![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BİR DAMLACIK OLSAM
Samsun'da, Atakum sahilinde otursam. Karadeniz'e bakıp,düşümü yaşasam. Bende,denizde bir küçük damlacık olsam. Köpürsem ve dalga,dalga kıyıya vursam. Yunuslarla ve martılarla,dostluk kursam. Kum ve çakıl taneleriyle,sırdaş kalsam. Karadeniz'de gemiler ile yarışsam. Balıkçıların ağlarına da yapışsam. İstanbul Köprüsü'ne Marmara'dan baksam Çanakkale Boğazın'dan,Egeye varsam. Atlas Okyanus'ta,balinayla oynaşsam. Fırtınaya da tutulanları, kurtarsam. Denizin dibindeki,midyeyi toplasam. İçindeki inciyi, fakire dağıtsam. Afrika'da aç kalmış, insanları bulsam. Onlarada bir midye, bir de gül yollasam. İnsandan insana,bir mektup ulaştırsam. Sevgiliden sevgiliye,mani taşısam. Denizkızı'ylada, bir kayada buluşsam. Avuçlarımla,dalga köpüğünü sunsam Kutuplarda,soğuktan donarak buz tutsam. Eskimo'larada,buzdan evler yapılsam. Savaşa giden, gemileride durdursam ''Yurtta sulh,cihanda sulh'a''diye, bağırsam. Buharlaşıpda,bir bulutçuk oluştursam. Gökyüzüne yükselip,şimşekleri çaksam. Bir damlacıkken,bin damlacığa ayrılsam. Yağmur olup yeryüzüne,inceden yağsam. Bitkilerin, gövdelerine tırmansam. Yaprak,tohum ve çiçekler açarak koksam. Toprağa bereket,pınarlara su dolsam. Tekrar, derelere ve okyanusa aksam Atakum'da, evimin balkonuna çıksam. Benden kopan,damlacıklara el sallasam.
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() aşk iklimdir
tarikat cihazlarıyla yaratır dünyasını inanmayanlar için Allah imkanıdır aynıdır cenneti cehennemi ahreti uyandırır kendi ahlakını ister ikliminden nafile kalplerin kaçınılmaz kaderi tabiatının koşulları ya da iklim tuzağı kendi derinliği kadar sever herkes uçurum başlar bir yerinden aşk rehin alır dünyayı soğuğun uykusu başka sıcağın uykusu bazı uykusuzluklar rüyadır iklimle beslenir aşk gök haritası ile kalbin kapısı eştir aşk merhamet ister sahibinden leyla ile mecnun çölde geçer sanrı, humma, aşk aynı çölün çocuklarıdır akraba karanlığında çoğalır bire kadar inen tanrılar yol kaderle kısalır Kum Saati'nde akan eski soru: neden çöle indi dört kitap aynıdır çöl ile kalbin kapısı geçilmez tutulmadan aşkın doğusu ve batısı çünk aşkın doğusu ve batısı vardır kuzeyden güneye iner mazinin kavimleriyle kapısı bulunmayan şehirlere kapısı bulunanlar aşkı surların dışında bırakır kaleler düşer şehirler yakılır kıyamet yeryüzü provası sükunet cinnetiyle geçer tufandan korkanların hayatı onlara okudukları kitaplar kalır mazi hiçbir aşkla tamamlanmaz çünkü mazi kalplerde yaradır zamanların birbirini tutmamasıdır aşk birbirine erken ya da geç kalmış kapılardır ölümlü insan ile görece zaman var oluş bir alaydır bilgeliğin ardından koşan yalın gerçeklerle yaşlanır aşkın çetin definesi Babil kulesi kadar dağılmıştır yeryüzüne binlerce tarifle, aşk hala gizdir kayıp kule diller kadar şifrelenmiştir tene ve tarihe ışık hızında yeniden dirilinceye kadar kule, kalp, dil bilmece sahibinin körüdür aşk başka alemlerin gözleri ödünçtür aşk üzerine söylenmiş bütün sözler unutulmadan hatırlanmaz bir daha bunu yapan aşktır aşk insanın içindeki gençtir kendi içindeki yol ortasında kalan yarım hayatların kayıp sahipleri için aşk uzaktır aşk uzak olduğunda kullanılmaz yakınlıklarla aşk kişiye kendini tanıtır unutturmak için daha önce de söylendi: her öğrenilen bir sonrakine saklanır zaman aşktan böyle intikam alır kimse koşamaz zamanın önünden hiçbir sönmüş gerçek onaramaz kor kayıpları aşk kusurdur hatadır günahtır yasaktır imkansızdır bu yüzden insanlık için hala bir imkandır bir başlangıçtır aşk insanın kendine başlangıcı çok az kişi ilk kez aşık oluyormuş gibi tekrarlayabilir aşkı başlangıçları unutanlar için artık imkansız olanı bu, hayatı tekrarlamaktır diyalektik bile bu yüzden aşktır aşk hakkında söylenmiş bütün sözler yaşanmadan yalandır aşk bir haktır sonuna kadar kullanır kullanılmaz olanı iyi aşk şiiri yoktur, hiç olmadı, bu da olmadı her aşk şiiri yalnızca tekrarlar tekrarlanmaz olanı her biri yalnızca bir sonrakinin ilhamı belki bu kadar söz bağışlatır bana bu aşkı 2001 yazıydı çok istedim çok istedi çok istedik ama olmadı
