![]() |
|
|
#51 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Zamanlar Yaşamı Hatırla
...bir zamanlar amerika henüz bitti...ama taşkafanın gülüşü hiç bitmeyecek... Şu ana kadar yaşadıklarını sonsuz yaşamın ortası san kaç yaşamdasın? Bitimine kaç yaşam kaldı yaşamının? Sen hiç o sevgini yüreğinden akan bir nehir sandın mı? bir başka yaralayan ihanetlerinde Yüreğinde bir irin oluştuğunun farkına vardın mı? Bir dostun boynuna mutsuzda olsan hangi yaşamında sarıldın? Yüreğini paramparça edenlere yüreğinden bir lokma yürek verdin mi? yaşamın herhangi bir kaçında. sen bilinmez heyecanlar, bitmez özlemler yargısız hatalar, suçsuz katliamlar ve hiç yorumsuz soyutluklar sandın klasizmi sadece klasizmin öldürebileceği bu yaşamı. Kaç yaşamında olursan ol yaşamın bir usta yaşamcı olmaya bak bu yaşamda unutma geride akan, büyüyen nehirleri irinleri. Gözün arkada beynin ileride dudakların gam yesin sen yaşamı değil yaşam seni beklesin. Şu ana kadar duyduklarını sonsuz yaşamın sesleri san. Dinle sesleri ve hangi sesinde olduğunu yaşamın. Eğer duymuyorsan bir ses körpe bir yaşamdasın, kaygılı Yakınsa artık sesler görebilirsin tüm duyduklarını gözlerinle ölsende gam ye artık! Hatasızlık saydın nehirlerin tadını kaçırmayı bilemedin ilk hatanın onarılmaz olduğunu kaç yaşamda olduğunu bilmediğin gibi. Sen ölümü beklerken ölümün seni beklediğini bilmediğin gibi. 03/05/88-aydın Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir zorlanma değildi
Kaçamak bir dost gülüşüydü aranan zorlanmadan uzun canlar sonra uzun bulutlar sonra kalın bir yarıktı toprak ayağın çukurda her an gökyüzü yarıksız ayakların havada düş taşların üstüne vur sırtını toprağa sızlamaklı her geçen yüz yanından. Hani gökyüzü bütündü..? Hani ayaklarım havadaydı..? Yarının bir bütün hiçliği koruyamayacak kadar bakışsız, öyleyse sen hep ara dost gülüşlerini. 15/10/90/ist. Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitmez bu hikaye...
Hayat uyuyor ben uyanıyorum, bir türlü kavuşamıyoruz biz onunla..! Güneşi mi söndürsem birleşmez nehirlerimizle, kameri tutsam dönmese başımda! yıldızları azarlasam bir süre oyun yasağı diye! ve sonra hep uyusak hayat ve ben gülen iki nefes tınıları ile kısa veya uzun ne olursa! kısa ve uzun hayat yüreğin ısınıyorsa elini çabuk tut üşüyorsa eğer elini çırpmaya bak durmadan sen ve ben kısa ve uzun bitmez bu hikaye....... 23/ağsts/04/bitez...hoş bi akşamdı Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biz. Aslında Kirletiyoruz.!
...yorgunum ama temizlemeye çalışıyorum... ...daha uyanmadan yarına bitiriyoruz, tüketiyoruz yarından sonrasını bile, bugünün posası atılmış dünün yaşanmamış anları süpürülmüş gitmiş plastik yaşam kılimamızda..! Oysa ki..! Aslında..! Gün doğduğunda sabah denildiğinde güne aslında yeni yaşama...! İlk bakılan ilk görülen şeyee...! Günaydın demek yerine tükürür bakmak güne. Başlıyor aslında ilk çöplerimiz. Yaşam çöplerimiz. İnsan çöplerimiz. Çöp yüreklerimiz. Çöp beyinlerimiz. Aslında...! Kapıdan çıkışlar çarpıntılı yürümelerde kedi,köpek taşlamaları sabah karşılaşmalarında selamsızlıklar her binişimizde otobüslere kokularımız sindirilemeyen Oysa ki yaşama hakkı varken her kokuya..! Olamayışımız aklıma geliyor İnsan olamayışımız...! Kirletiyoruz dolduruyoruz. Güzelliğimizi sindiremiyoruz kokuyor da olsak. Her yanımız doluyor çöplerimizle kokuşmuş insanlığımızla. Üçyüzaltmışbeşgün bir yıl.. otuzaltıbinbeşyüzgün yüzyıl... bölmeden anlarımıza bu korkunçluğumuzu.! Aramadık mı..? aranmadık mı...? geçmişimize...! ilerledikçe kirlenmek bu kadar mı temiz çıkar karşımıza..! akarken kirlerimiz tükettiğimiz anlarımızdan. Biz kirletiyoruz aslında temiz bizi; ...her uyanırken hayata küskün, ...her işemeye giderken telaşlı, ...her kahvaltıda miskin, ...her giyinirken işe buruşuk giysilerle ....Vardığımızda insan sofrasına meymenetsizliğimizle...! Oysa ki..! Bir soluk alsak en mavisinden izin verirse korkunç yaşam ve onun yaratığı..! Öylesine kolay ki herşey her an her mavi aslındaa...! Merhaba yaa..! nasılsın... Aç mısın...? buyur...! Kör müsün...! ...seni seviyorum...! 29/ocak/06/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bugün yine dün gibiydi...
