![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***İnSaNLaR YaŞaDıKÇa***
En doğru bildikleriniz çalacak kapıyı Siz en düzgün yerinden açacaksınız. soluk aldığınız havada dudak iziniz kalacak şaşacaksınız geçmişte sizin yazmadığınız öyküler ve onlara dair gölgeler peşinize düşecekler yakalanacaksınız. Başı boş talimatlar gereği Yargılanacak Belki de gıyabınızda asılacaksınız. Davulların Ne için çaldığını sorarak Savaş dansı yapan çıplaklara Acıyacaksınız. Belki de Gülmekle ağlamak arası Bir duygu düşecek otağınıza Kısacık bir mola alacaksınız Sonra Birileri Bir yerler de Canhıraş yansa da ateşte Hayatı deli dolu sevmek Sürecek yüreğiniz de barışmak için kendinizle Uyanacaksınız Aşk / böyle Davetsiz Mutluluk / böyle Adaletsiz bir şeydir işte onu dolu dizgin sadece ................ yaşayacaksınız. 04/05/2006 Mine Özdemirtaş
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***Le ViOLON RouGe -2-***
mini minnacık bir sandal bizimki öksüz koma kürekleri ben bir bardakla deme doyacak adam değilim boy vermiş başağım,göçmenim maddesiz olan son maddeyi ezberledim sevgi demek emek demek… önce alın terinle dokun yalnızlığıma sonra sokul, sokul sana hasret, sana vurgun kollarıma ben bayram giysilerini…senden esirgeyecek adam değilim özgürlüğüm…tutsaklığım…kadınım....gà ?çmenim tanrıdan seni…yalnızca seni…diledim kuşanma sözcüklerin silahını…suskunluğumun süngüsü düştü yürü kucağında çiçeklerle bana bir akşam üstü ben kara sevdalardan kaçacak adam değilim deniz ülkem benim... yanan suyum…yürek yaram.... sevgilim balıklarında ağlayabileceğini gözledim. kollarımda aşkla uyanacağın sabahların olacak sana söz güveneceksin bana… suya güvenen ağaç gibi ben yasemenleri dalında solduracak adam değilim ege ruhlum…selvi boylum…kadınım..gözbebeim dalgalarını, köpüklerini, ayak izlerini özledim sana borcum yok…sana borcum yok…sevdadan başka dön kollarıma….. sarılsan bana…sarılsam sana. ben seni sevmelerden… kaçacak adam değilim kırmızı kemanım…kehkeşanım… son serüvenim sensiz yaşanmıyor....sensiz yaşanmıyor sen yoksan altıda bir üstüde birdir yerin şairin NOTU: Bir gün; benim için bir şiir yazılacaksa onun böyle bir şiir olmasını isterdim. Mine Özdemirtaş
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***SıR***
Ben benden farklı Ben benden saklı Kim bilir? Daha kaç yol ayrımı Çıkacak karşıma Sarmal kavşaklı Daha kaç kez yolacağım saçlarımı? Daha kaç ağlama duvarına Yazacağım suçlarımı? Ben sadece deniyorum Belki/bir gün/susarım Işık hızına çıkarabildiğimde Yakarışları Ben siz de farklı Ben ben de farklı Farkı aramayı bırakın artık Fark bende saklı. Mine Özdemirtaş
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***YeŞiL***
Gözüpek olmalı yarınların Asla boşa gitmemeli yalın kılıç/ pala bıyık silah kuşanmalarım Dahası; yerdeki olmuşları toplayanların inadına hiç durmadan güne bakanları doğurmalı tarlalarım Şikelenirken de sobelenirken de bir sır değildi elimdekilerin tümünü yalnızca Yeşile oynadığım. Siz bile yüzleştiğimizde de yüzsüzleştiğimizde de bir avuç yeşildiniz işte İrisimden kopardığım. Karnınızdaki fıslıtılara sorun beni sahibi değil / kiracısıydım sancıların Arsızlığımda da masumdu göz bebeklerim de ki yeşil mahpusluğumda da. Eli kırılsın yeşili çalanların Bu yüzden diyorum ya İşte bu yüzden Gözüpek olmalı yarınların 23/01/2006 Mine Özdemirtaş
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ....Diyor İçimdeki Şeytan
