![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaptan Çevirdi Rotasını Güneşe
Kaptan çevirdi rotasını güneşe Attı şair damarlarındaki zehri Acılı bir vapur bağırdı limanda Martılar uçtu sonsuzlukta Çözmüşçesine sırrını hayatın Yürek küstü sevmelere Bırakıp bedenini Üç yanı ayrılıklarla kaplı yalnızlığa Ruhunu saldı sonsuz mavinin hürriyetine Dedi ki kendine Merak etme dost Deniz yükselir boğar bu yalnızlığı Yer gök sevda olur Yer gök Hürriyet... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kar Tanesi
Hala burnumu cama yapıştırıp izlerim Düşen her kar tanesini. Çocukluğumdan mı, Şairliğimden mi Bulamam bir türlü Beyazı neden bu kadar sevdiğimi. Küçüktüm, Düşmanım olurdu o zamanlar Yolda ayaklarını sürüyerek yürüyen her adam, Bilmezdi çocuk yüreğim O adamın her akşam iş çıkışında Kentin öbür ucundaki evine yürürken Yorgun adımlarını kaldıracak dermanı kalmadığını Bilmezdim o zamanlar Bu havalarda üşüyenlerin de olduğunu. Ve düş ülkemi kuracağını sandığım O ucu bucağı olmayan kırmızı bulutun Kimsesiz kalmışlığın üzerine ölüm yağdırdığını İstasyonlar görürdüm sonra Yirmili yaşlarımın başladığı yerde Lacivert gövdeli trenlerin kalktığı… Ulaşıma kapalı Ancak düşlerin sonsuzluluğa açık bir karayolunun Gecenin beyazını bir bıçak gibi kesen parlaklığıyla Kesiştiği herhangi bir kilometresinde Avuturdum kendimi boş hayallerle “Düşlerinde gördüğün aydınlık Hiçbir zaman düşlememiş olsa da seni Sanma ki hep karanlık geçecek gece.” Sokağımda tek ışık yanmadığı halde Korkusuzca yürüyebildiğim Kıpkızıl bir gökyüzünün geceyi yenişiydin sen. Şehrin bütün kirine rağmen Değişmeyen tek rengi çocukluğumun… Belki sadece bu yüzden Bu kadar çok seviyorum seni… 2005 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Tanesinde Sevdim Hayatı
Ben hayatı Çizgili, üzgün yüzünde gördüm halkımın Kaldırımlardaki çıplak ayaklı kızın bakışlarında gördüm Bir annenin gözyaşında gördüm Şarkılarda, şiirde sevdim hayatı Yaprağın yeşilinde sevdim Kar tanesinde Zindanda bile sevdim hayatı Mazlumun sevincinde sevdim Ama sevmedim ölümü Hayatı sevdiğim için “Yaşamak ağır bastığından...” 28 Mayıs 2002 00: 02 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Toplayan Güneş Soğuğudur Yüzüm
Kahkahalarla gülen yüzüm Kar toplayan güneş soğukluğudur Yağmaya başlar ansızın Anlayamazsın Her yara kendi bedeninde sızlar çünkü Her kan kendi damarından boşalır Herkesin acısını Duysan da derinlerinde kendi acın gibi Yine belli etmek istemezsin başkalarına Hep başkalarının acılarından yanan yüreğin Yine de yanacaktır Onlar yanmasa da sana Bir kere bile bakmayacak olsalar da Işık taşıyan gözlerinin içine Onlar uyurken Uyanık kalacak onların yerine de Kan ter içinde mısralar dökecek sabahlara dek Anlamasalar da... 15 Nisan 2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Yağardı Usulca
Kar yağardı usulca Kirlenmiş bir şehrin sokaklarına Örterdi bir yorgan gibi Kirletilmiş ne varsa bu şehirde Kar yağardı şehre Ve biz sahiplenirdik bütün beyazları Onlar bizim aydınlığımızdı Bizim beyazlığımız Sen, yolda dalgın yürüyen çocuk Bastığın yere dikkatli bas O üzerinde yürüdüğün bizim beyazlarımızdır. Hiç bitmesin isterdik Bu sonsuz beyazlık Hep böyle sürsün O kirletilmiş şehir dönmesin geriye Bitmesin içimizdeki çocukça sevinçler... (Ne mutlu sana çocuk Bir kar tanesi bile yetiyorsa Seni mutlu etmeye) 9 Kasım 2002 23: 18 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Yağdı Dağlarına Şehrin
