![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Duruşun İhtiyacı
Bu duruşa bir git demek lazım… Kılcal öfkelerin beslediği ölümcül bir kinle anıyorum ölümü yüzyıllardır güneşle aldatıyor ayı… ay çiçekleri ve utanıp eğiyorlar başlarını *******i ben ölümü hayatla aldatıyorum başım dik. Ağlamak, sadece gülmenin farklı bir kombinasyonudur ve asla yüzümde o anı bir daha göremeyecek zaman ben nasılsa bir sebebini bulup her daim ağlıyorum gülünecek halime… Bana korkuyu anlatmayın hakkında ne bilirisiniz ki benim ilacımdır heyulalarla sevişmek çıkar giderim içimden. Karanlık geceye… Gece de içime indiğinde çaresizlikler öğretir bana çürük bir cesede “anne” diye seslenmeyi dedim ya bu duruşa bir git demek lazım…
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dürzü
Ağlattığın için yetimi, dulu, Senin de yüzün hiç gülmesin dürzü, Görmesin ceplerin parayı pulu, Delinsin dipleri dolmasın dürzü. Malını, mülkünü kumarda satsın, Briçte kazansın pokerde batsın, Kafelerde gezsin, otelde yatsın, Avradın evine gelmesin dürzü. Her gün sabah banyo yapıp süt'ünen, Dolaşsın çarşıyı elde it'inen, Koca arasın hep internet'inen, Kızını kimseler almasın dürzü. Sokmasın işini felek ayara, Söz geçmesin oğlun denen hıyara, Virüs girsin evde bilgisayara, İçinde program kalmasın dürzü. Telefonda sapık biri arasın, Kapatır kapatmaz geri arasın, Hiç ara vermesin seri arasın, Gözlerin uykuya dalamasın dürzü. Etrafını sarsın bütün arsızlar, Kredi kartını çalsın hırsızlar, Senin gibisine yürek mi sızlar, Dostların derdini bölmesin dürzü. Sen dururken niye garibi tutsun, Dilerim Hindistan Gribi tutsun, Tedavi edecek tabibi tutsun Derdinin dermanı olmasın dürzü. Hastalık imamı yatağa tıksın, Müezzin senelik izine çıksın, Musalla taşını ürüzgar yıksın, Kimse namazını kılmasın dürzü. Rasim sana derin bir mezar açsın, Onun da altından fay hattı geçsin, Her sene sallansın, her sene göçsün, Arayan kabrini bulmasın dürzü.
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düş
Düşümde balığa çıkmışım Çığlık atan martılar balık tutarken Ben seni arıyorum gözlerim halka halka Sandal gibi yüreğimle Her yanım yakamoz Çocuklar gibi şendim Rüzgar lodos Yüreğimde ise deli poyraz Dağınık rüzgarları yakalıyordum Beklerken sandalımda Senin kadar kimseyi beklemiyordum Denizden sen çıkıyordun Üşüyor musun bir tanem diye soruyordun Saçını tarıyorum Deniz kokuyorsun İsmini sayıklıyorum kulağına Avuçlarımla sevda besliyorum Denizler duruluyor apansız Her taraf nilüfer çiçekleri..... Uyandım sensiz Gözümde kaldın Bak şimdi başaramadım sensizliği anlatmayı.
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düş
Bir ülkeye binmişim adım ne bilmiyorum Irmaktan geçsem gerek kör karanlıktayım Yapışmış bir yanından bir satrap kıtasına İlke ve elimde ucu yanık pankart sapıyla Donuk köylü heykelleri kıyıda ve Atatürk Kara-baba barajının suları durmadan yükseliyor Uzun sürecek anlaşılan tufan ırmaklar bekleyecek Denize yol veren dağlar delinecek önce, çocuklar Ve bir kadın sığınmış yorgun kırlangıçların Hüznüyle neden hepsi durmuş bana bakıyor Neden bakıyor köylüler çocuklar ve sevdiğim kadın? Oysa bir ülke yutmuş beni ve adım yunusun Şafağına çok yabancı sulardan geçiyorum Bağırıyor öfkeli babam, "Oraya git!...Oraya git!..." Gitmeyeceğim işte. Her neyse aklıma koyduğum "Aldım ve kabul ettim de!..." Hayır, etmeyeceğim!.. Ayağımın altında işte senin çivilerle yazdığın en yeni Ahid, karnından çıkamadığım kala-balık bir gün Dolaştırıp zulmün yedi denizinde senin ölümünle Güneşli bir kıyıya bırakacak beni yanıbaşımda İzinli askerler, köylüler, çocuklar ve sevdiğim kadın.
