![]() |
![]() |
#241 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocuk Olmak İstiyorum
Yorgunum, Çalınmış hayatım, Yalnızım yine kendimle!.. Kendimle yalnızlık iyidir ama, Bir mola ver diyemem ki zamana! Tanrım varsın biliyorum Omuzun olmadan, Omuzlamak istemiyorum Bana biçtiğin şu hayatı diktiğin gömleği ve yahut da! Ve bir şansım varsa diliyorum Omzunu geri alsan da Yap bir güzellik Tanrım Çocuk olmak istiyorum. Çoluk olmak istiyorum.
![]() |
#242 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocuk ve Ağaç
Çoçuk, çok sevdi ağacı... Verirdi ona, her kış Çiçekleri olaydı! Ağaç, çok sevdi çoçuğu... Öperdi atın saçlarından Dudakları olaydı! Ve ona öptürmek için, Eğilirdi yerlere kadar; Yanakları olaydı' Dökerdi önüne hepsini Gümüşten, altından, sedeften Oyuncakları olaydı! Ve çoçuk gittikten sonra, Böyle kalır mıydı ağaç? Ne olurdu onunda Bacakları olaydı, Ayakları olaydı!
![]() |
#243 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukça Aşk
Seni özlemek geldi içimden Çocukluğumu özler gibi Babamın eve gelişini gözler gibi Sobanın üzerinde kızarmış ekmek Çaydanlıkta tıkırdayan çay İçmek geldi seni içimden Oh çekerek yudum yudum Ağlamak geldi içimden Hüngür hıçkırık çocukça Hiç neden olmasa bile Türlü kaprisler yaparak sana... Karanlıktan korktum da yine Yatağında uyumak istedim Sokulup kedi gibi koynuna Sıcaklığını duymak istedim Haydi evcilik oyna benimle Çamurdan köfteler yap bana Bu yaramaz bebeğine Ninniler söyle dizinde Haydi çocuk gibi davran bana Hiç olmadığım kadar çocukça Çocukluğuma ver bütün bunları Farzet ki - Çocukça aşık olmak geldi içimden...
![]() |
#244 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar
Çocukluğun kıymeti büyüktür yaşamda Birbirinizi sevin kırgınlaşmayın çocuklar Bunu anlarsınız büyüyüp kocaman olunca Çocukluğun hakkını verin oynayın çocuklar Ben almanyadan öğüt veriyorum size Çalışkan olun imrendirin çevreyi kendinize Kıskançlık değil olgunluk doldurun gönlünüze Bunu canı gönülden istiyorum çocuklar Ana baba çocuğun en kıymetli hazinesidir Amcalar ise ancak onların bir yarısıdır Dedeler ebeler ise başımızın tacıdır Bunları sakın ihmal etmeyin sevin çocuklar Esas öğretmen yerine göre ana babadır Okullarda en çirkin şey tembelde olsa sopadır Arkadaşlık demek birbirine yardım yapandır Derslerinize arkadaşça çalışın çocuklar Sesleniyorum size yasemin yalçın tarık tülay Hacımehmet de olacak birgün okula aday Delide olsa topalda olsa insanlarla etmeyin alay İnsanın kıymeti çok büyüktür bilin çocuklar İsmail amcanız yazıyor bu satırları size Muhtaçtır candan yürekten sizlerin sevgisine Çalışkan olun iyilik doldurun gönüllerinize Biz o zaman sizlerle iftihar ederiz çocuklar
![]() |
#245 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar
Çarşılarda bir şey Biz pek aramazdık çocuklar olmasaydı. Kasaplarda manavlarda bazı yorgun kadınlar Hep de tenha saatleri seçerler Sonra yavaş bir sesle Çocuk için hasta kaç gündür yemiyor Biraz et biraz meyva isterler. Sevdiği bir reçeli gün aşırı yalnız ona Kaşıklarla beraber büyür bir üzüntü Yağların şekerlerin çayların Uykularda bile bitiyorsa Annelere düşündürdüğü. İnsanlara tezgahlara kağıtlara kolaydı Biz bu kadar eğilmezdik çocuklar olmasaydı.
![]() |
#246 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar Olmasaydı
Çocuklar olmasaydı Böylesine sevmezdim yaşamı Böylesine umutlanmazdım Böylesine sevinç sarmazdı yüreğimi Böylesine dayanmazdım acıya Böylesine şiirler yazmazdım... Çocuklar olmasaydı, Analar bu kadar güzel olmazdı...
![]() |
#247 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar Taşlar Beni
Duman akıyor göklere yine bu gece... Bu gece yine içim ağlıyor... Karanlığım da yine iki civciv ölüyor. kimseye anlatmıyorum ve soluyor çiçeklerim ve taşlıyor beni çocuklar... Gözlerinden gözlerinden utandığım senin baktığın ve beni yaktığın bir şey var sende... sorma söyleyemem gül yoksa ağlar gözlerim yine de diyemem... Duman akıyor göklere yine bu gece bu gece yine anam ağlıyor... Herkes susuyor ve taşlıyor beni çocuklar..
![]() |
#248 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğa Özlem
Ah! Bir dönebilseymişiz Günah bilmez çocukluğumuza Haylazlıklar yapsaymışız Şimdi beton yığını kırlarda Yine top koştursaymışız sokaklarda... "Ne iyi olurdu azizim, ne dersin?" "Ağzını hayra aç aman! Ne istersin şu garipten Nasıl geldim bugünlere, Bir Allah, bir de ben bilirim Sorsan, hiç yoktur niyetim, Geri dönüp de maziye, Bir daha dikenleri dermeye....
![]() |
#249 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğum
Ve en çok seni özledim ben. Karşı komşunun sokağa çıkacağı zamanı beklemeni. Her teyzeyi annen gibi sevmeni. Sanki ayıpmış gibi kimselere söylememeni. Ve o bisikleti ilk gördüğünde koşuşunu. Yağmurlu bir günde annenin elinden yediğin ekmeği. Islanan sokaklara bakıp duygulanmanı. Yaz akşamlarında oturduğun kaldırımı.Seni bir kez daha görmek isterdim... Hiç konuşmadan.. Kısa pantolonlu siyah beyaz halini.. Bir lokma boyunu.. Diz çöküp yere sımsıkı...ama çok sıkı Sarılmak sana.. Gözyaşlarımı omuzlarına bırakıp gitmek istiyorum şimdi Sana kim olduğumu söylemeden...arkama bakmadan Ağladığımı sana göstermeden Seni çok özledim Ama çok özledim Çocukluğum! !
![]() |
#250 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğum
Atmışlı yılların sonu, büsbütün yetmişli yıllar O günkü çocuklar ne kadar şanslıydılar. Her evde bir dolu çocuk, her sokak bir çocuk parkıydı İki taş arası geçit vermezdi kaleler, gün boyu oynanırdı uzun eşekler, hoptikler, yakan toplar. Güneş batınca başlardı saklambaçlar. Neden derseniz? Çocukları karanlıkta en iyi evlerin çıkıntıları saklar.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|