![]() |
|
|
#171 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
...Şikayetname 24 / Ain Sof’a Son Çıkış...
ne söylendi yazıldıysa taşa geri alındı tarumar yanına bağışlandı ejderin rüzgar esti bir yol rahmet közü biçti geri döndü hikaye Mu’ya en son delirmiş bir kandı toprağı kışkırtan gülden diken çalan merhaba çamura bulandı …uyku bilmez kahin iz sürer geceleyin rutubetli gözleriyle kudurmuş bir at sırtında zamanı tütsüler rüzgar sipahisi ayarsız takvimlerin göğüs ağrısında söz keser üçüncü göz ateşiyle sancılı bir veda’ya... böyle mağrur verildi yol izni Mu’ya var’ı yok’a saydırmadı bilici bağrındaki dövmeyle mühürlendi muska böyle bir ayinle bağışlandı zemzem sarnıcının sır dolabına : yarın çok geç olacak sin-i-ba! kireç boyalı ruha canhıraş bir sesleniş bu ____annu-ba tecellisi____ öz'ü içinde gizleyen ölümsüz Ra’ya ain sof’a son çıkış! geri dönüş Mu’ya… ……....... (15 Aralık 2005) – 'Şikayetname' Dosyasından… ***ain: hiçlik sin-i-ba: öz’ü temsil eder annu-ba: sevgiyi aktive eden sembol ain sof: sonsuzluk Naime Erlaçin
|
|
|
|
#172 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
...Şikayetname 25 / Bir Yudum Hüzün...
çünkü çıplaklıktır en kısa tarifi güz’ün birileri mısraı hançerler bu mevsim sarı hüzünlere soyunur bir başkası envai renkte hangi nehir sevişebilir hemcinsiyle denize varmaksızın hangi şimşek bilir suya dönüşeceğini bir gün usulca başkaldıran sırlar olmalı mutlaka bir yerde güzel bir kadının teninden süzülen rayiha kadar anlaşılmaz isyankar ters akışında suyun yalnız. durgun ve gamlı aynada güz aksi: hüzün ayrı düşülür gölgeden düş kanatlarında mülteci koğuşlarda azar kudurur keder ayrılığa perçinlenmiş kalpçe azmanlaşır düşünce tedirgin sancılı ve ağlamaklı künyemizde “yaprak dökümü” yazar o gün çünkü vurgun yemişizdir hüzünden dışa açılan bir kapı aramalı öyle ki suya karışsın çıplaklığımız kitaplarda böylece alenen “bir yudum hüzün” diye geçsin adımız! (8 kasım 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#173 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 26 / Kördüğüm...
içimdeki yumağı çözmeye ayırdım gece masallarını yüreğimde çeteleşen ___kelimelere ayarlı saatlerin karanlık yüzüne asmışız hayata paltomuzu bir kez sabaha sağ çıkmaz şimdi zihin kurtları uçsuz kördüğümler vehmeder selamsız atların sabırsız kişneyişinde esir alındığını bilmez bir yumak parça tesirli vuruşların menzilini içtiğimiz acı su aynı döktüğümüz kan ve cerahat nabız atışlarımız ___birbirine ayarlı ihtilalim var bu gece! kalkışacak körelmiş tüm dizeler bir dağ yankısı olacak bu masal keskin bir törpülenme dışa bakan ___iç yüzümüze feshedecek aksi halde kördüğüm hepimizi kapsama alanı içindeyiz zalim bir şebekenin (25 Ocak 2006) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#174 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 3 / Bıçak! ...
