tutulmuşum ben 29-10-1972 yusuf değirmenci emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|