|  | 
|  | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #1 | 
| Aşmış Üye  Üyelik Tarihi: Aug 2007 Konum: İstanbul 
 Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts 
Üye No: 44033
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Bilinmezler Bu bir beyin fırtınası, Yürek, beden hırs yuvası. Bu denklemi çözmek gerek, Düşünceler helak demek. Arıyorsun dipten bela, Bilmezsin bu ne cefa. Hasımlar hısım olmuş, Yakında gelir bela. Seni benden bilenler, Acımadan ezerler. Kurda kuzu serenler, Yolumuzu keserler. Bu dostluk bize haya, Önümüze taş koya. Dara ağacına dizmişler, Bizi kökten silmişler. Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #2 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Bir Damla,Bir Kurşun. Aşkla oyun oynadım Şimdiye dek. Aşkı barut, Kendimi kurşun, Zamanı ise Tetik olarak kullandım. Vurdum kalleşçe hep, Hiçe sayarak. Aşk ruleti oynadım hayatla Ama hep hile yaparak. Birçok gözyaşı damlası Gördü bu göz, Birçok yürek yarası. Şimdi bakıyorum da. Yoktan var olan hayatımı Varlığın içinde yok ediyorum. Yok oluyorum. Damlattığım O gözyaşı damlaları Yüreğime kurşun gibi oturuyor. Ve Damara bir damla, Bir kurşun kaldı. Aşkı kullanarak ağlattım hep. Ve artık anlıyorum. Vurduğum bedenler, ruhlar yaralı. Ben ise ölü olarak kalıyorum. Yaralar yeniden sarılmaya mehilli. Ya ölüm. Ölüm toprağın altında Işıksız kalakalıyor. Evet ben öldüm! Kendimi öldürdüm. Yoktan var olan bedenimi, ruhumu Yokluğa geri döndürdüm. Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #3 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Bir Olmuştuk Aşk küskünü, Kalbine düğüm atmış ben. Yüreğine giden yola Nefret duvarları örmüş, Umudunu o duvarlar altında Bırakmış yine beni. Nasıl olurda bir nefeste Yıkıverir her şeyi. Kapı açabilir kalbine giden yola. İçimi ısıtan bu esinti, Aşkın yeniden gelişi, Senin gelişin, Bedenimi benliğinle birleştir. O anda ölesiye seni seçmişim. Seni tanımadan önce Yanlış yanlışlıkların içinde ezilmişim. Her şey yaşandı bitti. Geride kalanlar ezildi. Şimdi sen varsın Ve ben buradayım. Senin yanındayım. Öylesine bağlanmıştık ki Biz artık bir olmuştuk. Yani o derece öylesine ki, Aşık olmuştuk bir olmuştuk. Seni göremediğim günlerde. Kalbim çıldırır, Yüreğim açılır, Özlemlerim dolar Seni arardım. Tenin tenime deydiğinde, Yangınım olur yanardım. Gülüşlerin yüreğine dolar, Gözlerinde ben olurdum. Ben senin sen benim, İki ayrı bedende yaşayan Bir ruh olurduk. Ve biz artık Bir olmuştuk. Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #4 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Boşluk Başladığım yerdeyim yine; Dünyayı rahatlıkla seyredebildiğim Tek yer burası. Odamdaki pencerenin dibine çökmüşüm. Bir elimde sigara, Diğerinde; İlk cümleyi yazdığım kalemim. Yirmi dokuz harfi karışık şekillerde kullanıyorum yine. Köşedeki camiden ezan sesleri yükseliyordu. Hiçbir dine mensup olmamıştım oysa ben. Tek inancım, tek taptığım aşktı, Belki de aşığın dini aşktır sadece. Odamdaki dünyadan Farklı bir dünya görüyorum Her seferinde dışarıda. Bir çift sevgili konaklamış Ağacın yanı başında, Sevdalarını kazıyorlar; O narin, uzun, ve kıvrımlı ağacın gövdesine Benim aşkımı kazıdığım ağaç Çoktan parçalanıp, Herhangi bir ocakta Ateşle birleşmiştir mesela. Benim birleşmemden önce olmasa