![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bahar Çiçeği
Açma buralarda bahar çiçeğim Dalından bir yaprak düşüreceksen. Sensiz baharlarda yaprak dökümü Yaşasam ne çıkar; sen güleceksen. Güne bakan gibi güneşle döndün. Umduğun nedir ki bir bilebilsem. Gönlümde güneşi bastıran alev Yanar durur bunu bir görebilsen. Salın oralarda sen nazlı nazlı. Yoluna divane mecnun olurum. Azrail’in değse saçın teline Göğsüm kalkan olur karşı dururum. Sen bahar çiçeği, ben hazan dalı Sen taze mevsimsin,bense ihtiyar Sana sevgi derdim gül dermedimse Anla artık halim, be hey bahtiyar...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Balkondan Seyir
Balkondan seyre daldım Bizim cadde “Ali Şir” Tabelası kırılmış “Nevai” yerde bekleşir Cadde nehir İnsanlar sefil Geliyorlar… Gidiyorlar… Ne geldikleri yer, Ne gidecekleri yer belli değil. Yürüyor koca şapkası altında, Gözü dünyanın saltanatında. Belli tacir Görünüşü kibir Kafasında binlerce fikir Kime tekdir… Neye cebir… Yürüyor, Yıkılmış üstüne koca şehir. Filesi,cüzdanı tutmuyor cebir Elinde tesbih Ya sabır…ya kabir… Yürüyor Ya tekerlek üstünde Ya kırık kolu cebinde Ya değneğin ucunda Ya seslerin burcunda Kafası imanla isyanın harcında Ya Kadir ver ecir Yürüyor Sırıtarak, Kırıtarak, İnce eleyip sık dokuyarak Yolunacak kazları Yapıyor endamı teşhir Kim zengin,kim fakir. Yürüyorlar Kiminin elinde aynası, Kiminin dilinde kaynanası, Kimi diskoya bara, Kimi çöpte aş arar.. fukara Kimi caz, Kimi kaz, Kimi yobaz, Ve sair.. Ve sair... Ve sair…
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başımız Dik Hala
Biz; hala Atatürk ilke ve inkılaplarının üstüne bir taş koymayan, 'Fatih torunuyum' deyip de ona bir fatiha okumayan, Oğuz Boylu, Kurt Soylunun, kurt çocuklarıyız, “Kurt puslu havaları sever” misali kendimize hep puslu havalar yarattık, Önce zamanımızı heba ettik; kahve köşelerinde, Televole saatlerinde, Hanım günlerinde, Artık iyice yozlaşmış olan derneklerde, Sendikalarda... Kültürümüz yitti; kavalyeli, damlı salonların kuytusunda Sahnede, Perdede, Kürsüde, Caddede, Sokakta Az kaldı köyümden de gidecek... Kimse el atmazsa... Namusumuzu heba ettik; gazetelerin magazin sayfalarında... Reklam vitrinlerinde Çocuğumuzu kaybettik; çağdaşlığın! getirdiği özgürlükte Siyaseti yozlaştırdık; bir metre bez peşinde... Doğayı peşkeş çektik iki sütü bozuğa... Okullarımızı heba ettik oturmamış müfredatla Köle tacirliği yapmadık ama; gururumuz satıldı pazarlarda... Ne olur beni, çocuğumu işe al pazarlıklarında... Rehin tutulduk; hastane odalarında, ilaç kuyruklarında Teraziler bozuldu; ticaret, adalet dükkanlarında İman kırıntılarıyla dolaşıyoruz sokaklarda Ve... Ve... Ve.... Nasıl sa...? Başımız dik hala
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bayrammış Meğer
Aylardır açılmayan kapımın tokmağı Silkeledikçe beni Şaşkın telaşlarım yumrukluyordu yalnızlığımın çeperini Kapı mı? Benim mi? Kim? Nasıl? soruları Üstümden sildi hüznün ağırlığını Koştum, yüreğim önde, vücudum bastonumun peşinde Ve onun gibi titrek umutlarla Açtım kapıyı Güneşe …. Kamaştı gözlerim, titredi ellerim Ve bir şey oturdu üstüne nefesimin Sevincim vurdu tavana … Bir çift el uzandı “ anneanne” diyerek Bir çift göz baktı gülümseyerek Özlemim bir busenin ucunda yanıp yok olurken Zembilinden indiremediğim umutlar yüreğime aktı Durgun suya düşen su misali yayıldı benliğime Sardı sarmaladı …. Derin bir sarhoşluğun içine attı Ama ne meyhaneci vardı… Ne mey şişeleri Yalnızca bir saki dolaşıyordu etrafımda Dokunsam incinecek Baksam içini göreceğim Duyuyordum yüreğindeki çırpınışları Dinliyordum o efsunkar nefes alışları Şarap akıyordu kirpiklerinin ucundan Parmakları rüzgara yelken açmış gibi Taşıyordu beni alemden aleme Allahım ne olurdu “ Bayram” deseydin her güne Kalsaydım bu sarhoşluğun içinde Dibe vursaydım… Yalnızlığın yerine
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben buyum
Susuza su, Aça ekmek, Düşene dal, Kalkana destek olurum. Aşığa canan, Dosta kurban, Barışa hayran, Savaşa düşman olurum. Ben buyum Doğrularım düzene uymasa da Dünyanın içindeyim. O beni dışlasa da.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Suçluyum