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() BULUSMAK UZERE
Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenceden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan Ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi de dibe dalayım diyorsun İçine doğdu belki de İşte çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen de ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Yanında ben varım
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Risalesi
Geniş bir aşk için yüreğimi daralttım Öyle ise inceden inceye gel bugün Hançer izinden derin sızı İnsan olmanın kaygısı Ve toprağın kokusu Ve yağmurun sesiyle Ve hangi zamanda bu düğüm çözülür bilmeden Biriktirdiğin bütün hüzünlerinle Kendince gel Kays gibi yansam da çarem yok mudur Aslı'nın gönlünde Kerem yok mudur Ey Aşk Ben buradayım Sen sevgiliyi çağır Yüreğimden yüreğine bir yol bul Cehennemden uzak Cennete yakın İşte bekliyorum yanmak için Ateş saçan sözlerinle Ey söz Sana tüm aşkların haritasını çıkarabilirim Sevdaların nasıl toprak olduğunu anlatabilirim ya da Kalp ağrılarını Sancılarını Aşkın felsefesini Kimbilir daha başka neleri sunabilirim Ya da bir roman yazabilirim hepsinden berisi Ama kelimeler de biter Suskunluk bir minyatür kalır deri sayfalarda Avcının vurduğu ceylan Sadece ter bırakır avuçlarına Başka şairlerin şiirleri gibi Söz de yandı dilde matem yok mudur Bülbülün sesinde sitem yok mudur Seni yanan yüreğime hapsettim Damarlarımdan kan çekildi Yangını söndürecek su bulamadım Usul bir okşayış Gibi ne varsa titreyen ellerimde Savrulmak isterim rüzgarın önünde Ki gözlerin mezarım olsun Ne gün doğsun oynak Ne gün batsın nazlı Başladığım yerde hep Beklemeliyim bu aşkı Yeni filizler fışkırmalı yüreğimden Yeni çiçekler sürmeliyim bahara Konup arılar bal yapmalı Sonra dağıtmalıyım bu aşk balını Susmalıyım ve daha Konuşmak haram olmalı Bir yol bulmalı Bir yol ah Gözlerinde ölmeliyim Ben ölünce aşk filizlenmeli Ceylan derisini üzerinde taşımalı Zümrüdüanka avcıyı Kaf Dağı'na aşırmalı Aşk için yürekte kasem yok mudur Aşk için kul ben-i adem yok mudur Ey Aşk ben buradayım Sen sevgiliyi çağır Bir serencam bu bedenim Anlaşılmaz bir serenat Tuzu derin denizlerdeki tat Gelsin ey aşk Gelsin sevgili kor aleviyle Geniş bir aşk için yüreğimi daralttım Bir yudum su olsun gözlerinde Dudağımda kuruluğu gidermek için Sana sunmak için kendimi Yanıma aldım Duvardaki gölgem güneşe kalsın Yok olmayı bilmezse aşk içinde gönül Kendine dar gelen mezarı dünya olsun Diyerek sana vardım Al İşte yüreğim Aşk içinde aşka mahrem yok mudur Aşk içinde aşka elem yok mudur
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() KEŞKE
seni ilk gordugum anda yuzune bir yabanci gibi baksaydim keske tutustum kor oldum kullerim kaldi bende seni boyle yaksaydim keske... gonlumde abide olan sevgini basite alipta yiksaydim keske askin omru bu kadar mi sevdigim bende senin gibi biksaydim keske.... ayrilik karari hiç yokmus gibi gelipte kapini çalsaydim keske sessiz çigliklarim dudak ucumda gucum yokki seni kirsaydim keske... çilginca yasanan buruk sevgiden içinde kirinti kalsaydi keske beni dusunurken kalbin sizlayip gozlerin birazcik dolsaydi keske... ne kadar rahatsin,nasil mutlusun? cinayet isledin bilseydin keske "canimsin" dedigin canindan oldu bari mezarima gelseydin keske... kolaymi içimden sevgini atmak olumuyum sagmi sorsaydin keske iskencene nokta koyabilirdin tek kursunla beni vursaydin keske.
