![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Biçtirdiğin Ektiğim Değil İnan.
Gül yüzlü sultanım,ey canım içi, Sensiz yürek,kalkıp yüklüyor göçü, Bunca aylar geçti sormadın,niçin? Biçtirdiğin ektiğin değil ki inan. Bana tek varlıktın,hemi de birdin, Ne oldu da böyle,hallere girdin, Adeta kendini,sürgüne verdin, Biçtirdiğin ektiğim değil ki inan. Hayatıma girdin odak, merkeze, Lalemsin,sümbülüm,gülüm nergizem, Utandırdın ele güne,herkese, Biçtirdiğin ektiğim değil ki inan. Ne diyeceksin şimdi bana,sevgiye, Bunca ayrılığı yarattın,Niye? Birgün dönüp bakacaksın geriye, Biçtirdiğin ektiğim değil ki inan. Evrensel babaya karşı ne bu hal, Gel de 'gül yüzlü sultanım'da kal, Ayrıyla gayrıyı alıp sele sal, Biçtirdiğin ektiğim değil ki inan. Evrim Evrensel
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bilemiyorsun
Bir gelir birde gelemmi dersin, Sen ne yaptığını bilemiyorsun. Bazı incitmezken,bazı ezersin, Sen ne yaptığını bilemiyorsun. Bir yanın canandır,öteki de can, Ne Sultan istedin,nede bir han, Bazı gülistansın,bazı da viran, Sen ne yaptığını bilemiyorsun. Güzellik dilersin,güzele ah'ın Günün gecen gibi,gecen sabahın, Her şey verecek iken yüce Allahın, Sen ne dediğini bilemiyorsun. Karınca incitmen,kah kıyan cana, Bu dünya kalmış mı Hakana,Hana, Düşen gözyaşından bir damla bana, Sen ne döktüğünü bilemiyorsun. Evrim Evrensel
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Bir Kaybolur.
Gün be gün geçmektedir devranın, Yürüdüğün yollar bir bir kaybolur. Düz yolda çöker olur kervanın, Serildiğin mallar bir bir kaybolur. Küser senden bir bir ömür dağların, Gazel olur döker yaprak bağların, Bir yalana döner gençlik çağların, Sürüldüğün iller bir bir kaybolur. Yalnıza bırakır oğul'la kızın, Güldüğün demlere dolacak hüzün, Sarp dağlara döner ovanla düzün, Serindiğin çullar bir bir kaybolur. Saçların aklaşır,diz bağın tutmaz, Yaren yoldaşların gelip el atmaz, Kırışır yüzlerin cananın bakmaz, Gençliğin izleri bir bir kaybolur. Dostların çekilir,çıkar düşmanın, Böyle dosta yazık olur şaşmanın, Nafileye gelir zorlar aşmanın, Göründüğün kullar bir bir kaybolur. Sanarsın ki seni hiç görmemişler, Sofranda lokmanı hiç yememişler, Ne gelenin ne gidenin demişler, Söylediğin sözler bir bir kaybolur. Dünyada bıraktım sırdaşım sazı, Derunu derdile çekerim sızı, Evrim Evrensel der hey gidi sizi, Ahvali hallerin bir bir kaybolur. Evrim Evrensel
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boş ver diyorlar.
