![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Susuzluk, Bir Acı, Bir Yırtılma
bu karışıklığın bir çözümü olsa gerek sayıklamalarım düşüncelerime karışıyor cam gibi saydamlaşıyorum insan gölgelerinin ardında bir susuzluk bir acı bir yırtılma bu karışıklığın bir çözümü olsa gerek ışıltısında gölgesini getiren gözlerin altında eziliyorum ateş bir kedi gibi dolaşıyor bacaklarımın arasında bir susuzluk bir acı bir yırtılma bu karışıklığın bir çözümü olsa gerek sonsuzluk içimdeki sığlığa değiyor derinleşiyor ve sınırlanıyorum korku bir sinek gibi yapışıyor tenimden fışkıran heyecanıma bir susuzluk bir acı bir yırtılma bu karışıklığın bir çözümü olsa gerek çelişkilerim canlanıyor mağaramdaki çizili yerlerinden kurtulup ıslanıyorum, akıyorum anlarım bir düş gibi karışıyor gerçekten kaçan suya bir susuzluk bir acı bir yırtılma bu karışıklığın bir çözümü olsa gerek çatlaklardan güneş ışıkları giriyor çözülüyorum, kırılıyorum vücudum gölgemden kaçışan kertenkeleler gibi koşuyor acıyla benden ayrılan karanlığa bir susuzluk bir acı bir yırtılma bu karışıklığın bir çözümü olsa gerek susadığım, acıdığım. yırtıldığım yerimde yarılıyorum bu çözümün bir karışıklığı olsa gerek Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Şey Olacak
bir şey olacak haberci mendilini sallayarak yalpalanarak yorgun ayaklarının üstünde getirecek sıradan bir insanınkine benzeyen çenesiyle 'bir şey olacak' haberini ısınıp kendi suyuna dönüşen kar gibi ıslak, yani yaramaz çocukların bacaklarını bağladığı bir kuş gibi sarsak yani o biçimiyle uçarak senin korkaklığında ama hissederek insanın kokusunu yani seni ürküterek çıplak koluna dolanmış bir bez -belli ki yarası var- kolunun elinde bir mendil -belli ki korkusuz- kendi müziğine bile kulak tıkayarak şiire geri dönecek bir şey olacak Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir şiir olamayacaksın -Sana yeni bir şiir yazacağım V-
'kendi mağaranda yaşama' dedim fesefeye boş verdim böylece duvar işçiliğine soyundu tenim betonun suyuna sapladım kendimi senin için dörtlükler yarattım, bu şiirde dörtlüklere sığamayacağını anlayasın diye yamuklar ve silindirlerden vazgeçtim ve senin için şiir olmamayı seçtim şiirin ne olduğunu hissettirmek istemedim bu şiir olmayanda yastığının altına girmedim, kendini kandırdığın yaşamına düşüncelerin içinde çağıldamaya boşverdim bir bülbül oldum bu şiirde kurumuş bir ağaç dalında adımı kerem ve aslı yaptım bak neler dedim daha: 'kaderim sendin acım oldun nerdesin, sensiz bir hiç oldum' 'merdivenin altına yuvarlandığında kara kedi buldu seni ve merdiveni yuvarladın' (hayır bu bana benzedi, bu değil) 'zul oldu hayatım, çöldeki bedevilere döndüm lal ile zal içinde, bir çadır içinde öldüm terk-i diyar hissindeyim, senin ile oldum yaralı bir geyik misali, seni kanım gibi sevdim' başkaldırmayı bilmiyorsun başkaldırmayacaksın -bunu istiyorum- büyü seni almasın havaya asılı kurşun tanecikleri bunlar bir şiir olamayacaksın not: 'şiir nedir? ' diye sordu yanıt verdi, 'o benim' sordu: 'ne zaman? ' yanıtladı, 'her zaman' sordu, 'her zaman nedir? ' kafasını kaşıdı,' benim olduğum her yer' ve sordu, 'sen kimsin, bir şiir misin! ' (sana başka bir şiir yazacağım) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Tel Karanlık Ellerim
