![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2294
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Arsız Şehir Sokakları
Patrizio, ah Patrizio! Neden sen de kuyuları sevdin "Kabe Çocuğu" gibi. Sana kuyular tehlikelidir diyen olmadı mı? İrlanda nerede Medine nerede! Yoksa feryadını kuyudan mı duydun O hurmalık avaresinin? Sana İsa, ona Muhammed kuyuyu gösterdi Kurtuluş için... Sahi nedir bu kuyuların sırrı? Yeryüzünün sırları kuyularda mı gizli? Kuyular cennet ve cehenneme açılan Birer kapı mı? Ama kim girebilir kuyuya? Kuyu tehlikelidir, yutar insanı... Geriye dönüşü zordur kuyuya düşenin. Kuyu feryattır, acıdır, gamdır... Kuyuya kim girmeye cesaret edebilir? Şeytanlar, cinler ve zebaniler yatağıdır Derin kuyular. Şövalye Owen olmak gerekir kuyuya girmek için. Owen'e İsa, Ali'ye Muhammed yardım etti de Girdi kuyuya, feryad etti derinliklerinde. Oradan kimsenin haberi yok, Haberi olanlardan da haber gelmiyor. Owen çıktı dilini yuttu, Ali çıktı mihrabı kana boyadı... Kuyular ah kuyular, Ne olur söyleyin bana, Neler gizliyorsunuz benden? İrlanda'da Owen'e, Medine'de Ali'ye Neler zemzeme ettin, Neler söyledin sessizce? Neden İsa ve Muhammed seni tavsiye etti Sessiz dostlarına? Benden neler gizliyorsun öyle? Kirli şehir sokakları sesimi kısmış, Soluğum çıkmıyor benim, Loş ışıklar gözümü almış Bir yeri göremiyorum, Dostlar düşmanlara benzemiş İnsanlara güvenemiyorum. Şehir kuyularını doldurmuşlar, İnemiyorum... Artık ne İrlanda, Ne de Medine'de kuyusu kalmadı gönlümün, Feryadı kalmadı yüreğimin... Tek başıma kala-kaldım Athena tapınağında. Ehrimen'in kapattığı kuyuları, Ahura Mazda dolduramıyor artık... Gaia gibi tohumsuz Doğurmalıyım Owen'imi... Parthenope gibi Odysseus'u baştan çıkaramasam da İntihar etmeden, adıma şehir kurdururum Napoli körfezinde... Ama ben kuyulara döneceğim, O sırrı keşfedeceğim dostum... Owen olamasam da intiharsız Parthenope olacağım biliyorum. Ne de olsa daha iyidir Bu arsız şehir sokaklarını arşınlamaktan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başsağlığı
Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda Acılar unutulduktan sonra Dönmeliyim. Ölümlerin karşısında şaşırıyorum Ne desem ki Düşünüyorum. Kalanları ağlıyor gidenin Benim gözlerim kuru Herkes bana bakıyor, biliyorum İçlerinden geçenleri. Başsağlığı dilemek Garibime gidiyor Ölen öldü, sen yaşa Küçültmeye benziyor. Beni böyle kitaplar mı yaptı ne Kağıtlarda gidenlere içlenip ağlayan ben Hayattaki ölümlerde put gibi duruyorum. Ben canavar ruhlu muyum Bir ölü evinde tek söz söylenmeden Put gibi duruyorum kimse anlamaz derdimi Ben uzaklarda olmalıyım, çok uzaklarda Bir yakınım öldü mü. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Kısmetse Geleceğim
...Aşıklar sultanı Yunus EMRE’ye; Bahar çiçekleri döle düşmeden, Söz sultanım geleceğim kısmetse. İçeceğim hikmet alan çeşmeden, Tez sultanım geleceğim kısmetse. Vücudum can bulmuş bir damla suda, Geçen ömrüm geçmiş çoğu uykuda, Bir aşk düşürdü ki, gönlüme Hüdâ, Köz sultanım geleceğim kısmetse. Vuslat için aşacağım dağları, Aşkın ile erittin sen çağları, Kavuşmaya engel olan ağları, Çöz sultanım geleceğim kısmetse. Rahmana gidiyor cümle yönümüz, Sevgi yoksa gönde tüner canımız, Vakit tamam kavuşmaya günümüz, Az sultanım geleceğim kısmetse. Yunus denilince durulur sular, Sence yumuşuyor katı duygular, Şefkatî’yim derken seninle dolar, Öz sultanım geleceğim kısmetse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Esmer Güzel