Duyulmuyor ezgili bakışlar dedikodusu yok derin türkülerin kısa geçiliyor konuşulmayanlar teğetiz dost aramalarına pembe beyaz bir toz sıvanmışız karanlık maviliğin içinde. Dudak uçları burun kıvırmaları. Doğa rakamlarla ölçülü. Yazlık kasaba sinemaları bayram şekerleri yıllanmış ellerin kırışıklığı bir tökezlemenin kronolojik çöküntüsü yürekler budanmış. Küçücük herşey bakışlar türküler konuşmalar ufacıcık. 04/06/92/yalıkavak Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Buldum donmuş bir beni
Denizi bitmiş bir gemi Kapılar yarı açık Yaralı geçişler Bir balsız kovan yağdığım bu toprak Ağırlıksız insanlar beynimin terazisinde Kime vurayım biriksin yüreğinde beynimin suyunu Aradığım ciğer parçası, ay güzeli değil Sakın denildi gözlerden bir ara vereceğim yaşamım kaldı ab-u hayat gözlere Derinsen Maviysen İnciysen Sularım sarsın sarı pullarını. 30/12/92/mamak-ank Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bunu siz istediniz
Dolu her yanımda uyarı lambaları. Elini sürme burnunu sokma gözünü açma kaldırma kaşlarını bakma yüreğime. Yanım...her yanım her yaşantım bir namlu ucu bir elma şekeri bir yürek yağı. Geçmişim köprüsünden sırat üçkağıtçılarının yaramı sarmayacağım kanımdan korkasınız diye..! '91-gümüşlük Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ciğer Parem
Bir kuş konmaları telleri gerili yüreğimde kış vakti kimden gelir belirsiz bu yağmur mektupları kaçıncı şarap bu dökülen yürek yangılarının üzerine. Kımıltısız dans ediyorum duran hayatın çalgılarında çöl yataklar uzanıyor ay örtülü yüreğime. Hayat molaları dendi kumlar serpilirken beynime uyanılası değildi kaygılı yollarda pandomim sevgilerimi sunarken ben. Bir pare kalmıştı sunulan en son beklentili aşk soluklarında denmişti adına ciğerparem. Ay koynumda sandalım kıyıda yıldızlar kayar pencereme sıçrayışlar uykulu göllerimde nilüferler örtülü üzerime. Sen ciğer ben pare tutunsak biz yekpare. 21/01/04 bodrum Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çamsakızı
Dilim bağlandı gözümdeyken ruhun Yüreğim bağlandı gözümdeyken sesin Perdeyi kapattım bulantısında yaşamın. Sabah oldun kırkımda yüreğime açtın Güneş oldun dilimi yaktın Ay oldun gözüme kaçtın hangi çoban armağan etti seni bana kuzum..! 15/16/haz.Bitez/03 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çın çın..!
Kendimi rahat sezdiğim iyi güzelliklerin bütün olduğu yerde düşünümleriminde güzel ve iyi olması koşullanıyor sanki bende iyi yer iyi düş güzel yer güzel düş. Olası mı? Ağaçların,yaprakların,çiçeklerin baharın önünde serenat verircesine eğildikleri kuşların mırıldandıkları bir bütün güzellikte iyi düşlerin olmaması. Sanki kural dışı koşullanma doğal yerde doğal düşler. Sanırım burada otururken hep sana düşlendiğiminin çınıltılarını kulaklarında hissetmişsindir. Olası mı? sevdiğim yerlerde kulaklarını çınlatmamak. 21/04/86/aydın Ahmet Köse |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Modları | |
|
|