![]() |
|
|
#181 |
|
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 5 Thanked 16 Times in 15 Posts
Üye No: 4
İtibar Gücü: 3559
Rep Puanı : 67186
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Telgrafın Tellerine
Telgrafın tellerine kuşlarmı konar Herkes sevdiğine böylemi yanar Gel yanıma yanıma da yanı yanı başıma Şu gençlikte neler geldi garip başıma Telgrafın tellerini arşınlamalı Yar üstüne yar seveni kurşunlamalı Gel yanıma yanıma da yanı yanı başıma Şu gençlikte neler geldi garip başıma Telgrafın direkleri semaya bakar Senin o ahu bakışın çok canlar yakar Gel yanıma yanıma da yanı yanı başıma Şu gençlikte neler geldi garip başıma |
|
|
|
|
|
#182 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Teldesin
Çoktan geçti senin devir devranın Has bahçesi viran eldesin gönül gönül Som altından idi tahtın revanın Revanın revanın revanın Akibet kuru bir saldasın gönül gönül,gönül Tükendi gençliğin geri vermezler Azar yaraların sarı vermezler Dağları delsende geri vermezler Yari vermezler,yari vermezler Ferhatı kandıran dildesin gönül,gönül,gönül Yağtığın saraylar kalmış virane Bacası tütmeyen garip bir hane,hane Bir sevda peşinde deli divane,divane,divane,divane,divane,divane Mecnunun düştüğü çöldesin gönül,gönül Bir güzel peşinde deli divane,divane Mecnunun düştüğü çöldesin gönül,gönül |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Telli Turna
Dünmü buradaydın bugün mü geldin Ötme garip garip sinemi deldin Eşimden ayrıldım ben burda kaldım Yabancılar vurmuş telli turnamı Aşk sevdası geldi kaynadım coştum Yüksekten uçarken engine düştüm Eşimden ayrıldım ben burda şaştım Yabancılar vurmuş telli turnamı |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli
Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli, Ahbaplar Oturmuş İki Geçeli (Vay Vay). Hulisi'm De Alnı Sıra Perçemli. Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini. Dağdan Yuvarlandı Kayalarımız, Gam İle Yoğruldu Mayalarımız (Vay Vay). N’ Ola Taş Doğuraydı Analarınız. Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini. Mezarımı Helvacıya Essinler, Al Yeşili Üzerime Örtsünler (Vay Vay). Gelen Geçen Yazık Olmuş Desinler. Neyleyim Dünyada Dünya Malini, Gönül Arzediyor Eski Halini. Yöre : Amasya Amasya Folklor Ekibi |
|
|
|
|
|
#185 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Temel Felsefemiz
Temel felsefemiz insanlıkla gelir Şıh nacideniz biz delillerimiz var İnsan düşmanıyla daim düşmanız biz Ateşi nur eden halillerimiz var Var efendim var var tabibim var Bayrağımız kanda sancağımız vanda Hakkı yakın bulduk şah damarda kanda İnsanlık yasamız bizim bu cihanda O alemi hacı olmuş ölülerimiz var Var efendim var var tabibim var Altıgendir bizim esas temelimiz İnsanca yaşamak bütün emelimiz Gerçekleri söyler Ali cemalimiz Altıgendir bizim bilimlerimiz var Var efendim var var tabibim var |
|
|
|
|
|
#186 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Tercan Elleri
Tercan Ellerinden Gelen Bir Güzel Açmış Ag Göğsünü Yar Yar Sallanır Bir Hoş Kınalanmış Parmakların Ellerin Oturdu Yanıma Kız Anam Sallanır Bir Hoş Davut Sulari Der Bağrıma Akar Ateşin Hicranın Kız Anam Çok Canlar Yakar Can Alici Gözle Yüzüme Bakar Naz O Eda İle Kız Anam Sallanır Bir Hoş Söz - Müzik : Davut Suları |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Tokat Yaylası
Tokat Yaylasında Yaylayamadım Divane Gönlümü Anam Eyleyemedim Hamdi Kardaşıma Söyleyemedim Ay Karanlık Bir Gecede Vurdular Beni Ölmeden Kabire Koydular Beni Evimizin Önü Bir Büyük Avlu Avlunun İçinde Kır Atım Bağlı Yağlı Kurşun Yedim Ciğerim Dağlı Vurma Zalim Vurma Dağma Yarasını Bura Meydan Yeri Değil Sokak Arası Derleme : Muzaffer Sarısözen Yöre : Tokat |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Tomurcuk
Küçüksün Küçücüksün Açmamış Tomurcuksun Sevda Senin Neyine Daha Sen Bir Çocuksun Tomurcuk Tomurcuk Gözleri Boncuk Boncuk Yaşıtım Değilsin Sen Sevimli Tatlı Çocuk Canımın Cananısın Ömrümün Fermanısın Aşın Yaşı Sorulmaz Sen Benim Belalımsın Tomurcuk Tomurcuk Gözleri Boncuk Boncuk Yaşıtım Değilsin Sen Sevimli Tatlı Çocuk Fatih Kısaparmak |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Toycular
Toycular Yar Can, Elinde Mercan. Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman. Ben Giderim Mestane, Yarim İçin Fistane. Yare Fistan Yakşir, Ah Bir Giyse Üstüne. Toycular Yar Can, Elinde Mercan. Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman. Evleri Yol Üstüdür, Kemeri Bel Üstüdür. Her Gün Geçme Buradan, Demesinler Dostudur Toycular Yar Can, Elinde Mercan. Ben Sana Hayran, Oy Aman Aman. Yöre : Van |
|
|
|
|
|
#190 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Toyuk
Menim Toyuğum Agidi Balam Derisi Dolu Yagidi Balam Düneyin Bu Vakit Sagidi Balam Seni Yanasan Toyuğu Çalan Uy Oklanasan Toyuğu Çalan Nece Ki Meni Yandırdın Seni Yanasan Toyuğu Çalan Uy Oklanasan Toyuğu Çalan Menim Toyuğum Çil Çil İdi Kanatları Pul Pul İdi Toyuk Değil Bülbül İdi Zübeyde Hala Çıktı Dama Baktı Sağa Baktı Sola Toyuğu Tuttu Attı Dala Anonim |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|