Ey esmer güzelim Ne kadar güzel gözlerin Ne kadar tatlı dilin Kalbimin en güzel köşesinde Sana ait yerim O kadar güzelsin ki Kıskanıyor evren seni Senin yokluğunda bil ki hüzün kaplıyor *******imi Herşey düşman olmuş bana Sırf seni sevdim diye Seni sevmek suçsa Atsınlar beni karanlık kuytu zindanlara O kadar güzelsin ki Kıskanıyor yeryüzündeki topraklar Kıskanıyor gökyüzündeki yıldızlar Düşman olmuş bana elimden düşürmediğim sigaram Artık bakmıyor sabahları kalkınca bana gülen aynam Sen neden kıskanıyorsun ayna Neden bakmıyorsun artık bana Gülücükler saçardın sabah kalktığında Şimdi neden yüzün asıldı bir anda Sen nasıl aşıksan o bembeyaz güzel yüzlere Bende aşığım işte o ESMER GÜZEL'E Peki sen neden kıskanıyorsun Elimden düşürmediğim sigaram Yoksa seni öpen dudaklarımla Onu öpeceğimden mi korkuyorsun Sen nasıl aşıksan seni öpen dudaklara Bende aşığım işte o ESMER GÜZEL'E Ya sen neden kıskanıyorsun Cesetlerle beslenen toprak ana O kadar güzelin canına kıydın Hiç kızan oldumu sana Sen nasıl aşıksan kefene sarılmış soğuk bedene Ben de aşığım işte o ESMER GÜZEL'E |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Keşke Sevseydin Beni
Bir gece aniden, gitti ışıklar, Sarsıldı yerler ve bütün eşyalar, Gözüm görmez oldu, bu karanlıkta, Sıkıştırdı beni, hain duvarlar. Bir an aklıma geldi, ayrılık işte, Zindan gibi karanlık, bu köhne yerde, Duvarlar ağlıyor, aklım gidiyor, Gelirim diyordum, gittiğin yere. İstediğin yere git, bulurum yine, Diyen kalbim artık, istemiyor seni. Ne kadar acı gelse de gönlüme, Boş hayaller gibi, bıraktım seni |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Rüya
Şimdi uyu rüyanda güzel şeyler gör mesala beni Ben hep güzel şeyler görüyorum mesela seni Her an seni görüp seni yaşamak istiyorum Çünkü Seni çok seviyorum Sensiz nefes bile alamıyorum Her şey üstüme geliyor korkuyorum Bir köşeye kaçıyorum uzaklaşıyorum insanlardan Aklıma gülüşün geliyor Sonra alıyorum kalemi elime seni yazıyorum Bulutlara Çünkü seni çok seviyorum Hayallerimde yaşatıyorum tutamadığım ellerini Bakamadığım gözlerini Sonra alıyorum gitarımı elime seni söylüyorum Yıldızlara Çünkü seni çok seviyorum Bekliyorum bana aşkım diyeceğin Sarılıp öpeceğin Artık bende seviyorum diyeceğin günleri Çünkü Seni çok seviyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Issız Sokaklar
Yağmurlu bir akşamdı yine sen geldin aklıma Gecenin kör karanlığında caddelerde dolaşıyorum. Etrafta kimsecikler yok Çatının oluklarından akan yağmurun sesi, Ne yaptığını bilmeden esen rüzgarın nefesi Üşütüyor,ürkütüyor beni Sığınacak bir yer arıyorum kendime Fakat ne çare bütün köşeler tutulmuş, Kiminde kimsesiz yuvasız çocuklar, Kiminde sokağın esas sahipleri sokak köpekleri Mesken tutmuş, bütün köşeleri Onlarda benim gibi yalnız Onlarda benim gibi çaresiz Hepsinin gözlerinde korku, Hepsinin gözlerinde yalnızlığın çaresizliğin izi var. Sorsam yada usulca yaklaşsam misafir ederler mi Bunu bilmem ama, zaten küçücük mekanlar Belki de benimle paylaşmak istemeyecekler İstemeden de olsa bana zarar