Hayat göründüğü gibi güzel olsaydı, Dünya'da dert denen illet olmazdı. Her seven yariyle mutlu olsaydı, Meyhaneler böyle dolu dolu olmazdı. Boş ver diyorlar, Hoş gör diyorlar, Dünya böyle gelmiş Böyle gider diyorlar.. Seni sevdiğim kadar sende sevseydin, Bunca yakan figan,hasret olmazdı, Vefasızlığına bir tek çare olsaydı, Şimdi gözüm böyle yaşla dolmazdı. Boş ver diyorlar, Hoş gör diyorlar, Dünya böyle gelmiş, Böyle gider diyorlar.. Evrim Evrensel
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Dünyada
Yaramdan kanım akmıyor, Ağlarım sesim çıkmıyor, Kimse garibe bakmıyor, Bu dünyada, bu dünyada. Mecnunum çöllere daldım, Gönül bülbülümü saldım, Ah vah ile gider oldum, Bu dünyadan,bu dünyadan. Dünya haline bakıp gidem, Dertli bağrım yakıp gidem, Kervan göçüm çekip gidem, Bu dünyadan,bu dünyadan. Gün artar gam kederim, Kalmadı mekanım yerim, Artık durmazam giderim, Bu dünyadanü,bu dünyadan. Evrenselim candan bezdim, Dert elemle bağrım ezdim, Geldim geçtim hayli gezdim, Bu dünyada,bu dünyada. Evrim Evrensel
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulamazsın ki
Harabat iline gülden ekersen, Karaçalıdan yol bulamazsın ki. Halden bilmeyene halin dökersen, Bu ahvalle haldaş bulamazsın ki. Duyduğun her tına kulak verirsen, İbibik kuşunu bülbül edersen, Hasbahçeni viran çöller edersin, Kara dut dalında gül bulamazsın ki. Evrim Evrensel'i satma bir pula, Yol bilmezsen görmez, şaşar pusula, Zülfikarı pasa,Kurt'u düldüle, Salarsan,kar etmez nal bulamazsın ki. Evrim Evrensel
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulayım Yine Seni
Aklımı aldın başımdan, Ya aklını ver bana, Ya da aklımı... Akılsız yaşanır mı? Onunla buldum seni, Bulayım yeni,yeni. Zamanımı aldın, Doldurdun her dakkasını, Yetemez oldum... Ya zamanını ver bana, Ya da zamanımı. Zamansız yaşanır mı? Bileyim yine dünü... Fikrimi aldın, Kardın her cümlesini, Ya fikrini ver bana, Ya da fikrimi... Onunla geldim sana. Geleyim mini mini, Öyle özledimki seni, Acep haksızmıyım... Evrim Evrensel
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bunak Gönül (Türkü)
Uyan artık uyan, ayyaş! Yıldırtırsın bunak gönül. İçip içip gezme sarhoş, Çıldırtırsın bunak gönül. Seni gönül vay serseri, Yolun yanlışsa dön geri, Seni gönül vay budala Beni koydun kötü hal(e) a, Gönül gezme daldan dala. Her ötene verme seda, Bu kadar güvenme yad'a, Kaptansız gemim deryada, Batırtırsın bunak gönül. Nakarat. Dur demezsen bu gidişe, Getirirler nice tuşa, Evrim Evrensel'i boşa Öldürtürsun bunak gönül. Nakarat. Evrim Evrensel
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbül ar'ından iniler.
Gazel zaptetmiş bağımı, Bülbül zarından iniler, Duman kaplamış dağımı, Bülbül harından iniler. Al Gül'üm boynun bükmüş, Göz yaşın sineye dökmüş, Zar ağlayıp şaşa dönmüş, Bülbül derdinden iniler. Yarim gider bu diyardan, Gönül kavrulmuş od nardan, Çiçek açmaz bu baharda, Bülbül ar'ından iniler. Gönül gel girme buhrana, Umut eyle ki o yar döne, Kavuşursun belki yine, Bülbül gümanda iniler. Bülbülüm eyleme, etme, Feryat, figan, şivan ötme, Harabistanlara itme, Bülbül amanda iniler. Evrim Evrensel hüsranda, Bir od yanar aha şuramda, Yürek yanar, gönlüm gamda, Bülbül kor'undan iniler. Evrim Evrensel
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bülbül Döner Dut Yemişe.
Bülbül döner dut yemişe, Bağbanlar şaşar bu işe, Sarar gönlümü endişe, Yar sallanıp gittiğinde. Can ayrılır senle gelir, Bende boş bir beden kalır, Akıl serden gider gelir, Ayrılık anı çattığında Ne gün,ne ay'ın manası, Kalır, ayrılık sırası, Sensiz viran can kafesi, Baykuş konup öttüğünde. Akar yaşlar kanlı kızıl, Kopar düşer başa buzul, Savur saçın sallan süzül, Saçlar ak'ın döktüğünde. Senin olsun yayla,çimen, Sırrın bende ele demem, İstesen de yar gelemem, Can toprağa aktığında. Evrim Evrensel'in üryan, Bir can var o sana kurban, Gel gönülde olur bayram, Gözler gözen baktığında. Evrim Evrensel
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|