![]() |
![]() |
#4231 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yağmurun kucağına düşmüşüm
denizin ortasında Bir tek sen varsın kayıkta ellerin yoksul gözlerin tuzlu Kelimelerini unutmuşsun evden çıkarken Sanki hiç görmemişsin beni ve çocukluktan kalma bir öğüt yabancılarla konuşma Bir sevdayı çıkartıp sırtından denize atarsın Bir sözü parmağından Öpüşmeleri tükürürsün tuzlu suya Yağmur dokunuşlarımı yıkar saçlarından Gülüşün küreklere takılır.
![]() |
#4232 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gün biter gülüşün kalır bende
anılar gibi sürüklenir bulutlar Ömrümüz ayrılıklar toplamıdır yarım kalan bir şiir belki de Aykırı anlamlar arayıp durma güz biter sular köpürür de kapanmaz gülüşünün açtığı yara uçurum olur cellat olur her gece Her gece yeniden bir talan başlar acı ses olur, ses deli bir yağmur eski bir eylüle gireriz böylece Sığındığım her yer adınla anılır ben girerim, sokağı devriyeler basar bir de gülüşün eklenir kimliğime
![]() |
#4233 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yaralı bir şiir süzülür kalemimden
Sen kolunda bir ihaneti gezdirirken Bir tutam saçına karışır boğulurum Gözlerinden kaçarken köşe bucak İçimde bir çocuk intihar eder Bir kağıt falında kaybederim umudu Düşlerimi güneşe satarım Ellerin kirlense de her sabah Ben gülüşüne susarım Yaşlarımı yakarım Göz kapaklarıma varamadan Gölgemi kaybederim Bir yaz yağmurunun ardından Tam susturacakken yüreğimi Sana çarpar gözlerim Vurulurum Sen Her sabah ellerin kirli Kolunda bir ihanet Ben Her gece yaralı bir şiir İçimde çocuk cesetleri Gözlerine vurgun Gülüşüne suskun.
![]() |
#4234 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzüm kayıptır gözlerinde.
Gözlerimde, ışığı karartılmış bir şehir ve toprağa düşen yağmur damlası günahkar, doğan güneş suçlu. Saçı rüzgarda dağılmış bir gökyüzü veriyorum sana. Tut, karart ve yıldız as karanlığına. Asmak için karanlığına, yağmursuz bulutlar gelecek sana. Ve zulüm, tekrardan cesaretini topla ve kat ömrünü şafaklara. Bir bağırsan, bir toplasan, bir toplasam... Toplayamıyoruz! O, sana rehin yüreğimde, tüm erken uyanan insanlar da bilir. Bilirler ki; bozgunum, her şafak yorgunum. Lanetli insanlar öksürdü uykularıma. Bilmem ki ismim hafızanda durur mu hala? Şu sıra saati bozuk bir zamandayım. İliklerimde mevsimin şaşırmış gülleri açar. Ayrıca süpürülmüş kuş leşleri ayaklarımda... Düşünürdüm, gözyaşı neden saydam, kan niye kırmızı, insanlar niye gece yatardı, gece niye sessiz, sensizlik niye karanlık? Bilsem... ...bilsem iyi olurdu işte. Nefessiz yaşadım bir süre, yaşanılabildiği kadar. Aşksız yaşamaya çalıştım, yaşanılmıyor hiç, boğazın kilitlenir durur her an. O gülüşünü cenazeme sakla. Tut bu elleri dipsiz mezarlara, gözyaşlarımı gözlerine, gurbetimi vatanına göm....
![]() |
#4235 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu günden,yarını kayırma
Şu gözünü,kulağını Bu günden ayırma Kalmasın sessiz Gün yine doğar ama Ne belli ya sen'li Ya da sensiz..
![]() |
#4236 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay çöker akşamdan...
Sabah; Nazlı bir aşıktır, Umursamaz yeni günü. Merhaba demeden yarına, Derinden bir iç çeker sanki. Gün ağlar gözlerinde; Üşürsün... O an, Gözlerin yağmura benzer Duru ve nelere hasret!!! Sonra, Yağmur ırmak olur gözlerinde Dökülür sevda denizine... Her damlasında aşk kervanı, Oluşturduğu sırsıklam bir sen... Ay çöker akşamdan... Sen; Nazlı bir gelin olursun. Gün ağlar gözlerinde, Üşürsün...
![]() |
#4237 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() “Telaş bekler gecenin mimoza esintilerini...”
Bir rüzgar gülü sevdası Bir mavi ürpertiyken düşlerim Sisler çekilir sanki sensizliğime Bilsek ki hayat Bir kahve dönüşü çıplaklığı O zaman Hangi fesleğen sarar Gölge bakışlarını. Aklım bahar sarnıçlarında Sevdamsa üç otuza beş halka derken Bir fırdöndü gülüşü olur yüz dönmelerin Sana dair yüreğinde ne varsa Terkine attığı aşk düşleriyle Bir hicazkar sızmasına sızar içime de; Gün gelir Ahir aşkların gardenya kokusunda İşlenir tual üstü dem-i sevdalar. Değerken yüreğime bahar kokun Gün ağlamlarına dökülür melankoli. Bir yağmur uçuşu kadar yakın Bir ışık hüzmesi gibi şehvetli Sararken benliğini Yakar gözlerin acıyı Sevda ısmarlamalarında Ve de gözyaşı olur tanbur Derin fasıl formlarının mızrap atışlarında Yüreğim üşürken bir baba yalnızlığında Al gülümün ver saatleri salınır Yivli minarenin gün ayıraçlarında. Işın ERGÜNEY “Sevgili Güneyliye...”.
![]() |
#4238 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlığımı;
Bir oltanın ucuna takıp Deryaya salacağım. Ve Biliyorumki eylül yüzlüm Ona Sadece sen Takılacaksın...
![]() |
#4239 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen;
Bazen bir dalganın görsel yansıması Bazen buz gibi bir biranın köpük ötesisin. Sen; Gün batımı sohbetlerinin nazlı çiçeği İçimdeki yalnızlığın tek çaresisin. Ben; Umutlar ötesi bir yolun yorgun tayfası Ya da gök kuşağından süzülen sevda neferi Ben; Sevdan uğruna yakılan gemilerin direği Ya da yudum yudum içilen sevda pınarı Sen ve ben; Tan yerinde buluşan gizemli aşıklar Ya da yaşamın kanıt fotoğrafları.
![]() |
#4240 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gizlenme güneş
Hiç saklanma Bulutların ardına... Nasılsa bir gün Esecek o rüzgar Ve Sen yine var olacaksın. Kaçınılmaz sonların İçimizi sarsan vedaları İstemesek de, yaşanacak mı? Nedense; Sensizlikte yok oluş Aydınlıkta karanlığa gömülüş oluyor. Tıpkı; Kurumuş bir dalın üstündeki O beyaz çiçek gibi. Kahrolmak işte bu!!! Var olanı yok saymak. Ama bulut da kapasa O bir güneş... Altı üstü ,yeni bir rüzgardır beklenen.. Bu şiir sevgili Serkan BEKTAŞ'a benden yeni yıl armağanı olsun...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 5 (0 üye ve 5 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|