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düş Gezgini
Rüya görüyorum, gündüz ve gece, Kendimi hiç bilmediğim yerlerde buluyorum. Başka bir yerdeyim ve başka bir kişiyim. Bazen huzuruluyum, bazen huzursuz. Bir bakmışım acı çekiyorum, yada mutluluk içindeyim. Rüyalarımı kavramaya gücüm yetmiyor. Anlamlar ve yüzler, farklı farklı. Rüya görüyorum bir gece yarısı. Yanlız ve ıssız bir yerdeyim. Kıvranıyorum. Bağırıyorum. Ama kimse beni duymuyor. Duyan yok bağırışlarımı. Her yer karanlık, ıslak ve soğuk. Bu rüyadan çıkmak istiyorum, kurtulmak. Gündüz düşündeyim şimdi, Her yer sımsıcak, gökyüzü masmavi. Yeşil çimenlerin, açan bahar çiçeklerinin kokusu var burnumda. Ilık bir akşam meltemi esiyor. Ben gökyüzüne bakıyorum. İşte huzur bulduğum yer orası. Acı yok, soğuk yok, sadece huzur var. Güzel rüya hiç bitme ne olur. Bir bakıyorum, sevginin kollarındayım. Kulağımda aşk sözcükleri. Beni teselli ediyor ansızın. İşte hayellerimdeki sevgili. Nazik, anlayışlı, sahtelikten uzak. Hep orada onunla kalmak istiyorum. Bazen çocuklukluk düşlerime gidiyorum. Mutlu, huzurlu, neşe dolu bir oyundayım arkadaşlarımla. Beni yeni oynadıkları bir oyuna çağırıyorlar. İçleri sımsıcak, çocukça sevgi dolu. Yine hep orada onlarla kalmak istiyorum.
![]() |
#6 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düş müsün
Nereye bakarsam sen görünürsün, Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Tanınmamak için şal bürünürsün, Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Yeşil iken sarı oldun, al oldun. Çiçek iken, meyve yüklü dal oldun. Soframıza kaymak oldun, bal oldun; Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Gurbet elden mektup oldun, tel oldun. Gökte yağmur oldun, yerde sel oldun. Bazen benim oldun, bazen el oldun; Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ? Söyle bana gelin misin, kız mısın ? Gökyüzünde parlak bir yıldız mısın? Kul Bahri misali hep yalnız mısın? Gerçek misin, hayal misin, düş müsün ?
![]() |
#7 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düş müydü
Gel, demiştin kıramadım ricanı Güçlü sevgim hiçe saydı bu canı, Nasıl unuturum o heyecanı, Çocuk gibi ürkek, toydum düş müydü? İlk zifaf gecesi yaşarcasına, Şarab-ı aşkınla coşarcasına Nefes nefeseydik koşarcasına, Zevkimden sırsıklam suydum, düş müydü? Şiirle çınlattım kulaklarını, Hazdan al al ettim yanaklarını, Busemle o dolgun dudaklarını, Kan revan içinde koydum, düş müydü? İki iri azat ettim yunustan, Kütür kütür diri idi genç kızdan, Topuktan başladım sırttan omuzdan Öperek çırçıplak soydum, düş müydü? Ben usta süvari sense kısraktın, Dizgini arzuma bana bıraktın, Güçlükle zaptettim öyle kıvraktın, Bir ara kalçandan kaydım, düş müydü? Aradan utancı kaldırıyorduk, Sevişmekten öte saldırıyorduk, Zevkten ser-mest olup çıldırıyorduk Vuslata doyurdum doydum, düş müydü? Sevgilim Cemalim erkeğim, derken, Busenle irkildim şafak sökerken, Son defa sarılıp veda ederken, Aşkın kanununa uydum, düş müydü?
![]() |
#8 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düş ve Gerçek
Düş Ve Gerçek Oturmuşum kayalara, dalgaları sayıyorum; bir, ki, üç Ve martıları... Sonra aklıma düşüyor gül yüzün, Seni düşünüyorum... Oturmuşsun kayalara, dalgalara bakıyorsun ve martılara Ve bana... Elimi uzatıyorum dokunuyorum saçlarına Gözlerim dalıyor... Düşümdesin! .. Beyaz bir martı oluyorsun Beyaz bir martı oluyorum Dalgalarla saklambaç oynuyoruz Ve bir öpücük konduruyorsun yanaklarıma Uyanıyorum! .. Seni düşünüyorum Kaç dağ var aramızda kim bilir Kaç ova, kaç göl var yada kaç şehir Kaç umut yılı var acaba Kaç özlem mevsimi Sayamıyorum! .. Gözlerim dalıyor... Düşümde beni bekliyorsun Beyaz bir elbise içinde, Beyaz bir gülle... Bir nefes kadar yakınsın bana Ellerimi tutuyor, başını göğsüme yaslıyorsun. Uyanıyorum! .. Seni düşünüyorum İçim ağrıyor! ..
![]() |
#9 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düş Yorgunu
Serçe kanatlarımda sırça kırılganlık Vuslatına uçarken güçler tükeniyor Tam çıkmaz sokaklar sana çıkarken Toz konduramadığım düşler tükeniyor Yüce aşk yolunda mecnununum Ölüm benim, ben senin mecburunum Şu kısa ömürde bana bahşedilen Yazlar tükeniyor kışlar tükeniyor Bana seni vaat eden yıllar yalancı Can ocağımda hep o derin sancı Ölmekten her gün başka türlü Uğruna bildiğim ölüşler tükeniyor
![]() |
#10 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Düşen Sevda
Gecenin nemi düştü gözyaşıma Ağlamak yoktu yüreğim Bu son vedada İstesemde durmaz akan yaşlar Ben gecenin tutsağıyım Boşa bütün çabalar Hem ne olur korkutsa beni geçen her gece Zaten sen öldürüyorsun beni İlmek ilmek hece hece Gece korkutur sen öldürürsün İkinizde birbirinizden üstün Bir farkınız var şaşırtıcı Ama bir o kadar kırıcı Gece bir getirir bir götürür O korkunç karanlığı Sen bir getirdin ayrılığı Ne atmak var ne satmak Ne de duymak Düşen sevdamızın dev çığlığını...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|