Kır kabuğunu diyor içimdeki şeytan. Dola eteğini beline... çık ortaya. İşte şal... işte gül... işte meydan. Dağıt saçlarını ver rüzgâr'a. Tak zilleri eline...çık ortaya Sensin ok /sensin yay / sensin keman. Yak Roma’yı diyor içimdeki şeytan. İndir bütün maskeleri... çık ortaya; İşte Kadın... İşte Erkek... işte İnsan Es’ki; ayrılsın çöple, saman. Koy yüreğini diline... çık ortaya Sensin Fetva / sensin İzin / sensin Ferman. Mine Özdemirtaş
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adın İstanbulsa
Adın; hâlâ İstanbul'sa, Beni de al zamanı ninnilendiren şefkatli kollarına. Tonlarca demir filizi, milyonlarca sıva yüzü görmemiş tuğla; gölge düşürüyor olsa da tarihi dokuna, sen sokul usulca nazlı bir gelin gibi süzüldüğün düşümdeki tabloya. Gençliğimin; artık yok olmuş mor salkımlı bahçelerini saklarken koynunda, boynu bükük, küskün durma. Bunca çığırtkan, bunca gürültü arasında çağları devirmiş olgunluğunla susabiliyorsun ya, İşte bu sessizliğin; zulmediyor usuma. Adın hâlâ İstanbul'sa; ara sıra, Ses vermeyi unutma Aşiyan yollarında. Farkında değil misin? sulara düşen gölgen sanki; altın oymalı, yakut kakmalı muhteşem bir kadırga. Yaşanmış ve yaşanacak tüm zamanlar ise; sana, sadece forsa Sen; gelmiş geçmiş bütün akşamlarda nasılsan; şimdi de gözlerinde aynı şimşek çakıyor ve esiyor tepelerinde aynı fırtına. Sarayın uyurken hıyabanda, göğsündeki sabır taşı altın kafesinden fırlamada. Git gide biterdi eskiden Arnavut kaldırımların değil mi? Oysa artık; uzadıkça uzuyorsun asfaltlarda. Kısacası; göz kamaştıran bir ihtişamla büyüyorsun gözbebeğim. Dönüşüm eylemin kıvranıyor sancılarda. Bilirsin işte; sararırken acı çeker başaklar. Tam da bu yaşadığın; öyle bir fasıla. Hiç boşuna değil iç geçirişi alemin. sadece sen bil / sır olsun aramızda ki; her bir şeyin nazarda. Bu günden, yarına; seni yerleştirdim dualarıma. “İsmin; hep İstanbul kalsın. Ve hep selam dursun Constantin İstanbul’a.” Mine Özdemirtaş 18/04/2005 Mine Özdemirtaş
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affedin Beni Affedin Lütfen
' Sağlık haberlerini alamadığım dostlar... affedin beni''' Bu sabah, Nedense çok hızlı geçmedeydi zaman. Bir dolu iş çıktı önüme Gecikti hazırlanmam. Aslında ölüme gidişmiş yola çıkışım. Geç kalmakla meğer kefeni yırtmışım. Kilitlenince köprüde trafik sıkıştım. Ve telefon çaldı. Arayan... beni beklemekten sıkılanlar sanmıştım. Acı haber.. tez duyulur. Ben... ölüm kaçkını... Randevuma geç kalmıştım. Her şey yolunda gitseydi eğer Ne bu şiir yazılacakmış Ne de ben olacakmışım meğer. Ben, İlk kez bir randevuyu kaçırdım. Bu asla olmaz... bu bana uymaz. Ben asla geç kalmam Bilenler iyi bilirler. Randevu saatim 11 di. VE HSBC GENEL MÜDÜRLÜK tü Gideceğim yer. Bana bu randevuyu verenler Bilmiyorum... şimdi neredeler. Belki çöken tavanın altında ezildiler. Belki paramparça yerdeler. Belki bir hastanede can çekişmedeler. Haber alamıyorum... çıldıracağım. Gittikleri her neresi ise... Belki de Hala benim gidişimi beklemekteler. Eli kırılasıca ****ler... Sefiller Bunca masumdan ne istediniz. Neydi derdiniz.... Ölümle.. kanla.. neyi hallettiniz. Dostlarıma kıyanlar.. kırılsın elleriniz. Beni unuttunuz.. bir eksik sevinciniz. Gözlerinizi oyabileceğim bir fırsatım olmalı ki, Un ufak parçalara ayırmalıyım gövdelerinizi Kanınızla beddua yazmalıyım duvarlara Siz ki... canavarısınız bu yaşamın Sakın ha insandan saymayın kendinizi. Tanrı........ tanrı ise eğer Şu anda alsın son nefesinizi. Allaah belanızı versin.. allah kahretsin siziiiiiiiiii. 20/11/2003... ölüm kaçkını Mine Özdemirtaş
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağacı Ancak Yaş İse Eğersiniz.
