![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Söyleyemiyordum
söylemiyordum söyleyemiyordum sözcükler dudaklarıma geliyordu manisa bağlarında yetişen olgun üzümler gibi ve düşüyordu bir taş gibi denizin güneşe hasret derinliklerine yutkunuyordum yutuyordum söyleyemiyordum yassı demirler sarıyordu bedenimi ucu sivri canımı yakıyordu gözlerimden sevdan akıyor yüreğim sarmalanıyordu adın düşlerimde avuçların ahhh o avuçların dolaşıyordu damarlarımda ben yine de söyleyemiyordum Ersin Başeğmez 01 01 2008 12:35 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sözcükler
Sözcükler dökülür usul usul dudaklarından Sevda kapılarına demirli Dökülür gelir yüreğime 30 MAYIS 07 13:13 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sudenaz
sudenaz sude naz su serin sularda yazılı hayalleri derin bakışlarında mavi bulutlar sıcak yaz güneşi gülümser beyaz yelkenlinin omzundan saadet arayan gözleri tırmanır da tırmanır düşünceleri al karanfil açmış yanakları göğsünde saklı gonca gülleri Ersin Başeğmez 15 mart 2008 19:48 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şahit
ey ahali dedi ve oturdu karanlıklar arkasına kanlı nehirlerden gözyaşı akıyordu öksüz kalan annelerin hayalleri yüzüyordu kıyıdan bakanların şaşkın aynı zamanda kayıtsız ve de hayasız duruşları şahitti olanlara olamayanlara yüzen bir bebeğin sütsüz dişleriydi göremeyenler inci sanıyordu Ersin Başeğmez 18 Ekim 2007 09:28 Ersin Başeğmez
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şehir uyandığında
kırmızı ******* akıyordu beyaz yıldızların altında yaşlı bir kadın yorganı topluyordu kızının ardından şehir yorgun şehir uykuya hazırlanıyordu kız yolda yol ışıklar altında kımıldamadan akıyordu boğazdan uzun bir gemi geçiyordu suların gerdanından öpe öpe Ay köşesinde demleniyor bulutlar hüzünlü bir şarkı mırıldanıyordu beyoğlu soyundu iki yıldızlı bir otelin loş odasında kız giyiniyordu bakir hayallerinden uzaklarda genç bir delikanlının mavi bakışları düşüyordu ütüsü bozuk çarşafın üstüne çapkın haliç galata köprüsüyle kırıştırıyordu kız yolda dönüyordu eve şehir uyandığında Ersin Başeğmez 30 Aralık 2007 21:05 İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şeker
manisa bahçelerinde güneşin altında yetişen kabuğu ince hafif çatlak olgun zerdali büyüklüğünde incirler vardır hani iki elinle ortadan ayırırsın ve ağzına götürdüğünde yumuşak tüylerini hissedersin dudaklarına yapışır iğne başı büyüklüğünde çekirdekleri ya da çilek gibi dağılır kiraz gibi erir vişne gibi yapışır dudadığının alt dudağının sağ kenarını öptüğümde Ersin Başeğmez 02 haziran 2008 08:52 _ İzmir çaysız-şekersiz ve papatya/sız Ersin Başeğmez
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiirimsi I
Yatağımdayım. Uzanmış yorgun ayaklarım Serseri düşlerime Karşımda pencere Pencere; demirlerin arasından Sokuyor içeriye gökyüzünü Karanlık, hem de siyah İçine akmış birkaç Kendini bilmez yıldız Bakışlarım gibi solgun Ay’ın etrafında. Evler, Altında gökyüzünün Işıl ışıl parlıyor lambalar Dışarıdan……sokaklarda….. Mutluluk şarkıları Yada Sövgüler Yayılıyor kuşkulu gri bedenlerinden. Biliyorum yatağından Seyrettiklerimi göremezsin Ama alabilirsin Güvercin kanatlarından Firari yüreğimi. Sen…. Benim yıldızım Umut ışığım, yaşama sevincim Ellerim, gözlerim, dudaklarım Her şeyim Her şeyimsin… Nedendir sorarım kendime İnançsızlığıma inanarak Evetlerini beklerim Hayır diyeceğini bilerek Sevmesini öğrendim sayende Hayırların altındaki evetleri. Özlemenin ne demek olduğunu, Yalnızlığın sensizlik olduğunu. Aşk insanı mahzunlaştırırmış Hele arada sıla varsa, Bir de uzunsa yollar Saatlerce gidilmesine rağmen Birleşmiyorsa dallar Yetmiyorsa uzun mektuplar. Bilirsin ne de güzel bir duygu Yüreğinle yazdığın mektupları okumak Pamuksu tenini içime çekmek Saçlarından yayılan baharı koklamak Ah! Bir doysam sana Hayata doymak, Mümkündür de Sana doymak………… Sen Ben yaklaştıkça büyüyorsun Büyüdükçe yaklaşıyorum Ve sonuçta sadece yaklaşıyorum Nereye kadar yaklaştığımı Bilmeden, bilemeden… 12 KASIM 1988 00:40 - Ankara Ersin Başeğmez
