![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doymam Sevdiğim
Varsın olsun okyanuslar arada, Sevmemeye sebep saymam sevdiğim... Ha ben orda, ha sen varsın burada Ne dersen de, sana doymam sevdiğim... Kanat takıp geliversem yanına, Giriversem yüreğine, canına, Boyun bükme kaderin oyununa, Umarsızca senden caymam sevdiğim İki kalbin bir olmuşsa ahidi, Açan olur zamanla bu kilidi, İlmeklere senle vurdum kirkiti, Yâd yerlerde seni koymam sevdiğim İşte benim hayal ile düşüm bu, Seni sevmek, sana yazmak işim bu, Bu aşkın bendeki haddi hududu, Yüreğinde kalır; oymam sevdiğim… Gürsoy Solmaz
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dua
Sevgi ile muhabbet olduğunda bilin ki, Yürek için gökteki bulutlarca dua var... Sizde sevenler için, dua edin diyin ki: Mutluluk yağmurunda, şemsiyesiz kalsınlar... Gürsoy Solma
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dua Çiçeği
Sana dua çiçeği, Bende olmak isterim... Yalanı yok gerçeğin, Sende solmak isterim... Sabah göğe el açan, Sağa sola dal açan, Gül yüzünde gül açan, Öyle kalmak isterim... Sevgine olmaz bedel, Bilmek için yakın gel, İstiyorsan ne güzel, Senle dolmak isterim. Baksana bir çevrene, Birde sevmeyi dene, İstiyorsan desene, Mektup salmak isterim... Gürsoy Solmaz
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durmuş Zaman Gibisin
değil misin? farkında, sen gönlümün çarkında, sarayında, barkında, tüten duman gibisin bak zoruma gidiyor, bak arıma gidiyor sahi kalbin ne diyor ancak yaman gibisin..... dilimin döndüğü bu, yok sevgimin hududu, hu diyorum artık hu durmuş zaman gibisin...... Gürsoy Solmaz
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duyduğun Sesler
Seyre dal etrafı duyduğun sesler, Senin içindeki sese uygun mu? ... Değilse bir ses ver; bir işaret ver Sana hâkim olan sevgi duygun mu? Sis varsa etrafta, içine bir bak, İçinde olduğun ne var korkacak,? Korkuların neden? Niçindir kaçmak? Bir sevda yolcusu olmak kaygın mı? Fark etmemiş gibi bakıp görmemek, Ne ayıp, ne abes! Buna ne gerek, Görünce saklanmak, selam vermemek Tavrın mı? Tepkin mi? veya saygın mı? Bütün tut kalbini, bak göreceksin, Sende onun için haksın, gereksin, Bitsin dağlarında şüpheden sisin Ne sanki? Bu sevgi değil soygun mu? Gürsoy Solmaz
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duyulmaz Sesim
Güllerle adını bır tutmak güzel Çiçekler açtığı gelen ilk mevsim Sevgimi sevginle oturtmak güzel Usuma yer etsin verdiğin isim Susarak ilgini vermesen bile Fikrini ilgime yormasan bile Verdiğim gülleri dermesen bile Bak sana yönelik sıcak nefesim Sanma ki yüreğim anmadan atar Sanma ki ufukum dağlardaki kar Baksana hislerim bin katar katar Haykırsam ne diye duyulmaz sesim Gürsoy Solmaz
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya
Oysaki dünyanın yalanı vardır, Yalanı diyorum, yalanından mı? Aslında biz neyiz? Biz kimiz sahi, Yalancı zaman mı,zamanda an mı? .. Yıllar geçse umut, unutulmamak, Rahatça bir gönül eğlencesiyle, Dallara kuşların konması ramak... Vazgeçer yaprağın düşen sesiyle... Lüzumsuz zamana bakıp merakla, Deriz ki oyalan, ey gönül unut... Uzunca serenat dolanır akla, Küçülür dünyalar, ufalır umut... Bizler hala üç beş hesap içinde Bocalayıp akıl yormalardayız Birimiz hiddette, birimiz kinde Hatta göklerdeyiz semalardayız Oysaki dünyanın yalan yanları Yalan hevesleri, şöhreti vardır Baki bir kubbede kalan yanları Sonunda bir gerçek ahreti vardır. Gürsoy Solmaz
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Han Olsa N'olur?
Bana da kalmayacak, dünya han olsa nolur? Duyduğum, işittiğim suizan olsa nolur? Madem samimiyet yok, yalan dolan at oynar, Bu dünya yalan olsa, imtihan olsa nolur? Her gün neler işitip ve neler yaşıyoruz, Farkında da değiliz, ağır yük taşıyoruz… Sahi biz neredeyiz? nereye koşuyoruz? Yazdığım ikrarımdır; bir duyan olsa nolur? Sılamda pazarlık var; hoyrat sinsi tüccarlar, Cüzdanları şişkinler harcarlarda harcarlar… Kalbi kansız, kanunsuz bu ülkede adam var, Onların dillerinde vicdan olsa nolur? Şarkı, türkü tiyatro adları yılmaz olmuş, Bilmem daha ne ise vasfı bulunmaz olmuş, Hele bakın millete işi gücü saz olmuş, Oynaşı çok olanın adı can olsa nolur? Bir kişi ki desise, fitne, hile doludur Bir kişi ki gittiği münafıklık yoludur, Bir kişi ki menfaat için kulun kuludur, Ha babam olsa nolur? Ha hakan olsa nolur? ... Gürsoy Solmaz
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Han Olsa Nolur?
Bana da kalmayacak, dünya han olsa nolur? Duyduğum, işittiğim suizan olsa nolur? Madem samimiyet yok, yalan dolan at oynar, Bu dünya yalan olsa, imtihan olsa nolur? Her gün neler işitip ve neler yaşıyoruz, Farkında da değiliz, ağır yük taşıyoruz… Sahi biz neredeyiz? Nereye koşuyoruz? Yazdığım ikrarımdır; bir duyan olsa nolur? Sılamda pazarlık var; hoyrat sinsi tüccarlar, Cüzdanları şişkinler harcarlarda harcarlar… Kalbi kansız, kanunsuz bu ülkede adam var, Onların dillerinde vicdan olsa nolur? Şarkı, türkü tiyatro adları yılmaz olmuş, Bilmem daha ne ise vasfı bulunmaz olmuş, Hele bakın millete işi gücü saz olmuş, Oynaşı çok olanın adı can olsa nolur? Bir kişi ki desise, fitne, hile doludur Bir kişi ki gittiği münafıklık yoludur, Bir kişi ki menfaat için kulun kuludur, Ha babam olsa nolur? Ha hakan olsa nolur? ... Gürsoy Solmaz
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşman Çok Demiştim
Pireyi büyütüp deve yaparlar; Düşman çok demiştim size efendim.. Kötülüğü seve seve yaparlar; Laf anlatmak zordur yoza efendim… Küçük bir cürümü olay yaptılar, Siyaset yaparak kolay yaptılar; Namertçe, nadanca haktan saptılar; Çoğu konuşmuyor yüze efendim.. Hırsızlar kapıyı sesli çalmıyor; Üç lafla beş imza hüküm olmuyor, Boş laf ile heybe-torba dolmuyor; Dağ konulmaz engin düze efendim… Biz alkış tutmuşuz liderimiz siz, Sizinle değişti üniverstemiz, Siz adil, çalışkan kalbi tertemiz, Gelmeyin nazara göze efendim.. Yapay gündem; hince olan tuzak bu… Samimi olmaktan epey uzak bu, Kim işitti? kim duymadı? kim duydu? Sürü böyle gelir tuza efendim… Gürsoy Solmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|