![]() |
![]() |
#1561 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Haydar'ın Köydeki Kahvaltısı
1/: Köydeki kahvaltımda Bu yaz sadece yumurta var. Yufka ekmeğiyle yumurta değerlidir En az şehirdeki kahvaltım kadar “Haydi durma ye Haydar.” 2/: Köydeki kahvaltımda Bu yaz sadece yayla çorbası var. Yufka ekmeğiyle çorba Yanındaki taze ve yeşil soğanla Bilin ki çok değerlidir En az şehirdeki kahvaltım kadar. “Haydi durma ye Haydar.” 3/: Köydeki kahvaltımda Bu yaz sadece taze çökelek var. Yufka ekmeğiyle çökelek değerlidir En az şehirdeki kahvaltım kadar. “Haydi durma ye Haydar.” Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1562 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çinçilya Abla
1/: Aldı küçük kardeş: 'Çinçilya abla, Kış ayları geliyor ya, Kürk istiyor annem senden, Ayazda bacakları üşüyor da...' 1a/: Aldı çinçilya abla: 'Çinçilya ablayım, Kürk veririm hediye, Üşüyen anneler giysin, diye. Eğer kürk isteyen anneler, Biraz yiyecek vermişlerse bana, Kürküm helâl onlara...' 1b/: Aldı çinçilya abla: 'Senin üşüyen annen, küçük Karlı kış aylarında, Karnım acıktığında yemek, Susadığımda bir damla su, Vermemişti doğrusu...' 2/: Aldı küçük kardeş: 'Çinçilya abla, Havalar serinliyor ya, Kürk istiyor ninem senden, Romatizmaları var da...' 2a/: Aldı çinçilya abla: 'Çinçilya ablayım, İşim gece gündüz kürk üretmek, Romatizmalı nineler giysin, diye. Eğer kürk isteyen hasta nineler, Beni dar günümde bir sefer, Düşünmemişlerse eğer, Niye benden kürk isterler? ' 2b/: Aldı çinçilya abla: 'Senin bacakları romatizmalı ninen, Dondurucu kış aylarında, Karnım pek acıktığında yemek, Susadığımda bir tas serin su, Vermemişti doğrusu... Herkes verdiği kadar Alır karşılık. Haydi başka kapıya Burada biter arkadaşlık...' Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1563 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çoban Emmi
1/: Al kalın kabanımı çoban emmi İstersen lastik botlarımı da al Yaldızlı yatağımı, Çiçekli yorganımı, Kuş tüyünden yastığımı Ve pelüş battaniyemi Hatta sıcacık odamı da al 2/: Çoban emmi Ver bana sen de sadece Işıl ışıl yıldızlı *******ini Sürün ve köpeğin sende kalsın Ver bir de sırtındaki keçeden kepeneğini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haydi Dağlara Çocuklar
1/: Haydi dağlara çocuklar, Haydi Ağrı'ya, haydi Süphan'a. Toprak kazmaya, fidan dikmeye Palamut dökmeye, tohum ekmeye Yani mutlu olmaya. Ya da yeşil şiirler yazmaya. 2/: Haydi dağlara çocuklar, Haydi Erciyes'e, haydi Hasan'a. Kalkalım bir sabah erken, Kargalar ve serçeler ötüşürken, Çantamız sırtımızda çıkalım yola, Tırmanalım dimdik yamaçlara... Yani mutlu olmaya. Ya da yeşil şiirler yazmaya. 3/: Haydi dağlara çocuklar, Haydi Tendürek'e, haydi Toros'a. Gezip tozmaya, fidan dikmeye Toprak kazmaya, çiğdem sökmeye Yani mutlu olmaya Ya da yeşil türküler yazmaya. 4/: Haydi dağlara çocuklar, Haydi Küre'ye, haydi İsfendiyar'a. Azığımızı bağlayıp belimize, Sivri uçlu kazmamızı elimize alıp, Vadilerin bağrına dalmaya. Yeşil ne kadar yeşil, Sarı ne kadar sarı? ... Yakından görmek için Sihirli çiğdemler diyarına, Bin bir çiçekli yaylalara. Yani mutlu olmaya Ya da yeşil türküler yazmaya. 5/: Haydi dağlara çocuklar, Haydi Amanoslar'a, haydi Yıldız'a. Toprak kazmaya, kızak kaymaya Defne dikmeye, ahlat silkmeye Yani mutlu olmaya Ya da yeşil şarkılar yazmaya. 6/: Haydi dağlara çocuklar, Haydi Uludağ'a, haydi Kaçkar'a. Buzlu kaynak sularından yudumlamaya Kartallar tırmalasın diye bizi, Yalçın kayalara tırmanmaya. İzimizi kaybetmeye dar patikalarda. El sallamaya kardan ak bulutlara. Yani mutlu olmaya Ya da yeşil masallar yazmaya. 7/: Haydi dağlara çocuklar, Haydi Cilo'ya, haydi Demirkazık'a. Ardıç dikmeye, kereste biçmeye Kendimizden geçmeye Yani mutlu olmaya Ya da yeşil masallar yazmaya. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1565 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çizgi Filminizi Çizeyim E Mi?