Ben suçluyum Hakim Bey Vurun ellerime kelepçeleri Kurun darağaçlarını Atın beni zindanlara Günlerimi öldürdüm Hiçbir iz bırakmadan Anamın merhametini, Dostumun güvenini, Sevgilimin sevgisini çaldım. Yüzlerine bakmadan Vazgeçtim evimden, ocağımdan, Hatta ilimden, bucağımdan Vazgeçmedim çıkarımdan Suçsa suç işte sana İlla suçlu demeniz için Elimin bulaşması mı lazım kana Vurun ellerime kelepçeleri Kurun darağaçlarını Hiçbir zindan misal değil yalnızlığıma
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilen Kim
Bilinmezini bilmek bize düşmez! Bilenin, Vardır elbet amacı yaratmakla alemi. Görünen, görünmeyen, bize verilen için, Zikir,şükür,duayla geçmelidir her demi. Oysa; vücut bulmadan şeytana uydu beşer, O an ihanet etti mukaddes alemine. Hiddetinden sarsıldı ruhların doğduğu yer. İsrafil o zamanda üfledi mi bize ne? Dağıldık parça parça minik arzın üstüne. Kimi balçık,kimi kum, kimi granit tozu Alıp götürür bizi kader denen sefine Hayat denen nehirde yutarız; suyu,tuzu Sudan içmek hoş,lâkin tuza etmezsek diyet Mesken olur cehennem dünya ve ahirette Meleğe diz çöktüren “akıl” denen meziyet Koşar ise müzevvir serapların peşinde Kaç seraptan su içtik,yürekler hala susuz. Oyun oynaşta ömür,gönül yine huzursuz. Şu üç günlük dünyayı sanıyoruz ki sonsuz. Fanilik dünyanındır,beka öteye mahsus. Bu dengeyi kuran kim? Nimetleri sunan kim? Adalet burcunda hakem,çaresize kim hekim? O’ dur ancak ezel, ebed tüm hayata hakim. Bunu herkes bilirde şükretmeyi bilen kim? İşte nüans burada bu incecik çizgide Biliyor, inanmıyor oluyoruz riyakar Bu imtihanlık sayfa kapanınca dizgide Saracak dört bir yandan dönülmez pişmanlıklar
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Binnaz Gelin Olacak
Bir günün arifesindeyim O gün; Davullar vuracak Zurnalar çalacak Delikanlılar sağdıç peşinde Yastığı kim kapacak Kızlarda kına Bahşişi kim alacak Herkes pür neşe... Tatlı bir telaş içinde Binnaz gelin olacak Bir günün arifesindeyim Ayaklarım dolaşıyor Damarlarım donuk Gözlerim gülüyor Yüreğim buruk Bir bilsem, Nasıl günlere açılıyor ufuk? Ah...Binnaz’ım! Ah....Benim tatlı nazım! Yemeyip yedirdiğim, Giymeyip giydirdiğim El kapısı çetindir... Sabretmeyi bil kızım. Bir günün arifesindeyim Gelin olacak Binnaz’ım
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Devin Çöküşü
BİR DEVİN ÇÖKÜŞÜ İnsanlar Olaylar Kavgalar Silahlar Sardı dört yanı demir parmaklıklar Ucuna takıldı duvaklar Gelin orada asılı kaldı Damat kim bilir nerde uyuklar? .. Nasıl uyuştu? ... Nerde buluştu? ... Bebek doğdu; ağlamaya mecalsiz Cılız kılıfının içinde Memeler süt vermekten aciz Ananın ciğerinde köz Babanın efkarı duman Yok tavırlarda yol yordam Suçlu suçsuzla olmuş harman Ne cellat, ne mahkum Ne saf ne şeytan Sürüldükçe sürünen Ezildikçe küçülen Dün servet içinde yüzen çocuğun Kırk yama sarkıyor urbasından... Mazlumlar... Mezalimler... Sansürler... Demokratlar... Madurlar.. Oğul...Kız... Mühürler vesikalı Sitem edemiyor ağız. Yorgun vücutlar.. Yorgun umutlar.. Ne başını dik tutan var Ne de tutana destek Emekler yanlış yerde Yanlış zamanlamalar Mumda bal yok Sözde öz Bir partal ki; ne göğe ne yere sığar. Kuyular Kundaklamalar Biri ölü beklerken Biri zemin hazırlar Selasız cenazede Abdestsiz kılınır namazlar Dürülen defterlerde satırlar Bir devin çöküşünü yazar
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Gün Aşkla Tanışacağım
Bir gün aşkla tanışacağım Varacağım dergâhının kapısına Gücümün yettiğince çalacağım. Dalacağım içeri Bir fırtına, bir kasırga gibi her şeyi savuracağım. Geç kalışının hesabını Ondan bir bir soracağım. Kırk kurnadan kırk tas su alıp döküneceğim Arınacağım bütün umutsuzluklarımdan Alacağım elime testereyi, keseri; Kalbimi yontup hizaya sokacağım. Dilinden muhabbet Elinden aşk şerbetleri içeceğim, Alışılmamış duyguların hazzında Geç kalınmış vuslatların tadına varacağım Mutluluk şarkıları söyleyeceğim avazım çıktığı kadar Sallayacağım yeri yerinden Melekleri, esir edip kendime Taşıttıracağım ruhumu göğe Tutunamamış yüreklere Oradan acıyarak bakacağım Cimri kollarını kıracağım hayatın Üstüne taht kurup oturacağım Susturacağım kem ağızları Her yere nazar boncukları takacağım. Çatlayacak hasedinden tüm dünya Aşkın koynunda uyuyacağım. Ben, O meskûn! Diyardan Bir başka ben olup çıkacağım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|