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiirimsi II
Bir gün diğer bir güne bağlanırken Sensizliğin doruğunda sana kavuşuyorum. Bir kır mı desem yada bir orman Gördüğüm ikimiz… Beraberce… Güneş henüz beyazlaşmamış kızılımtrak Kendini göstermekte, hafifçe vadiden Sabahın ilk meltemi esmekte ılık Ve dizlerimin üstüne uzanmışsın Sarı beyaz papatyalardan Taç yapıyorum uzun saçlarına Esen rüzgar tel tel uçuşan saçların Ve arasından gözüken yeşillik Mutluluk tebessümü yüzünde Bir şey söylüyorum… Gülümsüyorsun. Dişlerin inci gibi parlıyor güneşi kıskandırırcasına Gizem dolu gözlerin kendi koyuluğunda Saklamaya çalışıyor tüm gerçekleri İmkansız… Hülyaların gözlerimin önünde Dudakların ince ve kıvrımlı hafif aralık Arzuladığım öpmek için yandığım dudakların Öpüyorum Öpülüyorum Ellerin avuçlarımın arasında incecik Sımsıcak duygular yayılıyor bedenime Kanat çırpmakta olan serçe yavrusu Çiçekten özünü alan bal Zarif bir kelebek uçmakta çiçeklerin üstünde Mutluyuz değil mi …….’m Yüreğinin heyecanla çarpması düzensiz Elim kalbinin üstünde dinliyorum Yanık aşk şarkılarının sözleri Dökülmekte ağır ağır dudaklarından Özlemleri, kavuşmayı anlatmakta, ayrılığı da Dere akmakta durmaksızın Tüm olaylara yabancı Kendisine bile! ... Taşımakta üstünde ne varsa Ve bir çağlayandan atmakta kendinle beraber Sen yanımdasın, hemen dibimde Parmaklarını özlemle öpüyorum Sözlerin mahzunlaşmış, hüzünle karışık Ümitlerin ümitsizliğe galip gelmekte. Uzakta bir at arabası gidiyor Üzerinde kesilmiş dallar, ağaçlar Umutsuzluğun kaybettirdiği umut Sigara dumanının sisine bürünmekte ihtiyar köylü Cigarayı her derince çekişte Ve dizlerimin üzerinde yatıyorsun Saçlarınla oynuyorum, güzel kokulu Geleceğimizi hayallerimi anlatıyorum dinliyorsun Onlara bakıyoruz sadece bir perde gerisinden. Gözlerin buğulanmış nedensiz Nedenini bildiğin nedensiz Parmaklarım siliyor onları Senden kalan bir hatıra, öncekilerin yanına Ve bir tavşan çıkıyor yuvasından Sevimli, bembeyaz tüylerinin üstünde sarı benekler Bakıyor, korkuyor; korkuyor, bakıyor; bakıyor, korkuyor, Sıçrıyor… Koşarak uzaklaşıyor sığınağına. Bir geyik derenin kıyısında su içiyor doya doya Sonrasında suskunca etrafına bakıyor Aniden bir yay gibi fırlayıp gidiyor. Ve biz sevgilim Bazen konuşuyoruz susmadan Bazen de susarak… Yada konuşmuyoruz susmadan Derken birbirini izleyen saniyeler gibi geçiyor saatler. Bir kuğu geliyor dere kıyısına; Akıntısı olmayan, içeriye girinti yapmış Gri lacivertin en güzel buluşması Arkasında mavilik Kuğunun her süzülüşünde hissediyorum. Bir gül koparıyorum dalından Güneşin altında koyulaşmış geçen zamanda Saçına takıyorum yakıştı Bir yaprağı düşüyor otların üstüne sallana sallana Bir yerden doğan güneş Diğer bir yerde batmakta ******* başlamakta yıldızlı, Ay’lı Umutlu, hüzünlü karanlık ******* Ve ben yine sensiz *******de seni bulacağım. Bilmesen de hissetmesen de Yanında hemencicik dibinde Yüzünü yumuk gözlerini seyredeceğim sen uyurken Aşk sözleri fısıldayacağım kulağına Belki rüyanda beni göreceksin Yada görmeyeceksin… Boş ver, zaten söylemiştim başlangıçta Bunların hepsi hayallerim diye Gerçek olmasa da canlandırmak Yine de insanı mutlu ediyor Hem bilirsin, bugünün gerçekleri Dünün hayelleriydi. Ve bugünün hayalleri de Yarının gerçekleri olacaktır. Sen, ben gibi, sevgimiz gibi İkimiz gibi Gerçek olacak Yarın…. 21 ARALIK 1988 24:40 - Ankara Ersin Başeğmez