dalları girmiş penceremden yüzüme dokunmuş sabah sabah sabahta serinlik kokusu sen, başın kollarında gözlerin kabusa kapanmış masum görünen uykundasın kısa gelmiş gecen uyku girmiş pencerenden dalları girmiş - serinlik onun nefesi gibiymiş bir serçe çırpınışıymış boynunda derin siyah bakışlı gözlermiş yüzüne eğilen: “şşşt uyuyor musun? ”- -artık unutulmuş bir akşam birkaç adım ötede ayak seslerimize dolaşmış sesin yarılıvermiş hava dudağımdaki sıcağın çırpınışlarıyla ellerim uzanmış tutmak için saçlarından bir tel karanlık, ellerim apartmanın ay gölgesi kırık, acı bakan bir göz ışığı duvarların içinden geçen yalnızlığının sesi uzaktaymışsın- (o kadar derin bir esneme ki bu, boğulmuşum) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Virgül Bile Koymadım Senin İçin
tamam anlaştık çok yalın geleceğim sana bir virgül bile göremeyeceksin bu duygumda tamam çelişkiyle inceltilmiş bir cümle bulamayacaksın satır aralarımda kendi içimdeki tanrı ve şeytanı saklayacağım senden tamam yanılmanı sana saklayacağım suçluluğunu öfkeni ve krırlganlığını tek bir şey hisset senin hep keşke dediğin şey ayakların çorabın içinde olsa bile toprağın neminde kendini ellerini ensende birleştirip arkana kaykılarak kahkahalarla gülmeyi düşmüştün ayağın kaymış ya da bayılmıştın ayağa kalktığında ilk şaşkınlığını ve üstüne bulaşan tozu sana acı veren vuruşlarla tokatladığını o ben sensiz olmak istiyorum dedi ve gitti ardından bakarken içindeki sızıyı üstelik biliyorum çoğu kez düşündün kendini atmayı balkonun demirliklerine ayaklarını koyduğunu düşündüğün zamanı o zamandaki kendini sadece hisset tek bir şey Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Birimiz Yanılıyor
satır aralarımı hiç gözden geçirmedin aslında benim satır aralarım değildi onlar belki de seninkilerdi beni ilgilendirmiyordu hiç ben topu atıp tutma oyunundaydım kendi duvarıma bir insanı anlıyordum yani o sıralar sense okudun sadece, sesini yüreğin gibi hissederek vurguların da iyiydi yani sesimdeki karmaşık imgeler senin gibiydi senmişsin gibi algılandılar o zaman ve yetmediği için satır araların benim satırlarım gibi olmak istedin ama hangimiz yanılıyoruz ben yazmasını bilmem ki Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Büyük Pusun Altında
damla şu büyük pusun üstüne damla anlasınlar onlardan daha büyük değil hiç kimse damla anlasınlar onlardan daha önemli değil hiç biri ne gökdelenler, ne ışıltılı vitrinler ne arabaların fazla üretimi ne evimizdeki duvarın yeni boyası ne televizyonların renklenmesi.. ah evet, heyecanlanıyorlar, hazlanıyorlar ama damla anlasınlar ne pusu delen sis ışıkları ne saatlerin yeniden ayarlanması ne çorapların yeni baştan giyilmesi onlardan daha önemli değil hiç biri damla yüreklerinin tam ucuna orada tanısınlar bir daha kendilerini damla yürekleri sustu bu sessiz uykuda gövdeleri akmaz oldu uzakları görmez oldu gözleri elleri göğüslerine kavuşmuyor artık parmakları açılmış, ayakları bitişik çeneleri bağlanmış kalın bir iple kafalarına ve bir ölününki gibi ilk yumuşaklığında kasları damla, öksürük bundan iyiydi