![]() |
![]() |
#2211 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsan bir kere ölüyor ne fena
Bu düzeni değiştirmeli Bir kere yaşamalı; çok çok ölmeli En büyük kederler bizim için Bizim için karşılıksız sevgiler Kör kuyular, çıkmaz sokaklar bizim için Dünyaya nasıl gelmişiz sormayın Saygı değer annelerimiz incinmesin Her yerim ayrı ayrı ölmeli Yoksa ölüm yok bana dünyada Bir kurşun beynime girsin Bir bıçak kalbime saplansın Kızgın bir demir dağlasın gözlerimi Sonra gelsin bir manga asker Sert bir komut; bir yaylım ateş Bırak kim bağlarsa bağlasın gözlerimi. Çok düşündüm bilek damarlarımı kesmeyi Rönesans öncesi devirlerden kalma zehir içmeyi Ve düşmeyi yüksek kulelerden mermerler üstüne Ayaklarıma taş bağlayıp denizler altında ölmeyi Yine de ölmedim görüyorsun, ölmedim O asağılık hesaplar, küçük korkular bırakmadı beni Belki de sen bırakmadın, bilmiyorum Bıraksaydın çoktan unutmuş olacaktın Halbuki şimdi benden kaçman da zor Anlıyorum beni sevmen de zor Dedim ya bir yere kadar yaşamak güzel Ama bir yerde ölüm güzel oluyor.
![]() |
#2212 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sormayınız, görmeyiniz canlarım
Hakkınızı yiyip yutan burada Dinlisini, dinsizini dinlerim Besmeleye yalan katan burada. Sofralara viski havyar dizilir Fiatınız peçeteye yazılır Sırtınızdan günde dört pos yüzülür Sizi soyup, sizi satan burada Simsar siyasetçi, doktor, avukat İnsan avlıyorlar her gün her saat Hızlı köşe dönmek en üstün sanat Kan gölünde balık tutan burada. Ortada kol gezerken kıtlıklar, yoklar Burda betonlarla delinir gökler Kontlar, şansölyeler, baronlar, dükler Kirli yağan, eğri biten burada. Yürekler acısı bir garip alem Rüşvetsiz imzaya yanaşmaz kalem Pop müzik, şampanya, marlboro, salem Gece gündüz keyif çatan burada Kız, kadın pazarı sokağı, yurdu Homoseksüeller çığlaşan ordu Ne ahlak kaygusu ne namus derdi Hızlı doğan erken öten burada. Yazık... siz beğenir, siz seçersiniz En çürük köprüden siz geçersiniz Bilirim her zaman çar naçarsınız Kör-kütük, zil-zurna yatan burada. Hal gidiş bu minval bu vaziyette Sabun işkencede, su eziyette Rağbet ne ilimde ne meziyette Aydınlığa çamur atan burada Doğan bebek dost yemeye zorlanır Düşündükçe içim dışım korlanır Evlat seyiplenir ana horlanır Ana vatan yavru vatan burada.
![]() |
#2213 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar
Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşe başlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıkları Ayrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkahaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürler Yalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmek Ve ölmek güzeldir...
![]() |
#2214 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Niye geldin 47 senesi?
