![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gittiğinde Yağmurdu
Gittiğinde yağmurdu, Yağmurdu tüm sokaklar Ben şehre yağıyordum, Kendimde ıslanarak... Gittiğinde bir kedi, Kara bir kedi ıslak Bana ''o gitti'' dedi, Kapkara sırıtarak... Gittiğinde bu şehrin Tersi yüzüne döndü, Martı satıyorlardı Simit tezgahlarında Bir vapur geçti bomboş, Yolcular uçuyordu... Boğaz'dan katar katar Trenler geçiyordu Gittiğinde yağmurdu, Islanmış kanıyordum Gül Sokak'ta öylece, Vurulmuş, yatıyordum Gittiğinde ardından Bir şeyler söylüyordum, Ya beni hiç duymadın Ya da yanlış anladın... Gittiğinde yağmurdu, Yağmurdu tüm sokaklar İstanbul ağlıyordu, Suskundu kaldırımlar... Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Görece
Akranları bisiklet, Araba isterlerken Noel babalarından... Uzaklarda, Tatvan'da, Emoş adlı bir çocuk; ''Patates kızartması'' İstiyorum demişti İsteğini sorunca, Haber muhabirine... Attila Şanbay (sahip olduklarının değerini bilmeyenlere...) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerin
Gözlerin, gözlerime ara sıra uğrasın, Konukseverliğini görürsün gözlerimin Kurulsun baş köşeye, hatta yatıya kalsın Gözlerin, gözlerimden isterse hiç gitmesin Baygınlık çökse bile, eğer kirpiklerime Yorgan gibi sererim, gözlerinin üstüne Dokunma uyusunlar gözlerin, gözlerimde Ve bir gün kapansınlar, ebediyen birlikte. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülcağız
Kadıköyde, Rıhtımda çay içerken masada, Çiçek satan bir kadın geliverdi yanıma ''Çiçek vereyim'' dedi, ''sevdiğine verirsin'' ''Sevdiğim yok ki'' dedim, ''sevdiğim yok ki abla..'' ''Sende o zaman'' dedi, ''anacına veresin'' ''Annem uzakta'' dedim, ''annem uzakta abla..'' Burukça gülümsedi, koydu gülü masaya, ''A be'' dedi, ''o zaman benden olsun bu sana, Para almaycam senden, hiç ses çıkarmayasın Gülcağız sana lazım, belli ki çok yalnızsın..'' Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güllü Fincan
Güllü fincanda çayım, senin gibi kokuyor Özlemin şeker gibi; yokluğunla eriyor Bekleyiş katrankara, durmadan demleniyor Güllü fincan hep bana, seni hatırlatıyor İçerken dikenleri dudağıma batıyor, Her yudumda, kan gibi içime yayılıyor Çay acı, hasret acı...ama tek iyi yanı; Güllü fincanda çayım, senin gibi kokuyor. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gün'e Söz
''Gelecek misin? '' dedim Ayrılırken korkuya... ''Elbet gelirim'' dedi, ''Bekler ve inanırsan...'' ''Beklerim tabii'' dedim, ''Haydi, uğurlar ola...'' ''Yarın gelirim'' dedi, ''Eğer hala burdaysan...'' Ertesi sabah geldi, Sıcak bir tebessümle ''Gördün mü, geldim'' dedi, ''Ben dururum sözümde'' İnanmak yeterliydi Ve sözleşmek güneşle... Her sabah ve hep geldi Beklediğim sürece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel Kız
Yanağında kurumuş gözyaşı izleri var, Hangi acı rüyayı örtmüş göz kapakların? Ürkek bir çocuk gibi, titriyor dudakların Öylece uyumuşsun, oturduğun koltukta... Belki bir karabasan, belki boş bir tasavvur, Belki yalnızca hayal ya da bir kuruntudur Uzat elini tut, kopart derdi kökünden, Umudu al, kalbinin en sıcak yerine koy Haydi, güzel kız uyan, geçmeden durağını Arala gözlerini, topla tüm kuvvetini Hayatın da, rüyaların gibi mutsuz da olsa, Güneş sana gülümsüyor, bütün sıcaklığıyla. Attila Şanbay (bir Temmuz sabahı, Bostancı-Mecidiyeköy otobüsünde, yanımdaki koltukta uyuklayan güzel kıza...) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haber
Şarkıcı bilmem kimin Yeni arabasından Çok daha değerlidir Haberin basıldığı Gazetenin kağıdı... O kağıdı bol gelen, Emanet papucuna Sıkıştırıp okula giden Bir çocuk için. Attila ŞANBAY Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakkını Verdim Yılların
Etekleri zil çalan coşkulu gençlik yazı, Yavaş yavaş yerini hazana bırakıyor... Bir zaman dalgalarla yıkanan kalp kumsalı, Sütliman bir mendirek, artık huzur arıyor Tüm uçarı hevesler şimdi öyle uzak ki, Ne lüks bir otomobil, ne dünya seyahati Sıcacık bir çay olsun, içtiğim bardaktaki; Bulduğumu düşünürüm o büyük saadeti Vebalim yok, hakkını verdim bütün yılların Yaşadım sorarlarsa, en güzelini aşkın Şimdi yaklaşıyorken mehtabı hayatımın, Suçluluk duymuyorum karşısında aynanın Ufuklar kan kırmızı, günün gönlü kanıyor Bahçemde sonbahar var, güller tek tek soluyor Elem duymuyor kalbim, aksine seviniyor Gençlik, benden eski bir dost gibi ayrılıyor. Attila Şanbay Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haliç ve Piyer Loti (imkansız aşklara..)
Birbirine özlemli ama kavuşamayan İki sevdalı onlar, Piyer Loti ve Haliç Yıllardır bakışırlar tek kelime etmeden Buluşmaz dudakları, öpüşmemişlerdir hiç Piyer Loti tepede, bıçkın bir delikanlı, Gözünü hiç ayırmaz yarinin üzerinden Haliçse mağrur genç kız, asil, zarif edalı, Yüzünü hiç çevirmez sevdiğinin yüzünden Onların bu haline bakıp da üzülürüm, Bir türlü sarılamaz, el ele tutamazlar Çoğu zaman kimseye duyurmadan ağlarlar, İki damla yaş olup, Boğaz'a karışırlar Bazı ******* yalnız ama yalnız rüyamda, Deli bir rüzgar eser, İstanbul ters, yüz olur Yuvarlanır Piyer Loti, Eyüp eteklerinden, Kendini Haliç'in hoş, serin koynunda bulur. Attila Şanbay (Piyer Loti Çay bahçesi, puslu bir sabah..) Attila Şanbay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|