yaşamak için uçan sinek olmak iyiydi bundan küçüklük bile iyiydi, damla damla, kuruyan göz pınarları dolsun artık ağlasınlar, ağlayıp boşaltsınlar gövdelerini gözleri yaşlarla buğulanıp neredeler baksınlar nasıl alındı gerçek ellerinden nasıl kırıldı kanatları büyük düşlerin ve omuzları kasılırken titresin gövdeleri kaybettikleri özgürlüğün anısı için damla yatağında dinlenen gölgelere uykularının en derin yerinde yeni düşler yarat yeni düşler, yeni düşler kollarını açarak ve gülümseyerek yaşayarak uyansınlar sabaha damla gözlerindeki cam kırığına yeni anlamlar, o gözlerin beyinlerine yeni gerçekler kat, yeni gerçekler kendi zembereklerine eklemesinler hiçbir şeyi görsünler nasıl başkaldırıyor yeni doğanlar hiç izin almadan, tanısınlar damla anlasınlar başkaldırmayı öğret onlara düşlerine katılıp en derin uykularda. bir cetvel olup ağrı tüm gövdenle bir ucun kırık ortan çatlak olmalı bir ekmek olup sancılan küçük boş midelerde çaresiz olsan bile öğren parçalarına ayrılıp akmayı hep bir yerlere koyacaklar seni, her zaman - hatta sen, kendin bile olabilirsin bu küçük aklınla bunu yapan- durma koydukları yerde taş yüreğinden, taş yüreğinden damla damla damla bir ana yüreğiyle açtım işte kollarımı damla damla ('Dün Odasında Sesler Duydu' kitabından -1991-) Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Büyüyü Aldım Elinden
büyüyü aldım elinden, artık yaşlanmıyorum üstelik şarkılarını da hissetmiyorum bak iğde kokusunu kendisine verdi oysa ben, ya da bana benzeyen bir şey sırf iğde kokusu için belki dere yatağımda akıyordur hala akıyordur, sen eminsen ben de eminim üstelik senin söylediklerin çamurlaşıyordur, çamurum kıvamlıdır o yüzden büyüyü alıp elinden kaç kere seslendim sana düz, uyaksız hiç bir biçime bürünmeden -hah yalan söyledim, gülerim buna uyaklı yürürken bile uyaksızdım- geçen gün, gün son ışığını gözlerime sunarak batarken, şiirleştim sana ne söylersem söyleyeyim sen ne söylersen söyle bu oluyor gün ışığı değdiğinde oluyor, elimde değil gözlerim yeşilleniyor onun gibi bir şey ve unutma, uyaksızım Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Canım Hoşçakal
hoşçakal canım küf kokusu kımıldanır ellerimin dokunduğu yerde canım hoşçakal başa çıkamam ben kırılmış buzlardan düşen öfkeyle bütün o çaba bittiğinde kayalara rüzgarla vuran kayığını kumsala çektiğinde hırıldayarak dönen pervane saplandığında senin kum taneciklerine -elin uzandı oradaydı, dün akşam yatağının yanındaki yatakta çığlıklar atarak seni uyandıran- alacakaranlığa biraz kala bütün o çaba bittiğinde sevgim kalmak değildir seninle Cumhur Boratav |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çayda Saat
aynı anda hem geçmişindeki kendin olmak hem burada.. sakalından bir kırçıl damladı, sorular çenesinden, rahat durmazdı yine saati sorardı burada olsaydı çizgileri, bilirdi senin çayı sevdiğini çenesinin altına bir silah dayalıydı o zamanlar sanki ağlıyordu. gürültüyü duymadılar. anımsıyorsun senin ellerin de vardı gövdesini taşıyanlar arasında zaman çay içtiğin o zamandı geçmişinde çabuk unuttun silahını da onun yanıbaşına bıraktın Cumhur Boratav |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|