![]() |
![]() |
#391 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sizler
Biz umutlar ekmişiz Yürek denen tarlalarda Boy verecek başak başak Belki yarına Belki bir başka bahara Burçak burçak kokacak Arklardan hep sular akacak Yeşil yeşil salınacak Sabah esen yellerde Sarı sarı yanacak Öğlenin güneşinde Hışırdayacak elbette Akşamın serininde Ve bir gün soframıza Ekmek de gelecek Siz Yarınları Mahsun yüzlerin Mahzun yüreklerin Her horoz ötüşünde sabahleyin Güneşe karşı durun gerilin Sizin gerginliğinizle gerilecek Korkan yürekler Ürken yüzler Yüzler gerilecek Ve gülecek Ve bir gün yüzümüzde Gamzemiz belirecek Onlar Bugünleri Mahsunların ve mahzunların Başlarına zindan edenlerse Seherlerde öten bülbüllerin Namesinde tınılayan Çınılayan Yankılanan Ve en sonunda bir gün Gümbürdeyecek olan Zafer marşlarıyla Dört nala Kopup kopup gelecek Yiğitlersiniz Siz Zulmü kelepçeleyip İki ellerinden Prangalayıp ayaklarını Geçmiş denen Geri dönümsüz zindana Atacaksınız Ve bir gün tekrar memlekete Huzur gelecek Güven gelecek O özlediğimiz Nizam gelecek Mustafa Acıoğlu
![]() |
#392 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sokaklarda (Hekime Nazireler)
İşte bu gece Ne yapacağımı bilmiyorum Bir korsan hücumu bekliyorum Kırsekiz saatin inanılmaz tarihini İlmek ilmek dokudum sinirlerime Hırsız adımlarla yürürken sokaklarda Şişen kalbim Göğsümü acıtır Rutubetli bir ateş Yakar şakağımı Bir şey görecek gibi Karanlığa bakıyorum Sebebsiz yaşlarla ağlamak Uyurken hançerlenip uyanmak Ve ardından ölmek Anlamadan hiçbir şeyi Öylesine yitirdim hissimi Yağmur tanelerinde hiddetli bir ahenk Altınlı iktisad ve menfaat rüyaları Bir lambada sersem ve hissiz Kayboluyorken izsiz İkinci lambada alevlenir Uyuşuk beynimde eski hatıralar Bu zavallı Mütefekkir gölge Beyin uyuşur dizler kesilir Dumandan yontulmuş Vücutsuz bir put Ruhum matlub beynim dümur Yalnızlığım görülmez bir kelepçe gibi Sıkıyor son haddinde bileğimi Ve düşünürken bunları Hızla hırsla hışımla Damarlarımda kan Uğuldayarak akıyor. Katil duvarlar Yalan kaldırımlar Ağza göre sırıtan yollar Medeni ve necib garbın Vahşi türke mümtaz hediyesidir O kibar ******lar Ağaran şafakla sulasında Üşümüş de sinmiş Kanyaktan manyaklaşmış Kumarhane kuşları Pusuda bir ahtapot gibi Bakıyorlar Elinde kırmızı cam şişeler Kan içen Salyangoz kılıklı sarhoşlar Ve bir de ben Kovulmuş ve sürülmüş sevdalı Nefes alırken Ağzımdan çıkan buğular Ölümün renginde prlar Ben gibi savrulan rüzgar Keder ve elem sesleriyle ağlar Düşünürüm ne oldu ne olacak Beynim mengenelerde sıkışır Bu düşünceler var ya beni Ecllat satırına baş eğen Asılmak için ipe yürüyen Bir insanın duyduğu O ümitsiz O kahredici Korkuyla titretiyor Ve gitmek istiyorum Bu erimiş yokluk gecesinde Mahvolmak istiyorum… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#393 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sokaklarda Gece
Sokaklarda gece Her yanda bir Pazar Kimi erlik yazar Kimi şerefi bozar Yol göründü bize Dağlar hem ne güne Gerek yok çok söze Cephanem ne güne Biz bir yangınız Suspus bir ateş Bu nasıl keşmekeş Nedir renginiz Erkekçe ölmek Kar olsun bize Burada kalmak Ar olsun bize Mustafa Acıoğlu
![]() |
#394 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Selam (Çığlığa Nazireler)
Başım önceleri kendimle dertteydi sonra onlar şunlar ve bunlarla kimi kızıl sever diye kimi Allaha söver diye Kiminin de beyni Rugan ayakkabıları gibi diye direndim hepsine ve... peşime düştü onlar, şunlar ve bunlar sonra bir gün adi bir kahveden çay içip de çıkarken yine bir sabah hiç uyumamasına rağmen henüz kalkmış bir yüzle günün ilk ve hayatımın son selamını namlulara veriyorum... Dualarım kabul gördü Mustafa Acıoğlu
![]() |
#395 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Son Şiir Olsun..! ? !
