![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ******* Oy
******* çöktü ömrüme Pençesin taktı ömrüme Bin kurşun sıktı ömrüme ******* oy Niceler geldi üstüme Kimler ah güldü üstüme Ölümler kaldı üstüme Niceler oy Sancılar sardı başımı Kara taş vurdu başımı Dost dedim kırıd başımı Sancılar oy Mustafam yandı ağlıyor Eli dost sandı ağlıyor Bir söze kandı ağlıyor Mustafam oy Mustafa Acıoğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geç Mustafa
Bu şöhretten bu namdan geç Mustafa Şöhret sana daim bir tuzak olur Dünya onlarındır ahiret senin Şöhret hayır sona hep uzak olur Mustafa Acıoğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçiştirilmiş Hayatlar
Bilmediğin bir türküyü Öyle geçiştirmek gibi dilinden Geçiştiriverdik biz hayatı Yaşamlarımız Vadetmiyorsa belki ümit Tohumdur belki Sen sürebilir Sen sulayabilir Sen meyvesini Devşirebilirsen Ve geçiştirilivermiş bunca hayat Destanlaşır belki de Sen Kahbeliğin betonlaştığı Putları devirebilirsen… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçmişe Dert Yandım
Hamit Hoca, Semih Kardeşi ve ben Bir yas evi suskunluğudur O orada Siz burada ben de burada Bir matem belki yalnızlığımız Yalnızlık Bir ulu camii Yalnızlığı belki Kalabalıklar ortasında Bir yan Alleben deresi Alır götürür çok şeyi Turistik bir çarşı bir yan Çok şeyi alıp saklayan Ve sonra satan Kültür parkında bir bank Çocuklar için Rengarenk balonlar Ellerinde dondurmalar Çeke çeke analarını Feryad figan ağlayaraktan Nerelere gitmek istiyorlar Bu nasıl bir inat Henüz çocukluktan Yoksa bir park kültürü mü Tüm bu yaşananlar Bir girişte bir çıkışta Üç beş levha üstünde Yaşatılıyor kültür..! Topaç gibi hala Hamit Hoca Semih Hala tombul Güleç yine kardeşi Serkan Ben hala ben Yıllar sonra yeniden Bir camii gölgesinde Kesişti yollarımız Yıllar yıllar ötesinde Sevindik Eskileri yad edecek Birer şahittik üçümüz Aramızda yok Ama dördüncümüz Ama mevzu o Tekrar diz çökelim desek önüne Söylemesi kolay Bir türkü değildir herhal Hamit Hoca, Semih, Kardeşi ve Ben Ulu Camii bizden Ne kadar uzak Tüm çetrefilliğiyle hayat Ne kadar yakınsa Nerde olursa olsun Biz hayatı tanırız Biraz daha severiz geceyi Gün ortasından tırsar Biraz utanırız Acıdan korkarız Tatmaktan utanırız… Hamit Hoca Semih Kardeşi Ulu camii bir sema Onun gibi er başlasak inşaya Onca geç tamam olmamalı Diz vurup okunan ders Kafa yorup verilen söz Bu boşlukta kalmamalı Bir düğün olsun cemimiz Tamam olsun camimiz Mustafa Acıoğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Gel
Gel urfalım gel maraşlım Gel aslanım gel Erzincandan erzurumdan Pusatlan da gel Gece daha kararmadan Şafaklarla gel İsyan bayrağı çekilsin Tüfeklerle gel Ebabil kuşları gibi Havalan da gel Nezaket biraz beklesin Efelen de gel Gel Rizelim Trabzonlum Gel yiğidim gel Çanakkale tekirdağdan Palazlan da gel Güle daha vurulmadan Kop da gel Bir dal daha kırılmadan Çap da gel Mustazaf halklar niyazda Uç da gel Bir çığ gibi gümbür gümbür göç de gel Gel Afyonlum Ankaralım Gel şahbazım gel Adanalım Kayserilim Kardeşlerle gel Bir başına olmaz bu iş Birleş de gel Kavganı ve ekmeğini Üleş de gel Bu zübbeler nizamını Savuralım gel Yeni dünya denen putu Devirelim gel Mustafa Acıoğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geleceğim
Ellerimde güller ile Arkamda binler ile Eserekten yeller ile Geleceğim geleceğim Hasretinle kızdım Hasretinden yazdım Hasretle gezdim Seni bulup öleceğim Seherlerde kuşlar ile Akıl almaz işler ile Gözlerimde yaşlar ile Güleceğim güleceğim Sevdan ile kızdım Sevda ile yazdım Sevdanla gezdim Sana varıp öleceğim Mustafa Acıoğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelme Üstüme Bu Kadar
Nedenlerin çoğaldı artık Yüreğim bunaldı artık Dünyam daraldı artık Gelme üstüme bu kadar Bu eza neden bu kadar Sırtımda binlerce yük var Sade gülsen bana ne var Gelme üstüme bu kadar Sözlerim ağlamasa da Sözlerim çağlamasa da Bari sen bu aralarda Gelme üstüme bu kadar Nazın niyazın yetiyor Rahat burnumda tütüyor Beni yanlışa itiyor Gelme üstüme bu kadar Mustafa’n dursa da sakin Sen rahat sanma sakın Şimdi belki durgun lakin Gelme üstüme bu kadar Mustafa Acıoğlu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelsin Aney
Yaylalar yeşerende Gözlerim yaşaranda İğne mermiyi vuranda Gelip bağrımı yaranda Gelsin aney gelsin oy Ciğerimde kalsın oy Yüzüm burada gülmedi Öte yanda gülsün oy Başaklar göverende Biri yedi verende Tetik horoz gerende Can evimden vuranda Gelsin aney gelsin oy Ciğerimde kalsın oy Yüzüm burada gülmedi Öte yanda gülsün oy Mustafa Acıoğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemileri Yakmışım
Gemileri teker teker yakmışım Köprüleri birer birer atmışım Şu başımı ne dertlere sokmuşum Ben iflah olmam hiç uslanmam Bir tavşanım güya dağa küsmüşüm Bir acayip kötü çağa düşmüşüm Aymamışım bin tuzağa düşmüşüm Ben iflah olmam hiç uslanmam Gemi yoksa uçurur sevdam beni Köprü yoksa aşırır kavgam beni Kamçılar durmadan davam beni Ben iflah olmam hiç uslanmam Dağ dağ ise Ferhat gibi delerim Hoca gibi göle maya çalarım Hayalsiz yaşamam ne de dalarım Ben iflah olmam hiç uslanmam Mustafa Acıoğl
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gibi Bir Şeyse Hayat
Güzel bir bahar Havasını koklamak Gibi bir şeyse hayat Genzimi dolduran Bu toz talazla Kurak mevsimlerin Adı ne? Bir kuru soğan Bir sıcak ekmek Peynir ve domates Kuş sütü noksan bir sofradan Yemek içmek gibi Bir şeyse bu hayat Bu kanımı donduran Beynimi durduran Zehir zemberek aşın Tadı ne? Sadece görmek istediğini Görmek gibi Bir şeyse hayat Görmek istediğim Ama göremediğim Simaların yadı ne? Bir çift göze Bakmak yanmak vurulmak gibi sevmek ve dahi sevilmek gibi Bir şeyse hayat Kahrolduğum Mahvolduğum uğrunda Bu güzel gözlerin Muradı ne? Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|