![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Başlar
Geçmişim makineye Üzerimde işlik Giyerim yaz-kış kime ne Gözlerim çekiç Çalarım taşa Taş yarılır baştan başa Yanağından bir yol Yolcusu yorgun karınca Yükü gelincik Uzanır kendince Gözlerim çekik Çalarım taşa Çekiç ayrılır ikiz başa Her baş bir karınca Ne işler ne boşlar. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bayılırım Böyle Hayaller Kurmaya
Nasıl birden çıkar gelirmiş unutulmuş yüzlerden bir yüz, tanıdık; defalarca yüz yüze görüşür gibi, o bakar, ben bakarım, o söner, başkaları görünür! Biri süzer, birileri üzer, vazgeçemem hiçbirinden, Garip garip dertleşir gibiyim. Nereden, ne zaman, nasıl gelirmiş, bilemem; Giden isimlerden bir isim, her zaman anılan gibi Düşünürüm, ayıramam birilerini diğerlerinden; Yılların girdisine, çıktısına rehine gibiyim. Sayarım isimleri boşuna, sileni, silinenlere karışır; Hesaba kitaba gelmez taşınmaz eski hatıralar gibi, Sanki ben, bu yüzleri hiç tanımamış gibiyim. Ama nasıl çıkar gelirler peş peşe; Düşünür, taşınır, anlayamam fakat bayılırım unutulmuş yüzlerin geçiş saatlerine dalakalmaya, Gündüzü gecesinden uzun böyle hayaller kurmaya. Bu, yüzlerin kaçıncı gelişi ve kaçıncı gidişleridir; Solan resimlerden bir resim, fısıl fısıl konuşur gibi, Mimikleri birbirinden tatlı, doyamam hiçbirine, Takvimlerin uçan yapraklarına takılıkalmış gibiyim. Tekrarlanır ziyaretleri albümlerden küme küme yüzün; dostlar mı akın etmiş kapıya, açarım, kimse görünmez Ama nasıl olur, ben, bunları daha şimdi görmüş gibiyim! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baz
Hêlîna bazê gel e Pê nalîze Xira nake Çiya banî binerd Sond xwarine li serkeftinê. Sewta Berbangê Abdullah Karabağ
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benci
Kovanda sahanda ben Bezende benmaride ben Kuramda buramda bencileyen Zarda marazda sencileyen Kovuldun bizden benbenci sultası. Halkalı Seher Abdullah Karabağ
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Berlin
Kim kopardı Davud’un yıldızını Ben koparmadım Davud’un yıldızçiçeği Altı köşeli kurşun Tenimden soğur! Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Berzenci
Babil’e döşendim Sicilya’dan Antik Roma’ya Londra’ya petrol Musul-Kerkük’ten Asılacaksan İngiliz ipiyle asıl misyoner Buckingham Sarayı Wilson’suz Herkese Londra asfaltı Bize ****s altı Kürdistan hasıraltı. Halkalı Seher Abdullah Karabağ
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beşik
Gidiyorum beşiğine İnsanlık ölümsüz konak Tiyneti Düşkün’e irem pir salıncak. Halkalı Seher Abdullah Karabağ
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beter
Kederin kepezi ayaz Zirvesinde bir kuma öter Kederi kederimden beter Abecesi ağdalı ağmalı biter Harun hazinesi verdim Kârı zararından beter. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz Baston
Duygular duyum duyumlar duygun görmez görülerim sabır ile ıslanır belceleri Beyaz baston görmez *******im tıkır da tıkır tıkır da tıkır Voltayı dikizler ikiz kulelerle Köln Katedrali Görmez görülerim Ren revanı yalaz yalıza karaşırı meral Manş üzeri denizaşırı sığın *******i aralanır Cebelitarık gıcır da gıcır gıcır da gıcır gıcırdar Beyaz baston *******i Kartaca molası Malta Girit Kıbrıs dahası Ceylan deltası leylim göçü göçmen görüntüler görü kaynar görmezlerim Mışıl da mışıl mışıl da mışıl mışıldar Köln Katedrali Kekik püren mis meneviş ulam yaylaya ulanır görmez görülerim ulak sargın göresim Selam aladağlar görmezlerim karaşın karaca göresir karaca göresir karaca. Duygular duyum duyumlar duygun görmez görülerim sabır ile ıslanır belceleri Beyaz baston görmez *******im tıkır da tıkır tıkır da tıkır Voltayı dikizler ikiz kulelerle Köln Katedrali Görmez görülerim Ren revanı yalaz yalıza karaşırı meral Manş üzeri denizaşırı sığın *******i aralanır Cebelitarık gıcır da gıcır gıcır da gıcır gıcırdar Beyaz baston *******i Kartaca molası Malta Girit Kıbrıs dahası Ceylan deltası leylim göçü göçmen görüntüler görü kaynar görmezlerim Mışıl da mışıl mışıl da mışıl mışıldar Köln Katedrali Kekik püren mis meneviş ulam yaylaya ulanır görmez görülerim ulak sargın göresim Selam aladağlar görmezlerim karaşın karaca göresir karaca göresir karaca. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bin Çift Kanat İsterim Hayalleri İçin
Bir çift çelik gibi kanat isterim, şu bitmez hayallerime! Çıkarmamak üzere takıp uçmak isterim erişilmez uzaklara Gidilirse kavuşulur, diyeceğim ismine, serüvenine dağlı diyarın. Hiç kimse bunun farkında değil, kanadım; Zaman da farkında değil, dişlilerin arasında, ha ezildi ha ezilecek. Öbür yanımı da görmüyor kimse, dağların arkasındadır, molada. Kaynayan dağ çayı mıdır demlikteki; kara ekmek midir çantadaki; Kanadım, yola düşenlerin şafak kahvaltısında, ne düşlerle dinlenir! Özgürlükle yüzyüze bir gecede, avuç içinde içilen sigaradır saklım Ve o gün hazirandı, bahar mevsimiydi dardağan ağacının altında. Bin çift göz isterim, şu bitmez hayallerim var ya, sebebimdir! Çıkarmamak üzere takıp bakmak isterim ta görülmez uzaklara. Gözlerim ateş başlarını, gözcüdür kanatlarım; Aynı saatlerde bir başka dağlı diyarda ve bir vadide yemek vaktiydi Közlü odun ateşiydi taş çevrili ocaktaki, çevrilen geyik kızartmasına. Bir bardak içkiyle ne güzel gidiyordu dağlılar sofrasında geyik eti! Ve o gün hazirandı, yağmur mevsimiydi Katmandu’da. Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|