Kar yağdı dağlarına şehrin bu sabah Bu sabah çocukluğum geldi aklıma Ağlamadım bu sabah Boş boş baktım sadece Hissizleştim Ne aşk geldi aklıma bu sabah Ne zulüm Şiir kitapları yığıldıkça yığılıyor başucumda Ders kitapları açılmak istemiyor Telefon hiç çalmıyor bu sabah Ben varım dünyada sadece Ve yanımda yine ben Ne hasret Ne ihanet Ne yalnızlık Akşamı bekliyorum Parçalamak için Bu iğrenç hissizliği O karlar hiç erimemeli Çocukluğum hiç silinmemeli hafızamdan Bir tarafım ağlamalı sürekli Bir tarafım gülmeli Boş kalmamalı beynimin hiçbir köşesi Dişlerimi sıkıp Ağız dolusu küfretmeliyim duvarlara Kalbim çarpmalı hızlı hızlı sebepsiz yere Akşam oluyor Yalnız *******imizde çalan Şarkılar çalıyor yine odamda Yalnızlık bile daha güzel Düşünmeden geçirilecek bir ömürden Yaşamamaktan her duyguyu derinlemesine Yaşamaktı düşünmek Öyleyse daha ölmemiştik O dağ başlarına yağan kar değildi aslında Dağ başlarındaki çocukluk hayallerimizdi Yitip gitmesin istiyorduk o çocukluk düşümüz Hep çocuk kalalım Hiç kalkmasın dağ başlarından çocukluğumuz... Yitmesin hayallerimiz.... 10 Kasım 2002 16: 18 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Yağmasaydı Bu Gece
Belki kar yağmasaydı Şiir yazmazdım bu gece sana Yüreğimin ardına saklanıp Gizli gizli ağlamazdım Dışım toprak ve durgun bir deniz kadar sakin Ama bilemezsin ne çelikleri eritir İçimde yanan ateş Belki sevmeseydim bu kadar seni (Kim olduğunu ben bile bilmiyorum halbuki) Yazmazdım bu şiiri Belki şair bile olmazdım böyle bağlanmasaydım sana. Bir tek soru kaldı aklıma takılan Şair olmak mı seni sevmek? Yoksa seni sevmek mi şair olmak? Belki kar yağmasaydı bu gece Yazmazdım hiçbir zaman bu şiiri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karşılaştırma (Sen ve Ben)
Sen suyu görürsün sadece akan nehirlerde Ben içinde boğulduğum zamanı Sen güneş dersin adına Ben avucumda yanan hürriyet. Bir çift gözdür sana göre Benimse sadece bir bakışı Yaşamama sebep. Senin için erken gelen Bende çok geçtir. Sana göre karaysa Bende aktır. Sende nefretse her an Benim yüreğimde bitmeyen aşktır. Sende korlaşan Bende küldür çoktan. Her şeye rağmen ben yine de severim seni Sen benden nefret etsen de Aslında en büyük farkımız da bu... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaybediyoruz Unutuldukça...
İçimizden her geçeni Kalbimizin sularına gömdük Kayıp okyanus ölülerine döndü En masum düşlerimiz. Her geçen gün biraz daha yittik Bir gidip, bin döneriz dediğimiz yollardan Yalnız başımıza döndük her defasında. Şimdi anladık ki; Sadece eski filmlerin sonunda Kaybediyor o kötü adamlar Artık sadece bayram kartlarının Süslü yazılarına sıkışıp kalıyor Güzel şeylere olan inancımız. Her gün biraz daha eksiliyoruz Her gün eski bir dost adı daha siliniyor defterlerimizden Ve her gün eski bir dost daha Unutuyor adımızı ve adresimizi. Gidiyoruz binlerce Yitiyoruz yüz binlerce Artık kimse dönmüyor o yollardan geriye Ve sonunda bekleyeni de kalmıyor ardında Hiçbir gidenin. En güzel düşlerimizi kalbimizin sularına gömüyoruz Yerçekimine meydan okuyan yumruklarımıza Çöküyor binlerce ton ağırlığı zamanın Ve hayat gereksiz bir inatla Vermiyor hak edene karşılığını Artık her seferinde o kötü adamlar kazanıyor Kaybediyoruz dostlar Unutuldukça... 2003 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayıp Bir Kalbin Haritası
Kayıp bir kalbin haritasıydı Taşın üstünde kuruyan kan lekesi Kimsesiz ve Kimliksiz bırakılmış kalbimin Son haykırışı. Kayıp bir şehrin haritasıydı Kimsesiz bırakılmış çocuk yüzüm -Ki insanlar kaybolmazlardı Yirmi birinci yüzyılda Sevilmiş olsalardı Biraz olsun- İntiharı düşünmezdi belki bir adam İnsan gibi yaşayabilmiş olsaydı Bir gün bile. Çoktandır unuttum gülmeyi Ağız dolusu, Çoktandır kanla yazıyorum şiirlerimi Yorgun duvarlarına şehrin. Gökyüzünü çizdim yeniden Ölmesin diye avcumda can çekişen güvercin. Elimden geleni yaptım Hayat adına Hürriyet adına Ne yapalım ki Başka bir şey gelmezdi elimden “İnsan olmaktan başka”. Kayıp bir kalbin haritasıydı Taşın üstünde kuruyan kan lekesi. Duy beni artık Son haykırışı bu sana Sahipsiz bırakılmış kalbimin... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|