![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Annem
Dağda, taşta çiçekten, En güzel benim annem... Hurilerden, melekten, En güzel benim annem... Doyasıya öpüyor, İnanıyor tapıyor, Dediğimi yapıyor, En güzel benim annem... Onsuz sevgiler kurak, Sevgisi sudan berrak, O içimde hep merak, En güzel benim annem... Gürsoy Solmaz
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anneme
Ellerini doya doya öpmeden, Sarı saçın kar beyaza dönüştü... Dizine baş koyup son kez yatmadan, Mevsimler ne çabuk güze dönüştü... Babama işleyip verdiğin mendil, Şimdi sandığında, koynunda değil... Güneşin ışığı sana bir kandil... Gözlerin görmeye göze dönüştü... Kızlık işlediğin o seccadeler, Takımlar, örgüler ve daha neler, Şimdi benim ile hep hayaldeler, Bende de mevsimler yaza dönüştü... Dünleri unuttuk, gelecek yarın, Geride hatıra ciğer canların, Yerini yeisler, heyecanların Aldı da, hatıran söze dönüştü... Gürsoy Solmaz
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ara Bul Sev
Sor soruştur; ara, bul, sev Sevecek insan kalmışsa... Bir sevdadan alev alev Yanmayan bir can kalmışsa... Gülleri destele bağla Düşün bunu o dimağla, Yarın için bugün ağla, Yarına zaman kalmışsa Benim için bitmez değer, Bitmeyen bu sevgi meğer, Gel sevgime meylini ver; Sende heyecan kalmışsa Gideceğin en son nokta, Gönül dağında dorukta, Yapacağın yolsulukta, Kalacağın han kalmışsa... Gürsoy Solmaz
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ararsın
Ararsın.... Bomboş kalan dünyamda, ne iyi ki sen varsın. Gönlüm çilede, gamda olduğunda ararsın... Varsın gönül bahçemin çiçekleri sararsın, Gönlüme sevda derdi dolduğunda ararsın.... Gürsoy Solmaz
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşık Mevlüt İhsani (Şafak) 'ye
Senki aşık erbabısan, söz ustası, şahısan Zer halinden sarraf bilir; bilirsin Mevlüt İhsan Han diyorsun şu dünyaya, gelen göçer ve gider Mütevazı ruhun senin,böyle değil çok insan Bağda meyve.dağda çiçek,sende söz sende şiir, Doyumsuz bir üslübun var; esrarengiz bir sihir Haklı haksız şu dünyanın,insanları çoksa da Onlar için zaman andır; sende zaman bir devir… Kırk kaç yıllık şairanım, başladım Elif ba’ya Diyerek çok mütenasip inmişsin muhtevaya Hakkın dili olmak kadar,halkında olmak gerek Çünki arzda gerek vardır; elzem olan binaya… Sen deryasın kulaç atmam; damlan olmak şansım o, Arzum mudur? kısmet midir? Muallakta şahsım o Sözlerine bende oldum; Taptuk Emre misali Sevenlerin,hayranların çoktur, gerçi bahsim o…. Şair dili susmak bilmez,bunu bilirsin tabi, Enel Hâk söyledi diye,ne olmuştu Arabi.. Sin Şin`e girdiği zaman,onun sözleri çıktı Mevlüde ihsan pir gibi,İhsanda Mevlüt gibi… Gürsoy Solmaz
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk Olsun ki Yıllara
Dönüp baktım yıllara El salladım şöyle bir… Dalmadan fasıllara, Baktım ki geçmiş devir…. Yıllar da el salladı, Göz kırptılar gülerek, Ve aniden solladı Hiçbir şey vermeyerek….. Yıllar böyle birikti, Tane tane sayarken… Çoğu sisli-,silikti, Ben çoğuna dün derken… Aşk olsun ki yıllara Geldi, geçti, yittiler… Zarardır akıllara, Böyle çabuk gittiler… Gürsoy Solmaz
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkım Hançer Olur Bilersen...
Aşkım hançer olur; beni bilersen, Çift yüreğin pekiştiği noktada... Bir fidanın gölgesini dilersen, Dallarının takıştığı noktada... Gönüller, yürek, dil, el-ele güzel, Doyumsuz ahbaplık dil dile güzel, Işığın yanışı kandile güzel, Sevenlere yakıştığı noktada... Geçici kıymetler yalan dünyanın, Dostluklar, yarenler kalan dünyanın, Zaman bizim ancak her an dünyanın, İkimizin bakıştığı noktada... İki kere iki, bir dört edermiş, Ne olursa zaman geçip gidermiş, Bahtiyar gönüller dal budak vermiş, Sevdaların çakıştığı noktada... Gürsoy Solmaz
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayarsız Saat Gibi
Ne taş oldum duvarda, ne gölgeli bir ağaç, Yıllar yılı küskünüm, diyemedim kimseye... Ayarsız saat gib, sormadılar vaktim kaç? Dertler beni bu yüzden başladı kemirmeye.. Sevmek bende dert oldu, bir sürü sevdalandım, Sevdalandım gizlice, sevdalandım aleni... Tek senin sevdan için, pek uğraştım çok yandım, Değil anlayabilmek, fark etmedin şu beni... Gürsoy Solmaz
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aydınlığı Mum Gibim
Ey kara gözlerinin ışığı parıldayan, Ey ela gözlerimin, aydınlığı mum gibim, İçimde kıpır kıpır sevgiyle kıpırdayan, Dağlarımda bekleyen, bitmeyen korkum gibim…. Kapındayım bak bana, davet et de geleyim, Sevgi penceresinde, çaresizim baksana Suskunluğun olsa da sevginle sevileyim, Alev alev yanmışsam, sende seni yaksana… Yıllara veda edip bir yıl daha yaşlandık, Yüreğimiz sevgimiz gene aynı güçtedir, Bir ruh olup biz bizi, bizden gizli de andık, Baksana kahkahamız bir gene sevinçtedir… Ver elini tutayım,gel yanıma sarayım. Seni senle yaşayıp,seni benle bileyim… Ufku senle bezeli sen adlı manzarayım… Sanma ki sensiz kaldım; inan hep seninleyim… Dostum, sevgim, aşkımsın sevdakarın olan ben, Yüreğime ekmişim, tane tane hissini… Benim seni içimde, bereketle yeşerten Ömrümde tanımadım; sen gibi birisini, Güneşim ol doğ bana, hadi ısıt atsın tan, Benim seni doyumsuz haz ile arzulayan… Gürsoy Solmaz
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayların Sultanı
- Gönül kubbesi bel verdi Direk oldun ramazan- ** Dergahına varmak için Yola düştük el açmışız Allah için, yek hak için, Renk almışız gül açmışız Sen ayların sultanısın Gönüller günü,tanısın, Canana cansın,banisin İman ile kol açmışız.. İçimiz dışımız paktır, İman ile dolacaktır, Ahir senin olacaktır Olmak için yol açmışız İlham oldun ibret gördük, Dilek tuttuk,gönül verdik Sen erdirdin bizde erdik, Gönül açmış,dil açmışız.. Gece gündüz serap oldu, Yandı gönül turab oldu, İnanmayan harap oldu, İnanarak fal açmışız İman lazım gerek elbet, Külli şeyin kadir ever İnançla imanla sabret, Münafığa fel açmışız.. Gürsoy Solmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|