![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bayram Çocuğu
Elâ bakışlar düşmüş yollara, Toplaya toplaya,bak,sana geldim Gülüşün çiçekler açmış dallara Koklaya koklaya, bak,sana geldim Bilmeceler kurdun,bilmeyim diye Vuslatı tadıp da gülmeyim diye, Hançerler savurdun gelmeyim diye; Saplaya saplaya,bak,sana geldim. Sevdân,yüreğimde yaşar,övünçle Belki bilinçsizce,belki bilinçle... Bir bayram çocuğu gibi,sevinçle Hoplaya zıplaya,bak,sana geldim... (14/08/2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ben
İnandığım doğrularım var; Eğilip bükülsem de Onları eğmem sonuna kadar. Onlarla kazanmışım, Onlarla kaybetmişim, Yenmişim,yenilmişim Fakat,gönlümden ve onurumdan Hiç ödün vermemişim. Doğulu yobazlığına da, Batılı hokkabazlığına da İtibar etmemişim, İstanbullu çizgimi Hiç değiştirmemişim. Çiğ süt emmemişim, Çiğ yememişim. Çiğ yanım kalmamış pek. Çünki,ben CUMHURİYET ÇAĞINDA, OSMANLI MUTFAĞINDA KISIK ATEŞTE PİŞMİŞİM! (2007) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben,Ençok Seni Sevdim
Ben ençok seni sevdim... Gökyüzünün duru mavisini de Denizlerin coşkun dalgalarını da sevdim, İlkbaharın yağmur kokan havasını, Sonbaharda bakır rengi yapraklardaki hüznü de sevdim. Güneşin can katan sıcaklığını, Karın bembeyaz saflığını Tüm çiçekleri,kuşları sevdim. Şiirleri sevdim,şarkıları sevdim Yıllar sonra yeniden 'yaşamı' sevdim. Fakat tüm bunları Hep sende sevdim,seninle sevdim. Çünki ben,en çok seni sevdim. Sevdiğim her şey,sende bütünleşmişti, Saf yüreğim,seni böyle hayâl etmişti. Sonra sen,gerçekleri koyuverdin önüme Üzüldüm,çünki gerçekler,düşlerimi delmişti... Geç anladım; Sevgim, Yüreğine bir numara büyük gelmişti. (2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ben,Hüznü Sevdim
Siz,hiç hüzün meyvaları topladınız mı kurumuş dallardan, Hiç hüzün yağdırdı mı bahar yağmurları,sizin bahçelerinize? Ya da,hüzün şarkıları dinlediniz mi, Kumsalda sönen dalgaların sesinden? Hiç nem vurdu mu gözlerinize Kırık bir telekle dökülmüş darılar yadigâr kalmış Boş bir kuş kafesinden? ... Ben,her akşamüstü,güneşle beraber kaybolurum Hüzün rengi bulutların ardında, Trenler,hasret kokan hüzünler taşır bana düdük düdük, Sigaramın her nefesinde.hüzün çekerim çiğerlerime, Hüzün kokar benim karanfillerim,güllerim, Düşlerimde hep,hüznü okşar Senin yanakların diye,ellerim... Benim şiirlerimde,sevdâlarımda,gözlerimde hep hüzün var Yüreğimi dağlar durur,sönmeyen bir kor gibi hüzün Ve her hercâi menekşede Bana bakan Mahzun yüzün...... (09/05/2008) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bendeniz
Ben; Çocukluğumun uslu ev kedisi, Gençliğimin haylaz üniversitelisi Ve daha sonraların Mühendis bozuntusu Aile reisi... Saçsız başlı,göbekli Tembel emeklisi, İstanbullu eskisi, Torunlarıyla arkadaş Şair müsveddesi.. Böylesine yozlaşmış olsa da günlerim, Bunca yaşım boyunca sırrını öğrendiğim Ve istediğim herşeyi yapabildiğim Gizemli bir dünyam daha var benim; Eski Beyoğlu güzelliğini özlerim bazen; Cahide Sonku'yla birlikte Markiz'e giderim. O.lâcivert şapkasının altından Altın sarısı saçları dökülmüş, Çayını yudumlarken, Ben, Bir düş âleminde,dalgın Onu seyrederim... Bazen, Kadıköy vapurunun ardında Kanat çırpmadan süzülen Bembeyaz martılardan biri oluveririm. Ya da, Kuğugölü balesinde maystro olur, Parmakları ucunda yükselirken balerinler, Orkestrayı yönetirim. Kâh, Bir 'Hafız Burhan Bey gazeli' olurum; Mehtaplı bir yaz gecesi Boğazı Bebek'ten Beylerbeyi'ne Yıldızlar arasından seyrederek geçerim. Kâh, Rindlerin dünyasında, Rübailer eşliğinde Hayyam'la beraber içewrim. Bazen, Tertemiz ve buz gibi bir kar suyu olurum; Coşar,köpürürüm yücelerden akarken Ya da Lâ Jakond'un tebessümü olurum Dünyaya bakarken... Bazen,titreyen bir çiğ damlası Goncalarla dolu bir gül dalında, Bazen yanık bir türkü Garip bir çoban kavalında... Gün olur, Vistül boyunca Leh kızlarına mutluluk taşıyan Akıncıların bir süvarisi, Gün olur, Peşte'de Tuna kıyılarında Kulağıma takılıp kalmış Bir çigan müziğinde Keman sesi... Bazen, Dev dalgalar arasında Fırtına bulutlarına meydan okuyan Bir ahşap teknenin reisi, Ya da 9 Eylül günü,İzmir'e varışta Atatürk'e sunulan yorgunluk kahvesi... Bir de, Bir deli rüzgâr olurum bazen; Sevgilisinin saçlarını Özgürce öpüp okşarken Hiçbirşeyden çekinmeyen Ve...Hiç dinmeyen... Ben, Saçsız başlı,göbekli Mühendis emeklisi, Torunlarının arkadaşı Ve mutlu dedesi, Sahipsiz kedilerin,köpeklerin sevgilisi, İstanbul'lu eskisi Sigara tiryakisi Bir şair müsveddesi Ve Hayâl dünyamın tek efendisi! ... Ne isterim ki başka Var mı benim gibisi? .... (2006) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilânço
