![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çözemedim
Aldandım bir kara göze Kandım baldan şirin söze Gül yüzünü süze süze Gülüşünü çözemedim. Gel dedikçe koştum sana Çevirdin yönünü yana Bıraktın tozu dumana Kaçışını çözemedim. Gah barışık gah küsersin Avuçlarıma düşersin Gördüğün an ürperirsin Bakışını çözemedim. Çok bekledim sabır ile Dua, niyaz, hatır ile Felek vurdu satır ile Yakışını çözemedim. Dertsiz başa gam yüklendi Yürek yaram tazelendi Mansur gibi kul tükendi Akışını çözemedim. MANSUR EKMEKÇİ 31/10/2003 Mansur Ekmekçi
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dediler-1
Kâinatı gezdim aştım Sevdanın yeli dediler. Aşk ile deryaya taştım Sevginin seli dediler. Kulların seyrine daldım Bin bir çeşit huylar aldım Kötüyü nakş edip saldım Muhammed gülü dediler. Hâk aşkıyla yandım öze Nefsi boğdurmam boş söze Düştüm ateşlere, köze İbrahim gölü dediler. Duydum hilebaz kulları Kalpten dökülmüş pulları Şerre uzanır yolları Yobazın çulu dediler. Kulda hayâ bitmiş gördüm Nefsi sabır ile ördüm Ahlakı, edeple verdim Erenin kolu dediler. Ehl-i Beyt yolunu seçtim Pir elinden bade içtim Sırat köprüsünden geçtim Kalbinin yolu dediler. Topluma girdim karıştım Cahil fendiyle yarıştım Küs durmadım hep barıştım Bu yüzden veli dediler. Hallac ile dara geldim Hâr içinden nara geldim Bülbül gibi zara geldim Görenler deli dediler. Edep erkân bilmez kula Yazık oturduğu çula Şerefi satınca pula Günahkâr eli dediler. Gönülde kaynar çift kazan Biri yapan biri bozan Ömür mevsimlerim hazan Kurumuş çalı dediler. Yaşarken sürmedim sefa Sefa çeken görür cefa Öldüm dirildim bin defa Yaşayan ölü dediler. Hâkkın divanında durdum Aşkı, can evimde gördüm Arı gibi petek ördüm Mansur’un balı dediler. Mansur Ekmekçi 21.12.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dediler-2
Dünyaya düştüm toz oldum Toprağın kili dediler. Toprak renginde boz oldum Odunun külü dediler. Yaşamın var bir gayesi Türlü mahlûkat payesi Dünya, ahret fuayesi Yaşar Hâk kulu dediler. Hâkka edilen her secde Vücut zuhur bulur vecde Nar-ı cehennemde sacda Yanmayan Ali dediler. Gördüm yetmiş iki millet Otuz’u hoş Kırk’ı illet Savaştan doymayan zillet Şeytan’ın dölü dediler. Topraktan aldım bozumu Felekle böldüm kozumu Savurdum yele tozumu Asuman tülü dediler. İnsan sabrında baz oldum Acı kalplerde haz oldum Tipi, boran’da yaz oldum Boş değil, dolu dediler. Doldurdu mey verdi saki Evvel Huda kalır baki Ali’nin askeri Naki Sunduğu dolu dediler Sırrımı açtım taşlara Taşlar gönderdi kuşlara Gözümden akan yaşlara Yağmurun seli dediler. İnsanın var iki yüzü Yokuşla doludur düzü Birbirini tutmaz sözü Denizin mili dediler. Mide değirmeni diştir Haram kazanç kötü iştir Yetimi üzen söz boştur Kesilir dili dediler. İhanet, kin, gıybet ile Müşkül haller gelir dile Dil ekini verir yele Kötünün hali dediler. Edepli kuldan üreyen Edebi atıp türeyen Çakallarla bir ürüyen İstiyor yalı dediler. Erken gördük ahir demi Leş yiyenler ister yemi Gider mola batan gemi Azrail salı dediler. Doğruları sundum kula Kulu değişmedim pula Yunus ile girdim yola Mansur’un dili dediler. Mansur Ekmekçi 01.02.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değiliz
Selamı sabahı kesen güzel kız Namert yuvasında yatan değiliz. Gül yüzün Erciyes Dağı’ndan da buz Yetimin hakkını yutan değiliz. Özünü intikam kin, nefret sarmış Geçmişin karamsar ah ile zarmış Bahçende kuruyan güllerin varmış Köküne, ağuyu tutan değiliz. Güzelde hoş sohbet güler yüz olur Yüzdeki güzellik sevgiyi bulur Sermayemiz kalptir o bize kalır Köreltip, zindana atan değiliz. Gönül gözümüz tok bakmaz saraya İkilikle nifak sokmaz araya Her dem merhem olduk azgın yaraya Mazlumu, zalime satan değiliz. Gönül şehrimizde cevherler dolu Bu kapıdan geçer muhabbet yolu Mansur’un sevgisi gönlünde ulu Eğriyi, doğruya katan değiliz. Mansur Ekmekçi 07.06.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değme Gönül Yarama...
