![]() |
![]() |
#3961 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hani bir sevgilin vardı
Yedi sekiz sene önce, Dün ona rasladım Sevindi beni görünce. Sokakta ayaküstü Konuştuk ordan burdan. Evlenmiş, çocukları olmuş Bir kız, bir oğlan, Seni sordu. Hiç değişmedi, dedim. Bildiğin gibi... Anlıyordu. Mesutmuş, kocasını seviyormuş. Kendilerinmiş evleri... Bir suçlu gibi ezik, Sana selam söyledi.
![]() |
#3962 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gecenin mehtabında gökyüzünde bir yıldız;
On dört yaşında dolaşıyor yapayalnız Saçları zifiri karanlık , yüzüne çekmiş yaldız ! Gözleri cam yeşili, kaşlar lam- elif, kirpikler ...... Güneşin şavkı vurmuş yüzüne naz eder insafsız. Asıl dudaklarındaki uçuk etkiliyor insanı Çok alıngan,cehennem gibi merhametsiz Kopsa fırtına,dolsa denizler tek kıvılcımına faydasız Adına Hilal mi desem,Mehtap mı desem,yoksa Ayça mı ? Dolunay desem bana küfreder düpedüz. Belki,kırgın belki çok neşeli öyle.! süzüyor beni Nasıl bir tutkudur ki, bağladı çözülmüyor teni Okşaması boğar,öpmesi rüzgar gibi uğultulu Ah bir sabah olsa da,ölmeden soraydım kim olduğunu Adı Bedir mi, Yeniay mı yoksa yarımay mı, Kamer dersem, bana yapıştırır mı od’ unu ? Gizli sevdadır bu,sevdaların en saklısı Onun için uyuyamam, uyanırım gece yarısı Hiçbir şeye değişmem onunla yaşadığımızı. Güneşin aynası mı ,yoksa dünyanın parçası mı ? Bu yüzden hep gizli söyledik şarkımızı ! Bu sihirli bir aşktır, açıklanması yasak ! Gizli bir mutluluktur ki, ne kir bulaşır ne pasak Asırlarca yaşasam, o beni sevmese de ben ona tutsak Adına Hilal mi desem,Mehtap mı desem yoksa Ayça mı? Benim için fark etmez yeter ki, Ay’ da bir buluşsak.
![]() |
#3963 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çok küçüldüm gülüm,
Beni çok küçülttüler, Yaşarken çürüdüm gülüm, Öylesine çürüttüler, Yılanlar, çıyanlar, kötüler, Neler, neler, Yiyip bitirdiler beni gülüm, İliğimi sömürdüler, Dünyamı ters döndürdüler, Bir zerre kaldım gülüm, Yalnızca bir zerre gülüm, bir zerre... Anamın rahmine düşüşüm kadar, Hatta ondan bile küçük, O, yaşamaya direnirdi, gülüm, Ben ölmeye uğraşırım... Bırak teni, canı gülüm, Eritti kemiklerimi, Adına gizli sevda demişler, Dostlardan uzak olsun, Değil dostlar, Gelmesin düşman başına, Gelmesin, gülüm... Hiç fırsat bulamadım gülüm, Geçen 47 yıl içinde, Ne gönül dolusu sevildim, Ne ağız dolusunca güldüm, Bir sana bel bağladım da, En ince yerinden kırdın, İşte şimdi öldüm gülüm, Ben şimdi öldüm... 12.03.2004 Taşkışla/Taksim
![]() |
#3964 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göç oldu bir acıdan öbür acıya
oysa sağrısı kurumamıştı atımızın daha dün sürüp gelmiştik buralara bugün göründü yine yolların ucu Devrildi kıl çadırlar seher vakti usulca uyandırıldı çocuklar ve kadınlar bohçası çözülmemiş bir keder gibi gibi düştüler yola Turnalar gitti biz gittik bitmedi peşimizdeki nal sesleri nerde konaklasak tedirgindik kuruyordu ırmaklar ve göller Bir yangın gibi taşıyıp durduk kederi ve acıyı göğsümüzde yer gök duman içindeydi sanki genzimizi yakıyordu ayrılıklar Zulüm bırakmadı peşimizi hiç biz gittik o buldu izimizi konar göçer olduk yedi iklimde tanığımızdır dağlar taşlar Yalnız bir öfke ışıltısı kaldı gözlerimizin yorgun sularında yaşamak bir inat oldu artık yaşamak bir direnme oldu zulme Ve işte devrildi yine kıl çadırlar göç başladı bir acıdan bin acıya Geride akşamın küllenen ateşi ve susturulmuş çocuk sevinçleri kaldı
![]() |
#3965 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() yürümek ne kadar zor
insanlar bana çarpıyor hayatın anlamı ne bilmiyorum manasızca etrafıma saf bakışlar bırakıyorum zor olsa da gidiyorum bilmediğim uzak şehirlere belki unutulmuş kayıp bir kente gidiyorum serçe misali göç vaktim geldide çoktan geçiyor rotam çizilmiş yönü belli göç vakti bu unutulmaz ki kestiremiyorum göçün sonunda ne var belki beni bekliyor kötü yoğrulmuş insan sureti istemesen de düşüyorsun yağmur tanesi gibi denize bocalıyorsun ama ne fayda sen de insansın senin hemcinslerin bunu yapan,güle güle orada yanan ne odun ne kömür sadece yürek....... sevgiyi ne iste ne sömür onu ara severek.....