Heveslerim vardı; içimde kaldı hep, Sevgilerim vardı-yürekten-; tükendi. Aşklarım vardı -delicesine-; bitti. Sevdiklerim,sevenlerim vardı; hepsi gitti. Düşlerimin hep en güzel yerinde uyandım, Beklentilerimden -çok erken- kendim usandım. Umutlarım vardı; kırıldı, Doğru çizgilerim vardı; büküldü, Gözyaşlarım vardı; döküldü. Ömrümce hep Gönlümün gösterdiği yönde yürüdüm; Kaybettiğim çok oldu,fakat Kaybederken de büyüdüm... (2003) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bilimin Ulaşamadığı Yer
İnsan kopyalayabildiniz. Protez organlar imal ettiniz. Belki,kalbin ve ciğerin bile Sun'isini yapabilirsiniz. Fakat siz Hiç 'gönül' yaratabilir misiniz? ... (2006) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir 'K' Vardı
İstanbul,yine seviştiğimiz günlerdeki gibi,biliyorum, Güneşin rengindeki hüzün,benim kuruntum. Bana öyle geliyor,yoksa neden ağlasın Sabah akşam beraber gülüştüğümüz kuşlar? .. Ben,ömrümün en güzel baharını yitirdim, Sen,yeryüzündeki sevgilerin en umutlusunu. Bir yol vardı; elele koşardık, Bir ağaç vardı; her derdimizden anlar, Bir yer vardı; karanlık mı karanlık Koca şehrin ortasında biz bize kalırdık... Sana 'Neden gittin? ' diyebilirim; Gitmek benim hakkımdı biliyorsun Ama ben gitmemeliydim; Sen,'şiir yazamam' diyorsun... Bakma böyle şeyler karaladığıma, Sevmekten falan değil bu lâflar. İstanbul'u sorarsan; eski hamam,eski tas, Beni sorarsan... Sorabilir misin ki? ... Güvertede yıldızları seyrediyorum... Her gece,bilsen kaç posta sokağından geçiyorum. ..........İnanma sakın,geçemem; Geçememeye mahkûm edildim. Bilmem,bilir misin,'utanmak' derler; Benimki,kendi kendimden, Seninki,bütün bu şehirden olsa gerek... Güvertede yıldızları seyrediyorum... Denizlerin dibine adını yazdım. Adını yazdığım kuru değnekten Aklıma ne geldi,bilir misin? ; Ada'da sana kopardığım bahar açmış badem dalı... Bütün bademlere,bütün baharlara ve sana Lânet mi bilmem,birşey geldi aklıma. Dibine adını yazdığım denizlerin üstüne Katran gibi döktüm lânetimi, Üstüne adını yazdım... Sahil görünmez oldu artık, Nereye baksam,o katranlanmış deniz. Her soluğumda,katran kokusuyla karışık -Utanıyorum taşımaya-sevginden bir iz... Neden böyle öldüresiye dikleşti yokuşlar? İstanbul,yine seviştiğimiz günlerdeki gibi,biliyorum, Güneşin rengindeki hüzün benim kuruntum. Bana öyle geliyor,yoksa neden ağlasın Sabah akşam beraber gülüştüğümüz kuşlar? ... (1962) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir aşk hikâyesi (Histoire d'un amour)
Odalar,yine karanlığında, Yalnızlığınla beraber can çekişiyoruz. Aynalar ağlamaklı, Pikap boşuna dönüyor, Bir zamanlar birlikte yaşadığımız 'Histoire d'un amour' sancılar içinde... (1961) Ünal Beşkese
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Düş (Hayırdır İnşallah)
Üsküdar'da bir minare gölgesinde Defne yaprakları topladım dün gece. Etrafımda gri,yeşil lâleler -Yeşil lâle olur mu,deli miyim ben? - Yeşil lâleler yedim gözlerinden, Çekirdeklerinden sana bir kolye yaptım, Takamadım beyazlığına kıyıp göğsünün. Sonra tramvaya bindim Üsküdar'dan, Kaf Dağı'nda indim, Doğru size geldim, Parça parça ettim evinizi Senin odanı bir anı olarak yanıma aldım. Kaf Dağı'ndan denize daldım Üçbin kulaç dipten seni çıkardım -Balıklara göz ediyordun- Güneşe serdim seni, Saçını dudağımla kurladım, Orucumu tuzla bozdum. Sana hediyeler aldım Paris'ten, Viyana'da operaya götürdüm; Müzikten sıkıldın. Seni odama getirdim; Odamda iki tane sen oldun İki tane sen! ... Bayramım benim! ... Seni soydum; Mantonla kalıncaya kadar soydum. Dışarıda yağmur vardı, Damım akıyordu... Seni koynuma aldım, Koynumu öptüm,öptüm,öptüm... ............... Minarenin gölgesi sırf ışıktandı, Koynum defne kokuyordu... (1960) Ünal Beşkese
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|