Sanki geçen yıldan memnun muyduk? Uzak düştük bütün ahbaplardan, Ne ısındık, Ne doyduk. Çocuğumun elindeki ekmek Ben laf söyledikçe azaldı, Bu yüzden şiirler ceplerimde Her zaman yarım kaldı. Gün geçtikçe zayıfladı karım, Gün geçtikçe işimden soğudum. Öyle zamanlar oldu ki Yaşadığımı unuttum. Hey sokaklar uçup giden sokaklar Bir zaman bende gezerdim. Çarşı Pazar kalabalık gördüm mü Korsan gibi dalıp girerdim. İnanılmaz genişlikte çayırlar görmüştüm İnanılmaz mavilikte denizler. Kızlar vardı diri, pırıl pırıl Sudan yeni çıkmış balığa benzer. Öyle kadınlar gördümki koy başını göğsüne Yaz günlerini yaşa. Hey hovardalık günlerim benim Geri gelmez bir daha. Arkadaşlarım da oldu zaman zaman, Çoğu hergele çıktı. Öylesini gördüm ki bazen Altın gibi çocuktu. Boş ver filan oğlu filan Yılbaşı *******inde tasalara boşver! Bilmezmisin rüzgar estikçe Çiçeklerin kokusu uçar gider. Bilmez misin ağaçlar sallandıkça Meyveler dökülür yere, Gün olur yeniden bahar gelir Dünyamız yeşerir birden bire. Hoş geldin yılbaşı gecesi Geçen yıllardanda memnunduk, Gelecek günleri düşündük de Hem ısındık, hem doyduk
![]() |
#2215 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzün kadar parlak
Gecenin tüm sırlarını aydınlatan Ve etrafına sonsuz ışık saçan Bir yıldız çaldım karanlık geceden Olur da bir gece yıldızsız kalırsan karanlıgın ortasında Geceden caldıgım yıldızı ait oldugu yere Gözbebeklerinin icine bırakıp Yeniden etrafına ısık saçman icin Bir yıldız çaldım karanlık geceden Yüregimde yasana sevdanın tüm renkleriyle Hasretinde koyulasan aşkın mürekkebiyle Bir siir yazdım her satırında seni anlatan Olur da bir gün yalnız kalırsan dört duvarın arasında Her hecesinde kendini bulup yeniden beni sevmen icin Bir siir yazdım her satırında seni anlatan Bazen hasretinde gözyaşlarımla ıslandı tüm hecelerim Bazen mutluluklarınla şenlendi senin adınla biten cümlelerim Bazen de umutlarımla renklenip güzellesti son kafiyelerim Dalgaların sesinde huzurun bulunduğu Günesin, sabah ilk oraya doğmak icin koşuşturduğu Kır menekşelerinin sadece orda her bahar ciceklerini acmak istediği Düşlerimin yeşerdiği yamactan bir yer satın aldım Olur da bir gün koca şehirde yorulursan Huzuru kendi icinde kesfedip yeniden hayata sarılmak icin Düşlerimin yeşerdiği yamactan bir yer satın aldım Azgın Karadeniz dalgalarına bile karsı koyacak kadar sağlam Sevdamızın büyüklüğünü taşıyabilecek kadar geniş El emeginin sevginin gücüyle birlesip İsmini verdigim bir tekne yaptım Olur da bir gün koca şehir sevgimizi taşıyamaz olup Omuzlarından silkerse bizi Hoyrat rüzgarla beraber mutlulukları ayrı kentlerde yasayabilmek icin Kendi ellerimle mutluluk teknesi yaptım Utandığında kızaran yüzünün güzelligini güllerin bile kıskandığı Tatlı gülüşlerinin her bahar ciceklerin arasında dilden dile anlatıldığı Baharı andıran o gül yüzünden bir tebessüm ödünc aldım Olur da bir gün omuzlarına hüznün yükleri agır gelip Gözbebeklerine ıslak gözyaşları eklenirse Yeniden gülümseyip gülleri kıskandırmak icin Gül yüzünde en güzel baharları yasayabilmek icin Baharı andıran o gül yüzünden bir tebessüm ödünc aldım Renk renk acıp tomurcuklarında insanlara sevgiyi anlatan Hayatın en güzel mutluluklarına saçılan Bahar tazeligindeki her cicekten bir dal kopardım Olur da bir gün yalnızlık cölünde kalırsan Her cicekte yeniden hayata merhaba demen icin Yeniden sevdayı bende yaşaman icin Bahar tazeligindeki her cicekten bir dal kopardım Hayatın yorgun kaldırımlarında nefesim daralırsa Bir gün Azrail beni ölüme ansızın çağırırsa Nefesinden bir nefes caldım bu canıma Olur da bir gün ucurumun kenarında Tutanacagım son dal senin nefesin olursa Hayata sımsıkı sarılıp yeniden sevmek icin En güzel mutlulukları kalbinde yasamak icin Nefesinden bir nefes caldım bu canıma
![]() |
#2216 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün gelecek gökyüzünden,
Bir yıldız kayacak, Kimbilir onun peşinden, Kimler ağlayacak. O bir bitiş değildir, Yeni bir başlangıç, Dönüşü olmayan yolda, Turunu tamamlayacak. Şimdi hasat zamanıdır, Ektiğini biçeceksin, Toprağın kurak, Ürünün az ise eğer, Bunun hesabını , Sen vereceksin. Ölüm ibrettir, Ölüm temizlik. Cehennem azap ise, Cennet güzellik. İnsan odununu yanında getirir, Ateş arama, Amelin güzel ise , Yerin cennetlik. Gün gelecek gökyüzünden, Bir yıldız kayacak. O da diğerleri gibi, Bu dünyada bir iz bırakacak.
