![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dişi Ağrıyan Su Aygırı
1/: Ben azı dişi ağrıyan su aygırıyım Buralarda aygır olmak bir dert Ayrı dert azı dişi ağrımak... Ta dün akşamdan beri Cımbız ile çekiliyor etlerim Canım çekiliyor burnumdan parmak parmak. 2/: Ben dişi ağrıyan su aygırıyım Size tavsiyem çocuklar: Uzak durun şekerden Abur cubur yemeden Geçirin günlerinizi Dişinizi ağrıtmayın. 3/: Ben dişi ağrıyan su aygırıyım Yıkılmış koca dağlar üstüme, Sanki ben altında kalmışım. Bütün dünyanın odunları, Altımdan yakılmış da, Ben alevlerin ortasında yanmışım. 4/: Ben dişi ağrıyan su aygırıyım Size tavsiyem çocuklar: Uzak durun şekerden Fırçalarla kan kardeş Macunlarla dost olun Dişinizi ağrıtmayın. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doktor Amca
Doktor amca büyüdüm artık ben Bak başladım okula da Her geldiğimde sana 'A' dedirme Biz 'a' yi çoktan geçtik Biliyorum 'b' yi de Bırak 'a' ile 'be'yi Bana söylet biraz da 'Ce'den sonraki harfleri. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dönerci Yozgatlı Mustafa
1/: Hey! Mustafa ağabey, Kes bir döner, pilav üstü; Mustafa'nın yerinde tüm gençler ayaküstü... Dönerci Mustafa usta biler palasını, Üstüne yok bu hususta, Helal ettirir parasını... 2/: Say ki İstanbul'da bir köşe başı, Mustafa ağabeyin dönerci dükkanı, çatıktır kara kaşı, bıyığı kaytandır onun, Çalışır ocak başında, Terine karışır kanı... 3/: Mustafa'nn yeri aynalı, Tezgahı has gürgenden, Erkenden dolar insanlar, Kimi Sivaslı, kimi Konyalı, Gurbet elde mekan tutar... 4/: Mustafa horlanmaya inat, Maşallah asar girişe, Başladı mı işe, Kolaylaşır zorluğuna rağmen, Dinine yandığım hayat... 5/: Mustafa döner... Döner tezgah, Memleket burnuna tüter, Yozgat’taki köyde olmak vardı şimdi, Ah... Ah! ... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin Ayak Ucundaki Çocuk
1/: *******den bir gecenin başucunda Bir yalnız çocuk durur Durur da karanlık girişte Yalnız başına atamaz adımını Gözlerine batar ürkütücü karanlık Her köşede bir akıl almaz hayal Her köşede bilinmedik bir yaratık. 2/: *******den bir gecenin başucunda Bir yalnız çocuk bir adım atar Durur bir adım geri çekilir Ürperten gecenin ayakucunda Bir annesiz çocuk durur Durur da o karanlık girişte Diken diken olur tüyleri Bir ileri, bir geri... O benim işte. 3/: *******den bir gecenin ayakucunda Bir yetim çocuk durur Durur da diken olup batan girişte Her geri dönüşte Öper arkadaş olduğu aydınlıkları Başı üstündeki güneşe selam verir Gülümseyen aya el sallar Sayar yıldızların köşelerini Birer ikişer. 4/: *******den bir gecenin ayakucunda Bir öksüz çocuk durur Durur da karanlık girişte O benim işte. 5/: *******den bir gecenin ayakucunda Bir yoksul çocuk durur Durur da o karar veremez Bir türlü ilerleyemez o girişte Özler geride kalan aydınlıkları Yeniden kurar kolundaki saatini Zamanı tay gibi koşturmak için Yalnızca sabahtır onun özlemi Apak aydınlıktır ve sapsarı güneştir Kısacası gecenin ayakucunda Bir korkak çocuk durur Durur da o itici girişte Saniye saniye sayar zamanı O benim işte. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dur Avcı Amca