Beni benden kim alabilir ki? Zimmet kayıtlarımı silerek habersiz Eprimiş bir dantelin sararmış püskülüne Suya düşmüş bir inciyi takar gibi bedelsiz. Üşürken saçlarım düşlenmiş bir busenin neminde Tanıdık bir ürperme batıyor tenime belli belirsiz. Kurumuş olsa bile, duruyor işte yerli yerinde Gecikmiş yaşamımın yaşmağındaki şu tuzlu iz Yaşanmışlık var serde / sadece yaşanmışlık / hepsi bu Elim tokmakta kemiksiz, tuttuğum kapı tokmağı ise zilsiz Olsa da / Aşınmış kapı eskilerine tutkunluğum sürüyor hala. Kısaca / Her şey yerli yerinde / ne ola hancı? / nedir derdiniz? Neden soru işaretlerini taktınız ki serçe parmağa Diğer bütün parmaklarınızdan izinsiz? İyisi mi...! Bırakın dinlensin koynunuzda gül suyu ile yıkanmış elleriniz Ne bu gülün yaprağını yolun,ne de bu kentin adını sorun Yanılıp ta kumsaldan ayak izlerimi silerseniz. Zavallı Yengeçler yuvasız ve öksüz kalır bilesiniz Ne ben isterim bozulsun tadı son deminde beş çayımın Ne de siz! kocaman öğütleri pey sürerek oyuna bu koca gövdeye işlemiş yosunları yerinden edersiniz. Eğer, Tam yemin bozduğum anda / ve / günah çıkardığım yerde Zimmet dosyalarımı önüme sererseniz. / Bir daha asla kavak yellerini asmayı başaramam saçlarıma Ve bir daha asla deli divane aşık olamam işte o zaman hazanımın sarılarına keskin bir bıçak gibi girersiniz. Ama,....şükür ki artık... irisimin yeşilindeki sis, siz değilsiniz Susun...! Tam şimdi.... eski ben’in yola çıktığı iskeledeyim işte Yeniden asılacağım küreklere / üstelik bu kez / yelkensiz. Uslanmak benim işim değil Ağacı ancak.... yaş ise....... eğersiniz. Mine Özdemirtaş
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama Duvarları
Yol açık, kanal açık / tıkanmış değil oluklar aslında. Saçaklarımdaki buzlanma yüreğimin ayazından sadece. Dolunay'ı puslandırırken buz gibi bir gece…. Ayı inindeydi / kürkçünün kürkü kış uykusunda. Hiç durmadan ağlama duvarları örmeliyim aramıza. Kurtlar peşimden geliyor / çakallar ise pusuda. İşim kalmadı çanlarla / vadi'm baştan başa yeşil. Kutsal sudan içmeyeceğim / yalnızca / günah çıkaracağım ince sazdan. Eğer ki hırsız / Çaldığı duyguları koymazsa yerine… Çılgınlığın uzatmalarını oynayacağım birazdan. Mine Özdemirtaş
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AğLaMaK,
İğne yapraklı çam ormanlarından mı geçti yolunuz? Ki! bu kadar yoruldunuz Ne çok! mor hıçkırık biriktirmiş dirsekleriniz. Salın zincirlerini kurtulursunuz. Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|