da. Karşı komşunun kızları, Bir balkondan diğerine Bağırarak konuşuyorlardı. Halbuki benim hiç komşum olmamıştı Ve hiçbir şekilde Bağırarak konuşamamıştım. Çok istemiştim bunu yapmayı aslında. Hep kısık sesle duyurmaya çalıştım kendimi Ve hep sesimle yıkmaya çalıştım Önümdeki duvarları. Yine bir akşam üstü. Yine yalnız yaşıyorum yalnızlığı. Dedim ya hiç kimse olmamıştı Yalnızlığımı benimle yaşayacak. Benim dünyam çok küçüktü oysa. Görebildiğim her şey Ufuktan öncesiyle sınırlıydı. Herkesin bir yuvası, Bir işi gücü vardı, Şu dünyada. Benim gibi içinde Çark ettirmiyor dünyayı, Yaşamıyor kimse benim gibi Yalnız yalnızlığıyla. Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #5 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Bu Gece Bu gece tüm sevdiklerime şiir yazacağım. Ama kimse okuyamayacak kendilerine yazılanları. Hıçkıra Hıçkıra, Belki zar zor. Belki de boğulmayı göze alarak. Çünkü Uzun zaman oldu, Yaşlarımla yüzümü yıkamayalı. Farkındayım zamanla o da çok kirlendi. İşte bu gece yıkayacağım. Ve ben bu gece tüm sevdiklerime şiir yazacağım. Biraz ıslak ve yalnız. Bu gece yaşlar mürekkebim olacak, Yüzüm kağıtım, Yüreğim elim olacak bu gece. Ve bir şiir yazacağım yüzüme Kimsenin anlayamayacağı okuyamayacağı bir şiir. Ben hiç kimseden geçemedim. Yaşandığı yerde bırakıp, Yaşadığım yere bakamadım,tat alamadım. Geçmişten alıp bugüne vurdum. Geleçekten çalıp bügüne kattım. Ben hiç kimseden geçemedim,yapamadım. Bu gecede takıldım.Gittiğin yerde kaldım. Gitmeyi başarabilenlerin yol aldığı yerdeyim. Ben gidemedim. Ve ben bu gecede takıldım kaldım. Bir şiir yazdım yüzüme bu gece. Okuyabileceklerin okumak istemeyeceği, Görebileceklerin görmek istemeyeceği. Gözlerimden kurtarıp, Bir şiir yazdım yaşlarımla yüzüme. Bir kefen diktim kendime etten. Bedenden bir kefen. Bir tabut hazırladım kendime, Gidenlerden. Bir toprak buldum kendime, Duygulardan. Bir gün seçtim kendime gitmek için. O gün bu gün.O zaman, bu gece. Ve bu gece bir şiir yazacağım tüm sevdiklerime. Son bir şiir. Asla okuyamayacakları. Bu kez yol göründü, Bu kez karar kesin. Çünkü zaman geldi. Size bir şiir bırakıyorum. Ve birde çok sevdiğiniz, Değer verdiğiniz birşey bırakıyorum. Biraz solgun, biraz soğuk. Etten sadece etten. O da Beden... Ve ben gidiyorum. Geldiğiniz ama asla Gidemeyeceğiniz bir yere. Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #6 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Bu Ölüm Hiç Yakışmadı Sana Kimse bilmez geceden sabaha seninle koştuğumu Geçmişimle boğuştuğumu. Bilmezler ansızın uçtuğunu, Yavrumuda alıp bulutlara kavuştuğunu. Bu ölüm sana hiç yakışmadı Beni yalnız koymak yakışmadı Hani vazgeçmek yoktu Yoktu çekip gitmek, hani yoktu. Bir torak mı? olacaktı Bunca yıl sonra hediyen. Soğuk bir taş mı? olacaktı. Özlediğimde sarılacağım. Kimsesiz bir gecede,sana seslenirken Kıbleye mi? dönük olacaktın. Toprağında sabahlarken, Yaşlarımla filizlenen Bir çiçek mi? olacaktı günaydın değişin. Sesini bir daha duyamayacak mıydım? İçim yanıyor,daralıyorum. Her düşündüğümde geçmişi. Çakarım kibriti,yakarım sigaramı Çekerim içime. Sonra bi nefes daha bi nefes daha...Ah ah Sözüm hala taze dünkü gibi sana Bakma öyle; Kızgın,üzgün Parmağımda ki altın taşa İçime girip bağırıp,çağırıp durma bana 'N'olur girme Zar zor getirdiğim *******imde