![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bana Annemi Anlat Baba
1/: Sus söyleme... Başı bulutlu koca dağların Ve yanağı yarık yarık yaylaların Veya göz alabildiğince geniş Kenarları ağaçlarla sürmeli Seli coşkun ovaların yeşilini Bir tuval gibi gözlerimin düzüne çiz Ne olur onun çimen yeşili gözlerini Baba annemi anlat bana Kurbanım sana. 2/: Anlatma sus... Göz gözü görmez *******in Ve sobaları kızartan kömürün Veya isli tandırların siyahını Tarif et ne olur onun saçlarını Baba annemi anlat bana Kurbanım sana. 3/: Sus konuşma... Birken bin olan nazlı narın Ve yanakları kızartan güllerin Veya göklerde çırpınan bayrağın kırmızısını Bir kere söyle ne olur onun dudaklarını Baba annemi anlat bana Kurbanım sana. 4/: Dinlemem sus anlatma... Tarlalarda gelinler gibi sallanan başağın Ve yamaçları bir kilim gibi bürüyen çiğdemin Veya bilekleri süsleyen altının sarısını Renklendir ne olur hayalimde onun saçlarını Baba annemi anlat bana Annemi anlat bana ne olur? Kurbanım sana. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bana Benzesin Keloğlan
1/: Bir masal daha anlat bana bu gece Bal akıt ağzından masalcı amca Tıpkı bana benzesin keloğlan Yaşlı anası benim anama Kasabaları benzesin bizimkine Yoksul kulübeleri evimize benzesin Şalvarının dizlerindeki yaması Benzesin benim süslü yamama. 2/: Bir masal daha anlat bana Pekmez akıt ağzından masalcı amca Kaf dağı'ndaki devlerin en irisi Benzesin bizim battal amcaya Hani var ya şu 'Het hüt! ' Diye Çocukları bastonuyla kovalayan Aşağı bağın bekçisi... 3/: Bir masal daha anlat haydi bana Süt akıt ağzından masalcı amca Tıpkı ablama benzesin Dünyalar güzeli padişah kızı Benzesin kaderi kaderimize Sarayları bizim eve benzesin Sırtına bindiğim tılsımlı ankanın hızı Kırmızı bisikletime benzesin. 1/: Bir masal daha anlat bana Gül akıt ağzından masalcı amca Tıpkı bana benzesin şehzade Bilge babası benim babama benzesin Ülkeleri benzesin ülkemize Benzesin büyülü dilleri dilimize Sihirli gülleri gülümüze benzesin. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Gelince
1/: Ah bayram...canım bayram Sen gelince yenilendi ceketim Pantolonum tazelendi seninle Önce delikti pabuçlarım O bile yenilendi Sen buraya gelince Ah bayram...canım bayram Gitmesen hep burada kalsan. 2/: Ah bayram...canım bayram Sen gelince yenilendi gömleğim Kazağım da tazelendi seninle Önce delikti çoraplarım O bile yenilendi Sen yanıma gelince Ah bayram...canım bayram Gitmesen hep burada kalsan. 3/: Ah bayram...canım bayram Kına yaktı elime Kilimler gibi annem Mutluluğum akran seninle Sevincim seninle yaşıt Önce buruktu boynum Rüyalarım solgundu Artık gülüyor yüzüm Sen buraya gelince Ah bayram...canım bayram Gitmesen hep burada kalsan. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayram Amca
1/: Uzaklardaki bayram amca Gelsene haydi Canım şeker istedi 2/: Uzaklardaki bayram amca Gelsene haydi Çocuklar seni özledi 3/: Uzaklardaki bayram amca Neredesin gel haydi Aradan tam bir yıl geçti... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayramın Bayramı
1/: Bazen bayraklarla gelirim Bazen torba torba şekerle Çocukları sevindiririm Kurduğum rüzgarlı salıncaklarla Döndürdüğüm koca koca dolaplarla Çarpışan zararsız otolarım Eğer umutlandırırsa onları Gönenirim ben de Sararım sarmalarım Dünyadaki bütün çocukları 2/: Bazen kurbanlarla gelirim Bazen davul zurnalarla Kurduğum uçarı kaydıraklarla Döndürdüğüm koca koca dolaplarla Koşuşan zararsız otolarım Eğer mutlandırırsa onları Gönenirim ben de Sevindiririm bütün çocukları. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayramlar
A/: Bayramlar müjde gibi Sevinç günleri ömrün Diyesim gelir içimden 'Ne olur her gün gelseniz Bizleri sevindirseniz Serçeler gibi pır pır Balıklar gibi şıp şıp Atsa gün boyu yürekler Tıp tıp da tıp tıp...' B/: Bayramlar sevgi dolu Yürekten yüreğe bir yol Bayramlar sihirli bir el gibi Uzanır çok uzaklara Bir köprü sayın ki bayramlar Kopuk yalnızlıklara Diyesim gelir içimden 'Ne olur her gün gelseniz.' Koşuşsak komşu evler arasında Kol kola çocuklarla ve omuz omza Avucumuzda kocaman yüreğimiz C/: Bayramlar harman gibi Sayın ki pazar yeri sevgilerin Paylaşıldıkça çoğalan deniz 'Ne olur her gün gelseniz.' Tek çizgi üstünde gözler Diller tek söz üstünde -İyi bayramlar amca -Kutlu olsun minik kardeş -Şurda duran söğüt ağacı -Şu daldaki sığırcık kuşu Katıl sevincimize sen de Gen de... D/: Bayramlar kucaklaştığı an Gökyüzüyle yeryüzünün Yıldızların sevinçle coşma günü 'Ne olur her gün gelseniz.' Bizleri sevindirseniz Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bebemin Geldiğin O Gün
1/: Kıştı ve kar yağıyordu Yok ya da ilk baharda yağmur Yani bereketli bir gündü Bebeğim senin geldiğin. 2/: Harmandı ve taylar koşuyordu Yok ya da çayırda atlar Yani hareketli bir gündü Bebeğim senin geldiğin. 3/: Bayramdı ve annen gülüyordu Ben de düğünde sevinçliydim Yani saadetli bir gündü Bebeğim senin geldiğin. 4/: Bebeler usul usul müjdeliyordu Yok ya da nazik ebeler Yani nezaketli bir gündü Bebeğim senin geldiğin. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küçük Söğüt Ağacım
Hani arkadaştık seninle Yardım edecektik hani Dar günde birbirimize Ben sulayacaktım seni Toprağını gübreleyip Budayacaktım uzayan dallarını Sen de yağmurda karda Beni koruyacaktın Yaptım görevlerimi ben Ama ya sen? Yıldırım çektin üstüne Ben altına sığınmışken. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Bir Ağacım
1/: Ben bir küçük elma ağacıyım Şubat gelince sevinirim Tomurcuklanır sevincimden dallarım Nisan gelince patır patır patlarım Pembe pembe çiçekler açarım Küçük kuşlar yesin diye Benimkisi bayramlarda hediye 2/: Ben bir armut ağacıyım Haziran gelir sevinirim Uykudan uyanır gibi gerinirim Yumruk yumruk meyveler veririm Çocuklar taşlasın diye Benimkisi düğünlerde hediye 3/: Ben bir çınar ağacıyım Kasım gelince sararırım Dökerim yapraklarımı Arnavut taşlı kaldırımlara Çocuklar oynasın diye Benimkisi şenliklerde hediye 4/: Ben bir kavak ağacıyım Nisan gelir boy atarım Mayıs gelince dünyaya Dal budak salarım Dört bir yanıma Minikler tırmansın diye Benimkisi yaş gününde hediye. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben De Büyüdüm İşte
1/: Sonunda ben de büyüdüm artık Kabul etmese de annem Babam inanmasa da bana Demli içiyorum artık çayımı Üstelik de sıcacık mı sıcacık Üstelik soğuk su katmıyorum Tık tık tık... Alo! Ne o? Şaşırdınız mı yoksa? Kabul edin büyükler Dedim ya büyüdüm artık. 2/: Nihayet ben de büyüdüm artık Kabul etmese de babaannem Büyükbabam inanmasa da bana Yeterse eğer cüzdanımdaki para Koyacağım çantama Bir paket de sigara Tık tık tık... Alo! Ne o? Şaşırdınız mı yoksa? Sokaklar beni bekler Dedim ya büyüdüm artık Kabul edin büyükler. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|