![]() |
|
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008
Teşekkür Etme: 1 Thanked 6 Times in 5 Posts
Üye No: 45581
İtibar Gücü: 1460
Rep Puanı : 310
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Can Suyu
Gülüm, seni ne çoban çeşmelerinde akan suya, Ve ne de o güzel gözlerini, gürül-gürül dönen bu dünyaya değişmem asla... Bilirim, çünkü o çoban çeşmeleri gün olur da kururlar, Ve elbette ki bu güzel dünya dönmeye devam eder ama, Gün olur; ecel gelir de, cansız bir beden olduğumda ben, Yani, öldüğümde ben, Sen yine hep ruhumun dünyasında, Ve hatta aşkımın tüm evreninde yaşamı sağlayacak enerji, Ve tükenmez her ihtiyacı olacaksın, Hem benim, hem o aşk evreninin "can suyu" olarak kalacaksın..
![]() |
#2 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cana Yakın
Cana yakın arkadaşımken neden sonra sevdim seni canana yakın arkadaşısın şimdi haberin olmasa da senin uğruna can feda aşığımsın şimdi. Savunmuyorum kendimi suçum belli susuyorum kalbim hapiste sevmekten mahkumum elimden ne gelir kaderim böyleymiş bu bahar da yine sevilmekten mahkumum.
![]() |
#3 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canan Ali
Can Ali, canan Ali Her derde derman Ali İlimde umman Ali Can sana kurban Ali. Ay Ali, hilâl Ali Güzel bir cemâl Ali Edepte kemâl Ali Can sana kurban Ali. Şebboy Ali, gül Ali Engin bir gönül Ali Şakıyan bülbül Ali Can sana kurban Ali. Kemâlatta fert Ali Varlıkta cömert Ali Yiğitlikte mert Ali Can sana kurban Ali. Kevserde sâki Ali İlimde bâki Ali Yüzümün akı Ali Can sana kurban Ali. Şah Ali, sultan Ali Zalime yaman Ali Mazluma aman Ali Can sana kurban Ali. Resule kardaş Ali Nebiye sırdaş Ali Hızır’a yoldaş Ali Can sana kurban Ali. Din Ali, iman Ali Aşk Ali, irfan Ali Halid’e ferman Ali Can sana kurban Ali.
![]() |
#4 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım Çıkıyor
Aşkın oltasına ben de takıldım Kurtarın beni canım çıkıyor Bir haine meyil verdim bağlandım Yanıyor yüreğim canım çıkıyor Gözlerime bakıp kurtar diyordu Ağlarken gözlerinden sel akıyordu Çaresizdi herkesten korkuyordu Merhametim kabardı canım çıkıyor Acıdım haline birazda sevdim Alıştım galiba gönlümü verdim Onun için şerrimi meydana serdim Derbederim simdi canım çıkıyor Tabiatına uyruğuna hiç bakmadım İnsanı insan gördüm ayırım yapmadım Namuslu namussuz hiç kafama takmadım Burnumu sürttüm canım çıkıyor Kimse anasından günahkar doğmaz Düşene bir tekme daha vurulmaz İyilik eyleyim dedim belki zayi olmaz Daralıyor kalbim canım çıkıyor Anam sensin babam sensin diyordu Sevgi şefkat merhamet bekliyordu Elimi değil ayaklarımı öpüyordu Simdi terk etti beni canım çıkıyor İnsan değil miydi yok muydu kalbi Nasıl da oynadı bu en alçak rolü Beni ya aptal gördü yada enayi Per perişan etti canım çıkıyor Duygusalım keşke arsız olaydım Giden haini tez elden unutsaydım Yenisini bulup yeniden başlasaydım Karardı bütün dünyam canım çıkıyor
![]() |
#5 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım Yandı
Gelip büyüdüğüm yer,canı cehennem etti, Ah başımı vurduğum taşlara canım yandı ! İçmediğim sigara bak beni verem etti, Yar için ağladığım yaşlara canım yandı ! Dostlar için trenim şaşırdı da rayını, Dostluklar peronunda alamadı payını. Arkadaş kahvesinde içmem daha çayını, Dostlar için yolduğum saçlara canım yandı ! Sevgi sekste boğulmuş,vefa yok olmuş,yitmiş, Büyüklere gösterdik,saygı,boşuna gitmiş, Ne büyük var ne küçük,bitmiş insanlık,bitmiş, Dünkü bir karış çocuk,***lere canım yandı ! İşte cami, işte bar,işte arkadaşlıklar; Ne kadar paran varsa,itibarın o kadar ! Üç adım hücrelerde boşa geçmiş bak yıllar, Dost için bulaştığım suçlara canım yandı ! Gerçek yüzleri görsem,dostluklara kanmazdım, Bunlar da kim oluyor,adlarını anmazdım ! Ekmeğimi bölüştüm,ite versem yanmazdım, Namerde yedirdiğim aşlara canım yandı !
