![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Anlamıyorsun
Tutku ormanımı sardı alevler Çakıyor başımda kızgın şimşekler Göz göze gelince yüreğim titrer Ne ben anlatırım,ne sen anlarsın Sarılmışım umut denen yorgana Gönlümde volkanlar patlıyor amma Sevdiğimi söyleyemiyorum sana Ne ben anlatırım,ne sen anlarsın Balık suya nasıl muhtaçsa öyle Bağlandım ki sana aşkla sevgiyle Özlemlerle ömür geçermi böyle Ne ben anlatırım, ne sen anlarsın Nere gitsen aklım senin peşinde Gündüz hayaldesin gece düşümde Sen yaşarsın baharımda kışımda Ne ben anlatırım,ne sen anlarsın Bir gün anlayacak diye susarım Sana değil ben kendime küserim Sıkılır çekinirim utanır ar ederim Ne ben anlatırım ne sen anlarsın yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Anlatamam benliğimin içini
Anlatamam benliğimin içini Ben hiç ölçemedim hayat açımı Dıştan tarar, içten yolar saçımı Bir meçhul evhama atılmışım ben İçime dönmüşüm dışla ilgili Beni anlatamaz bir devrin dili Esen dışta bahar,içte sam yeli Böyle bir ahenge katılmışım ben Dıştan yaşıyorum içten ölüyüm Neyime ağlayım,neme güleyim Kimi terk edeyim,kime geleyim Yalnızlık içine itilmişim ben Benim benliğimde bir insanlık var Bu,dışımda feryat içimdeyse zar Ölümdür dünyada gerçek tek şey var Dünyada boş yere tutulmuşum ben Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anlatamıyorum
Tamamen silinip atılmak değil Bir kenara itilmek kahrediyor insanı Gece gündüz koşturulmak değil Engellenmek, kösteklenmek Teşvik edilmemek Taktir görmemek Yıkıyor bütün dünyamı. Sevilmemek değil Horlanmak,hakir görülmek değil Kararsız yalpalamalar Keder dolu düşünceler Karartıyor dünyamı. Aydınlatamıyorum Yaşam, gerçek mi? Karar veremiyorum. Tatlı ile acıyı Güzel ile çirkini Doğru ile eğriyi Anlamıyorum. Anlatamıyorum. Gördüklerim bir serap mı Bir hayal mi, yoksa Yoksa gerçekleşmez bir rüyamı Anlamıyorum anlatamıyorum Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anne
ANNE Sen ban karnında can verdiğinde Sancıyla dünyaya getirdiğinde Uykunu bölerek emzirdiğinde Fedakardır dedin anneler anne Hastalandım baş ucumda ağlardın Ağlasam sen vardın,gülsem sen vardın Yorulmadan beşiğimi sallardın Hala kulağımda ninniler anne Büyüde topluma karış diyordun Hayat yorucu bir yarış diyordun Herkes ile dost ol barış diyordun Özlenen dostluklar nerdeler anne Yarışa katıldım sözüne uydum Sılada değil de gurbette doydum Ben seni kalbimin içine koydum İnsanlar doyduğu yerdeler anne Uzaktaydım aklında hep ben vardım Sana her gelişte sevgiyle sardın Ayrılırken gözyaşını saklardın Gelişimi kimler müjdeler anne Hastalandı diye haberin aldım Topladım valizi köyüme vardım Seni ellerimle toprağa verdim Sensizlik bahtımı gölgeler anne yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Anneme