![]() |
#2217 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin karanlığı düşmüşse yüreğine
Avuçların kanıyorsa elinden kaçırdığına Yüreğinde tarifi imkansız sızılar başlamışsa Bir yıldız kaymıştır gecenin yüreğine Saman yolunda bir çizgi oluşmuşsa Meridyenlerin tam aksine dikine Çoban yıldızı ıramışsa peykine Bir yıldız kaymıştır evrenin yüreğine Sırça saraylar dar geliyorsa narin bedene Bedenini saran libaslar dönmüşse kefene Manasız gözlerle bakıyorsan gelene gidene Bir yıldız kaymıştır yaşamdan ölüme Bir yıldız ki yoktur onun bir eşi Soluk kalır yanında evrenin sonsuz güneşi Yakar yüreğinde adını koyamadığın bir ateşi Bir yıldız kaymıştır sönmüşse ateş yüreğinde 06-01-2004
![]() |
#2218 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir an hissettim hızın nefesimde
Nasılda içimde bir boşlukta Öylece alaca karanlığa doğru süzülüşümü Damarlarımda ki kanın çekilişinde Aldanmamıştım dikkatsizliğimin verdiği Bir anlık korku dolu kaygılarıma Duymak için ilerliyordum Umudun hıçkırıklarını Mutluluğun mu bana doğru yaklaşan adımlarını Saymaktan ki başka yoktu şansım Bana açılan kapılardan kaçışan ışık tanelerini Bir yolculuğa çıkmıştım uzun sessiz ürkütücü ve bir anda Resimlerimdeki maviliğinde eşsiz benzersiz tadı bir yandan da hayatın acımasız suratıyla kendimi buldum bir yolculuk esnasında bedenim gidiyor ama ruhum mavi resimlerimde hala......
![]() |
#2219 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim annem , nakışımda sevgi yumağı
Unutup ahvali ,birde sen dem olsaydın Kalbimdeki sevgi ülkesinin sunağı Ya ben Veys Karani ya sen Meryem olsaydın. Bilmem hangi yılda unutmuşsun kendini Saçlarda ak, hangi karanlığın eseri Şimdi çocuklar emziriyor anneleri Yitik ruhumun harcı, canımın gurbeti. Saklasan da ayan tanıdım seni hüzün. Kerkük türküsü gibi hüzünlüydü yüzün Güleydin de anam olmayaydı ak sütün Şeyda bir bakışı doyururdu gözünün. Anadolu'm da baharlar da vardı yazda Niçin hep kar yağdı kınalı saçlarına. Muhabbetinle içimde kıvranan sıla, Bilsem kırpar mıydım gözlerimi yanında. Ey çimen gözü iğne oyası bakışlım Duaların muskam, ekmeğin ilacım En az Osmanlı kadar saf , başıma tacım Vefasız gözler hayalini öpsün annem.
![]() |
#2220 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yudum şaraptı senin sunduğun
Oysa ben mahzeni içmek isterim Çok kısa bir andı senle yaşanan Oysa ben hayatı senle isterim. Tüm sevgi bağını senle derleyip Senle tek kalışı görmek isterim Bir üzüm buğusu gözde sevilip Senle sevdaları duymak isterim. Ben seni güzelim sonsuz tutkularda Sevip ; can oluşu bulmak isterim. İçime işlediğin eşsizliklerde Senle bir hayatı sürmek isterim. Bir sevda ateşinde yanıp kavrulup Senle bir potada kalmak isterim Yok,sensiz olacaksa orda savrulup Sevginsiz dünyandan kopmak isterim.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 4 (0 üye ve 4 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|