![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İmdad
Yâr elinden çâk olup şerhâda kaldım. Gâh duman gâh külle bir nefhâda kaldım. Bir yığın ben kimsesiz bir mâl-ı metrûk Doğduğum köyden baid tenhâda kaldım. Çâk = yarık, yırtık Şerhâ = parça parça Nefhâ = yel, hava, koku Mâl-ı metrûk = sahipsiz, terkrdilmiş mal Baid = uzak Tenhâ = boş yer Fâilâtün fâilâtün fâilâtün / . / / / . / / / . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnanmam
Artık bana nâmus sözü versen de inanmam Binlerce yemin teklif edersen de inanmam Rüzgar gibi göğsümde esersen de inanmam Binlerce yemin teklif edersen de inanmam Ceylanla gazel bizden uzak dağda gezerken Yaz mevsimi bülbülleri gül seyran ederken Duysan da nedâmet gece gündüz sabah erken Binlerce yemin teklif edersen de inanmam Bir nebze dahî kan variken, ten kafesimde Sös söyleyecek kudreti mevcutsa sesimde Son demlerimin geldiği gün, son nefesimde Binlerce yemin teklif edersen de inanmam Mef û lü me fâ î lü me fâ î lü fe û lün / /. . / /. . / /. . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan Hayatı
Onu bi-s-sehl ana karnındaki yerden çıkarıp Koca deryâda sabun sandala bindirdi felek. Denizin dertlerinin verdiği cerhâyı sarıp Seneler sonrası son sancıyı dindirdi felek. Kayığın kaptanı esmâk tutacak yaşta idi Yaşayış tarzı onun renk dolu bir film şeridi Doğuşundan beri kullandığı şem’-fülk eridi Ne yazık sandala son darbeyi indirdi felek. Bi-s-sehl = kolaylıkla Sabun = suda yavaş yavaş eriyen temiz bir karışım Cerhâ = yara Esmâk = balıklar Şem’-fülk = mumdan yapılmış gemi veya sandal Feilâtün feilâtün feilâtün feilün . . / / . . / / . . / / . . / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İskenderun
Ünlü İskenderun’un canlılığına gel bak İnsana neş’e verir cana can katar ancak. Hiç bir yerde bulunmaz tabiat güzelliği İklimin nerminliği, hayat lemyezelliği. Kışları yeşil bahar, baharı yaz gibidir Körfezin suyu oynak, bir cilvesaz gibidir. Tanrı nasıl yarattı çiçekleri bûlarla Bu beldeyi süsledi pınarlarla sularla. Bir yanda mavi deniz, bir tarafta mor dağlar Firuze gök altında renkli bulutlar ağlar. Hercai menekşesi gibi dönen havası Az zamanda değişir yağmurla fırtınası. Yağmur, güneş, fırtına, istersen dolu iste Hepsi bir günde olur, garip gelir turiste. Denizden gelen yeller herkesi serinletir Yarıkaya ruzgarı kavakları inletir. (*) Yazın ılık denizde dalga köpüğü aktır Sahildeki kumlarla çakıllar sımsıcaktır. Yaylalarda yaşanır tabiat duyguları. Hem ötüşen kuşları konuşan kumruları Güzelliği emsalsiz yılın her mevsiminde Turistik bakımından bir tanedir yüz binde Siz de buyurun gelin görün gözlerinizle Duygunuzu anlatın kendi sözlerinizle. Mevlam İskenderun’u koru kışkanç gözlerden Yektâ şehri uzak tut yalan yanlış sözlerden Gece gündüz her yerde eğlenceye doyulmaz Yaşamak şöyle dursun orda doğmak imtiyaz. Öz vatana kavuştuk öğün Hataylı öğün Beş Temmuz sabahında izci idim ben o gün.(**) Ben asla unutmadım serin Pınarbaşını Suyunu, çamurunu, toprağını taşını. Hemişe gurbet elde, tüter âteş-i derun Hasretinle yanarım sevgili İskenderun. (*) Yarıkkaya İskenderun’un senede iki-üç gün süren soğuk fırtınası. (**) Beş Temmuz 1938 Nermin = yomışak Lemyezel = sunu gelmeyen, yok olmayan Cilvesaz = cilveli nazlı kız Bû = güzel koku Yektâ = tek, eşsiz, benzersiz Âteş-i derun = yürek yanışı Hece: 7 + 7 = 14 Mehmet Fatin Baki
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul
“İstanbulun evsâfını mümkün mü beyân hiç” Der miydi Nedim böylece söz kendi şirinde Hâşâ! Hiç eder miydi kasir vakti ziyan hiç Şahsen bu güzel hissini Sultân beşirinde. beyân = açık söyleme Kasir = kısa Beşir = müjdeci, iyi haber verici Fa’lün Feilatün Feilatün Feilatün / / . . / / .. / / .. / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşkence Bitsin