![]() |
#3966 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göç yaşına girmiş bir mülteciyim
Yaşanmamış aşkları sevda ülkesinde bırakarak Terki diyar bir vatanın kurumuş çiçeklerini umutlarımla sulamaya gidiyorum. Gitme demeni beklemiyorum Çünkü ben; yüreğini bir bebek gibi kundaklayıp Ayağımda sallayarak büyüttüğüm sevdaların adamıyım Sebil sevişmeler senin olsun,gidiyorum... Gözlerinin altına aşk çökmüş bir delikanlı Nasıl derinden çekerse içine sigarasını İşte öyle gömdüm seni kalbime Kabuslar bana kalsın,benim hayallerimi sen kur Ellerimde bayat şeker Hiçbir sevgilinin suya yansımasın diye sahte yüzü Yıldızları sapanla vuran çocukluğumu ziyarete gidiyorum... Yokluğun zor gelir sanma sakın Unutma! Halkları değil,haplarıdır ayakta tutan devrilmiş liderleri Ben ne ayrılıklar yuttum!
![]() |
#3967 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerinde yağarken solgun yağmurlar
Susuşun dokunurdu kalbime Ve bir şeyler kanatlanırdı içimde Göç mevsimi gelmişçesine!
![]() |
#3968 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu dünyada ektiğini
ektiğini biçersin dünya malı dünyada kalır sen başka dünyaya göçersin malın mülkün burada kalır beş metre kumaşla gidersin oda toprakta kalır günahınla sevabınla bu dünyadan göçersin.
![]() |
#3969 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir göçmen kuş olsaydim,
Ülkeler arasi vizesiz dolaşan. Göklerde süzülürken, Sinirlarin yapayliginin farkinda Haykirmak isterdim insanlara, Sinirin ötesinde de birileri var, Onlarin da sevdikleri var. Acikirlar onlar da Tipki sizler gibi. Oynayan çocuklar gördügümü anlatirdim, Sizin çocuklariniz gibi. Bombalar şehre düşerken, Gördügümü can verenleri, Kopan bacaklari, elleri Tipki sizinki gibi. Anlatirdim tüm insanlara, Hepiniz aynisiniz, Farkliliga inandirilmişsiniz. Anlatirdim tüm bunlari Anlatirdim, Avcinin soguk namlusu olmasaydi...
![]() |
#3970 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk bir göçmen kuştur
Baharla birlikte tanışırsın onunla Belki ilk defa görüyorsun Belki de biliyorsun,ne olduğunu Onunla başlarsın bahara Ve devam edersin yaz boyu Gülersin,coşarsın onunla Ayrılmazsın bir dakika,bir saniye bile Ayrılmazsın bir yaz boyu Hiç bitmeyecek biliyorsun Çok seviyorsun,aşıksın Onun için canını bile verebileceksin Fakat her aşkın da Bir gidişi vardır sonbaharla Baharla geldiği gibi Arkasına bakmadan Sen onun için canını bile verirken O sadece kendi canı için terk eder Ama unutma her gidiş bir dönüştür Güz olunca gitmeyen Bahar da nasıl gelir Nasıl bulur bir daha seni Ömür boyu ayrılıktansa Sadece kışın ayrılık daha iyidir Aşk bitmez,yalnızca ara verir Üzülme bahar da yine gelir.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|