Bebekliğim, özlediğim anne Ilık,ılık süt emzirişin memenden. Sevginin daha ağır basışı öfkenden Sıcacık bağrına basışın Kollarınla sarışın Uykusuz *******inde ninni söyleyişin Erinme den yüksünmeden Özlediğim, sevgine mahsar oluşum Özlediğim,kucağında uyuyuşum Özlediğim, sadece çocukluğum değil anne Kış günlerinde tiril,tiril titreyişim Köyümün berrak derelerinde çimişim Kırlarında döl güdüşüm Merkebe binişim Kekik toplayışım Yonca biçişim Özlediğim geçmişim anne Özlediğim geçmişim. II Özlediğim sadece gençliğim değil, anne Tırpan biçişim Harman sürüşüm Düven dövüşüm Kendime gelişim Benliğimi buluşum Hayatı öğrenişim. Sadece geçliğimi değil, geçmişimi özlüyorum Kavak yeli deliliğimi, davranışlarımda Dünyayı kucaklayan arzumu, ihtiraslarımda Bütün problemleri çözebilmemi, azımım da Her mücadelede galip olmak, hayatımda Özlediğim hiçbir şey yok artık Gençlik tutkularımda. İsteklerim var anne İstediklerim var İstediğim Nefes alıp yaşamak değil Geçmişi geleceğe taşımak istediğim. Tutkularım, mutlu görmek geleceği Sevgi bahçesi yürekler taşıması insanların Kırılan sırça kalplerin tamiri istediğim. Sen değilsin özlediğim Çocukluğum değil Gençliğim değil Bu günüm değil Yarınımı özlüyorum anne Yarınlarımı özlüyorum. III Seni özlerim göremem Gücümün ötesine gittin getiremem Yüreğimin derinliklerindesin Seni orda yaşatırım,silemem Sevgiyi tatmayanlar Sevmeyi bilmeyenler Gözden geçirmeyenler ibret tahtası geçmişi Neyi özlediğimi, ne bilecekler? Onu ancak sen bilirsin Sevgiyle taşıdın karnında Sevgiyle sardın kollarını Sevgiyle vardın yanımda Sen yüreğimin derinliklerinde Sevgiyle yaşamaktasın Sevgiyle yaşamaktasın, anne Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ant içiyoruz atam
Düşmanın amacına bir mezar kazmak için Şeref dolu tarihi yeniden yazmak için Yıllarca ve yıllarca didinmişti Atatürk Onu önder bilerek izindeydi her bir Türk Milletimin başına kahramanca geçmişti Hasta denilen ordu yeniden dirilmişti Doğdu bir güneş gibi samsun semalarında Acze düşmüş padişah,esirdi sarayında Erzurum da,Sivas ta alınmıştı kararlar Vatan bir bütün dendi,daralamaz sınırlar Milli sınır içinde vatan parçalanamaz Sultan sükut etse de Türk kayıtsız kalamaz Acelemiz var idi,yurt elden gidiyordu Toplamak gerekliydi,savaşacak bir ordu Anayurdun her yanı istila edilmişti “Ya istiklal ya ölüm” parolamız olmuştu Bu tutkuyla savaşıp kazandık istiklali Baş seçtik kendimize biz Mustafa kemal’i Genç,dinamik ve cesur bir yeni devlet doğdu Yeni devletin adı cumhuriyet konuldu Bu isim inkılap’a ilk adımdı ilk hamle Her Türk övünç duyuyor Mustafa kemaliyle Devrim üstüne devrim yarattı zekasıyla Altın sayfalar açtı tarihe icrasıyla Karanlık zihinleri aydınlatan ışık o İnsanlık şuurunu büyütecek beşik o O tarihten yüce,en aydın, en uluydu Tanrının yarattığı en münevver kuluydu Kendisinden daha çok vatanını düşünen Her şeyi doğru gören, her şeyi doğru bilen Düşüncesi aydınlık bakışları ileri Tarih hiç çıkarmadı böyle büyük önderi Milletimi mateme boğuyor on kasımlar Atam öldü derseler sakın inanmasınlar Atam eserleriyle tarihlerde yaşıyor Türklüğün evlatları gönüllerde taşıyor Yıllar geçti geçse de ışığımız, izimiz Ant içiyoruz Atam milletçe izindeyiz yusuf değirmenci Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ararım
