![]() |
![]() |
#51 |
Uzman ®
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 16 Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1873
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bitmez Kaygılarım
Geçmişe bakınca yaşlı gözlerle, Sel olup aktı duygularım… Gönlümü avuttum tatlı sözlerle, Bölündü *******de uykularım… Yıkıldı, evim, barkım, yuvam. Yok artık tadım, tuzum, havam. Yetim kızım için Allah’a duam. Bitmez derdim, tasam, kaygılarım… 8 Aralık 2001, Burhaniye Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#52 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bizi Ayıran
Gözlerini hatırlıyorum, Bakınca ışıl ışıl parlayan… Ellerini hatırlıyorum, Dokununca titreyen… Ağzını hatırlıyorum, Konuştuğunda bal akan… Yanaklarını düşünüyorum, Beni gördüğünde al al olan… Ayaklarını hatırlıyorum, Tıpış tıpış yürüyen… Sonra, düşünüp kalıyorum, Sâhi! Neydi bizi ayıran? .. Sevmeyi bilmeyişimiz mi? Hayır, zannetmiyorum… Ayrılık, memleket özlemi mi? Bunlar da değildi bizi ayıran… Senin baban, benim anamdı, Bizi birbirimizden ayıran… 11 Kasım 1994, Kumkapı Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#53 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Sevdâmız
İlbaharla birlikte Filizlenen bir Çiçek… Alyazmalı güzellerin Ellerinde kirkit, İlmik ilmik, Desen desen Dokuduğu Bir kilim… İlkokul, Lise, Üniversite Sıralarında Damla damla Rûhumuza, Beynimize Nakşettiğimiz Bir ilim… Dört mevsim Değişen, Bazen Kavurucu bir sıcak; Bazen kar yağışlı, Fırtınalara gebe; Bazen de suya hasret bir iklimdi… Bizim sevdâmız. 14 Nisan 1997, Kırca Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#54 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Türkümüz
Çıktık meydana yayları gerdik. Düşmanın kellesini yerlere serdik. Vatan uğruna binlerce şehîd verdik. Kanla sulanmış toprağımız bizim. Başbuğumuz haber saldığında, Davullar gümbür gümbür çaldığında, Vefâkâr yiğitlerimiz emir aldığında, Kurulur hemen otağımız bizim… Koştuk cephelerde düşmanı ezdik. Kahramanlıkta bizler birer mehazdık. İstiklâl uğruna ne destanlar yazdık. Şehîd dolu ovamız, dağımız bizim… Düşmanımız bizi meydanlarda tanır, hey! Bir kükredik mi aslan geliyor sanır, hey! Sanmayın bizi kavgadan usanır, hey! Belli olmaz solumuz sağımız bizim… 16 Mart 1998, Malatya Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#55 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bizimdir
Gezdim adım adım Anadolu’yu, Kilis’te, Gördes’te gör halıyı, Kış gelince kar kaplar Bolu’yu, Gezilecek güzel yerler bizimdir… Bâr teper Erzurum’da dadaşlar, Elazığ’da çayda çıra oynar eşler, Balıkesir’de bengidedir kardeşler, Türklük kokan beldeler bizimdir… Akdeniz’de dört mevsim denize gir, Karadeniz’de tam hamsi mevsimidir, Anadolu bütündür, hem de tek, bir, Edirne’den Karsa topraklar bizimdir… Antep’te Şahinbey, Şehit Kâmil, Mevlânâ’yı Yunus’u hep rehber bil, Câmi, saray, han, hamam ve sebil, Ecdâttan kalan yâdigârlar bizimdir… Aşamadık Allahüekber Dağları’n, Yakılmış, yıkılmış bütün bağların, Yemen’den, Mısır’dan dönen sağların, Anlattığı hâtırâlar, öğütler bizimdir… Yemen’de geçmek bilmedi zamanlar, “Çanakkale geçilmez” der kahramanlar, Düşmanlarımız bizi meydanlarda anlar, Bükülmez bilekli yiğitler bizimdir… 8 Nisan 1997, Ş. Karahisar Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#56 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bomboş