1/: Bıraktırıp boş arsada canım körebeyi Çekip sokaktan beni Ekran başına mıhlayan Çizgi filminizi çizeyim e mi? Bırakın ellerimi Azat edin gözlerimi... 2/: Bıraktırıp öteki odada sevgili annemi Alıp kucağından beni Ekran başına mıhlayan Çizgi filminizi çizeyim e mi? Bırakın bedenimi Azat edin beynimi... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayvanlar Arası Diyalog
1/: Köpek: 'Evin bekçisiyim. Kapının önü yerim. Görürsem bir yabancı, 'Hav hav hav! ...' derim.' 2/: Fare: 'Evdeki tek kaçağım. Eğer peynir bulursam, Bir de kanadım olsa, Sevinçten uçacağım.' 3/: Oyuncak Ayı: 'Oyuncağım oyuncak. Bir baba beni alacak. Yaramaz bir çocuğun elinde, Eskiyorum çabucak.' 4/: Muhabbet Kuşu: 'Cik ciklerle ortalığı, Doldurur ince sesim, Ah bir de açık olsa kafesim.' Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çobanlar
A/: Dağların yalnız adamları Yani unutulmuş çobanlar Subaşlarında kara koyunlarına Dertli ve yanık kaval çalarlar. B/: Kırların yalnız adamları Yani unutulmuş çobanlar Kilim dokumalı azık çantalarını Çözüp bellerinden Çayırların döşüne sofra kurarlar. Ç/: ufukların yalnız adamları Yani unutulmuş çobanlar Yanık tandır ekmeğinin yanına Kocaman ve nasırlı yumruklarıyla Bir baş kuru soğan kırarlar. C/: Yaylaların yalnız adamları Yani unutulmuş çobanlar Sürülerini süre süre Ta yıldızlara çıkarlar. D/: Dünyanın yalnız adamları Yani unutulmuş çobanlar Yüzleri yerde koyunlarıyla Ve kurt korkutan köpekleriyle Yıldızlar altında yatarlar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1568 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() He Hey Çocuk
1/: Hey çocuk He...Hey çocuk Dönüp önünü dağlara Desene 'Hey hey! ' çocuk. 2/: Bey çocuk Be...Hey çocuk Beyi ol bu yaşının Harcama boştan yere Ömrünü behey çocuk. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1569 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayvanlar Yürüyüşte
1/: Doğa bu gün bir alem! Bütün hayvanlar ayakta Rengarenk kuşlar yürüyor. Kümesteki tavuk yürüyor. Paytak paytak ilerliyor şibiler. Nedense Culuklar biraz düşünceliler. Bodular koşuyor yavrularıyla. Ben de yürüyorum onlarla. Soruyorum bilcümle kanatlılara. 'Çile ne? ' diye Yanıt veriyorlar kendilerince: 'Cik cik de cik cik! ' 'Gıdak da gıdak! ' Yani, 'Vak vak! ' diye Çok üzülüyorum bu duruma. 2/: Doğa bu gün bir alem! Bütün hayvanlar ayakta Dağdan inen tilkiler yürüyor. Kocaman Bingo filler yürüyor. Atlıyor yardan aşağı aslanlar. Zebralar yataktan yeni kalkmış. Zıp zıp zıplıyor ceylanlar. Ben de yürüyorum onlarla. Pankartlara bakıyorum: 'Yeter avlamayın bizleri! ' 'İnin artık sırtımızdan! ' 'Irkımızdan çekin ellerinizi! .' Çok üzülüyorum bu duruma. 3/: Doğa bu gün bir alem! Bütün hayvanlar ayakta Kıvrım kıvrım yılanlar sürünüyor. Koşuyor uzun kulaklı tavşanlar. Tosbağalar kırmızı ışıkta beklemede. İlerlemede karıncalar sürüsü. Yürüyor savana sakinleri. Ben de yürüyorum onlarla. Yazıklar olsun size, Ey acımasız insancıklar! Siz üzülmeseniz bile, Ben çok üzülüyorum bu sonuca. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hemşire Abla
1/: Beyaz önlüklü hemşire abla 'Sus! ' yapıyorsun herkese Ama hep sen konuşuyorsun 2/: Ama nedense hemşire abla 'Sus' yaptığını görünce Susup kalıyorum öylece 3/: Yalancı hemşire abla Hiç inandırıcı değilsin bence Susan da yiyor iğneyi Susmayan da koluna bir iyice... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|