![]() |
|
|
#41 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Arıyorum bulamıyorum
Bembeyaz saçlarım altmıştır yaşım Aşka mahkummuşum belada başım Sevda hücresine kapatılmışım Ferman arıyorum, bulamıyorum Görenler beni de yaşıyor sanır İçimde bir yara durmadan kanar Seni yazmış reçeteye doktorlar Derman arıyorum, bulamıyorum Bir fidanım toprağından sökülmüş Götürülmüş kurak çöle dikilmiş Benim yerim bu kuru çöl değilmiş Orman arıyorum bulamıyorum. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ari kovanı türkiyem 2
Birlikten yana nutuklar atıldı Birlik beraberlik savunuldu Ana arı olmaktı herkesin umudu Hükmetmek arzusu, ekti nifakı Birlik bu yüzden bozuldu Kovan dışında arandı çare Tüm arılar vızır vızırdı Vızır vızırdı meydanlarda Cızır cızırdı ekranlarda. Arılar kanat açıp uçuyorlardı. Çiçek, çiçek donanmışken kırlar Polensiz dönüyorlardı. Polen yerine çamur taşıyorlardı Hazırı yiyorlardı Kovanı bitiriyorlardı. Kızgındı bazıları Bazıları kırgındı Kimileri kovan dışında sürgündü Kimse vazgeçemedi ana arılıktan Ana arı birlikte seçilmedi. Ana, olmaktan vaz geçilmezse Ana, beraber seçilmezse Arılar dağılır Kovan kırılır Kovan nasıl kurtarılır Bu soru sorulmalı Ortak bir karar alınmalı Layık olan ana arı olmalı. Kovan kurtarılacaksa Birlik olunacaksa Ortaklık olacaksa Bal eşit paylaşılmalı. Eşit yenmeli Eşit tüketilmeli Böyle olmazsa Arıların canı yanar Kovansız kalır arılar Boş kovana sinekler dolar. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arlansınlar artık
Susturmalı zehir saçan dilleri Bir taş bile kaldırmazken elleri Sabır,sabır akıtılan terleri İçenler arlansın,arlansın artık. Her şeyi var etmek gerekir yoktan Yanlışı anlamak gerekti çoktan Omuza vurulan sorumluluktan Kaçanlar arlansın,arlansın artık. Zorluk karşısında olunmaz halsiz Engel bizi etmemeli mecalsiz Fikirsiz,esersiz ve idealsiz Göçenler arlansın,arlansın artık. Gel kardeşim olma sen haktan ırak Böyle sini su yüzüne çıkarak Dünyayı toz pembe bulut sanarak Uçanlar arlansın,arlansın artık. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Artık gel
Gözümün önünde gençliğim Gitmiyor,hiç gitmiyor Tatlı bir bahardı o günlerimiz Çiçek,çiçek,renk renk Beraberken seninle Bir mutluluk serüvenindeyiz Gülüp eğlenmekteyiz Gurup gurup,hevenk hevenk Takvimlerde yapraklar hızla dönüyor Kahkahalar arşa yükseliyor Günler dakikalar gibi geçiyor Gülerek,eğlenerek Birde bu günümü görsen Deryada kaptansız bir sandalım Artık takvimlerde yapraklar devrilmiyor Saatler yıllar kadar uzun geliyor Bir yalnızlık cenderesindeyim Arşa kahkahalar yerine Feryadım yükseliyor Ne sevenim kaldı nede nefret dendim Dayanmıyor yalnızlığa bedenim Çiçekler renk vermiyor Sevgi hissedilmiyor Artık son bulsun ayrılık Yenmesin beni yalnızlık Bekletme haydi gel Haydi gel,artık Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arzular ve gurur
El salladım gidişine,gitme kal diyemedim İçimde saklı tuttum asla söyleyemedim Aşkımı açık, açık itiraf edemedim Seni arzular yıktı beni gurur mahfetti Hani verdiğimiz söz o sözde duramadık Mektuplaşalım dedik tek bir satır yazmadık Adresimiz belliydi nedense uğramadık Seni arzular yıktı,beni gurur mahfetti Oturduğumuz taşar temel olmuş bir eve Olumlu bir cevap vermedin teklifime Israr da edemedim gel evlenelim diye Seni arzular yıktı beni gurur mahfetti Lise de sıramız birdi, evimiz bir olmadı Artık sensiz yaşamın bir anlamı kalmadı Zenginlik uçurumu aramızdan kalkmadı Seni arzular yıktı beni gurur mahfetti Sen şehirde büyüdün köyden kopup geldim ben Sen lüks hayat istedin kaçındın özveriden Yoksul komplekslerimle gurura sarıldım ben Seni arzular yıktı beni gurur mahfetti Okulda başlayan aşk iki senede bitti Tatlı anılarımız maziye aktı gitti Oysaki seven kalbim hala sana hasretti Seni arzular yıktı beni gurur mahfetti Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arzum
