![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çok değil…
muradım; tek başına kıvrılıp yattığım buza kesmiş ürperten *******de bir avuç sıcak nefestir oysa…! vuslatınla yanıp tutuşan ruhumu esir almış yalnızlık asmış çaresizliğin darağacına çölünün soğuğunda tir tir titretir çilekeş yüreğim bu gidişle hazan düşmüş zindanında yalnızlığın mor acısından başka ne sevmeyi öğrenir ne de sevilmeyi öğrenir sen hiç… ıhlamur buğusuna hasret yuvasız bir serçe gördün mü hayal sokağında donmuş gözbebeklerim ipek kanatlarında takılı gelip gönül pencerenin pervazına konmuş sordun mu derdi nedir? ne olursun…! bir gece koynunda güneşi getir salıver buzullar ülkesine yalnızlık şakağından vurulsun ne olursun…! bir gece koynunda okyanusu getir döküver aşkın kızıl çölüne lâlezarımdaki yangınlar durulsun yakma beni sakın ıpıslak ateşlerde bir damla utangaç çiy olup düş özlemler denizine bol bol lacivert günahlar işle gümüş rengi düşlerde seni kıskanan yalnızlık perileri kudursun.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ne olur…! malîhulyâm…
uçuk düşlerime hapsedip geceden kaçan güneş misali o mah yüzünü dönme bana gel otur yine gönül sarayımın tahtına biliyorum seni sevmek boynumun borcu ama; boş hayaller kura kura tutunarak yaşamak çok zor sadece serçe parmaktan yakalanmış bir umuda hiç olmazsa rüyama gir bir gece sızıver kapı aralığından usulca el ayak çekilince taş duvarlara baka baka tepeden tırnağa kederler içinde kundaklanmış bir yürekle her akşam ağlamaklı bekletme başım ellerimin arasında iç çeke çeke hiç olmazsa çıkagel bir gece giriver kapı aralığından usulca el ayak çekilince.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç bu kadar üşümemişti
yosun tutmuş gözlerim nerede o ateş topu güneş gözlerin her mevsimi kara kış sensizliğin hiç bu kadar üşümemişti ellerim ısıtmaya yetmiyor gizli gizli avuçlarımda biriktirdiğim nefesin nerede yaşamı okşadığın seher yeli şifalı ellerin hiç bu kadar üşümemişti tenim nerede aşkın nefhasını yayan kül sıcağı şeker pembesi tenin hiç bu kadar özlememiştim güneşe hasret alaca şafaklar gibi duman duman sana hasretim… ne olur… ya bir ırmak ol boynuma dolanıver gitsin… ya bir kelebek ol yüreğime konuver gitsin… ya da bir kiraz mevsimi kuşluk vakti geliver, geliver ki, bitsin; bitsin…! dudaklarımı kanata kanata kırık kadehlerden yudumladığım o ölümcül hasretin…
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senden evvel
bal yapmaz sarıca arılar misali çiçek çiçek dolaşan gönülden gönüle sızmaya çalışan hercaî bir kişiydim elimde asa sırtımda hırka sevda çöllerinde umutsuz aşkların gezgin dervişiydim cümle âlem yar sinesinde bense pejmürde sağanaklar gibi düzen tutmaz yersiz yurtsuz yalnızlık saraylarının en sefil dilencisiydim.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tövbekâr olmayı
kafama koymuştum bıkmış, usanmış avarelikten yorulmuştum bir gün… yamalı yüreğimdeki dergâhın kapılarını açtım sen de benim gibi yuva arayan muhacir bir kuştun uçtun, uçtun bir ala şafakta umutla gelip delişmen yalnızlığıma kondun o günden beri malîhulyâm sen benim kurtuluşum ekmeğim, aşım yeniden doğuşum oldun.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Henüz körpe bir filizdin
güneş ana kucağın deniz beşiğin kırk ikindilerde yağan yaz yağmurlarını emdin beyazlar içinde bir erik çiçeği gibi eflatun sürgünler verdin büyüdün büyüdün doruklarında sevda kuşlarının tünediği ulu bir çınara döndün o günden beri malîhulyâm sen benim mavim, yeşilim ayım, güneşim baharım, yazım, kışım oldun.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aslında sen
yolunu kaybetmiş semavi bir periydin gönlümün en müstesna tahtında oturan aşk mabedimin biricik dilberiydin daha yaşarken bana cenneti gösterdin benim için hayatın adı sendin bu soluk sevdanın güllerine sen can verdin âlemleri yakan, aysız *******de yıldızlar gibi parlayan o masmavi okyanus gözlerin damla damla gözlerime akardı aktıkça; dünyalar benim olur, biçâre yüreğimde kızılca kıyametler kopardı deliler gibi sana meftun olan ruhum önce Allah’a, sonra sana tapardı sevinçten sevda kuşlarım kanat çırpar kan kırmızı gelincikler ummana yelken açardı. Seni görünce başka varlığa dayanamayan güneş geceye durur serçelerin nutku tutulur, sırrını dökerdi aynalar salındıkça saçların fettan bir etek gibi kandiller söner, buz dağları yanar bahar yüzüne buseler kondurmak için yarışırdı rüzgârlar. Sanki gönlümün semalarında dolaşan efkar bulutlarının arkasına gizlenmiş gün batımıydın yakardı yalaz yalaz kızıllığın adını anmak bile unuttururdu bıçak gibi keskin soğukluğunu yalnızlığın. Uğrak yeriydin uykusuz *******imin ipek bir perde gibi sarardı kadife öpüşlerin işveli rüzgârlara verir bedbaht anılarını geçmişin titrek şafaklara kadar yudum yudum seni içerdim içtikçe mest olur yıldız yıldız düşlerime düşerdin.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harflerin dili yok
Yan yana gelmeyince Hayal kurmanın anlamı yok Peşinden gitmeyince Toprağın manası yok Ekip, biçmeyince Defterin anlamı yok İki kelime yazmayınca Kitabın manası yok Açıp okumayınca İnsanlığın anlamı yok Sevgi,barış,dostluk olmayınca Kdz.Ereğli-19.01.2004
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen benim aşığım, ben senin delin.
Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Dünyalara değer, bir tek saç telin. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Girmesin araya, elleri zalimin. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm. Güzel gözlerine aşık bülbülüm. Seni bulmuşum ki, vız gelir ölüm. Sen benim aşığım, ben senin delin. Ben senin aşığın, sen bahar gülüm…
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarlada buğdaylar başak açar mı
Yosmanın kızı gözüne sürme çeker mi Üzerine yine dar fistanı giyer mi Acep beni yine baş dan çıkarır mı Alıp testiyi çeşmeye gider mi Çeşme başında yolum gözler mi Vardığımda çeşme başına Testiyi omzuna alıp,yine göz kırpar mı Bahçelerinde çilekler olmuş mu Toplayıp sepetine doldurmuş mu Bir avuç çilek uzatıp bana Dudağıma yine bir buse kondurur mu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|