![]() |
#6 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canız İşte
Bir masal anlat bana En gerçeği olsun tüm zamanların... Dokun yıldızlara Işıktan toplar at kar beyazı Aysız *******ime.. Guguk kuşu ol uykumun en derin yerinde.. Işık getir kör kuyularımın diplerine... Seher bu değil bilesin! Yanımda sen yoksan eğer, Alışamam alacakaranlıklara... Dağlar yırttı da geceyi Bir ben yırtamadım daha!.. Sesin kulağımda ama hala!.. Türküler gibi... Kuşlarla gelmişti Bir ekin biçme mevsimi... Sarı başaklar sunmuştu sözlerin ömrüme... Harman harman rüzgarlar...(dinmedi!..) Tınazlarında savrulduk ikindi vakti.. Seclerine yattı acıkmış gönlümüz Sevgiye ve tene...(bitmedi!..) Hani! İkinin bir olduğu zamandı ellerimizin birbirine değişi Sen ve ben!..canız işte!.. Sızılarımızda çiçeği açar sevdanın Topla haydi! Bak! Düş pembesi düşler kadar güzel renkleri... Leylaklar benim olsun sen kokuyorsun diye Kekikler senin!...(kır delisi..) Her gece Yokluğunda seni aradı...(diyemedi..)) Pencere ağladı, Duvar ağladı, Göle döndü yastığı, Yatak ağladı!.. Bitti masal Yürek ağladı!..
![]() |
#7 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cehennem Ateşi
kaderimdir yalnızlık değişmeyecek sen dönmeyince özlem duyarım sevgine seni her gördüğümde yaş döker bu gözler sensiz geçen her güne cehennem ateşi gibi yanıyor bu yüreğim... unutulur diyorlar neden kimse anlamıyor zor gelir ayrılık kalbim dayanmıyor unutamam seni gözbebeğim anlıyorsun değil mi cehennem ateşi gibi yanıyor bu yüreğim... toprak olacak bu beden seninle ya da sensiz geçmeyecek bir günüm düşünmeden sensiz gideceğim bu dünyadan kimse duymadan sessiz cehennem ateşi gibi yanıyor bu yüreğim...
![]() |
#8 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cennet ile Cehennem Arası
Doğumdan ölüme, çileyi çeken bedenler Zengin fakir aynıdır, giderken giyilen kefenler Bir yanda rokfor peynir, kahvaltı edenler Diğer yanda çokçadır, bir çorba içebilenler Ruhların yaradılışı aynı, erkek yada dişi Taşırlar bakımlı yada bakımsız bedeni İş bilenin vardır yürü ya kulum diyeni Diğer yanda çokçadır, bir ekmek alabilenler Kimi der zekiyim, ah bir param olsa Yada zengin akrabamdan miras kalsa Aslında onunda olacak hakkıyla çalışsa Diğer yanda çokçadır, alnına ter düşmeyenler Nerde güzel görsek derinden ah çekeriz Tanrım özene bezene yaratmış deriz Güzellik yürekte, bedenimize baksak ona benzeriz Diğer yanda çokçadır, bedenini cehenneme itenler Bilmeyiz bir avuç toprak bedenin mayası Yaratılışta herkesin aynıdır hayası Cennetle cehennemin dünyadır aynası Diğer yanda çokçadır, aynaya arkadan bakanlar Cennet ile cehennem arası Dünyada yaşamaktır açıkçası Adalet ikisinin tam ortası Diğer yanda çokçadır, ölmeden cehennemi hak edenler Kim sorsa elhamdülillah Müslüman deriz Arkamızı döner kul, ya da yetim hakkı yeriz Vermeden almak Allah’ a mahsus bilmeyiz Diğer yanda çokçadır, Allah’a şirk koşanlar
![]() |
#9 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ceylan Gözlüm
''-Unutsun! '' demişsin... Gözü Ceylan'ım, Şu mahzun tavrını, takışın neden? Demedim mi sana: ''-Fedadır canım.'' Kederli gözlerle, bakışın neden? Gördüğümden beri çektiğim çile, Sensiz *******im gelseydi dile, İçime koyduğun kızıl kor ile: Yüreğimi böyle, yakışın neden? Gözü Ceylan'ım, sen gittin gideli, Hicranla ödendi aşkın bedeli... Duysan'a diyorum: ''-Ey sevda seli,'' ''-Kanımın içine, akışın neden? '' Bir ışın demeti...Hışımla solup, Bir anda boşalıp, bir anda dolup, Beklenmedik anda, Yıldırım olup: Kalbimin içine, çakışın neden?
![]() |
#10 |
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cezayir Türküsü
Ya Allah Ya Allah derim ki Titrerim Kara sesimden Ya Allah. Ya su Akar da aydınlığın uzak anılarımdan Şırıldar yüreğimde ünlü korsanların dalgaları. Yüce sultanların kılıçları parlar yüzümde Ya su, anlıyor musun? Burası Cezayir, ya çöl, Develerin binlerce yıl taşıdığı, atalardan, Sevgi, Us, Kişiliğim ya çıngırak. Yıldızlar kötü olacakların üçgenlerinde Yok etmiş üç yönü. Yedi yönü var etmiş mutsuz kisiliğinde yıldızlar, Ama uyukluyorum işte Ya dönence, ağlamak dururken. Ya hurma, tadın yok gayrı, Nice saklasan yalnızlığı Koyu yeşilliğini büyütsen nice, Yitmiş güzelliğimiz Ya hurma, elim ayağım acı. Nasıl haykırıyor çiğnenmiş kumlar, duyuyor musun? Ya ana kalk Ya kadın yürü Ya oğul koş Bir anlamın gereken kurtuluşuna. Kurt iskeletlerince çirkindirler şimdi, Ölülerim vurulmuşlar alınlarından, Düşmüşler Akdenize doğru. Özgürlükleri kalmamış artık Al benim ölülerimi, ya gece. Ya toprak ko beni gideyim gideyim, Varmışların ardına öcül öcül. Ve küçücük ve eski ve yırtık bayraklar arasından, Ya gök Al beni.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|