![]() |
|
|
#331 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gurbet Akşamlarında
Havanın karardığını Akşam olduğunu ben Anlamazdım gurbette olduğum anlar. Elin günü vardı Aydınlık,güneşli günü, Günüm kısaydı benim Dertle,düşünceyle çökerdi Gece gönlüme erken. Derken... Günümü,gecemi ben de Ayırabilir oldum Karşımda yâr gülerken. Acıyorum,nasıl geçtiğini bilmediğim Yaşanmış günlerime çok, Kaderde gurbet varmış ama Elde birşey yok... Yaşamak istiyorum yeniden Gözüm hayata aç Artık gurbete tok. |
|
|
|
|
|
#332 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Gurbette
Nasıl acı demeyeyim Gurbet beni bundan yakar; İnsanlar geçer karşımdan Yüzüme bön bön bakar Bende ne var sanki? Gülseler yüzüme hafif Bir yabancı gülüşüyle Bir selâmcık verseler içten Bir selâmdan ne çıkar? Gurbetteyim kaç zamandır İçim kapalı,kapım kapalı Açan olmadı şimdiye kadar. Kimbilir? belki gurbette Garip kapısı açmak Büyük günah olmalı... Ey rüzgâr! Sen de olmasaydın Yalnızca ben açmış olacaktım Kapımı ölünceye dek. Bir dost eli değmedi ona Kapımı sen açtın tek. Gurbette bir garip kapısı açıldı Ne hoş! anlasana,anlasana... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#333 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güfte
Gönül kime yandı,kimi sevdi,kimi aldı? Daldan dala kondu ve en sonunda aldandı. Her yüzüne güleni dost oluverir sandı Daldan dala kondu ve en sonunda aldandı... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#334 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gül Bahçem
Bilirsin gül bahçemi Ellerimle yetiştirdim, Bir ananın fedakârlığına dek Fedakârlık gösterdim herbirine Titredim üzerlerine. Seni o bahçede sevdim ilk defa Sen,güllerimin renkleriyle büyülenmiş Kokularıyla kendinden geçmiştin. Bir aşk vardı içinde Ama söyleyemiyordun. Bakışlarından Nefes alışlarından sezdim Beni seviyordun. O öpüşüm yok mu ya Beni çileden çıkardı Seni baştan... Ne güllerimi hatırlar oldum Ne zamanı. Zevki içiriyordum günlerime... Ah! bir ayrılış ki unutamam Güller soldu,günler karardı Ve böyle serseri etti beni... Benim,böyle kaldırımlarda Sarhoş olup sarhoş yatmam Hep senin için. Yumuşak yataklar Sert gelir oldu bana, Gül kokusunu anlayamaz oldum gayrı. O aşk ve o ayrılış Çok şeyler götürdü insanlığımdan Öyle ki en sevgili dostlarıma Bir selâm vermeği dahi unutturdu. Belki bir daha kavuşursak Biliyorum,bana güllerimi soracaksın İşte söylüyorum bak Senin o ilk gelişin Onları gücendirmiş Bir daha açmaz oldular. Bilirsin kıskançlığın ne olduğunu... Güller kurudu,dal kaldı,diken kaldı artık Bir daha bahçeme gelirsen Aradığını ne bende bulursun ne güllerde. Senden öcünü alacak Gülleri diken âhıyla Ve soldurduğun,kıskandırdığın Güller ise diken diken... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#335 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gül Bahçesi
Bir zamanlar sen güldün Ben de senin bülbülün, Nihayet birgün öldün Acı verdi ölümün. Senden sonra bıraktım Dünyanın zevklerini, Etrafımdakilere baktım Hiç bozmamışlar âhenklerini... Gönlümü avuturdum O güzel gül bahçelerinde, Şimdi onları bulurum Güneşin doğup,battığı yerde... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#336 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gülmek
Kendi kendine gülen Kişiye deli derler, İnsanlar hep bu yüzden Toplulukla gülerler. Gülmesini bilmeyen Bir güldüreni arar, Oysaki güdülmeyen Özgür nice insan var... Kendini idareye Bir alışsa insanlar, Bilmem gider nereye İşsiz kalan çobanlar... Gülme yeteneğini Önce kendinde dene, Kendin sağ ineğini Bırakma bilmeyene. Başkasının sırtına Çıkan belki yükselir, Bu yükseliş ardına Mutlaka düşüş gelir... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#337 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gün Babaların...
Mübarek anamıza bir günü özgüledik Bir günü de muhterem babamız için verdik. Yılda bu iki günde biz onları anarız Yılın her günü anar bizi ana - babamız... Onlar da bir gün anne ve baba olacaklar Bir günlük anılmaya elbet katlanacaklar... Onlara verilecek SEVGİ,SAYGI çok büyük Bölüp bölüp her güne verelim küçük küçük... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#338 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gün Gelir
Kendini geçmeyecek sen hep bahar sanarsın Lale,zambak,orkide,papatyada sen varsın. Gün bu gün aşk çemberi seni hep böyle sarsın Gün gelir bu günleri sen de bir gün ararsın. Diken gülü korumaz ama öyle bilinir Dikeni göstermeyen güldeki albenidir, Gül solunca görünür diken dal üstü bir bir Gün batınca kaybolur güzellikler,silinir. Dikenine katlanıp sevilir canan yıllar Sevginin kendi tatlı,dozajında acı var, Zehirin azı ilaç,çoğu ise can yakar Sevgiler sığmıyorsa senin gönlün pekçe dar... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#339 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gün Gelir Olur
Bir eser bırak belki Seni de anan olur, Aşk o kadar güzel ki Senin de anan olur... Sevgi yoksa ülkede Orası yaban olur, Ağacı tüketme de Elinde yaban olur... Yaşadığına sevin Hayat hep yaman olur, Sevgi olsun ödevin Derdine yaman olur... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#340 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Günah Çıkarma
Sonbaharın hüznü Kâlbini dinlemeyi öğretti ona, Yürüdü giyik ayaklarıyla Çiğnedi çıplak caddeleri. Anlamadı hâlâ insafsızlığını O kadar yürüdüğü halde Hâlâ çiğniyordu caddeleri Düşünmeden ve acımaksızın. Oysaki dalgındı düşünceden Bir kahpe selâmı vermedi bu sefer Gece dostlarının kaçı geçmişti önünden. Yürüyordu kâlbinde güzün hüznü Yaprağını döken ağaçlar gördü yollarda Mayır mayır yandı gözleri Kilisenin önünde buldu kendini Ağır ağır girdi içeri. Döktü durdu günahlarını Kafesin bir yanında papaz vardı Bir yanında o Ve aralarında günah... Döktükçe o günahını Papaz günaha girdi... Uçarcasına çıktı kiliseden Yüzünü aydınlığa çevirdi, Yaprağını döken ağaçları düşündü Düşündü tüyünü döken kuşları Ve kendini düşündü. Çırılçıplaktı artık günahtan yana Ve hafifti o kadar da... Bir,umutların ağırlığı vardı üzerinde... Alper Kürük |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|