![]() |
#6 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Alıştır kendini biraz yalnızlığa...
Şöyle bir sağdan Bir de soldan bak / Ara sıra Yatağın senden uzun olsun Düşlerin senden uzak Ve / Her bir kelime Dilinde bir tuzak Bak / Yer gök yapayalnız Lodos kendisinde Poyraz yağmura gebe değil Bu hep böyle ... Ne sudan nefes aldın Ne havayı içebildin Sevdin / Sevdin / Belki sevdin ama Alıştır kendini biraz /
![]() |
#7 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle
Sanma ki Sana baktığımda Aklımdan aşklar gelip geçiyor... Sana bakınca Kendimi soyut bir aynada Seyrediyor gibiyim... Nasıl ki / Karşılıklı iki ayna Çoğalıp gider / Öyle... Sırtımda bir şüphe küfesi Sürüyorum... Tam ıssızlığımın kavşağına gelince Sanma ki aklımdan Aşklar geçiyor. Kendimi kendimden sıyırıp Sarılıp / Doyasıya öpmek istiyorum Nasıl ki karşılıklı iki ayna Çoğalıp gider
![]() |
#8 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() senİ YaĞmurdan Sonra SeveceĞİm
Kİmse Bİlmeyecek Herkesten GİzleyeceĞİm YaĞmurdan Sonrakİ Toprak Kokusu Olacak Havada Senİnle GÖkkuŞaĞinin Altindan GeÇeceĞİm Senİ YaĞmurdan Sonra SeveceĞİm Ve Senİ SevdİĞİmİ Kİmseye SÖylemeyeceĞİm Belkİ Bu DÜnya GÖzÜyle GÖrdÜĞÜm Son YaĞmur Olacak Islak Kaldirimlarda Sirilsiklam YÜreyeceĞİm Ben Senİ YaĞmurdan Sonra SeveceĞİm Ve Bİr GÜn ÖlÜrsem YeŞİl GÖzlerİnde ÖleceĞİm...
![]() |
#9 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() gÜnlerİmİn Nasil Gectİgİnİ Sorma,anlatamam..!
CÜnkÜ Gecmİyorkİ GÜnlerİm Sensİz, Yuregİmde Yanan Özlem Atesi HİÇ SÖnmÜyor Kİ.. Bu Beden Senden Uzakta YaŞiyamiyor Ki..! Hanİ GÜn Gelİr Mutlu Olursun Ya, Sevdİgİnle Yanyanasindir Ya, Nasil Bir Duygu Ki O, Ben HİÇ Senİnle Olamadim Kİ, Ben HİÇ Yaninda Olamadim Kİ. Haykiramadimki ŞÖyle, Iste Sevdİgİm,yarİm,herŞeyİm Bu Dİye. Sarilamadim Ki ŞÖyle Simsiki Ölesİye, Koklayamadim Kİ Senİ İÇİme Çeke Çeke Yasayamadim Kİ Bu Duygulari Bİr Kere Bİle..! Ama GÖremesemde Senİ,sarilamasamda Simsiki Senİ Hep Sevdİm.. Kendİ Kendİme Yemİnler Ettİm. HİÇbİr Kuvvet VazgeÇİremez Senden Benİ, Nİye Dİye Sorma Ölesİye Sevİyorum Ya Senİ..! GÜn Gelİr Bende ÖlÜrÜm SevdİĞİm, Bilİyorum O GÜn Gelecek, GÖzlerİm Kapanir Çaresİz BİrgÜn Elbet.. Ama; YÜreĞİmde Usul Usul Yanan Sevda AteŞİ HİÇbİr Zaman SÖnmez, Sana Olan Sevdam Bİtmez. Ben ÖlÜrÜm Ama AŞkim Şu KÜÇÜcÜk Kalbİmdekİ, Bu BÜyÜk Sevda,bu BÜyÜk AŞk HİÇbİr Zaman Ölmez..!
![]() |
#10 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle Bİr An Olsun Kİ...
Hem Senİ Kucaklayayim Hemde Ayni Anda ÖlÜmÜ Öyle Bİr An Olsunkİ Hem Ay DoĞsun Hemde Ayni Anda GÜneŞ İmkansizliklar İÇİnde Bİr DÜnya Olsada Sen Sadece Benİmle Ol Benİm Ol...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|