Uzaklara giderek ayrılıyorsun benden Son defamı olacak,seni göremez miyim Ayazlara sarıldığım şu kış mevsimlerinde Misafir olmak için size gelemez miyim Biliyorum bu gidişin seni benden ayıracak Hayallerimi yıkacak umutlarımı kıracak Gün gelecek belki de çocukların olacak Gelip onların ismini kendim veremez miyim Yıllar geçtiği halde seni unutamazsam Sana adanan kalbimi ellere satamazsam Seni her özleyişte elini tutamazsam Özlem dolu bir mektup yazıp atamaz mıyım Kasım 1968 emekli emniyet müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Arzumuz
Kırk yıldır gözledim, düzelir diye Doğruluğa tutunanı görmek arzumuz Devlet kapısında yüksek mevki ye Hakkı ile atananı görmek arzumuz. Sevgiler,saygılar,hürmetler denir Gizli pazarlarda, ne haltlar yenir Kemirilen devlet, bir gün tükenir Bundan yakınanı görmek arzumuz. Bu ülke, ne zaman çıkacak dardan Bürokrat çıkmazsa kulüpten,bardan Devlet çıkarını,şahsi çıkardan Fazla düşüneni görmek arzumuz. Alım satım yeri, siyasi Pazar Gerçeği yüzüne, söylesen kızar Kaçakçıya hizmet ederken tırlar Gümrüklerde, takılanı görmek arzumuz. Hep ekranda vatan, millet sevgisi Bizce meçhul, perdelerin gerisi Neden bozuk ki, yargının dengesi Bundan yakınanı görmek arzumuz. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşk
Aşkı tatmayanlar, Çölde hisseder kendini Yaşayanlar, Yüzmek ister durgun denizinde Sevdasını çekenler Seyre dalar uzaklardan. Aşk alevsiz bir yangındır yüreklerde Ellerinle tutamadığın histir Gözlerinle göremediğin duygu Bazen acı, bazen tatlı bir sihirdir Aşk bana göre Bütün derelerin buluştuğu nehirdir Sonunda yok olacağı deryaya akar. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Aşkın badesi bitti
Korkarım bir ömür böyle geçecek Benliğim sevgiden yoksun göçecek Kerem’in Aslı’sı vardı sevecek Bana dirhem sevgi veren olmuyor Kalbim parsel,parsel satılık arsa Biri gönül verse,gönlümü alsa Her sokakta gönül açtım her şahsa Gelip kapısından giren olmuyor Tanrı yalnızlığı revamı gördü Hayalim yıkıldı,umudum söndü Macellan Dünya’yı dolandı döndü Benim otağıma dönen olmuyor Bunca yıl yalnızlık canıma yetti Felek sille vurdu,kader terk etti Dediler ki aşkın badesi bitti Bana zehrini de sunan olmuyor 11-10-1972 Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Atamalar
Bir yetkili atanır başımıza Gelir, başlar görevine Kaşları, çatık mı çatık Suratı, asık mı asık Hep doğruluktan dem vurur Dürüstlük tavsiye eder mahiyetine Ürküntü verir eğriliğe davranışları İçin,için sızlanmalar başlar Seversin adamı, dürüsttür diye o an Suratı asık, kaşları çatık olsa da. Aylar, aylara eklenir Adamdan icraat beklenir Yerleri değişir şeflerin Adam gözlerini açar Yüzü gülmeye başlar yavaş, yavaş Haşlamaya başlar mert olanları Hırsızı, arsızı,yaltakçıyı okşar Doğrusu tiksinirsin davranışlarından Yüzü güleç olsa da. Depreşir doyumsuz arzuları İster, hep ister, istediklerinden Hırsızlar getirir verir Arsızlar getirir verir Gün gelir bıkar vermekten Bir madik atıverir. Acınırsın o andaki zavallılığına Nedense tahkikatına katılır hile Çıkmaz kokusu yediği haltların Dalkavuk tanıklık yapar Yalan yorganları örtüverir hatayı Kurtarırlar haytayı Yaptığı suç olsa da. O ihtirasları için yıkar güzellikleri Tanınmasın diye yeri değişir Bir başka yetkili atanır yerine Üzülerek teşkilatının kaderine Didinir çabalar,çalışır Tamir eder kırılan gururları Yıkılan güveni yeniden tesis eder Yılmadan yorulmadan çalışır Yapması güç olsa da. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|