![]() |
![]() |
#21 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Balıkesir'de Akşam
Zannımca karanlık, göklerde Deniz.. Dibi, şeffaf bir zar... nazenin, ürkek Belli ki: delinir, her gün ansızın... Önce akar, Dursunbey'in Dağı'na! ... Çöllerde yarılmış taşlar üstüne Nasıl damlar, yağmur; ince tül gibi... Toprağın kokusu ciğerlerinde Serinlik, dallarda kızıl gül gibi.. Erimiş kurşun gibi; yayılır, akar artık... Dursunbey'den, ovaya...ta Ayvalık'a kadar Siyah bir yorgan sanki, ak kuğu tüylerinden Gece...mazlum anası, belki şafağa kadar! Denizin, yeşilin,dağın Türkçe’si İşte Balıkesir! ... Zağnos'tan kalan Ve bir Fatiha’dır... zaman içinde Paşa Camii'nde, bir dosttan kalan... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benim Hikayem
Bir körün gamını, Hayal taşırken Benim kederimin, kaynağı: gözler... Bir hayal tükenir.. bir dert eksilir.. Oysa benim gözüm, Güneş’i özler! Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmeden İyilik
Güneşe açılan pencerenin tokmağına Uzanan iplere, karanlıkta Yarasalar da tutunur... Ne garip Güneş geldiğinde En önce, onlar kaçacaklar! .. Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmediğin
Ben senin bildiğin gibi, katı yürekli değilim Hele hiç acımadığım yalan! Deniz değil, gözyaşım Kıyılarda uzanan... Ben çekerim çilesini, hep; hasta kadınların Yoksul evlerin çorbaları bende kaynar! Ağlamaktan gözleri şişmiş çocuklar Bende uyurlar... Serilir sofralara parça parça yüreğim Bir Ramazan gecesi, kenar mahallelerde.. Ve ağlar; nice dullar, sarsılarak derinden Kim bilir nerelerde? ... Ben senin bildiğin gibi, katı yürekli değilim Hele hiç acımadığım yalan! Tarak değil ellerim Saçlarını tarayan... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Binbir Masal ve Bir Son
Nasıl yanıp sönerse, gözleri; bir yılanın Zehrini kusmak için; kıvrılıp, bükülürken.. Öyle olsa, gözlerin... öyle olsa, ne çıkar? Adımlarım sonu yok yollara dökülürken.. Gülmek mi, ağlamak mı; içimden geçen, bilmem? Sevsem dünyalar kadar; nefret etsem, çaresiz.. Her halde, ayrılık var; vicdanımın sesinde Kavuşmayı bin günah, bekler.. bense, kimsesiz! Arzumuz; kıştan kalmış, bir kar parçası olsun.. Şu gecikmiş baharın, artık; güneşi doğsun! Çiğnediğimiz toprak, emsin; can hülyamızı.. Yağmurlar; çamur çamur, rüyaları yoğursun.. Asırlar tüller gibi, üstümüze düşerken Kapımız hayal meyal çalınsın erken erken İşte densin, Kâinat! ... Haşr'in pençelerinde Azabın rüzgarıyla günahlar tükenirken... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Adeviye Hanım Günlüğü
Sağlık Ocağı'nın karşısında; kırmızı kesme taşlarla:yapılmış tarihî Kara Mustafa Paşa Kervansarayı'nda, taşların arasında yaşama savaşı veren otlar; yavaş yavaş sararmaya başladı.. Gündüzler sıcak geçse de, *******i; Kayseri İncesu'nun eski taş yapılı evlerinde, hafif elbiselerle insanı üşüten bir soğuk hissedilir oldu. Bir gün ikindiye doğru,iki hasta kadın:..biri beyazlar içinde ve gözleri görmüyor, diğeri ona yardımcı. Beyazlar içindeki nur yüzlü kadın, yani Adeviye Hanım; derdini anlatıyor; sanki dudaklarına neredeyse değecek bir mum alevi var da biraz hızlı konuşsa o alev titreyecek ve sönecek ve sönen o mum aleviyle nice masum yavrular karanlıkta kalacaklar! .. Sonra anladık ki: Adeviye Hanım, “Kader-i ilahiye sitem etme”nin edebe aykırı olacağı inancında.. Adeviye Hanım, Arnavut Mahallesi'nde mukim.Çocukluk yıllarında ailes Arnavutluk’tan göç etmiş.O yılların hatıralarını,sonradan görmez olmuş gözleriyle, gönlüne çok renkli tablolar gibi nakşetmiş.. gönlünde renk cümbüşü hatıralar, dudaklarında ötelerin habercisi dualar! .. Ömrü: taş yapılı bir Arnavut Evi’nde; yazılmış, çizilmiş bir günlük tomarı.. Velhasıl Adeviye Hanım, gelmiş geçmiş nur yüzlü Osmanlı Kadınları’ndan biri veya her gelmiş, geçmiş; yaşayan Osmanlı kadını bir parça Adeviye Hanım! .. BİR ADEVİYE HANIM GÜNLÜĞÜ. Döndüm; ak tülbentli, ak yüzlü kadın Gözleri yok lakin.. bir kadife ses Gönül gönül görür, şefkatle okşar Güldür, karanfildir verdiği nefes.. Adeviye Hanım sahi sen kimsin? . Bir Arnavut kızı.. bir yaşlı peri? . Varsın ömür, kör kuyuda tükensin Kimler tatmış sakladığın iksiri. İncesu'da, yukarıda taş evler Karlar düşer, gece çöker.. in cin yok! Bir titrek ışıkta, bir yürek inler Bir yürek ki: lügâtında” İncin! .' yok.. Sonra sabah olur, güneş yükseli.. Tülbendine toplar nur hasadını Adeviye Hanım. mahcup ve mesud.. Artık unutsa da, ansa da birdir Yüzyıl sonrasında; Alem, adını! ... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Anlık Hayat
Bin bir Alem açılır, kapanır da; an be an.. Bir zerre,dergahından; bir yere kaymaz olur! Bir alem; bir alemin beşiği,hem mezarı.. Hayal yutan dev,zaman; bir türlü doymaz olur! ... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Arzu Dörtlüğü
Her zerresi, bin bir hatırayı saklar gibi; hırçın denizin Sathında bir alev gibi yanmaya hazır, günleri ansak! .. Güvercin güvercin, göklere sindirilen sevgimizin Sinesine tutuşup, seneler boyu; yansak! .. Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Avuç Bulmaca
İki yalnız, benle gece.. Ve dostluğumuz, bilmece! Gündüz ben buradayım ya.. O nere akar, sessizce? ! Yürek, düşer bir denize; kan olur.. Kan olur da, suda kalmaz Bir balığa can olur! .. Rahmet olur, nimet olur, an olur.. Bir yeşil sabaha, yeşil tan olur... Baktım: avucumda, çiçek.. Bıraksam, yere düşecek! O toprağı bilir ama Toprak,onu ne bilecek? .. Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Avuç Hüzün
Ömrüm bir muammayı çözmeden mi, geçecek? Ben, sana çok yakınım.. Sen, benden çok uzaksın! ... Giderken her şeyimi,bir bohça gibi götür.. Yalnız, uykularımın çalınmışları; kalsın! ... Ne kapılar kapanacak, ardından.. Ne kimse, ayaklarına kapanacak! Bir güvercin gibi, sessiz ve güzel.. Kaçacaksın! ... Yıllar, yağmurlar gibi; yağacak saçlarına.. Bir gün, beni anacaksın! Dudak bükmek, gülmek gelecek; içinden ama.. Ağlayacaksın! ... Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|