Niye doğduk? Ne için biz yaşadık bilmeden hiç? İki üç günde ömür bitti. Bir an gülmeden hiç Getirenler, ne de biz geldigimiz dehri bildik Niye burdan gene biz göçmege icbâr edildik? Yaşayan fanilerin neş’esi gittikçe arttı Yaşamak kaygısı lâkin ne cefâlar çıkarttı Kaderindir yazılan deftere. Münkir değilsin Hal-u-ahvaline şükret. Bunu Rabbin de bilsin Baki sen kırgın isen söyle ki mevtâ işitsin Yazılanlar olacak. Keşke bu işkence bitsin. dehr = dünya münkir = inkar eden mevtâ=ölüler Feilatun Feilatun Feilatun Feülun .. / / .. / / .. / / . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İtirâf
Tüm tesâdüftür buluştuk bir sabâh Müşterek nakşeyledik birkaç günâh. Tatlı pişmanlık duyarken dün gece Ben dövündüm. Belki sen buldun refâh. Râzıyım ben bir cezâya. Sen eğer Bir sevâp yaptınsa dün milyon değer. Kimse bilmez gün doğarken her seher Çok dövündüm. Keşke sen bulsan refâh. Fâilâtün fâilâtün fâilün / . / / / . / / / . / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İzmir
Batı Anadoluyu bir yaz mevsimi gezdim Eğenin her yerinde çok derin hisler sezdim Türkiyenin önemli yerlerinden biridir Sanki Harun Reşid’in Behişt Bahçeleridir Denizin berraklığı kumlu sahillerinde Geniş bir yer almıştır yabancı dillerinde Körfezlerde yerleşmiş balıkçı limanları Hatırlatır geçmişin emsalsiz zamanları Eskimiş harabeler etrafındaki köyler Yıllarca medeniyet hikayesini söyler İklim, deniz ve güneş herbiri teker teker Doğal seven insanın alakasını çeker Homerin doğduğu yer biliner güzel İzmir İnce uzun körfezin en ucra yerindedir Vapurların yatların demir attığı liman Serin yel esintisi eksilmez hiç bir zaman Caddelerle bulvarlar müzelerin yoludur Agora mıntıkası heykellerle doludur Bayraklı kazısında görünür harabeler Kadifekalede var çok eski kitabeler Mimarinin örneği Kızlarağası handır Osmanlılardan kalan güzel bir armağandır Sultan Abdulhamidin İzmire hediyesi Konağın meydanını süsler Saat Kulesi Yerliler yabancılar herkes bir fıyakada Arkadaşlık gelişir İzmir Karşıyakada En büyük ve en eski Hisar Camii meşhur İçerisinde mimber, mihrab duruyor vakur Tiyatro, konser veren açık hava yerleri Hayret içre bırakır turisti yerlileri Turgut Özal Parkında gezenler hem yorulur Hem zevk alır körfezden, hem de çok huzur bulur Opera, müzik, konser orda durmaz yayılır İzmir her şeyden önce kültür şehri sayılır Rıhtımda ister yürü, ister paytonla gez İzmir sahillerinde ben çok eğlendim bu kez ***** Etrafı da körfezin, İzmir kadar güzeldir Balçova-Çeşme yolu sanırsın başka eldir Çamaltı ve civarı sanki kuşlar cenneti Pelikanlar, leylekler Allahın emaneti En eski kiliseler Efeste, Akhisarda Hırıstiyan turistler durur Eski Hisarda Çeşme yarımadası İzmirin bir koludur Yüzlerce temiz berrak pınarlarla doludur Ildırı, Alaçatı Çeşmeye çok yakındır Gelenler ve gidenler sanki akın akındır Balıkova, Mordoğan seherde Karaburun Unutulmaz sahilde seyredin, hayal kurun Apolloyu görenler sanki bir rüya görür Ahmetbeyli yoluyla Pamucuğa dek yürür Bütün bu syyahatte sevinç içinde kaldım Güzel hatıralarla mıntıkadan ayrıldım. Mehmet Fatin Baki
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçılsın
Ey nazlı bulut, ağla için gönlün açılsın Bol bol sulanan toprağa bir neş’e saçılsın Bizler gibi gurbetçi olan kaçtı feleken Topraktan ucuz başka mekân yok ki kaçılsın. Mefûlü mefâîlü mefâîlü feûlün / / . . / / . . / /. . / / Mehmet Fatin Baki
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalb Yarasında
Aya baksam görürüm vechini saçlar arasında. Sana baksam görürüm kevkebi bir şeb karasında. Kamerin şavkını ölçsem gece etraf kararınca Yüzünün nûru gelir fazlaca revnak darasında. Seni andıkça uzaktan yüreğim parçalanır hep Kanayan cerhayı gel gör Fatin’in kalb yarasında. Vech = yüz Kevkeb = yıldız Şeb = gece Kamerin şavkı = ayın ışığı Revnak darası = parlaklık terazisi Cerha = yara, yarık Feilâtün feilâtün feilâtün feilâtün . . / / . . / / . . / / . . / / Mehmet Fatin Baki
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|