![]() |
![]() |
#181 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Neyi Paylaşıyoruz Biliyor musun
Neyi paylaşıyoruz biliyor musun Biz dediğimiz toprak dediğimiz zaman Evdeşlik gibi sıcak Mutluluk coğrafyası bir an Kaslarla kafalarla da korunur Kabuksuz hiç ağaç gördün mü Bir gül bir bülbül doğurur Ayrılık kazağını bir gün ördün mü Buzlukta saklanır pervaz sevdalar Ayaküstü hatırlayışlara uzak İyimser izahatlar yapar söz Kıskıvrak bir var olmadır tuzak Paylaşmamızı iyi bilmelisin Sevginin ikizi nefrettir derler Çoğulun içinde tekil gelmelisin Vatan diyorsak bu gökler yerler Hercai heykeltraşlara bakma İyilik aşkın içinde gizli İkincil tavırlar takma Kör kıvamında yabancı gözlü Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ocak Ayının Güneşinde
Ocak ayının güneşinde Işık oyuncaklar topluyorum çevremden Demlenmiş çay sıcaklığı dudakta Yar diye söz ettiğim bir evrenden Güzelim güneş hep sarışın Altın sarısı şekiller çizer yüzüme Bir tembellik büyütüyorum koltukta İçimde bir çocuk katlanıyor nazıma Korkuyordum ya soğuklardan hani Isınmak harika bu kış günü Eş dostla şiir içiyoruz söz söz Açıyoruz çıkrıkta sarılmış yünü Hala hayal kurabiliyorum Parmaklarımda yaşatarak bir körü Sokaklar sokaklara bağlanarak uzuyor Avare ağaçlar gibi dal dal ol ve yürü Ocak başında yeni doğmuş bir ay'la karşılaştım Alaca karanlıkta ne güzelmiş gökyüzü Şiir ne güzelmiş ekerse gönül Duygusal yanım buysa,mutlu ediyor beni Ocak ayını hiç bu kadar sevmemiştim Hiç bu kadar merak etmemiştim ışık taşıyan gözleri Dost ışığı,güneş ışığı ve yaşam ışığı Suluyor fidan yapraklı sevgileri 13.01.2005 Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olmalıyım Yanında
Yağmasa da,bunaltmamalı bulut Açık olmalı gökyüzü Biraz bahar taşımalı ışıtan gülüş Kavga somurtmamalı dağlar gibi Taş taş Çiçekler giymeli biraz Bana vereceğin bir sevda olmalı Beden ve mantık ötesi Seni düşünürken uyuyabileceğim Yağmasa da bunaltmamalı bulut Şiirler beyaz olmalı Beyazlar giymiş olmalıyım yanında 15.05.2003 Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğretmenim Haydar Zorel
Geçmişin sayfalarında yıpranmaz durur İlk okul gömülerimin arasında bir isim Tarihlendirmeksizin beğenme iç güdüsünde İlk hayranlık duyduğum sahtekarlığımdır Edalı attığım öğretmen imzası Ne güzeldi H ve Z harflerinden yoğurduğu süslü imza Haydar Zorel ismi çakıldı kafama Taklit ederek ne çok imzasını attım Kırmızı bir kalemle defterlerime Çekimli bir hatıra küpedir kulaklarıma Çocukluğumu avuttuğum Elazığ sokaklarında Karaçalı Suyundan, Arpacı'nın unundan Yapılmış susamlı simitler sattığım yıllardı *******i Atatürk Caddesinde uyuduğum Cücük tüccar anılarımdan Çekmece gibi çekerek alıyorum Cahilliğimin bilgilendiği anları Bütün renkli kalemleri kullandığım Hayallerim gibi renkli yaprakları İflah etmez bir şekilde seviyorum kasımları Çok fazla sevdiğim öğretmenlerim olmadı Bende iz bırakanlar çok azdı Teyellemek için hayata bir el Hep hatıramda kalan Haydar Zorel Emsalsiz bir bahardı, meyveli bir yazdı Öğretmenler günün kutlu olsun Henüz söylenmedik iç çiçeklerle Pırıl pırıl yüreğimin bir köşesi Çocukluk anılarımdan kalan renklerle Mutlu rüyalarda kelebeklerle Bir öğretmen şiirim olsun istedim İçinde ben olayım, öğretmenim olsun Yirmi dört kasımda çalayım kapısını Dadanmak hoşuma gidiyor hatıralara Öğretmenler günü hep benim olsun Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömür Ve Ölüm
Ömür ve ölümde yaradılmış İkisi de bir elbise üzerinde Yabancı neyin yabancısı Sonsuz bir iklimin sonlu terinde Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Önceli Sonralı Oyuncu
İnan tahterevalli kozmik İzafiyet içindeyim paldır küldür Yağdanlık gibi emniyetsiz bilgi Ergin kafam çocuklar kadar gür Ölüş noktamıza uzanır ömür Katletmek için formdaki yeteneği Egoist sadece ben değilim bütün benlerde Önceli sonralı oyuncu Saçma sapan ruhsatlarla başlanır iş Edremit körfezinin maviliktir suçu Kader örücü öpücüktür hayat İndirgen hayaller nazarlığım Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle Yalnızsın ki
Öyle yalnızsın ki Yalnızlığım yanında hiç kaldı Yastığın ağlıyor Hani neşe dolu cıvıl cıvıldın Nerde günışığı gülücüklerin Bu mu hayat İş Aş Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öz Canlandı
Dağların sessizliğinde duran bir ceylan Sonsuz sessizliğin varlık resmidir Kar erimişliğinde fışkıran yeşil bahar Su denilen bir rüyanın içimidir Şiir söyle derken ceylanı söylüyordum Buludu, ışığı ve mutluluğu Sunak taşlarında tarih gibi bir buğu Ruh bahar özlemlerinin bağ çubuğu Sessizliğinde çiçek açtı nihayet bir şiir Öz canlandı,sözcükler sessizliğe kelebek kattı... Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pandora ' nın Kutusu
Karadan ak çıktığında Renkler buluşur çılgın Sen hala dağınık Her gördüğümde yılgın Pandora ' nın kutusu Bir esatir kötüsü Kalbinin boş tıpısı Duyulmaz yanık çalgın Leyla bir düştü, gitti Olgun oldun,eğitti Nice hayal seyirtti Nice rıhtımlar dalgın Fallar açma gerçeğe Akıl yeter ermeğe Girme düşle gerdeğe Yürekte korkunç yangın Sabah serin ve ıssız Güneş ne kadar sessiz Boynu bükük kimsesiz Özlem bahçesi zengin Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Papatya Mevsimi Temmuz
Temmuz olabildiğince sıcak Toprak taş Yürek cılız Yeşillendim yeşillendiğim kadar Böceklendim Paylaşmalarla yalnız Öylece duruyorum ısıtılmış Aynı yerde ve dimdik Biçilme artığıdır anız Papatya mevsimi temmuz Olgunluğu karşılama mevsimi Aşka ve sevdaya yanarsınız Alabildiğince çekilmiş su Feryadını salar bir yaban ördek Toprak yarık, çevre ıssız Ellerimden su yüklerim fidana Beni giydirir bir esmer pazar Ve ayrık otları kaplı bir tarlada bir kız Ertuğrul Şakar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|