Sahipsizce daldığım uykularıma girme. Yaşlarıma dokunarak,sıçratarak uyandırma. Korkarım hayalini görünce karşımda. Dön gel gittiğin yerden vur toprağıma Ya da al götür benide sonsuzluğa Çıklım bulutların ardına Yağalım sağanak bir yaz yağmuruyla. Hani hiç söylemediğim bir söz vardıya sana Evet şimdi söylüyorum. Lanet olsun sen yoksun Seni seviyorum duyuyormusun Seni seviyorum Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #7 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Buda Ne ki Kalbinin parolası yok ki bende Kapını çalamam kolum kalkmaz ki Sesim çıkmaz ki Kapının arkasından sana seslenemem ki Bedenim hapsetmiş yüreğimi Sana ilişemez ki Hep adını sayıklarım Her düşüncem senle son bulur Sonların yeni bir ilk olur bende Seni düşüncelerime sığdıramam ki Elimde oynatamam ki seni Beni aşkımla Bir başıma bırakıp gittiğin gibi Seni terkedip, yokedip Hayatını bir damara bağlayıp Gidemem ki Gözlerim yörüngene giremez ki Yanar, kavrulur, kül olur Doya doya seni seyredemez ki Küllerim uçuşup Saçlarına konduğunda Anlar mısın? hisseder misin? ki beni Yangınlarıma yetişemedin Şimdi çıka gelsen Neye yarar ki Buda ne ki İçimi sana dökmeye Kelimeler yetmez ki Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #8 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Deniz Rüzgarı Sahil kenarındaki herhangi bir Banka otururum ara sıra Yokluğunda denizle konuşur Bakışlarım dalgalarla süzülür Kayalara çarpar Adını görürdüm Dalgalarla gelen esinti yüzüme vurur Senin sıcaklığın dolar içime Gözlerimde yaş olur Deniz sularına karışırdı Kalbim bende bir sorun Sen yoksun Kalbime giden yollar dolu Uzakta bir ses Kulağıma doluşur Gözlerim derya ya bakar Sen sen diye Yüreğim yoğrulur Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #9 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Direniş Ayağa kalk, dimdik dur Yenilme bu zalim topraklara Yenilme bu hain hayata. Ayağa kalk, dimdik dur Korkmadan, yılmadan, usanmadan. Savaşmalısın, başarmalısın. Yırtmalısın ruhunu, Çıkarmalısın artık o karanlık Sonu olmayan yalanlardan. Ayağa kalk, dimdik dur Ağlama, eğilme, ezdirme Kendini bu düzenin gidişine. Anlamalısın artık Her göz yaşı damlasında Yatan gerçekleri. Bilmelisin her damlanın Yüreğine serpildiğini, Sana yol gösterdiğini. Ayağa kalk, dimdik dur Gözlerinde umut, Yüreğinde aşk. Hayattan intikamını alasın. Ayağa kalk, dimdik dur Ruhunun derinliklerinde Yatanları hissetmelisin. İşte o zaman Kendini kendinde bulasın, Hayattan ders alasın. Ali Baydere | 
|   |   | 
|  05-09-2009, 02:00 PM | #10 | 
 İtibar Gücü: 57930 Rep Puanı : 34658 Rep Derecesi :             Cinsiyet : Erkek |   Dost Dediğin Dostum kelimesine sığınanlar Vurup vurup kaçanlar Yalanları sıralamışlar Duyguları yanıltmışlar Gündüz güvercin olmuşlar Gece yarasaya dönüşmüşler Her zaman yanındayım dediler İşleri bitince gittiler Dostum deyip duranlar Ruhlarını satanlar Para için insanları Her yeri yakıp yıkanlar Yüzsüz yüzsüz dururlar Amansız vururlar Dostum kelimesine sığınanlar Belli ettirmez kendini Gelir gider arasıra İşleri düşünce Döner durur peşinde Dostum deyip yolarlar Seni beni sınarlar Biraz açık verdin mi Herşeyini satarlar Dostum kelimesine sığınanlar Ali Baydere | 
|   |   | 
|   | 
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
| 
 |  |