![]() |
![]() |
#2491 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yorgun düşlerde yaslanacak dal arayan.,
Dünyaya sahipmiş gibi gezinirken bir yanı üşüyen., Hayat kırıntılarını toplayıp mutluluk halelerine dönüştürürken, Sevinç şarkıları söyleyen., Yalnızlığı yar edinmişken, ellerini boş sanarak, Sanıların tüylerini renklendirip sükunet tablosuna dönüştüren., Tek başınalığın efkarıyla vuslata veryansın eden., Etrafında gezip dolaşanların uzanıp tutamadığı, Gülücüklerini gonca yaprağına düşüremediği., Uykusuz *******in medarı iftiharı., Vefayı arayan infial!.. Bu sen misin? Özgürlüğün türabında, yeşermeye can atan körpe filiz., Şans yumağına hayat masurasından iplikler saran., Aşiyan da ah edip ah! Yuvam diyen.., Ucu gök kuşağına bağlanmış geçmişin., Umuru kaderine terk etmeyi çare, tek bilen., Sonra sarmaşık gibi pencere kenarlarına dolanan., Koşmaktan yorulmuş, seken kaya dibi kekliği! Bu yürek senin mi? Meleyen kuzu., Baharın yolcusu sen misin yalnız., Bütün hayatlar toprak gibi bir tende, Terler, terledikçe gözenekleri tazelenir hem de., Ayrılığa varınca matem, yok oluşa ilham olur., Sevda bir rüzgarın esenliğinde son bulur.., Yükseklerse baş döndürür., Var ya!.. Geriye dönüp bakmadan gidişler.., Yok mu o gidişler, Ah! O gidişler., Çok umutları söndürür…
![]() |
#2492 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ocağa girdik, yine uyuz oldum
Kırmızı şapkalı bu zibidi kim ? Ben beyaz sarıklıdan feyiz aldım Kırmızı çarıklı bu zibidi kim ? Mevla'm Sen'den akıl-fikir dilerim ! Vallah şunların aklına gülerim Keloğlan'ı, Köroğlu'nu bilirim, Kırmızı ceketli bu zibidi kim ? Hüsam'ım ben, bildiğimi överim Bilmiyorsam, ana, avrat söverim Sıkarsa gelsin, bacada döverim, Kırmızı çenteli bu zibidi kim ?
![]() |
#2493 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıp gider sen yokken zaman avuçlarımdan
firarî her gecenin kollarında bulurum Kendimi saçlarım dağınık yüzüm soluk. Gelmeni beklerim bildiğim halde yanımda olduğunu. Dayanamıyorum gitmelerine sensizliği sana nasıl anlatsam bilemiyorum. Gözlerimle bakıyorum anlamıyorsun. Elini tutsam fark yok sarılsam yapamıyorum zaten kokun sinmiş tenime bir kere. İçime kazınmışsın atsam atamıyorum satsam satamıyorum. Bensin az çok sevginle ölüyorum damarlarım çekiliyor güldüğün an. Hasretim sana sanki iki dakika gebedir her günüm gitmen korkusuna. Argo cemiyetinde bitmek yitmek gibisin bana az birazda şizofreninim paronayakın. Dengesizleşiyorum bazen bazen mania fomen seni öldürmek zor bende. Avunmak tek çarem ama bir öpüşün yetiyor sıcaklığı dudaklarının ellerinin dokunuşu sesin kulağımda son sözlerin beni sevdiğin.
![]() |
#2494 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sarı buğday tarlalarını bilir misin?
sonsuza uzanan .. Göz alabildiğince sarı .. Güneş .. sıcak .. O kocaman tarlaların içinde yalnız kalmış bir incir ağacı "gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz" kilometrelerce uzaktan yalnız gözüken o incir ağacının altında sen ve ben tek manzaramız sarı buğday başakları .. Ve gölgesini kullandığımız incir ağacının yapraklarıyla akla gelen Adem ile Havva misali yalnızlığımız .. Geçmişle gelecek arasında mı unutulmuştuk .. Kimseler duymaz Kimseler görmez .. “Hayır incir istemem .. Bal tadında sunulmuş dudakların”
![]() |
#2495 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buğdaydan öğrendim şiiri
Canım kara buğdaydan Tadı tat binlerce yıldır İyilik cömertlikle alır Sofralarda yerini. Akan sulardan öğrendim Kimsesiz çeşmelerden kırda Duru pınarlardan dağların beleninde Denizden ya da, yazlar kışlar geçer Tükenmez bize anlattıkları. Kır çiçeklerinden öğrendim Ürerler dağ bayır kendiliğinden Renkleriyle kurumlanmadan Ayırmadan çobanı beyi Sunarlar güzelliklerini. Köy kahvelerinde öğrendim Yağmur, toprak, kadınlar, severek Bir ömür sözünü ettikleri Ne kıtlıklar kırar umutlarını Ne istekleri biter tükenir. Çarşıda pazarda öğrendim şiiri Küfürlerinden balıkçıların şoförlerin Saysam ustalarım hep böyle gider Adsız ağaçlar, göğün değişimleri İçgüdüleri kuşların böceklerin... Nasıl renk renk açarsa kır çiçekleri Kayanın dibinden patlarsa kaynak Sevince sarhoş olunca bizlerden biri İndirir yumruğunu yırtarsa gömleğini Şiir yazarım ben de kanımı akıtarak...