Sevenim olmadı bilmem ki neden Ben ölemem sevilmeden,sevmeden Arıyorum köy kasaba demeden Kalbimin içinde yari ararım Sararan gülümü kimse dermedi Şefkat göstermedi,sevgi vermedi Halimi hiç kimseler sormadı Benliğimi unuttum beni ararım Yalan dünya geniş midir,dar mıdır Bu inleyiş feryat mıdır zar mıdır Yaşam gerçek midir,zaman var mıdır Bu günü yitirdim,dünü ararım Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arı kovanı türkiyem 1
Arı kovanı Türkiye İnsan patentli cumhuriyet Dökülen kanların bedeli hürriyet Verilen canların pahası istiklal Saldırdılar bu kovana,o eşek arıları Zorladılar sınırları Topa tuttular kıyıları Kan kusan toplara siper edildi sineler İçerde ikilik yaramak istiyorken, sinekler Tek bir vücut Tek bir ülkü Tek bir düşünce doğdu Mustafa kemalle Bu tutku bu idealle Koptu kol Kırıldı bacak Uçtu kelle Yürekler tekti Amaçlar tek Gaye hep aynıydı İstiklal için çarpıyordu her yürek. Lozan da, son çiviyi çaktı ustalar Ve son keseri vurdu Osmanlı yıkıldı cumhuriyet kuruldu. Anadolu,Trakya hür oldu Çalışkan milletime arı kovanı oldu. Artık çalışmak zamanı Barışmak zamanı Balla dolduralım bu kovanı Her arı, üzerine düşeni yapmalı Bazıları petek örmeli Bazıları polen toplamalı Zahmetin ürünü bal olmalı Kovan balla dolmalı Arılar aç kalmamalı. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arı Olması Gerek
Ölüm, hayat için bir son duraksa Sevgiyi taşıyan, kalpse, yürekse Binlerce soruya, cevap gerekse Ölenlerin, geri gelmesi gerek Açılan yaralar sarılacaksa Her suçun hesabı sorulacaksa Adalet’e güven sağlanacaksa Kefelerin, eşit kalması gerek Zamansız çıkmasa, tenlerden canlar Boyamasa, sokakları al kanlar Düşünen bir varlık ise insanlar Olaylardan, bir ders alması gerek Alınlar açıksa, gönüller paksa Umulanlar olmuyorsa, aksaksa Bunda insanlığın kusuru yoksa Derin düşünceye dalması gerek Kimin, kime neden,niçindir hıncı Yarım kalmış murat gönülde sancı Namus tarlasına iffet ağacı Bir iyice kök salması gerek Deniyorsa insan kalmamalı aç Kalmasın dünyada bir karış kıraç Bu dünyayı cennet yapmaksa amaç İnsanların arı olması gerek Herkes anlatmalı bildiklerini Cehaletin bizden çaldıklarını İnsan insanlıktan aldıklarını Fazlasıyla geri vermesi gerek Değirmenci arzuların bir rüya Bunları yapması çok zordur güya Bir refah yıldızı olmalı dünya İnsan bu bilince ermesi gerek Yusuf Değirmenci Emekli Em. Müd. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arımdandır arımdan
Dost olanda düşmanımda Hatamı söylemediler Bir çile abidesi haline getirdiler Mutluluğu reva göremediler Hayat denizinde, yüzmeyi unuttum Dost diye, yılanlara sarıldım Yaşama savaşı verdim biteviye Kopmuşken tutunacak dallarım. Beynimi kemiren mantıksız düşünceler Gönlümü tırmalayan ezik duygular Sere serpe dağılmışım ideallerimde Teselli istemiyorum artık çevremde Uzaklaşmak istiyorum dost dediklerimden İstenen ödünü veremem, vakarımdan Ayrılamam çocuklarımdan İsyan etmemişsem hayata Arımdandır, arımdan. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|