verirler diye korkuyor Issız sokaklarda yürümeye devam ediyorum. İçimi ısıtmak sıcak bir ortamın özlemiyle uzaklarda yanan Bir ateşin sıcaklığına doğru ilerliyorum. Ateşin etrafında üç beş kişi oturmuş Ellerinde şarap şişeleri Boş boş ateşe bakıp bir şeyler mırıldanıyorlar İçlerinden birisi bana şişeyi uzatıp Bir fırt çeker misin kardeş, diye sesleniyor Hiç tereddüt etmeden, şişeyi alıp bir yudum çekiyorum. Bir daha dediğimde Elimden şişenin aniden alındığını fark ediyorum. Yok öyle buralarda paylaşım, Buralar acımasız yaşam koşulları ile dolu bir hayat Tadına bakmak var doymak yok diyor Oturanlardan birisi Olsun yinede içimde bir ısınma Yanan ateşin sıcaklığı var, bedenimde diyor. Onlara teşekkür edip yoluma devam ediyorum. Bu yolun sonu yok. Onun için bu duraklardan pek çok Senin izine bir rastlasam, bir haber alsam, Belki yolun sonu gelecek, o zaman ayrı duraklardan değil Yalnız senin olduğun yerden bineceğim umuda yolculuğa Bitsin artık bu çile, bu kabus diye içimden haykırmak geliyor Ne çare ki bu yola giren bir daha geri dönmüyor. Bu yolun sonu var mı? Bence yok, ya sence? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayan Yüreğim
Yürüyordum... ve yalnizligin sesiyle irkildigim bir gündü. Aradigim ya da duymak istedigim bir ses vardi sanki... Düsünüyorum ama düsünmekten yorgunum anlamiyor, bulamiyorum, Bir ses mi duydum yoksa sadece bir hayalden mi ibaretti. Yürüyorum ve yalnizim... Uzakta bir dal gördüm ve hatirladim, Tutunmam gereken daldi bu... Aradigim teksey... Tutuyorum sikica Ümitsizligin verdigi buruk bir aciyla, Ve birden bire ne oldugunu anlamadan bir gölge yaklasti yanima, Ve sinsice gözlerim icine baka baka kirdi, Tutundugum tek daldi o... Sonra ayaklarim dibine firlatarak, arkasina bakmadan çekip gitti. Ve ben saskinligin verdigi umutsuzlukla yere düstüm Agladim, agladim... Ve yerimden öylece baka kaldim etrafa Ve yine akiyor damlalar Beni üzmekten vazgeçmeden.. Sonra sesleniyorum! Damlalarla mücadele eden titrek sesimle haykiriyorum Her gözyasi döktügünde benim ahim var Onu hatirla diyorum. Aklindan titrek sesim hiç gitmesin ve agliyislara büründügün birgünde, tek söyleyecegin kelime "KESKE" olsun... Saat: 14:20 Tarih: 06.08.2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Gerçeğe Dönüş
Kırmızı bir meşin üzerimde Titrek bir vücutla yatakta çırpınıyorum Belki telefon bekliyorum Sesim kısık yankılanıyor içimde. Bakıyorum o kutudan dışarı saydam görüyorum herşeyi... bunalıyorum... tutunamıyorum artık Kurtulmak istiyorum bu kararsızlıktan Dönmek istiyorum gerçeğe Arıyorum telefonla o gerçeği. Sahilde yürüyorum Haber gönderilenlerden olayım istiyorum İsli bir şişeyle karşı kıyıya geçiyim Nedendir çaresizim nedendir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() Selam
Selamımı almadın. Ne oldu? Yinemi bir sorun, yine mi asık yüzün yine mi dert tasa? Bıktım artık bunalımlardan tasalardan dertlerden, Sevgisizlikten ümitsizlikten. Bende sevilmek istiyorum. Zamanında gel sevgilim zamanında, zamanında sev sevgilim zamanında, zamanında gül zamanında. Seni çok özledim, gel artık Hayalinle sevişiyorum her gece. Rüyamda sen, sokakta sen, Yerde,gökte,beynimde... Bıktım artık senden! Yeter gel artık. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|