Bir sıtma nöbetiydi seni öylece beklemek ey umut Zemheri ayazında çırılçıplak Bu firari başımla Zamanın yarı açık maphushanesinde avunmak gibi bir şey ümitsizlik ey ümit olmayan suçların sukuti kabulüyle suçlu düşmek ey dünya Bir cami avlusuna bırakılmış gibi adını sanını ve kimliğini ve kimseliğini bilmiyor umutlarım öylesine terkedilmiş ve öyle yapayalnız romatizmal ağrılar gibi eklemlerimi ve hatta iliklerimi sızlatan bir bekleyiş benim için çoktan koptu kıyamet her günüp hesapta her günüm mahşeri diz çökmüşüm işte ama yılgınlıktan yorgunluktan değil açtım ellerimi yalvarıyorum derdimi tek kimsem rabbime söylüyorum Affetsin beni sevdam affetsin beni kavgam ilahi sen affet beni bizleri kendi feryadından duyamamak kendini kendi soluğunda fırtınalar koparmak ve savrulmak Ağlamak Ağıt yakmak ve bir umut kırıntısı yoklamak çöplüklerinden zamanın tenor bir feryat gırtlağı yırta yırta yırtık bir sesle semayı yırtarcasına bağırmak haykırmak Ben asi düştüm isyankarım zamana zamane olana Derdim bir umut bir ışık kırıntısı görebilmek yarında Ey rabbim sen kullarına yardım eyle yarınlar bizim olsun acıyla kederle ağlayarak yazdığım son şiir olsun ne olur bu son şiir olsun Mustafa Acıoğlu
![]() |
#396 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorguluyorum
Bitiremediğim bir cilvesi Bana feleğin Avuçlarımda bir kabza Hesabı yoktur Bana yapılan keleğin Hatıraların savrulmadığı Sahralar aradım Anıların tınlamadığı Mağaralar aradım Yaslarda boğulmayacağım Deryalar aradım Her göç havasında Geç kaldım Giden kafileye Her ne yaptımsa Adı çıktı nafileye Kurtulamadığım bir döngü Canhıraş çığlıklar duydum Bir serabsız kervan aradım Korkusu olmayan Obalar yaylalar aradım Tüm gizlerimi Hamaylılara yazdım Görünmez bir mürekkeble Açılmaz gümüşle kapladım En iyi sırrı kim saklar dili olmayan gücü olmayanlar mı gücü olanlar dili olmayanlar mı sır tutan nedir? Ulaşamam sana Sen ulaşılmazsın Göçmen kuşlara karışabilmek hayalinde Kaldırırım kollarımı Her kalkış her iniş Sana niyetle belki Ama nafile Hasretin hüznü Boğuyor her ne yapsam Tutup da gırtlağından Sıkıyor alabildiğine Firak bir ateş Yanması kolay Sönmesi zor bir kor Mustafa Acıoğlu
![]() |
#397 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorsak
Mecnuna sorsak Neden bu feryat Dağları deldin Neden ey Ferhat Başın eymeyecektir Hemen söyleyecektir Ben bir yari çok Sevdim diyecektir Bülbüle sorsak Nedir ah derdin Öterdin her dem Bir şeyler derdin Başın eymeyecektir Hemen söyleyecektir Ben bir yari çok Sevdim diyecektir Mustafa Acıoğlu
![]() |
#398 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sorular
Zihnindeki safaride Avcı gibi gezen sorular Yanıt nerde? Kalbinde atar dediğin O deli dolu sevdaya Söyle hadi kanıt nerde? Yanıtların yoksa Yoksa kanıtların Hayal olmuştur artık Kanla yazacağın destanın Mustafa Acıoğlu
![]() |
#399 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söz Olsun (Ozan Sentezi'ye Nazire)
Öz sevdanın bülbülü Olmakla bitecekse Bu dert ve de bu tasa Gülü hissetmek gülü yaşamak Güle zar olmak bülbülce kalmak Duygularla dopdolu zaten bu yüreğim Gözleri hep sulu yaşamak Ah-u eninler ile ağlamak Tek vazidemdir Söz olsun Keşkelerde kalmak Eğerlerle avunmak Ardır zaten yiğide Tefekkür etmeden Meğerlere takılmak Zordur zaten yiğide Ulvi degerlerle bezenip Salına salına gezeceğim Efeler gibi ağabey Deli dolu yaşamak Tek vazifemdir Söz olsun Ümitten ayrı kalmak Haramzade işidir Yeis sofrasında taam Ehl-i küfrün aşıdır Haksızlıktan saray kalsın Haktan adaletten Barakam olsun Haktan yana çölü yaşamak Tek vazifemdir Söz olsun Can emanet herkes gibi Emaneti sahibine Sağsalim vermek bize Nasib midir bilemem hakkın pazarında esnaf Şereftir ki bedelinin Nasıl diyem ödeyem Ekser nazarında Zaten adım dokuza Çıkmıştır gamlanma sen Niyetimde de yok Şimden geri aklanmak Bir divane bir deli yaşamak Tek vazifemdir Söz olsun… Var eden tevhid için Halk eylemiş alemi Sordum ehl-i ilime Aldım elbet cevabı Ezel´den ebed´e giden Yolu idrak müşkil ya Yiğit gardaşlarla bir Bu yolu anlamak Ve bu yolu yaşamak Bu yolda kandil gibi Yanıp ve de ışımak Tek vazifemdir Söz olsun… Zaman kuş değil tabi uçurmayacağım Nefse göre de hoş geçirmeyeceğim Bir anımı dahi boş geçirmeyeceğim Gün,hafta,ay ve yılı yaşayacağım Güç verirse rabbim Ceddim gibi ben ceddim Çağ açıp Çağ kapayacağım Tek vazifemdir Söz olsun… Zalime gök gibi gürlemezsem Mazluma gün gibi parlamazsam Hakkı duyunca hakkı Esip yağıp gürlemezsem Bu köhne düzeni Yakıp da harlamazsam Hanem bana harim olsun Kara torak yerim olsun Alpçe vuruşmak Hakk için Velice gitmek hakka Hayatıma öz olsun Tek vazifemdir bu iş Kardaş sana söz olsun… Sen başıma kak daim Yüreğimde köz olsun… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#400 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söz Ver Bana
Söz ver bana Ağlamayacaksın Artık benim için Gökten değil yavrum üç elma Gözlerinden düşsün Sadece üç damla Yanağında yitsin Biz çıkamasak da Heyhat kerevete Bu hikaye artık böylece bitsin Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|