Feleğin işi ne gönül bağımda Bağın sahibi var, bağban arama. Yaralı yüreğim felek ağında Değme tabip değme gönül yarama. Dermansız dert sardı yüreğim yâre Acılara mahkûm, can pare pare Lokman hekim bile bulmadı çare Değme tabip değme gönül yarama. Gönül evim harap, ah ile zarda Feryada gücüm yok kalmışım darda Kimsede bulunmaz, merhemim yarda Değme tabip değme gönül yarama. Beyhudeyle geçen ömrü ararım Deva bulmaz sevda, küllü zararım Mansur’um göçsem de budur kararım Değme tabip değme gönül yarama. 08.03.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demet Demet
Gönül bahçesine girdim Çiçekleri demet demet Dedim el atayım derem Sardı beni demet demet. Bağı solgun bağban yorgun Gönül yasta kalbi dargın Gördüm ki sevgiye vurgun Feda ettim demet demet, Bahçesinde sümbül, lale Koydu beni halden hale Savurdu aklımı yele Ele verdi demet demet. Koynunda beslemiş narı Acep kimin nazlı yarı Çiçek çiçek gezen arı Kovan balı demet demet. Şeker, şerbet lebleri var Zülüf altı gerdanı kar Mansur boş yere ahu zar Çekme gelir demet demet. Mansur Ekmekçi 20.02.2006 Mansur Ekmekçi
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dermanım Ali
Müşkül yüreğime nur ile doldun Derdimin ilacı, dermanım Ali. Zahiri âlemde rehberim oldun Damarımda kanım, sultanım Ali. Kin, nefret verene sevgi besledin Nakkaş yüreğine alıp işledin Yeşerttin umudu ruhu süsledin Kalbimde imanım, gümanım Ali. Seni zikretmeyen cahiller üzgün Kervandan ayrılan yolcular sürgün Şanını bilmeyen öğrenir bir gün Dünyamda devranım, merdanım Ali. Allah’ın aslanı, kudretli elçi Hâk yolunda imam, bazen de çerçi Ehli Beyt babında Mansur’un bekçi Ruhumda fermanım, mihmanım Ali. MANSUR EKMEKÇİ 18/12/2003 Mansur Ekmekçi
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dinmeyen Ateş
Beden gider, gönül bâki Sevdası, hediye kaldı. Gönül çorak, görmez saki Viran bağa baykuş daldı. Bağım solgun bağban yorgun Nefis duvarlarım örgün Düştüm yar eline sürgün Dermansız dertlere saldı. Yanar bağrım düştü öze Öz vakitsiz geldi göze Mansur, güman koyma söze Dinmeyen bir ateş kaldı. Mansur Ekmekçi 25.01.2006 Mansur Ekmekçi
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyeceksin
DİYECEKSİN Hele bir düş de gör, tanı dostunu Başına gelene hal diyeceksin. Kurutur canını, alır postunu Kaderime çıkan fal diyeceksin. Doğarken, başlarsın elif’le söze Gençlik çağın biter dönersin öze Yaşadığın hayat gelirken göze Murada ermeden zal diyeceksin. Kaderin cilvesi gelince başa Genç, yaşlı dinlemez bakmaz hiç yaşa Karun kadar, zengin olsan da boşa Hani edindiğim mal diyeceksin. Güvendiğin dağlar, karla dolacak Değerin, miskale zerre olacak Gözünün perdesi birden solacak Gel artık, kapıyı çal diyeceksin. Dizindeki bağlar bir bir çözülür Gönül ırmakların tene süzülür Umut damarların hepsi büzülür Sanki kurumuş bir dal diyeceksin. Vücudun şehrini sararken duman Lokman-ı Hekim’e verir mi aman Hayat tadın, zehir olduğu zaman Ecel şerbetine bal diyeceksin. Sen de Mansur gibi tanık olursun Ettiğini o gün canda bulursun Boş gören gözlerle bakakalırsın Ya Rab, emaneti al diyeceksin. Mansur Ekmekçi 05. Mayıs 2008 (Amcanın vefatına) Mansur Ekmekçi
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyemiyorum
Söylenecek gibi değil be dostum Yalana bürünüp diyemiyorum, Yüküm Lal-ü gevher giyilmez postum Bana sofranı ser diyemiyorum. Sırra mazhar oldum durdum sözümde Ateşinle yandım piştim közümde Güler yüzün sindi, mahzun yüzümde Sana, bir buse ver diyemiyorum. Sevda iksiri bu, dumanı tütmez Gönül muhabbeti menfaat gütmez Gül olmazsa, bülbül dikende ötmez Bahçenden bir gül der diyemiyorum. Temiz kalbin, özü sözü hoş olur Sevenin gönlünde yerini bulur Aşkları bitse de sevdası kalır Gönlünde aç bir yer diyemiyorum. Gözlerin bir yıldız gönlüme akar Bulanık bendimi, kalbimi yıkar Mansur’un hilebaz aşklardan bıkar Kapım açık, gel gir diyemiyorum. Mansur Ekmekçi 01/09/2004 Mansur Ekmekçi
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|