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiirimsi III
Uzaklarda, yalnızlığın paylaşılmazlığı ile baş başasın Bakışlarımda yıldızlaşan gözlerin Görünmez siyahlığa bürünük, ıssızca Sevgisizliğin derin tortuları dudaklarında kıvrım kıvrım Hasretlendiğin birisi, sevdiğin bir yüz sıcak sarılış Parmakların dolaşmakta bulma umuduyla Geçmişin sisli görünmezliğimde kaybolan. Yüreğinin çarpıntıları, yürüyüşün Yanımda ısırmazdın tırnaklarını Yanaklarında güller solgun ve dökük Düşüncelerini fırtınalaştıran bir isim dilinde. Masada oturmuş, hülyalı bakışlarla Bir kesitlik dışarıyı seyrediyorsun camdan Yağmur, rüzgar, silik AY, bitkin yıldızlar… Sokak lambaları, aydınlıksız gökyüzü… Evlerin perdelerinden sızan ışıklar cana yakın nedense Anılar belirleniyor, seçemediğin içini titreten. Kah avuçlarımda pamuksu ellerin yumuşak Kah saçlarını okşuyorum uçuşup savrulan Saatlerce oturduğumuz Sarayburnu köşedeki masamız Ellerimiz kenetlenirdi konuşmamazlığımızda Mutluca koşardık soğuk akşamlarda dönerken Durgun gözlerinde gizemlerin uzanmakta Suskunca dalışların ipucu sırlarını çözümlemede seni bulmada Yanakların kızarmıştı, beyaz tenin arasından utanmıştın Sessizce dudaklarından ilk öpüşümde Alev alev yanan dudaklarından Gücenmiş gibiydin, tüm istekliliğinle, habersizliğime Evetler vardı hayırların ardında gizli Tek tek bulmamı isterdin hepsini Tek tek Ağlama! … Kirpiklerin ıslak olmasın isterim, bilirsin *******de, hasretlik dayanılmaz olur bilirim İnan G….. bu sevgimizin yüceliği Geçmişe gömülen her bizsiz an Birbirimizi daha çözülmez kılıyor Mektuplarımı sabırsızca beklersin, büyüttüğün umutlarla İçimden geçenleri okudun, bildiğin Çekmecedeki dosyanda saklardın onları Kimse görmesin isterdin, okumasınlar Birinde renkli resmim vardı, gülümserdim Baktığında çoşkunca duygulanırdın karşı koyamadığın. Aynada, aradığın kendine bakıyorsun, bulamadığın Nemli gözlerine, ıslak kirpiklerine Utanıyorsun, kimden utandığını bilmeden bilerek Elinin tersiyle silmeye uğraşıyorsun boş yere. Yatağını çok severdin, beni sevdikçe Rahatsız edilmediğin hayallerinin yakınlığında Tek kişilik boş yatağındasın Söyleştiğin arkadaş Suskunca dinleyen Tavana donuklaşıyor bakışlarının ölgünlüğü Gölgeleri dans etmekte kendiliğince Rüzgarın salladığı dalların. Yapraklar taç olmuş duvağına Sen diyorsun şuradaki kollarındaki ben Açılmamacasına kenetlenmişsin bedenime Birbirimizi paylaştıkça sokuluyorsun sıcacık Ansızın yatağının soğukluğunu hissediyorsun Gecenin karanlığı, odanın ölümcül sessizliği Cama vuran yağmurun ıslaklığı Düzensiz atan kalbin Dalları sallayan rüzgarın çatırtıları yaprak hışırtıları Uçmayan sevilmeyen uzun saçların Öpülmeyen yumuşak dudakların kuruca Okşanıp tutulmayan beyaz ellerin ince bileklerin Sarılıp kucaklanmayan sıcak bedenin Üşüyorsun, tüm yalnızlığınla soğuk Bir söz fısıldıyorsun anlamadığım Anlayamadığım Seni seviyorum mu acaba Yorganı çekmen belki son sığınsğın Gerçeklerden uzaklaşmaya… GÜNIŞIĞIM… 03 ŞUBAT 1989 14:40 - Ankara Ersin Başeğmez
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şiirlerimi Topladım Gözlerinden
şiirlerimi topladım gözlerinden yıldızları saçlarından Ay`ı yüzünden bir anafor esti geçti üzerimden yıkık harabeler şehri ıslak ruhum bir mermer çeşmenin yalağında hayallerimin gölgesi vurur da vurur siluetine avuçlarında gezer yüreğim martı kanatlarında bulutlar mavi sandığında çeyizler kahırlı balıkçı motorunda ******* fırlar kısrak bir at gibi dudaklarından adın hece hece doğranır masama bakışların bir kedi gibi kıvrılır tahta sandalyede kirpiklerin oturur şiirlerimi topladım gözlerinden sanmıştım Ersin Başeğmez 25 nisan 2008 20:19 - İzmir çaysız-şekersiz ve bademsiz Ersin Başeğmez
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|