1/: Avcı amca dur Tek doğrult tüfeğini vur beni Acımaz mısın o kara kargaya? Söyle vurmaya nasıl varır elin? O kara karga Ya yuvasına çöp taşıyan bir baba Ya da bir ana yavrusuna koşan bir. 2/: Avcı amca dur İstersen doğrult tüfeğini vur beni Nasıl kıyarsın o pamuk tavşana? Söyle nasıl kıyarsın vurmaya onu? Bilmez misin ki? O, ya bir baba yuvasına yiyecek taşıyan Ya da yavrusuna koşan bir ana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dur Kal Burada Çocukluğum
1/: Dur şurada çocukluğum Ne kaybol ortalıktan Ne de kal taa dokuz yaşımda Gün gelir lazım olursun Öylece otur karşımda Olsam da otuz altı yaşımda Her yalnız kaldığımda odamda Bil ki en çok seni özlerim. 2/: Şurada dur sen çocukluğum Ve dağarcığında hazır olsun Körebe, saklambaç, kovalamaca Ve oyunların daha niceleri Çıkarıp birer birer Büyüklere göstermeden ama Hiç olmazsa Karanlıkta oynayalım *******i. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelecek Biziz
Hişt hişt! Hey çocuk, Bekle bizi, Biz geleceğiz. Hişt hişt! Hey çocuk inan kendine, Sen geleceksin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duvardaki Takvimin Öyküsü
1/: Yazıldım yaprak yaprak, Desteledi bir el beni tomar tomar. Kolay gele bilgisayar... Genç bir dizgici harf harf... Parmaklarının ucuna yansıdı, Yüreğindeki üretkenlik sevinci. Oluştum sözcük sözcük Cümle cümle örüldüm. Yanlışımı düzeltti. Saçları ak ve kalın gözlüklü bir amca. Tamam olmuştum kanımca. Ama yanılmışım galiba Yolculuğumun üçüncü durağı, Koskocaman bir ofset matbaa. İş bilir ustabaşı ve çalışkan kalfa! Elleri yağlı minik çırak merhaba! ... 2/: Hamarat insanlar eliyle, Fotoğraf kartına çekildim. Sonra döküldüm asitli kalıplara. Hala aklımda, unutmam asla Çelikten merdaneler arasında, Ezim ezim ezilmişim, Basılışım ak kağıtlara. Sonra sürülüşüm keskin bıçaklara. Birken bin olmuştum. Sona yakındım artık. Verildim tel dikişe. Bir çırak eliyle dikildim: Tık tık! Cildim sağlamlaştı Çünkü sırtım tutkallara bulaştı. Paketledi bir el beni. Son görüşüm oldu ikiz kardeşlerimi. Kırmızı bir kamyondu sırtlanan beni. Ardından uzun yollar... Geçti sırtımızdan yağmurlar ve karlar. Bir sabah... Sonunda ulaştım menzile. Ezile, büzüle indirildim aşağı. Raflardaki yerimi yeni almıştım daha. Afacan bir küçük ile, Babacan bir büyük, El ele girdiler dükkandan içeri. Dediler: 'Alalım şu takvimi! ' Böylece tanımış oldum sahiplerimi. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duyuyor Musunuz Beni?
1/: Duyuyor musunuz beni? Heeey! Çevrede kimse yok mu? Bakın ben geldim Yani en küçük dünyalı Kentlerde itilip kakılmak için Afrika'da aç bırakılmak için 2/: Duyuyor musunuz beni? Heeey! Bakın ben geldim Okulda kulağı çekilmek için Uzayan kuyruklarda Kazıklar gibi dikilmek için. 3/: Duyuyor musunuz beni? Heeey! Buralarda yok mu kimse? Sonunda ben de geldim bakın En küçük ve en son dünyalı Sevinçlerinize uzağım Acılarınıza yakın Ağır ve soğuk atölyelerinizde Yalnız bir çırak olmak için. 4/: Duyuyor musunuz beni? Heeey! Nihayet ben de geldim İşsiz ve aç kalıp kentlerde Yollara dökülmek için. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelenek Bozulmasın
Ben sürekli taşırım Arka cebimdeki lastik sapanımı Ne serçe vurmak için Ne de taşlamak için sığırcıkları Ne camları kırmak için Ne de taşlamak için sokak lambalarını Ne dalları kırmak için Ne de taşlamak için kuş yuvalarını Ne akranlarımı vurmak için Ne de taşlamak için çatıdaki bacaları Sapanımı taşımamın nedeni bir tek Bozulmasın diye gelenek. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|