hayalet kentler onarıyorum bozkırda kanımın deryası oluyor aynalar yeşilin özlendiği maviye sığınılan kara bir gün bu gün düş imgeler tutuşuyor ellerimde dağlık bir yaylada kalmıştı küheylanım uçamıyoruz ah! yüzleşmesi bitmedi ulu dağ başıyla habersizdir son keşişten ünlenen duaya kişnerken atlas divanlara çığlık derleyen harem ağasından tunçtan heykeller yontarak göğün ak yüzüne şimdi talan ediyorum belleğimde ne varsa lanet olsun! bedbaht bir gonca düşüyor bağbozumuna ne tartıyor terazim ah bilsen! nasıl tartıyor şirazesi yırtık şu hayatta bir kefe ağır çekerken her şeyin tükendiği o kentte bir çocuk ağlıyor derinleşiyor atardamarımdaki uçurum çürüyor lal dilim ey yar! karanfil kokulu şiirler çakıyorum alnına yüreğim çatlıyor sonrası anarşi : aşk gibi bir şey! dahası ne ola böğrümdeki bıçaktan gayri… (23 Şubat 2005) – “Şikayetname” Dosyasından… Naime Erlaçin
|
|
|
|
#175 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 4 / Kilit
bir vakitte çekilir mandalı açılmayan kapıdır yürek kilitler kendini öyle susarım sonra acıya giderim yoldaş olur gözyaşım bir yudum kahve gibi hatırlı küller savrulur ateşimden sessiz bir infilakı izlerim hangi mayın tarlasıdır bu hangi uçurum! nerede yitirilir en hayati organımız söylenmez hiç taşa kilit vurur dil kilit üstüne kaçmak çözüm değil ne zamandır yok edemez kimse izlerini (23 Şubat 2005) – “Şikayetname” Dosyasından… Naime Erlaçin
|
|
|
|
#176 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 5 / Kesikler
az gittim dolaştım yundum yıkadım uz döndüm nereden bileceksiniz ne denli kırıktı içim kaç hançer yaraladı habersiz “sevgi emektir” dediler yalandan sevgi olur mu hiç! ihaneti kazıdım önce belleğimden :kırmızı çizgiye dinamit koyanları sabırla saygıyı çamura bulayanları tuttu şimdi hesap ön bahçem gövermekte arkası güya gülistan uçurumda cesetler elde var eskilerden birkaç beni sorarsan iyiyim reçine salıyor gövdem kesiklerimden! ... (23 Mart 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#177 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 6 / Taş
aynada mayalanacak an ödeşmek üzre kırk başlı ejderimizle kınayla çıkacağım yağmur duasına siyahtan ırak sürmelenmiş tül bir duruşa kimse görmedi içimin ayinlerini dilim kilit taşı dilimin önü ardı taş! hangi kapıdan eylemsiz cansız çıkılır hangi kapı cefa hangisi secde içindir bilinmedi bildirilmedi hiç! kudurmuş akışında suya köpürecek infial ve sessizlik çıldırtan bu nefessizlik adaklar sunacağım dilsizliğime keseceğim sonra! durulmak için değil miydi denizler durulsun öyleyse durulsun ah! bu yol bitti biter bir sabır taşı düşürdüm suya su suskun şimdi şikayetli su en keskin ayna! (23 Mart 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#178 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 7 / Ünsüz…
derin denizde trol ağlarına takıldım şahdamarımı dinamitliyor sessizlik ses ses ses! ki anası sessizliğin yeterince ünlersem dönüşür mü ünleme? unutur belki bağırmayı susmayı bildiği kadar ündeki anlam yalan yalan uçurumdaki can Şahmeran’ım oluyor denizdeki yılan iniyor kaderin sessiz ağı bir yol açılıyor derinde dilimden yürüyen : kesiyorum dilimi ünsüz mak****** geçiyoruz sonra! (25 Mart 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#179 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 8 / Öfke! ...
melankolik bir şarkı takılıyor örümceğime piyano-piyano o balada çarpıyor akrebim öfkeliyim! bu saatler zulmü hapsediyor hayata indirilmiş şalterin kuytusuna ezeli iki kara delikten geçmiştik anımsa deliklerin ucundan kehkeşana çıkarken kalaysız bir tepsiydi dünya kışkırtıcı bir kapı bağışla şimdi adı 'çakır gözlü masumiyet' olsun anlamı düzgün öyküleri açsın anahtar mizanı doğru aritmetik hesaplar gizle zulanda dipsiz kuyulardan bin beter bu ketumiyette can çekişirken pıtrak tarlasına forzando bir arya ısmarlayacağım! koca memeli sopranonun gırtlağında patlayacak ses detone baslarda tepinecek şarkımın küheylanı anlamadın öyle mi olsun! öfke kusuyor yükselen yıldızım nüksediyor örümcek durma ötele! çalsın diyorum çanlar sıyrılsın kemik çürümüş etinden gül oyalı bir mendil düşsün yere dişi-erkek tüm kağıt tasvirler renkli camlarda kalsın terk edilsin müptezelliği çağın bir giyotin tıslıyor ensemizde bak saatlerden şimdi ihtilali vuruyor saat! böyle bir anda düşürülsün mendil alsın öfkeyi böyle günahı alır gibi! ... (23 Mart 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#180 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
...Şikayetname 9 / Çaresiz! ...
intihar kuşları ötüyor beynimde ense kökümde migrene dönüşecek o ağrı yuvalanıyor yine neden böyle acıyor gözlerim evsiz bir çocuğun sessiz çığlıklarına takıldım şimdi ondandır kar etmiyor zırvalama ve delilik ah çaresizlik ah çare-sizlik! ... (9 Nisan 2005) Naime Erlaçin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|