Ben kurudum, Gül kurudu. İçimdeki çağlayanlar, İlham kaynakları Kurudu… Sen coştun. Sen koştun. Sen konuştun. Çaldığım saz sustu. Gördüğüm göz sustu. Söylediğim söz sustu. Sen coştun. Sen koştun. Sen konuştun. Benim gözümde sen, Bomboştun… 4 Ekim 2001, Büyükdağdere Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#57 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Boşanan Adam
Yıkıldı yuvam, bitti huzur, Deyip ağlar, boşanan adam.. Düzenim, sağlığım hep bozulur, Deyip ağlar, boşanan adam.. Evinde ağaydı, hem de beğdi. Zamansız ayrılığa boyun eğdi. Neden, aşkımıza nazar değdi? Deyip ağlar, boşanan adam.. Mutlu çiftlere gıptayla bakar, Kabullenemez, her şeyi takar, Olmayasıca ayrılık beni yakar, Deyip ağlar, boşanan adam.. Ne düşünürken ne oldum, Hazâna ermeden soldum, Acıyla, ızdırapla doldum, Deyip ağlar, boşanan adam.. Ne yapsam artık dikiş tutmaz, Hiç bir şey gönlümü avutmaz, Kimsecikler sözlerimi yutmaz, Deyip ağlar, boşanan adam.. 2 Temmuz 2005, Burhaniye 14:10 Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#58 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Boşanan Adam (Öteki Versiyonu)
O bar benim, bu bar senin, Deyip dolaşır boşanan adam… Yolları açık olsun gidenin, Deyip alışır boşanan adam… Her ortama girer, çıkar. Başına bin bir dert açar. Sıkıntı görünce de kaçar. Hep asabîleşir boşanan adam.. Umursamaz hiç, yaşar hayatını. Çeker kafayı çıkarır tadını. Her akşam halleder bir kadını. Göbeğini kaşır boşanan adam… Bakkal, çarşı, pazar bilmez. Çoğu gece hiç evine gelmez. Yalnızken de düşünceye dalmaz. Hayatla barışır boşanan adam… Dünyanın geniş olduğunu görür. Çevresindekileri bol bol güldürür. Evli, mutlu çift görünce çıldırır. Herkese karışır boşanan adam… Düşkündür keyfine, özgürlüğüne. Güvenir gücüne, sesinin gürlüğüne. Karışır milletin sağırına, körlüğüne Herkesle dalaşır boşanan adam… 5 Temmuz, 2005 Salı Burhaniye 10:27 Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#59 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün Farklı Bir Gün Benim İçin…
-Ve... Nihâyet bitti- Bugün Farklı bir gün Benim için… Gitti sevgili, eş. Daha anlamlı doğdu güneş.. Duygularıma âr, Hayatıma bahâr geldi Bugün… Bugün Çok farklı benim için… Rest çektim Hayatımı karartanlara, Beni terazide tartanlara.. Umursamadım Timsah gözyaşı dökenleri.. Kızımın boynunu bükenleri… Sildim bir kalemde Beni bekletenleri Bugün… Bugün Farklı bir gün hayatımda… Sahtekârların hilesini, Sabrımın meyvesini Gördüğüm gün Bugün.. Bugün Her şey farklı Benim için… Seviyorum hayatı. Yerine geldi ağzımın tadı.. Duymuyor kulaklarım İkiyüzlü feryâdı Bugün… Bugün Çok farklı benim için… Gitti kızımın anası. Dindi hayatımın fırtınası. Tutmuyorum Gidenin ardından yası Bugün… Bugün Çok güzel, Çok özel bir gün Benim için.. Bitti akılsız karım. Son buldu acılarım.. Şâha geldi atım, Kurtuldu hayatım Bugün… 16 Temmuz 2005, Cumartesi Burhaniye 10:15 Mehmet Bicik
![]() |
![]() |
#60 |
Uzman ®
Rep Derecesi :
|
![]() Bugün Okul Açıldı
Bugün Okul açıldı… Koştu okula evlâtlarıyla Analar, babalar… İlk gün heyecanını Doyasıya yaşadılar… Bugün Okul açıldı… Daha ilk gününde Yanında olamadım kızımın… Tutup elinden Götüremedim okuluna, Ortak olamadım heyecanına… Heyecandan kekeleyemedim, Başarılar dileyemedim Kızıma… Bugün Okul açıldı… Açılan Okul değildi aslında.. Yüreğimde yara, Vefasızla ara Açıldı bugün… Ah ettim, Karıma… Bugün Okul açıldı… Koştu okula evlâtlarıyla Analar, babalar… İlk gün heyecanını Doyasıya yaşadılar… Bende ise Bir başka bahara kaldı Hevesler, umutlar… Bugün okul açıldı… 12 Eylül 2005, Burhaniye 17:30 Mehmet Bicik
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|