![]() |
#2496 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buğu'nun pencereden sonra düştüğü
İlk adrestir gözlerin Düşüren de, hüzün... Rüzgâr ilkbahar yağmurlarını Camlarda serpiştiriyor Gözyaşların yanaklarını ıslatıyor Çünkü hüznü selâmlıyor ahvalin. Bin eylemciyi yaya bırakan Bir müdahaledir minvalin. Ağır ağır yuvarlanarak gelen ateş toplarının Zarında yanan kıvılcım alevidir yüreğin Döndükçe alev topu, serpilmekte militanları Takılıp kaldığında bir tümseğe Tökezleyen bir manitanın matinesidir karanlıkta kaybolan.
![]() |
#2497 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlıktan, hasretten
Hicrâna düştüm bu gün Gülistanı ararken Virâna düştüm bu gün. Yanıyorken yüreğim Alevlerin üstünde Kurtuldum sandım tekrar Suzana düştüm bu gün. Ararken pür ümitle Derdimin dermanını Halden bilmez, insafsız Bir cana düştüm bu gün. Kurdurdu kâlbim için Merhametsiz sehpalar Rahmet dedim, duymayan Vicdana düştüm bu gün. Söndürmeye içimin Sönmeyen alevini Her yanı alev olan Mekana düştüm bu gün. Ayrılık, âh ayrılık Dağladı her azamı Vuslat için yanarken Efgana düştüm bu gün Ağlayan, hiç mümkün mü Gülmek sana âlemde İçini hüzün eden Figana düştün bu gün 06. 04. 97 / Trabzon
![]() |
#2498 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Neden ben böyleyim,
Bugün, Bunca ağırlığın, Yüreğimde, Toplantısı mı var? Neden? Neden elim kolum, Bağlı, Yüzüm kızarık, Dilim kekeme Neden? Neden öğle güneşinde, Su yemiş, Dallar gibi, Eğmişim yapraklarımı, Neden? Neden bunca fırtına, Yalar, Kaderimin surlarına Yapışır keder, Neden? Neden sözleri ağır, Ağır gelen ölüm, Aşkıma baldıran, Tutumu, Neden? Neden böylesine bir günde, Yontuldu idam sehpam, Takıldı ilmiği, gönlümün yelesine, Düşlerin ensesinde, Ne arıyor diş izleri, Uyku hedef almış bizleri, Yazmış kara defterine, Böyle bir günde neden?
![]() |
#2499 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() (hep ben sevdim,çoğaldı derdim,her sevgide sınav verdim , her sınavda
çaktılar yere serildim) * yanardağ gibiyim bugün bir görsen aklıma gelince başıma böyle esersen içimdeki yangınların bir sırrına ersen sende yan içini deşsinler , anlarsın * deli taylar gibiyim bugün sensiz zincirini koparmış başıboş densiz öyle hissediyorum kendimi gemsiz sende yalnız kal koşarak ara, anlarsın * ip üstünde gibiyim bugün tutan yok elimden gözlerimde bağlıykende gözüm karardı birden düşlerimden düşürdün tam kalkarken yerimden sende bir zalime düş , anlarsın * köpürmüş deniz gibiyim bugün dalgalarla gel-gitlerle sahile vurmuş kırılmış kayalarla geç kalmış vurgun yemiş organları sırayla sende bir denizde ağa takıl , anlarsın * İZMİR 30.11.2004
![]() |
#2500 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dün;
Gitti biliyorsun ...Ve aslâ geri dönmeyecek. Yârın; Kimler için gelecek Belli değil... Söyle ! Bizim için bu gün gibi Gün varmı ki başka? Kıymetini bilip, bu günün; Yarısını ayırsak diyorum aşka!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|